Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE
Microsoft SQL Server 2012 Business Intelligens Server köp: Microsoft SQL Server 2012 Business Intelligence För att hålla ett ständigt öga på dina verksamhetsprocesser och optimera dem behöver du ett bra databashanteringssystem. Om du...
30 964,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE
Microsoft SQL Server 2012 Enterprise SQL Server 2012 är en stor produktversion med många nya funktioner: Tillförlitlighet för verksamhetskritiska applikationer med högre tillgänglighet, blixtsnabba sökningar och avancerade...
43 708,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD
SQL Server 2012 Standard De särskilda styrkorna ligger inom området för affärsintelligens och verksamhetskritiska tillämpningar samt integrering av ett moln i enlighet med dina önskemål och behov. Virtualisering beskriver en process där...
3 060,90 kr *

Andra nya funktioner som är värda att nämna för SQL Server 2012 är den starkare integrationen av molnlösningen SQL Azure: Med detta kan databaser också tillhandahållas via internet och lokala databaser kan synkroniseras. SQL Azure hanteras i SQL Server Management Studio. Dessutom förenklar den nya funktionen Contained Databases avsevärt flytten av databaser inklusive beroende objekt.

Columnstore index (Transact-SQL) introducerar en standard för lagring och sökning av stora tabeller i datalager. Columnstore-index använder kolumnbaserad datalagring och databehandling och uppnår upp till tio gånger högre prestanda än konventionell radbaserad lagring.

Sist men inte minst gör de nya SQL Server Data Quality Services (DQS) det möjligt att skapa en kunskapsbas som kan användas för att utföra viktiga uppgifter om datakvalitet, t.ex. standardisering samt korrigering, utvidgning och deduplicering av data.

Microsofts licensmodell har också anpassats till den nuvarande prestandan hos moderna serversystem. Standardutgåvan av SQL Server 2012, som finns i både 32- och 64-bitarsversioner, har redan en anslutning till molnet. Den kan köpas antingen med en huvudlicens eller med en serverlicens plus CALs. Varje SQL Server 2012-utgåva har olika regler för korrekt licensiering. Mer information om detta finns nedan.

SQL Server 2012 är också kompatibel med de äldre Windows-versionerna 7 och 8. Med en licens för SQL Server 2012 får du alltså en extremt kraftfull serverprogramvara som också kan användas i många scenarier.

Microsoft SQL Server 2012 finns hos Wiresoft i följande utgåvor och till ett oslagbart pris:

 • SQL Server 2012 Standard
 • SQL Server 2012 Business Intelligence
 • SQL Server 2012 Enterprise

SQL Server Standard Edition innehåller redan många funktioner som kan användas i den dagliga verksamheten samt omfattande administrationsverktyg för att uppfylla kraven från mindre företag och organisationer, inklusive virtualisering och datasäkerhet

Virtualisering och datasäkerhet.

Business Intelligence Edition lägger till ytterligare en medlem till antalet tillgängliga serverutgåvor för SQL 2012, med premiumutgåvan SQL Server 2012 Enterprise, som erbjuder slutanvändare den bredaste portföljen av funktioner och tjänster med vilka skalbara och samtidigt högtillgängliga SQL Server-applikationer kan skapas.

Vi ger dig gärna råd om hur du köper den SQL Server-utgåva som passar bäst för dina behov och sätter ihop ett skräddarsytt serverlicenspaket för dig.

Kort översikt över SQL Server 2012-utgåvorna

Förutom Standard - för små och medelstora företag - och Enterprise, med alla funktioner - utvecklade för kraven hos medelstora till stora företag och organisationer - som man känner till från tidigare SQL-versioner, är den nya Business Intelligence Edition den nya medlemmen i den omfattande SQL Server-familjen, som också omfattar andra utgåvor. Som namnet antyder har BI-utgåvan utformats särskilt för företag som vill använda kraftfulla verktyg för typiska affärsaktiviteter.

Förutom 64-bitarsversionen finnsSQL Server 2012 även som 32-bitarsversion, även om det rekommenderas att installera 64-bitarsversionen. I utgåvorna Standard, Business Intelligence och Enterprise är den maximala storleken på databaserna begränsad till 524 PByte (petabyte).

Viktiga Business Intelligence-funktioner i SQL Server 2012-versionen

Med de omfattande SQL Server BI-funktionerna i 2012 års version kan företag implementera en funktionell BI-plattform. För detta ändamål erbjuder den omfattande rapporterings- och analysfunktioner De viktigaste BI-funktionerna är följande:

 • BI Semantic Model (BISM ): Med BI Semantic Model erbjuder SQL Server 2012 ett verktyg för att skapa modeller i SQL Server Analysis Services (SSAS) och Powerpivot for Excel - den senare gör det möjligt för administratörer att skapa rena tabellmodeller.
 • Semantisk sökning för Business Intelligence: Den semantiska sökningen utökar den redan befintliga fulltextsökfunktionen i SQL Server med nya scenarier som går längre än sökning av nyckelord: Semantisk sökning gör det möjligt att söka efter likheter mellan dokument genom att analysera deras respektive betydelser.
 • SQL Server PowerPivot för SharePoint: Med SQL Server PowerPivot ansluts SharePoint-servern till SQL Server 2012 för att kunna använda motsvarande funktioner. Med PowerPivot kan data som lagras lokalt i Excel-tabeller eller Access-databaser göras tillgängliga för andra användare och snabbt analyseras.
 • Analysis Services i SQL Server 2012: SSAS tillhandahåller lösningar för att skapa och göra analytiska databaser tillgängliga, som sedan kan användas i BI-applikationer som Excel, Performance Point, Reporting Services etc. Analysis Services-instansen kan användas för olika ändamål. Instansen för Analysis Services är utformad för olika typer av lösningar: Administratörer kan välja mellan en flerdimensionell lösning och en tabellerad lösning.
 • SQL Server Data Tools (SSDT): SSDT är efterföljaren till Business Intelligence Development Studio i SQL Server version 2008 R2.SQL Server Data Tools kan användas för att skapa datalager och hantera Analysis Services i SQL Server 2012.
 • Columnstore index: Columnstore index i SQL Server 2012 är ett effektivt verktyg för typiska datalagerprogram. De gör det möjligt att gruppera, hantera och hämta data i ett kolumnbaserat dataformat. I processen kopplas alla kolumner samman för att skapa ett övergripande index.
 • Data Quality Services (DQS ): Med Data Quality Services (DQS) förbättras förfaranden som datarengöring och datamatchning i SQL Server 2012. DQS rensar och optimerar datamängder genom att hitta och eliminera dubbletter eller inkonsekventa data innan de används för rapporter i rapporteringstjänster eller datalager.
 • Power View: En annan BI-funktion är Power View, ett tillägg för SharePoint Server. Power View är ett webbaserat instrumentpanelverktyg för dataanalys och för att skapa ad hoc-rapporter som möjliggör snabb datavisualisering.

Den nuvarande licensmodellen för SQL Server 2012 från Microsoft

Det ändrade licensmåttet gäller för SQL Server 2012-versionen. Med detta definierar Microsoft typen och behovet av licenser som är tillgängliga per serverutgåva. Detta innebär att det finns olika licensalternativ för SQL-programvaran.

Den processorlicens som är känd från tidigare versioner finns inte längre. Det har ersatts av kärnlicensering, där varje kärna i alla processorer i en server måste licensieras. Även om serverprestanda baserad på kärnor inte spelade någon roll för licensiering av äldre Microsoft-serverversioner, är antalet kärnor utgångspunkten för att beräkna licenskravet i SQL Server Enterprise-utgåvorna. Den ökande prestandan hos servrarna, som kan hantera högre arbetsbelastning och som möjliggörs av antalet kärnor, blir således grunden för licensiering.

Virtuella servrar kan också utrustas med bland annat Server/CAL-licenser. I det här fallet, liksom för standardutgåvan, krävs ytterligare licenser för klientåtkomst (CAL) utöver serverlicenserna. Med kärnlicensiering behövs däremot inga klientlicenser för att få tillgång till servern.

Översikt över licensalternativen för SQL Server 2012

Den här översikten visar de olika licenstyperna för de SQL Server 2012-utgåvor som finns tillgängliga från Wiresoft:

 • Standard Edition (SE) - här kan du välja mellan licensiering med kärnor eller per server plus CALs
 • Business Intelligence Edition (BI) - denna kan endast licensieras per server plus CAL:er
 • Enterprise Edition (EE) - endast kärnbaserad licensiering är möjlig

Licensiering av Standardutgåva

Standardutgåvan av SQL Server version 2012 är den enda som erbjuder valet mellan licensiering med två kärnor och licensiering per server/CAL. Detta beror på att Microsoft skiljer mellan små och medelstora företags olika krav på prestanda och skalbarhet hos SQL Server jämfört med större och stora företag

Prestanda och skalbarhet för SQL-funktionerna. Med det ekonomiskt mer fördelaktiga licensalternativet Server & CALs kan dessa också använda prestandan och de mångsidiga molnfunktionerna i SQL Server 2012 i företaget, anpassat till en lägre, men för deras syften oftast helt tillräcklig serverprestanda.

Organisationer och företag av mindre storlek behöver dock ibland också full SQL-kapacitet, vilket endast kan täckas med en Core-licens. För att köpa rätt typ av licens för SQL Server Standard Edition redan från början bör du

Först ska du fastställa den typiska arbetsbelastningen och dessutom hur många anställda som använder SQL Server-tjänsterna. Under vissa omständigheter kan det därför vara fördelaktigt att köpa Core-licenser.

Följande avsnitt belyser skillnaderna mellan de två licensalternativen för SQL Server 2012. För att ta reda på vilken Standard Edition-licens som är bäst för ditt företag är det bara att kontakta oss för en konsultation, vi pratar gärna med dig.

Licensiering av SQL Server Standard och Enterprise Edition med paket med två kärnor

För kärnbaserad licensiering av SQL Server 2012 gäller följande krav i enlighet med de kriterier som fastställts av Microsoft:

 • Varje kärnlicens är giltig för exakt två kärnor - det rena antalet kärnor per processor räknas inte, utan följande gäller också:
 • Det minsta antalet kärnor är alltid 16 - oavsett om en motor faktiskt har färre kärnor eller inte.
 • En server med ett lägre antal kärnor än 16 kan inte licensieras till ett lägre pris.
 • Grundlicenserna är endast tillgängliga som två paket.

Detta innebär att du måste köpa minst 16 kärnlicenser = 8 paket med 2-kärniga licenser. Den ytterligare licensen med användar- eller enhetskalkyler är inte tillämplig.

Server/CAL-licenser för SQL Server 2012 Standard och Business Intelligence

Licensiering av SQL Server 2012 Standard eller Business Intelligence med en serverlicens plus ytterligare klientåtkomstlicenser (CAL) består av följande två komponenter:

 • Varje server kräver en egen licens. Den innehåller administratörsrättigheter som endast är avsedda för administration.
 • Varje anställd som ska använda serverns tjänster och funktioner behöver en klientåtkomstlicens (CAL).
 • Dessa CAL:s finns i två varianter: som en användar-CAL och som en enhets-CAL.
 • När en licens för kundtillträde har utfärdats kan den inte överföras eller användas på annat sätt än vad som anges.

Licensiering av Microsoft SQL Server 2012 med Wiresoft till ett särskilt förmånligt pris

Wiresoft erbjuder SQL Server 2012-versionen i utgåvorna Standard, Business Intelligence och Enterprise som originallicenser från Microsoft till särskilt låga priser. Viesofts programvarupriser är så förmånliga eftersom de licenser som erbjuds är oanvända, fria användningsrättigheter som kommer från europeiska företag och som vi har förvärvat helt lagligt. Köp och återförsäljning av mjukvaruprodukter, t.ex. serverlicenser, var uttryckligen tillåtet i en dom från EG-domstolen.

Du kan därför vara säker på att du köper ett fullt fungerande licenspaket från Wiresoft, som är 100 % användbart och som dessutom har kontrollerats noggrant för äkthet.

Många kunder förlitar sig redan på Wiresofts ovanliga licenserbjudande för att spara kostnader - inklusive expertrådgivning. Kontakta oss gärna om du har några frågor om den mest fördelaktiga licensen för dig med Microsoft SQL Server 2012-utgåvorna.