Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK USER CAL
10x Remote Desktop Services User CALs för Windows Server 2019 som begagnad programvara Användare behöver en klientåtkomstlicens (CAL) för att använda Fjärrskrivbordstjänster från Windows -servrar, vilket gör att de kan få tillgång till...
4 639,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK USER CAL
5x Remote Desktop Services User CALs för Windows Server 2019 som använd programvara Användare behöver en klientåtkomstlicens (CAL) för att använda Fjärrskrivbordstjänster från Windows -servrar, vilket gör att de kan få tillgång till...
2 378,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25x CALs för enheter för Remote Desktop Services till Windows Server 2019 som använd programvara För att använda fjärrskrivbordstjänsterna (RDS) på Windows -servrarna behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL), som gör det...
11 490,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 25 PACK USER CAL
25x Remote Desktop Services User CALs för Windows Server 2019 som använd programvara Användare behöver en klientåtkomstlicens (CAL) för att använda Fjärrskrivbordstjänster från Windows -servrar, vilket gör att de kan få tillgång till...
11 490,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10x CAL:er för enheter för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2019 som använd programvara För att kunna använda Windows-serverns fjärrskrivbordstjänster (RDS) behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL) som ger honom...
4 639,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
5x CAL:er för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2019 som använd programvara För att kunna använda Windows-servernas fjärrskrivbordstjänster (RDS) behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL) som ger honom tillgång till...
2 378,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 USER CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 USER CAL
Remote Desktop Services User CALs för Windows Server 2019 som använd programvara Användare behöver en klientåtkomstlicens (CAL) för att använda Fjärrskrivbordstjänster från Windows -servrar, vilket gör att de kan få tillgång till Windows...
499,90 kr *
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL
CAL:er för enheter för Remote Desktop Services till Windows Server 2019 som använd programvara För att kunna använda fjärrskrivbordstjänsterna (RDS) på Windows -servrarna behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL), som gör det...
499,90 kr *

Komplettera ditt behov av klientlicenser med Wiresoft

Med ett RDS-paket från Wiresoft sparar du extra pengar i processen! Medan Microsoft vanligtvis bara erbjuder den allra senaste versionen av Remote Desktop Services ger Wiresoft dig möjlighet att komplettera dina befintliga licenser för 2019 års version av RDS. På så sätt behöver du inte byta till den - ofta dyrare - mer uppdaterade RDS-versionen i framtiden och dina inköpskostnader minskar avsevärt.

För närvarande kan du hitta följande version av Microsoft Remote Desktop Service 2019 hos oss - antingen som en användar- eller en enhetslicens:

Fördelar med fjärrskrivbordstjänster 2019 från Windows

RDS 2019 är en centraliserad skrivbords- och programplattform, dvs. programvaran för alla program som används på arbetsstationerna behöver bara installeras en gång, centralt. Användarna får sedan tillgång till den via CAL (Client Access License) från vilken dator som helst - oavsett om det är på arbetsplatsen eller hemmakontoret.

Windows Remote Desktop Services 2019 baseras på en version av Windows Server. De utgör en virtualiseringsplattform som kan användas för att kartlägga mycket olika tillämpningsscenarier. Med hjälp av RemoteApp virtualiseras Windows-sessionen och kan köras av vilken auktoriserad användare eller slutenhet som helst.

Beroende på vilken Windows RDS-version som används i företaget innehåller den olika scenarier och tekniker eller kompletteras med sådana. Som ett resultat av detta utökas spektrumet av möjliga tillämpningar för fjärrskrivbordstjänster kontinuerligt och hänsyn tas till de förändrade kraven i den moderna arbetsvärlden.

De viktigaste funktionerna i Microsoft RDS 2019 i en överblick

Med de centrala komponenterna i Remote Desktop Services kan du inte bara konfigurera och underhålla standardiserade arbetsstationer för dina anställda och skapa säkra anslutningar, utan även hantera dina klientåtkomstlicenser - en viktig funktion som ofta glöms bort.

Anslutningsmäklare för fjärrskrivbord

Denna del av RDS fungerar som en anslutningsmäklare mellan varje användare med ett fjärrskrivbord och den relevanta servern i din organisation. Detta gör att användarens pågående program förblir intakta även om anslutningen bryts. Anslutningsmäklaren för fjärrskrivbordstjänster kan sedan återansluta användaren till den ursprungliga sessionen.

Gateway för fjärrskrivbord

Fjärrskrivbordsgateway möjliggör en snabb och säker anslutning via Internet mellan virtuella skrivbord för slutanvändare eller RemoteApp-program som befinner sig utanför företagets brandvägg och företagsnätverket. Fjärrskrivbordsgatewayen upprättar en krypterad SSL-tunnel mellan användarens enhet och Fjärrskrivbordsgateway-servern, autentiserar användaren i miljön och definierar också vilka resurser användaren kan få tillgång till i en säker miljö. Dessutom ansvarar fjärrskrivbordsgatewayen för överföringen av datatrafik och kan bland annat också definiera olika timeout-egenskaper om en användare inte är aktiv under en längre tid.

Licensiering av fjärrskrivbord

Den här funktionen reglerar användningen av licenser vid tillhandahållande av fjärrskrivbordstjänster. Så snart en användare eller enhet ansluter till servern för fjärrskrivbordslicensiering bestäms om och vilken RDS-CAL som krävs och en anslutning skapas till värdservern för fjärrskrivbordssessionen och sedan till de skrivbord eller appar som ska användas.

När en användare eller slutpunkt ansluter till en värdserver för fjärrskrivbordssessioner bestämmer värdservern för fjärrskrivbordssessioner om en klientåtkomstlicens för Fjärrskrivbordstjänster behövs. Värdservern för fjärrskrivbordssession begär sedan en RDS-klientåtkomstlicens från servern för fjärrskrivbordslicenser. Om en lämplig CAL för Fjärrskrivbordstjänster finns tillgänglig på en licensserver utfärdas CAL för Fjärrskrivbordstjänster till klienten, som kan ansluta till värdservern för Fjärrskrivbordssessionen och därifrån till de skrivbord eller appar som ska användas.

Värd för fjärrskrivbordssession (RDSH)

Värd för fjärrskrivbordssession är det nya namnet för Terminal Server. RDSH är värd för server-sessionsbaserade skrivbord samt RemoteApp-program och ansluter användare under en session. De har också andra funktioner eller roller i virtualiseringen av skrivbordsmiljöer.

Värd för virtualisering av fjärrskrivbord (RDVH):

Värd för virtualisering av fjärrskrivbordstjänster är en specifik roll i Windows Server 2008 R2. Som namnet antyder är RD Virtualisation Host värd för virtuella skrivbord. Den här funktionen behövs därför i VDI-miljöer (Virtual Desktop Infrastructure) där Windows 7 eller XP används som gästsystem. Värden för virtualisering av fjärrskrivbord skiljer mellan personliga virtuella skrivbord, som kan tilldelas en specifik användare, och virtuella skrivbordspooler, som tilldelas skrivbord från en pool, liknande arbetsstationer som delas av flera användare.

Webbåtkomst till fjärrskrivbord (RDWA)

Microsoft Remote Desktop Web Access ersätter Terminal Services Web Access. Den här RDS-rollen (Remote Desktop Services) är tillgänglig från Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012/2012 R2 och Windows Server 2016. RDWA gör det möjligt för användare att komma åt RemoteApp- och Remote Desktop-anslutningen antingen via Start-menyn eller via en webbläsare.

Remote Desktop Web Access omfattar även Remote Desktop Web Connection, som gör det möjligt för en användare att få fjärråtkomst till alla datorer som de har fjärrskrivbordsåtkomst till.

Kompatibilitet med RDS 2019

RDS-applikationer och RDS-desktops kan alltså användas av helt olika klientenheter och operativsystem eller av HTML5-kapabla webbläsare och Java-klienter. Till exempel kan surfplattor också använda respektive tjänster och applikationer. Användarna använder RDS-resurserna via RDP-protokollet (Remote Desktop Protocol) som är integrerat i Windows. Dessutom kan även andra leverantörers protokoll användas, till exempel Citrix HDX eller VMware PC over IP.

Vilka CAL:er finns tillgängliga för RDS 2019? Microsofts licenssystem

Microsofts licenssystem baseras i allt större utsträckning på Client Access Licences, även kallade CALs. Detta innebär att användningen (licensen) av en programvara är oberoende av dess implementering. En CAL för fjärrskrivbordstjänster ger endast auktoriserade användare tillgång till servern. Obehöriga tredje parter nekas därmed tillträde, vilket innebär ytterligare säkerhet.

Ett Windows-serveroperativsystem innehåller vanligtvis redan två administrativa fjärråtkomsträttigheter, som dock endast får användas för serveradministration. Användning för användarsessioner är därför inte tillåten. Enligt Microsofts licensvillkor krävs alltid en klientåtkomstlicens för RDS så snart en behörig anställd får tillgång till antingen en Windows Server Desktop direkt eller ett program som tillhandahålls via en Windows Server Desktop.

Detta gäller även när du får tillgång till en Windows Server via programvara från tredje part, och då krävs också en lämplig RDS-licens.

Vad är skillnaden mellan klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter?

Det finns två olika former av Microsoft CALs för Remote Desktop Services 2019 - User CALs och Device CALs - beroende på om fokus ligger på användaren eller enheten:

Användar-CAL:er: En användarklientåtkomst är endast avsedd för en enda specifik användare. Via User CAL kan användaren få tillgång till servern från helt olika enheter, till exempel på jobbet på sin stationära dator på kontoret och från en annan dator eller bärbar dator när han är på resande fot.

CAL:er för enheter: En CAL för en enhet är en enhetsberoende licens som är relaterad till en specifik enskild enhet, t.ex. en stationär dator på kontoret ELLER en bärbar dator. Alla användare som använder den licensierade enheten kan dock också använda de fjärrskrivbordstjänster som tillhandahålls för den.

Vilken typ av CALs som är rätt för ditt företag varierar naturligtvis från fall till fall, och detta beslut baseras främst på antalet anställda i företaget och det föredragna användningssättet: För anställda som arbetar med Windows-program nästan uteslutande på sin egen dator på arbetsplatsen är en Device CAL rätt typ av licens. Anställda som har flexibel tillgång till servern på olika enheter och arbetsstationer, t.ex. även på hemmakontoret eller på resande fot, har dock nytta av en User CAL.

Om du har några frågor om licensiering av Microsoft Remote Desktop Services kan du kontakta oss - vi ger dig gärna råd om din skräddarsydda licenskombination och skapar ett lämpligt erbjudande för dig

Köp billiga RDS 2019-paket på Wiresoft

Priserna för de vanligaste formaten för fjärrskrivbordstjänster ökar varje år. Wiresoft erbjuder ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att täcka eller utöka dina licensbehov för Remote Desktop Services.

Oavsett om det är en enskild licens eller ett paket: alla våra Microsoft-produkter är originallicenser från den europeiska regionen. Wiresoft säljer nämligen programvarulicenser som företag har köpt men som inte har använts - Wiresoft har kontrollerat äktheten och funktionaliteten - helt lagligt, vilket många av våra entusiastiska kunder redan har bekräftat. Kontakta oss för mer information.