Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Enterprise SQL Server 2022 Enterprise är den mest omfattande nya versionen av den tillförlitliga relationella dataplattformen från Microsoft, som ger företag och organisationer alla databas-, analys- och...
124 689,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2022 Standard 2 Core SQL Server 2022 Standard från Microsoft är den senaste versionen av denna tillförlitliga relationella dataplattform som ger användarna alla nödvändiga databas-, analys- och...
32 535,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2022 STANDARD
Microsoft SQL Server 2022 Standard SQL Server 2022 Standard från Microsoft är den senaste versionen av denna tillförlitliga relationella dataplattform som ger användarna alla nödvändiga databas-, analys- och rapporteringsfunktioner som...
8 146,90 kr *

De två utgåvorna SQL Server 2022 Standard och SQL Server 2022 Enterprise finns i Wiresoft Software Shop efter det officiella lanseringsdatumet som begagnad programvara - och du kommer omedelbart att kunna dra nytta av deras lägre pris jämfört med de respektive tillgängliga nya varorna.

I följande översikt presenteras de viktigaste funktionerna i SQL Server 2022 samt skillnaderna mellan Standard och Enterprise Edition. För mer information, kontakta någon av våra medarbetare.

Viktiga funktioner i SQL Server 2022 Standard och Enterprise

Bland de viktigaste funktionerna i SQL Server 2022-versionen finns återigen centrala funktioner som de mycket skalbara molntjänsterna och Microsofts datakrypteringsteknik Always Encrypted, samt möjligheten att klustra data. I SQL Server 2022 utökar särskilt användningen av Big Data-kluster alternativen och tillämpningsområdena för analys och behandling av stora datamängder, t.ex. genom intelligent behandling av sökfrågor och användning av behållare i alla viktiga processer.

SQL Server 2022 erbjuder också en hög standard för dataskydd när det gäller säkerhet med funktioner som accelererad databasåterställning och klassificering av data under tillförlitlig övervakning. Följande översikt ger mer detaljerad information om de enskilda funktionsområdena.

Kluster för stora data - Köp SQL Server 2022

SQL Server 2022 erbjuder alla förutsättningar för en kraftfull hantering av stora datamängder, vilket är oumbärligt när man analyserar och bearbetar stora datamängder. Därför innehåller även denna version kraftfulla verktyg för att snabbt bearbeta och hantera data så att företagen kan använda dem för olika tillämpningar. Förutom intelligent frågebehandling omfattar detta även möjligheten att flytta arbetsbelastningar för stora data till SQL Server i stället för att hantera dem lokalt på Hadoop-baserade plattformar, till exempel. Dessutom erbjuder SQL Server 2022 Standard och Enterprise följande funktioner:

 • Inbyggda anslutningar och SQL Server PolyBase för att söka i externa databaser som Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS och Azure Data Lake, om tillämpligt, utan att behöva flytta eller replikera data först
 • Distribuera skalbara kluster på SQL Server, Spark och HDFS-containrar med Kubernetes för parallella sökningar och för att skriva och bearbeta data med Transact-SQL
 • Kör AI- och maskininlärningsuppgifter i HDFS-lagringspooler
 • Distribuera program som behållare och program i form av webbtjänster
 • Den skalbara HDFS-lagringspoolen Data Lake kan användas för att lagra data och för att kombinera data från olika externa källor
 • Data mart kan användas för att skala Big Data-kluster horisontellt och förbättra prestanda för dataanalys
 • Dessutom används AI-verktyg samt Spark med R, Python, Scala och Java

Tillförlitlig prestanda för SQL Server 2022

För sökning och andra viktiga operationer har SQL Server 2022 sin vanliga höga skalbarhet och pålitliga prestanda, som säkerställs av hög tillgänglighet - inklusive stöd för Server Core, failover-servrar för katastrofåterställning och Always On failover-klusterinstanser för förbättrad databasåterställning, inklusive krypterad säkerhetskopiering.

För binärer med stora objekt finns även funktioner som columnstore och in-memory-databaser med in-memory OLTP1, en hybridbuffertpool och persistent minne för att optimera prestandan, särskilt för verksamhetskritiska arbetsbelastningar. SQL Server 2022 stöder parallell behandling av partitionerade tabeller och flera filestream-containrar med upp till 50 instanser, med funktioner som stretch-databas, partitionering av tabeller och index samt datakomprimering.

Förbättrad säkerhet - Köp SQL Server 2022

Säkerhetsaspekten i ett relationellt databassystem spelar fortfarande en viktig roll i behandlingen och tillgängligheten av särskilt stora mängder data för att förhindra obehörig åtkomst till dem. I SQL Server 2022 är Always Encrypted-funktionen en effektiv funktion som skyddar känsliga data med säkra enklaver och stöder säker körning av typiska processer.

Säkra databaskolumner kan användas för att definiera förtroendegränsen för klientprogram på serversidan på ett sådant sätt att varken SQL Server, andra databaser eller en systemadministratör kan komma åt dem. Operationer som kräver användning av konfidentiella uppgifter i klartext kan därmed utföras på ett säkrare sätt.

Andra säkerhetsfunktioner inkluderar transparent databaskryptering med utbyggbar nyckelhantering, liksom säkerhet på radnivå och dynamisk datamaskning, förutom anpassad rollhantering.

Exklusiva funktioner och egenskaper hos SQL Server 2022 Enterprise Edition

Jämfört med standardutgåvan av SQL Server 2022 erbjuder Enterprise Edition ett betydande plus när det gäller både skalbarhet av funktioner och ytterligare funktioner för bearbetning av stora data.

Skalbarhet och hög tillgänglighet

När det gäller skalbarhet förväntas SQL Server 2022 Enterprise tillhandahålla maximalt operativsystem eller RAM-minne och SQL Server-databasmotor per instans eller funktion med en maximal relationsdatabasstorlek på 524 PB hittills:

 • Analysverktyg
 • Rapporteringstjänster
 • Buffertpool Huvudminne
 • Columnstore-segmentcache
 • Minnesoptimerad datastorlek

Skalning är tillgänglig för både grupperade och ogrupperade columnstore index, in-memory OLTP, minnesoptimerade tempdb-metadata med stöd för permanent minne, Stretch Database och Service Broker, som är ett ramverk för att skicka meddelanden inom och mellan databaser och för att utveckla mycket skalbara applikationer med asynkron kommunikation. Skalning är också tillgänglig med tabell- och indexpartitionering, batchläge för rowstore, fördröjd sammanställning av tabellvariabler och inlining av användardefinierade skalära funktioner.

SQL Server 2022 Enterprise har funktioner för hög tillgänglighet som stöd för Server Core, snabb online-sid- och filåterställning, spegling av databaser och komprimering av säkerhetskopior. Med klusterinstanserna Always On failover samt Always On availability och basic availability groups kan flera sekundära databaser upprätthållas utan delad lagring. Dessutom kan lagringsutrymme läggas till medan systemet är igång.

Fler exklusiva funktioner - Köp SQL Server 2022 Enterprise

Förutom ökad skalbarhet finns följande viktiga prestandafunktioner i SQL Server 2022 Enterprise Edition:

 • Intelligent Query Processing (IQP) är en uppsättning optimerade processer för snabb behandling av frågor på stora datamängder. Funktionen APPROX_COUNT_DISTINCT(expression) kan till exempel ge betydligt snabbare resultat i stora Big Data-tabeller, medan tabellvariabelns uppskjutna kompilering använder det faktiska antalet rader för en tabellvariabel i stället för standardvärdet 1 för bättre prestanda. Dessutom kan Scalar UDF Inlining införliva anrop till användardefinierade funktioner i huvudfrågan, och Batch Mode on Rowstore (BMOR) kan minska CPU-användningen.
 • Intelligent prestanda avser ett antal förbättringar av utförandet av databasoperationer.
 • Standardaktiveringen av Lightweight Query Profiling Infrastructure gör det möjligt att snabbt få information om antal rader och information om I/O-användning
 • Accelerated Database Recovery (ADR) säkerställer snabbare återställning av databasen, t.ex. efter en omstart, eller accelererad rollback för långvariga transaktioner.
 • Big Data Cluster (BDC) i SQL Server 2022 är ett Linux-baserat containerkluster i Kubernetes eller Azure Kubernetes Services (AKS) som består av SQL Server och Apache Spark, med lagring i Hadoop Distributed File System (HDFS) med hjälp av olika lagringsleverantörer.
 • Secure Enclaves gör det möjligt att bearbeta krypterade data i klartext i en avskild svart låda på databasservern.
 • Funktionen för ögonblicksbild av databasen skapar en ögonblicksbild av databasen, t.ex. för att dokumentera dess status, och statistik över den senaste frågeplanen ger också en överblick över aktuella frågor.

Licensiering av SQL Server 2022 Standard- och Enterprise-utgåvorna

Licensiering av SQL Server 2022-versionen kommer förmodligen återigen att ske i enlighet med de vanliga bestämmelserna i Microsofts licenshantering: För Standard Edition kan man välja mellan kärnbaserad licensiering och en kombination av serverlicens plus licens för klientåtkomst för användare eller slutenheter. Dessa regler gäller även när du köper begagnad programvara för SQL Server 2022.

 • Med kärnbaserad licensiering av SQL Server 2022 måste en SQL Server Core-licens köpas för varje virtuell processor i en virtuell maskin eller behållare. Microsoft fastställer alltid ett minimum på 4 kärnlicenser per virtuell maskin/container.
 • Förutom antalet fysiskt tillgängliga kärnprocessorer beaktas alltså även antalet virtuella servrar.
 • En enda SQL Server 2022-licens täcker två fysiska processorkärnor.

Dessutom gäller ytterligare bestämmelser för beräkning av serverkapaciteten, som du kan få information om från en Wiresoft-anställd via e-post, direkt i chatten eller per telefon.

 • När du licensierar SQL Server 2022 Standard med en kombination av serverlicens och licens för klientåtkomst måste varje användare eller slutenhet som har tillgång till SQL Server ha en egen CAL utöver serverlicensen.

Klientåtkomstlicenser för användare eller slutenheter för SQL Server 2022 finns också som begagnad programvara från Wiresoft.

Köp SQL Server 2022 editioner Standard och Enterprise som begagnad programvara från Wiresoft

De två nya utgåvorna av SQL Server 2022 - Standard och Enterprise - finns tillgängliga från Wiresoft som begagnad programvara till förmånliga priser från och med den officiella lanseringen. Du kommer att dra nytta av dessa fördelar:

 • Handeln och användningen av Microsoft SQL Server 2022 Edition som begagnad programvara är laglig eftersom den är tillåten enligt lag.
 • När du köper en begagnad licens från Wiresoft köper du alltså en laglig och ursprunglig Microsoft SQL Server 2022-produkt.
 • Denna produkt har en giltig licensnyckel - det är inte en testversion av SQL Server 2022 som kan användas under en begränsad tid.
 • Att en SQL Server 2022 Edition är märkt som Microsofts "Used Software" betyder inte heller att det finns några begränsningar i programvarans funktionalitet.
 • Wiresoft har testat den begagnade programvaran för SQL Server 2022 Editions Standard och Enterprise för full användbarhet innan den säljs vidare.

Om du har ytterligare frågor om Microsoft SQL Server 2022 Edition eller Client Access-licensiering kan du kontakta oss via chatt, telefon eller e-post.