Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
CAL:er för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en klientåtkomstlicens för slutenheter...
193,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 USER CAL
CAL:er för användare för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns i Standard - och Datacenter-utgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en...
193,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
5 användarklienter för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns i Standard- och Datacenter-utgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en klientåtkomstlicens...
882,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5 klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en...
882,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10 klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en...
1 611,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25 klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en...
3 949,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
10 User CALs för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns i standard- och datacenterutgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en klientåtkomstlicens utöver...
1 611,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
25 User CALs för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns i standard- och datacenterutgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en klientåtkomstlicens utöver...
3 949,90 kr *

De viktigaste funktionerna och egenskaperna i Windows Server 2016 i en överblick

En Device - eller User CAL för Windows Server 2016 ger dig rätt att använda många förbättringar och tillägg jämfört med Windows Server 2016 samt att dra nytta av många viktiga nya funktioner som stöder IT ännu bättre i alla relevanta administrativa uppgifter och områden, men även inom virtualisering. Gränssnittet, som redan är bekant från Windows 10, gör Windows Server 2016 särskilt lätt att använda.

Jämfört med föregående version erbjuder Windows Server 2016 Standard och Datacenter-versionerna bland annat Core & Nano Server Deployment, Virtualisation/Hyper-V Containers och Windows Server Containers samt Host Guardian Service.

Med en CAL för användare eller enheter kan Datacenter-utgåvan av Windows Server 2016 också erbjuda funktioner som är avsedda för företag med omfattande arbetsbelastning och många virtuella system - och därmed höga krav på IT. Dessa inkluderar SDN (Software Defined Networking) och nätverksstackar (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica och Shielded Virtual Machines (Shielded VMs).

Dessutom gör olika verktyg, som Open-SSH eller cURL, det mycket enklare att konfigurera och ansluta till en Linux-server.

Beroende på företagets eller institutionens virtualiseringsnivå erbjuder utgåvorna av Windows Server 2016 från Wiresoft användarna alla de funktioner och egenskaper som motsvarar deras respektive behov.

Windows Server 2016 Standard Edition

Windows Server 2016 Standard är lämplig för företag som antingen uteslutande använder fysiska servrar eller endast i liten utsträckning använder virtualiserade miljöer (VM). Denna molnanpassade utgåva är naturligtvis också lämplig för webbhotell.

Windows Server 2016 Standard har många funktioner som stöder övergången till en molnmiljö, inklusive ännu större stabilitet och högre säkerhet i infrastrukturen. Detta gör det inte bara möjligt att skapa ett komplext nätverk, utan också att driva ett eget datacenter som förvaltar företagets IT-infrastruktur. Andra fördelar är ännu högre hastighet och bättre skydd i händelse av nätverks- och lagringsfel.

Det finns också möjlighet att starta Windows Server-systemet i det enklare Core-programmet. Den är inte utrustad med ett grafiskt användargränssnitt, vilket avsevärt ökar prestandan, särskilt på äldre enheter.

Tilldelningen av användarrättigheter och serverroller har kompletterats med ytterligare alternativ. Detta möjliggör en ännu säkrare och samtidigt effektivare administration av hela serversystemet. Följande egenskaper hos standardversionen bör också nämnas i detalj:

Nano-server

Nano Server i Windows Server 2016 gör det nu möjligt att utforma betydligt smalare servrar, eftersom mer än 90 % av utrymmet kan sparas med en virtuell maskin. Nano Server kan användas för vanliga servertjänster, till exempel som filserver eller för att skapa Hyper-V-kluster.

Stöd för serverbehållare och Docker

Windows Server 2016 stöder nu Server och Docker-kompatibla behållare, som inte bara är ett smidigare alternativ till virtuella maskiner utan också förenklar distributionen av applikationer.

Nya funktioner i Hyper-V

Hyper-V i 2016 års serverutgåva erbjuder större skalbarhet, i linje med kraven för ett offentligt moln. Dessutom finns det praktiska lagringsfunktioner som iSCSI-initiatorn och stöd för Storage Spaces eller multipath I/O.

Dessutom ökar hot-add av NIC:er, en rullande uppgradering för Hyper-V-kluster och motståndskraft mot lagring av virtuella maskiner tillgängligheten genom högre tolerans mot fel i lagringssystemet.

Windows Server 2016 Datacenter Edition

Förutom alla funktioner som ingår i Standard Edition har Windows Server 2016 Datacenter Edition ytterligare funktioner som gör det möjligt att använda högt virtualiserade moln- och datacentermiljöer. Med sin innovativa teknik är den därför särskilt anpassad för moderna företag och rätt val om virtualisering, molnintegration och mjukvarudefinierad lagring spelar en viktig roll.

Datacenter Edition erbjuder många fördelar, särskilt när det gäller säkerhet och datalagring. Motsvarande tillämpningar ger den flexibilitet som krävs för att snabbt anpassa IT-infrastrukturer till aktuella verksamhetskrav. Detta omfattar även servervirtualisering och en virtuell skrivbordsinfrastruktur.

Många exklusiva funktioner, t.ex. skyddade virtuella maskiner, Storage Spaces Direct, Storage Replica och SDN (Software Defined Networking) hjälper administratörer att skapa en stabil nätverksstruktur. Detta inkluderar också viktiga innovationer inom failover clustering i Hyper-V, vilket ökar motståndskraften hos nätverken - särskilt i händelse av störningar.

Windows Server 2016 Datacenter Edition erbjuder dessutom kostnadseffektiva lagrings- och applikationsplattformar samt mjukvarudefinierade nätverk. Samtidigt erbjuder den bättre serverhantering och automatisering samt bättre skydd vid åtkomst till viktiga data.

Hårdvarukrav för Windows Server 2016

För att säkerställa en säker och problemfri drift av Windows Server 2016 krävs följande minimikrav. De faktiska kraven beror också på systemkonfigurationen och andra installerade tillämpningar i enskilda fall.

Processorarkitektur: 64-bitars

Processorhastighet: 1,4 GHz

Minne: 512 MB (Server Core och Server Nano) eller 2 GB för installation med skrivbordsskärm

Hårddiskutrymme: minst 32 GB

Nätverkskort: minst 1 Ethernet-adapter med dataförmåga i gigabit-området

Köp CAL:er för användare och enheter för Server Edition 2016 från Wiresoft

För laglig användning av funktionerna i standard- eller datacenterutgåvan av Windows Server 2016 tillhandahåller Microsofts licenssystem CALs (Client Access Licences) som måste köpas. Detta innebär att med denna licensmodell måste implementeringen av en programvara kompletteras med tillstånd att använda den i form av en licens. För att kunna använda alla tjänster och funktioner i respektive Microsoft Server Edition 2016 krävs ett antal klientåtkomstlicenser, beroende på hur många slutenheter eller användare som ska få tillgång till dem.

Varje CAL är en enskild licens och ger endast tillgång till Windows Server 2016 för respektive auktoriserad användare eller slutenhet. Alla andra enheter eller användare som inte har en motsvarande åtkomstlicens nekas därför serveråtkomst. Denna begränsning innebär inte bara större säkerhet i allmänhet, utan skyddar också kritiska uppgifter från obehöriga anställda i det egna företaget.

Skillnaden mellan användarklientåtkomstlicenser och enhetsklientåtkomstlicenser för Windows Server 2016

I Microsofts licensmodell för klientåtkomst skiljer man mellan klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter. Detta har följande fördel: Skillnaden mellan klientåtkomstlicenser för slutenheter och användare gör det möjligt att hantera rättigheter på ett enkelt, flexibelt och behovsbaserat sätt i företaget. CAL:er för enheter och CAL:er för användare kan också kombineras. Dessutom ger en CAL för Windows Server 2016 även tillgång till en äldre Windows Server-utgåva - men det går inte att göra tvärtom.

Wiresoft erbjuder båda licensformerna för Client Access för de tillgängliga serverversionerna 2016 Standard och Datacenter: Användarrelaterade licenser (User CALs) och enhetsrelaterade licenser (Device CALs). Beslutet att välja en eller båda typerna av CAL kan avgöras av de faktorer som beskrivs nedan. 

Windows Server 2016 användar-CAL

Varje User CAL för Windows Server 2016 ger endast en specifik användare tillgång till servern. Den klientanpassade användarupplösningen är därför inte bunden till en specifik enhet, utan ger den auktoriserade användaren tillgång till servern på olika enheter.

User CAL har därför den fördelen att den ger tillgång till servern, till exempel en gång från datorn på arbetsplatsen i företaget, ELLER även från en annan slutenhet (t.ex. en bärbar dator eller surfplatta) som den auktoriserade användaren använder på resan eller på hemmakontoret. En User CAL gör det möjligt att använda Windows Server 2016 särskilt flexibelt och mobilt.

CAL för Windows Server 2016-enheter

Microsoft Device CAL är ett exklusivt enhetsrelaterat åtkomsttillstånd. En enskild slutenhet får åtkomsträttigheter för Windows Server. Typen av enhet är godtycklig: om det är en lokalt använd dator, ELLER en bärbar dator eller en surfplatta, som sedan kan användas av alla som har rätt att göra det, till exempel på en specifik dator på företagets plats eller mobilt på en enda bärbar dator.

En CAL för enheter har fördelen att alla användare som har behörighet att använda den licensierade slutenheten också har tillgång till Windows-servern.

CAL för enheten eller CAL för användaren?

Vilken form av licensiering - Device CAL eller User CAL - som är den mest praktiska beror på hur slutenheterna används i företaget. För anställda som huvudsakligen har tillgång till Windows Server lokalt på sin arbetsplats i ett företag är en klientåtkomstlicens för enheter därför mer lämplig, särskilt om flera användare delar en dator.

Om den anställdes arbetsmetoder däremot kräver växelvis tillgång till servern från olika enheter eller arbetsstationer - t.ex. på företaget och även på resande fot eller på hemmakontoret - är User CAL mer fördelaktigt.

En kombination av klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare kan dock också vara bäst lämpad för användningen av Windows Server i ett företag. Det bör alltid noteras att det inte går att byta CAL-typ.

Köp CAL:er för enheter och användare för Windows Server 2016 till ett rimligt pris från Wiresoft

Wiresoft erbjuder både enhets- och användarklienträttigheter för Windows Server 2016 till ett rimligt pris. Hos oss kan du flexibelt täcka dina individuella behov med både enskilda licenser och kompletterande licenser. Om du har några frågor om din licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter och användare för Microsoft Server 2016 kan du ringa oss. Vi ger dig råd om den bästa och mest kostnadseffektiva formen av licensiering för dig.

Alla Microsoft Client Access-licenser som finns tillgängliga från Wiresoft är ursprungliga, oanvända europeiska enhets- eller användarlicenser. Du får därför en prisfördel för programvarulicenser som Wiresoft har köpt från andra företag och noggrant kontrollerat att de är äkta. Många av våra nöjda kunder har redan insett och bekräftat fördelarna med att köpa licenser från Wiresoft. Om du vill ha mer information om vårt utbud av CALs för Windows Server 2016 är du välkommen att kontakta oss.