Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard - högre säkerhet för nätverk Windows Server 2022 Standard är Microsofts nya serveroperativsystem. Den är baserad på Windows 10 och erbjuder ännu mer säkerhet och alternativ för att dela data,...
5 898,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Standard 2-Core Komplettera dina licenskrav för Windows Server 2022 Standard på ett flexibelt sätt med 2-Core Packages från Wiresoft! Standardutgåvan av Windows Server 2022 har utvecklats särskilt för...
737,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter 2-Core Komplettera ditt licensbehov för Windows Server 2022 Datacenter med 2-Core -paket från Wiresoft! Datacenter Edition av Windows Server 2022 är särskilt utformad för användning i större,...
3 981,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - ökad säkerhet för stora nätverk Windows Server 2022 Datacenter är Microsofts nya serveroperativsystem, särskilt för större företag. Den här versionen av serverprogramvaran, baserad på Windows...
34 475,90 kr *

Standardutgåvan av Windows Server 2022 erbjuder redan många mindre datacenter omfattande funktioner och tillräckliga alternativ för virtualisering av tjänster för deras behov, som kompletteras av förbättrad skalbarhet och ytterligare optimeringar av prestanda - i kombination med effektiva säkerhetsfunktioner för att tillförlitligt skydda data och applikationer i molnmiljöer.

Med Datacenter Edition av Windows Server 2022 har de mer komplexa datacentren för stora organisationer och företag utökade möjligheter till virtualisering av applikationer och data, inklusive ännu större skalbarhet och ytterligare säkerhetsfunktioner.

De två utgåvorna Windows Server 2022 Standard och Windows Server 2022 Datacenter buy finns i Wiresoft Software Shop nu som begagnad programvara - och drar nytta av det lägre priset jämfört med respektive ny produkt.

I följande översikt presenteras de viktigaste funktionerna i Windows Server 2022 samt skillnaderna mellan Standard Edition och Datacenter Edition. För mer information, kontakta någon av våra medarbetare.

Windows Server 2022 Standard och Datacenter-utgåvorna i korthet

Precis som sin föregångare kommer den nuvarande versionen av serveroperativsystemet Microsoft Windows Server 2022 sannolikt att baseras på Windows 10 - med det välbekanta skrivbordsgränssnittet som gör det lätt för användaren att hitta rätt och med alla funktioner tillgängliga på den välbekanta platsen. Dessutom får de 10 års produktstöd från Microsoft i form av support och uppdateringar för Microsoft Server 2022-utgåvorna.

I Windows Server 2022 Buy ligger fokus återigen på områdena säkerhet och dataskydd, prestanda och virtualisering - förutom grundläggande optimeringar i båda utgåvorna. De funktioner som finns i Standard Edition ingår också i Datacenter Edition och kompletteras eller utökas där.

Säkerhetsfunktioner - Köp Windows Server 2022

Windows Server 2022 erbjuder säkerhet i flera lager för Standard och Datacenter för ett omfattande skydd av data och tjänster, inklusive deras tillgänglighet, t.ex. med dessa funktioner:

 • I princip är TLS 1.3 - den senaste versionen av Transport Layer Security - aktiverad, liksom HTTPS, för att garantera säkra anslutningar när data krypteras och en säker kommunikationskanal mellan två slutpunkter. Med hjälp av HTTPS-protokollet, Secure DNS och DoH (DNS-over-HTTPS) krypteras DNS-förfrågningar för att förhindra manipulering av DNS-data och avlyssning.
 • Server Message Block (SMB) använder nu automatiskt standarderna AES-256-GCM och AES-256-CCM för datakryptering så snart en anslutning upprättas med en annan dator, förutsatt att denna dator också stöder denna standard.
 • Samtidigt ger kryptering med SMB Direct och RDMA (Remote Direct Memory Access) högre bandbredd med lägre latens för direkt lagring, lagringsreplika, Hyper-V och SQL Server.
 • Trusted Platform Module 2.0 ger ett säkert, hårdvarubaserat lager för kryptografiska nycklar och data, som också används i BitLocker-enhetskryptering - inklusive verifiering av systemintegritet och tillförlitligheten hos koden när Windows Server 2022 startas.
 • Säkrade kärnserverprocessorer erbjuder skydd av inbyggd programvara med DRTM-teknik (Dynamic Root of Trust for Measurement) genom att verifiera uppstartsoperationer och isolerad drivrutinsåtkomst till minnet via DMA-skydd (Direct Memory Access), samt stöd för kodintegritet i enlighet med standarderna VBS (virtualiseringsbaserad säkerhet) och HVCI (hypervisor-baserad säkerhet).
 • VBS tillhandahåller ett säkert minnesområde som är isolerat från operativsystemet och som skyddar servern från vissa risker, t.ex. de som uppstår vid brytning av kryptovalutor. Genom att använda Credential Guard lagras användarens inloggningsinformation också i en virtuell behållare som operativsystemet inte kan komma åt direkt.
 • Kluster med växling vid fel tillåter också detaljerad kontroll av krypteringen av CSV (Cluster Shared Volumes) och SBL (Storage Bus Layer).

Migrations- och lagringsfunktioner i Windows Server 2022

Migreringen av datavolymer och lagring samt tillhandahållandet av dessa utgör också ett viktigt funktionsområde i Windows Server 2022. Den optimerade Storage Migration Server Orchestrator ger utökade alternativ för detta, t.ex. för migrering av lokala användare eller grupper till Windows-servern och mellan failover-kluster och lagring, Linux-servrar kan också inkluderas, liksom NetApp CIFS-servrar eller NetApp Factory Application Server (FAS).

Containertjänster i Windows Server 2022

Användningen av Windows Containers i Windows Server erbjuder nu optimerad applikationskompatibilitet och prestanda, förutom förbättringar, särskilt när det gäller användningen av Kubernetes. Starttiden för Windows-behållare har till exempel minskat med 30 % genom att minska deras avbildningsstorlek med upp till 40 %, vilket också förbättrar deras prestanda. Windows Admin Center har också uppdaterats, vilket gör det lättare att skapa behållare för .NET-program. Dessutom har konfigurationen av noder, IPv6 och implementeringen av nätverkspolicyer när Kubernetes används förenklats avsevärt.

Andra prestanda och virtualiseringsfunktioner - Köp Windows Server 2022

Användarna kan också dra nytta av många andra funktioner i Windows Server 2022 Standard och Datacenter, som också ökar den totala prestandan hos serveroperativsystemet:

 • När det gäller reparation av minnen har användarna större kontroll över datasynkroniseringen tack vare den nu anpassningsbara hastigheten. Tillgängliga resurser kan tilldelas antingen för att reparera datakopior (motståndskraft) eller för att utföra aktiva arbetsbelastningar (prestanda). Detta gör det också möjligt att hantera kluster på ett mer flexibelt och effektivt sätt.
 • Läs- och skrivprestanda har förbättrats genom att långsammare media, som HDD, kan anslutas till snabbare media, som NVMe eller SSD, samt lagring på fristående servrar i lagringsbusscachen.
 • Med SMB-komprimering kan filer överföras snabbt även i upptagna nätverk utan att behöva komprimeras manuellt först.
 • Genom att använda TCP HyStart++ har prestandan för TCP (Transmission Control Protocol) förbättrats, vilket minskar paketförlusterna
 • RACK (Recent ACKnowledgment) minskar Retransmit TimeOuts (RTO) vid återutsändningar

När det gäller virtualisering, Windows Server:

 • Optimeringar för virtuella växlar i Hyper-V med RSC (Receive Segment Coalescing), paket i hypervisor-nätverket kombineras och behandlas som större segment. RSC minskar därmed CPU-cyklerna och förbättrar prestandan för nätverkets datatrafik.
 • Med stöd för Nested Virtualization på AMD-processorer erbjuder Windows Server 2022 fler alternativ för att köra Hyper-V på en virtuell Hyper-V-maskin (VM).

Dessutom är Microsoft Edge nu tillgänglig som standard i Windows Server 2022 och ersätter Internet Explorer. Edge är baserad på Chromium Open Source och erbjuder därför högre säkerhet.

Exklusiva funktioner i Windows Server 2022 Datacenter-utgåvan

Endast Windows Server 2022 Datacenter Edition erbjuder, förutom de nämnda funktionerna, en hel portfölj med ytterligare funktioner samt stöd för Shielded Virtual Machines för att skapa mycket säkra virtualiseringsinfrastrukturer med Hyper-V, inklusive ett obegränsat antal virtuella datorer och en Hyper-V-värd per licens, samt:

 • Mjukvarudefinierade nätverk (SDN)
 • Mjukvarudefinierad lagring (SDS)
 • Storage Spaces Direct (SSD)
 • Obegränsad lagringsreplikation - för både synkron och asynkron replikering av volymer mellan servrar eller kluster vid katastrofåterställning
 • Hyper Converged Infrastructure - för mjukvarudefinierad konsolidering av dator-, lagrings- och nätverksfunktioner i ett kluster
 • Virtuell OSE (operativsystemmiljö)

Licensiering av Windows Server 2022 Edition Standard och Datacenter

Licensieringen av Windows Server 2022-versionen kommer troligen återigen att baseras på det välbekanta kärnbaserade licenssystemet, samt alternativt på kombinationen serverlicens plus licens för klientåtkomst för Standard Edition och exklusivt kärnbaserad licensiering för Datacenter Edition.

Även om du köper Windows Server 2022 som begagnad programvara är licensieringen alltid i enlighet med Microsofts licensvillkor, som i fallet med kärnbaserad licensiering, som endast finns tillgänglig för Datacenter Edition, använder antalet kärnor som måttstock för att beräkna licensbehovet. Följande bestämmelser gäller därför:

 • Programvaran Windows Server 2022 i fråga licensieras på grundval av den fysiska maskinvara som faktiskt används. Förutom antalet fysiskt tillgängliga kärnprocessorer beaktas även antalet virtuella servrar.
 • Följande gäller alltså: En enda Windows Server 2022-licens täcker två fysiska processorkärnor.
 • Man utgår alltid från ett minsta antal 8 kärnor per processor - även om den befintliga maskinvaran har färre än 8 kärnor.
 • Minst två processorer per fysisk server tillämpas alltid.
 • Detta resulterar i ett minimiantal på 16 kärnor.
 • För serverhårdvara med fler än 16 kärnor måste alla ytterligare kärnor licensieras med ytterligare Windows Server 2022-paket.

När du licensierar Windows Server 2022 med kombinationen av serverlicens och klientåtkomstlicens, som finns tillgänglig för standardutgåvan, måste varje användare eller slutenhet som har åtkomst till Windows-servern vara utrustad med en egen användar-CAL eller enhets-CAL. Detta gäller även för licensiering av fjärråtkomst för Windows Server 2022.

För ytterligare information, särskilt om Client Access-licenser och särskilt om Hyper-V-instanser för Windows Server 2022, kontakta en Wiresoft-anställd. Corresponding User or Device samt RDS CALs för Windows Server 2022 är också tillgängliga från Wiresoft som begagnad programvara.

Köp Windows Server 2022 editioner Standard och Datacenter som Microsoft begagnad programvara på Wiresoft

De två nya utgåvorna av Windows Server 2022 - Standard och Datacenter - finns redan tillgängliga hos Wiresoft som begagnad programvara till förmånliga priser. Du drar nytta av dessa fördelar:

 • När du köper en Windows Server 2022-utgåva får du en originalprogramvara från Microsoft med en giltig licensnyckel - och inga testversioner med begränsad användning eller tidsbegränsning.
 • Att en Windows Server 2022 Edition betecknas som "begagnad programvara" innebär inte några begränsningar i fråga om programvarans funktionalitet.
 • Begagnad Windows Server 2022-programvara i utgåvorna Standard och Datacenter har testats av Wiresoft för full användbarhet före återförsäljning.
 • Handeln och användningen av Microsofts använda programvara med en Windows Server 2022-utgåva är laglig, eftersom den är tillåten enligt lag.
 • När du köper en begagnad licens från Wiresoft får du alltid en laglig och samtidigt original Microsoft Windows Server 2022-produkt.

Om du har ytterligare frågor om Microsoft Windows Server 2022 Edition eller Client Access-licensiering kan du kontakta oss via chatt, telefon eller e-post.