Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 Windows Server 2008 är den omedelbara efterföljaren till Microsofts serverversion 2003. "Longhorn", som är det inofficiella namnet på systemprogramvaran, innehåller inte bara många förbättringar jämfört med...
553,90 kr *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 är den omedelbara efterföljaren till Microsofts serverversion 2003. "Longhorn", som är det inofficiella namnet på systemprogramvaran, innehåller inte bara många förbättringar jämfört...
553,90 kr *

Microsoft Windows Server 2008: En era av serverteknik

Introduktion till Windows Server 2008

Windows Server 2008 markerar ett viktigt steg i utvecklingen av Microsofts Windows Server-produktlinje. Med lanseringen följde många förbättringar och nya funktioner som är av stor betydelse för företag och IT-proffs och som fortsätter att påverka servertekniken idag.

Vad gör Windows Server 2008 speciellt?

Windows Server 2008 är efterföljaren till Windows Server 2003 och bygger vidare på befintliga funktioner samtidigt som den introducerar innovativa funktioner som förbättrad säkerhet, hantering och virtualiseringsfunktioner som lägger grunden för framtida utveckling.

Viktiga funktioner i Windows Server 2008

Förbättringar av säkerhet och hantering

Windows Server 2008 introducerade installationsalternativen RODC (Read-Only Domain Controller) och Server Core, som ger nya sätt att säkra och hantera servrar.

Skrivskyddad domänkontrollant (RODC)

RODC erbjöd ett säkert sätt att tillhandahålla Active Directory-tjänster för högriskplatser genom att inte tillåta skrivåtkomst till Active Directory.

Framsteg inom virtualisering

Med Windows Server 2008 introducerades för första gången virtualiseringstekniken Hyper-V som en integrerad del av operativsystemet.

Hyper-V

Hyper-V inledde en ny era inom Windows-virtualisering genom att effektivisera resursanvändningen och samtidigt öka isoleringen av virtuella maskiner.

Nya nätverksfunktioner

Network Access Protection (NAP) och förbättrad Terminal Services Gateway var bara några av de nätverksfunktioner som förbättrades med Windows Server 2008.

Skydd mot nätverksåtkomst (NAP)

NAP var en ny säkerhetsfunktion som kontrollerade nätverksklienternas hälsostatus innan de fick tillgång till nätverksresurser, vilket gav ytterligare en försvarslinje mot osäkra enheter.

Relevansen av Windows Server 2008 idag

Arv och underhåll

Windows Server 2008 har officiellt nått slutet av sin livscykel, vilket innebär att Microsoft inte längre erbjuder regelbunden support. Det är viktigt för organisationer att migrera till nyare versioner för att minimera säkerhetsriskerna.

Support och migrering

Organisationer bör uppgradera till nyare versioner för att fortsätta få säkerhetsuppdateringar och teknisk support samtidigt som de drar nytta av den senaste tekniken.

Windows Server 2008 var en banbrytande produkt som banade väg för framtida innovationer inom serverteknik. Den kategoritext som presenteras här ger en omfattande översikt över systemet, dess viktigaste funktioner och dess relevans idag.

Kategorier