Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK DEVICE CAL
25x CAL:er för MS SQL Server 2016 som använd programvara Utöver licensen för Microsoft SQL Server 2016 i Standard-utgåvan krävs ytterligare licenser för klientåtkomst för användning, t.ex. i form av SQL Server 2016 Device CALs; detta ger...
21 996,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
10x CAL:er för MS SQL Server 2016 som använd programvara Utöver licensen för Microsoft SQL Server 2016 i Standard-utgåvan krävs ytterligare klientåtkomstlicenser för användning, t.ex. i form av SQL Server 2016 Device CALs, som ger tio...
8 725,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK DEVICE CAL
5x CAL:er för MS SQL Server 2016 som använd programvara Utöver licensen för Microsoft SQL Server 2016 i Standard-utgåvan krävs ytterligare klientåtkomstlicenser, t.ex. i form av SQL Server 2016 Device CALs, som ger fem individuella,...
4 329,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 ENHET CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 ENHET CAL
CAL:er för MS SQL Server 2016 som använd programvara Utöver licensen för Microsoft SQL Server 2016 i Standard-utgåvan krävs ytterligare klientåtkomstlicenser, t.ex. i form av SQL Server 2016 Device CALs, som ger en enda registrerad...
898,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 USER CAL
Köp User CAL för Microsoft SQL Server 2016 som begagnad licens Vid licensiering av Standard-utgåvan av Microsoft SQL Server 2016 krävs förutom serverlicensen för varje användare även en klientåtkomstlicens: SQL Server 2016 User CAL, som...
898,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
Köp 5x User CAL for Microsoft SQL Server 2016 som begagnad licens Vid licensiering av Standard-utgåvan av Microsoft SQL Server 2016 krävs förutom serverlicensen för varje användare även en klientåtkomstlicens: SQL Server 2016 User CAL,...
4 329,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
Köp 10x User CAL för Microsoft SQL Server 2016 som en använd licens Vid licensiering av Standard-utgåvan av Microsoft SQL Server 2016 krävs förutom serverlicensen för varje användare även en klientåtkomstlicens: SQL Server 2016 User CAL,...
8 725,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Köp 25x User CAL för Microsoft SQL Server 2016 som begagnad licens Vid licensiering av Standard-utgåvan av Microsoft SQL Server 2016 krävs förutom serverlicensen för varje användare även en klientåtkomstlicens: SQL Server 2016 User CAL,...
21 996,90 kr *

Nya funktioner och egenskaper i SQL Server version 2016

Windows SQL Server 2016 förser företag med en grundläggande databas för datahantering och business intelligence som gör att alla anställda med rätt CAL kan köra alla företagstypiska program. SQL Server 2016 stöder också en rad utvecklingsverktyg - både på plats och i molnet - och administratörer drar nytta av effektiv databashantering som kräver minimala IT-resurser.

Högre prestanda för SQL Server 2016

2016 års version av Microsoft SQL Server får poäng inte bara för sina flexibla installationsalternativ utan också för sin optimerade prestanda, som användare med en CAL kan dra nytta av. De integrerade minnesfunktionerna, som är tillgängliga för alla arbetsbelastningar, ger en prestandaökning med en hastighet som är jämförbar med OLTP i minnet. Funktioner som Temporal Tables för historisering av data samt kolumnlager och frågelager i minnet förbättrar också prestandan i SQL Server 2016.

Microsoft SQL Server R-tjänster

De nya SQL Server R-tjänsterna från Microsoft gör nu statistikspråket R tillgängligt för SQL Server 2016. Tidigare måste data för analys exporteras från SQL-databasen och importeras till R, men nu kan användare med en licens för klientåtkomst köra alla R-skript direkt på SQL-servern. Detta minskar inte bara tiden utan ökar också säkerheten genom att det inte längre behövs någon överföring av känsliga data.

Master Data Services för hantering av masterdata

Master Data Services i SQL Server gör det möjligt för användare att effektivt hantera en masteruppsättning av organisationens data. Dessa uppgifter kan organiseras i modeller med hjälp av MDS, regler kan skapas för uppdatering av dem och vem som har rätt att uppdatera dem kan också definieras. Stamdata kan delas med andra med hjälp av Excel.

Reporting Services (SSRS) för rapportörerna

SQL Server Reporting Services, med en licens för klientåtkomst, tillhandahåller en uppsättning verktyg och tjänster för att skapa, hantera och leverera mobila och sidoordnade rapporter; anställda kan läsa dem via en webbläsare i webbportalen eller via e-post även på en mobil enhet.

Analysis Services är ett verktyg för att tillhandahålla analysdata - för affärs- och Reporting Services-rapporter eller för klientprogram eller business intelligence-verktyg från tredje part. Reporting Services i SQL Server 2016 ger å andra sidan användaren olika funktioner för att generera rapporter från olika datakällor och publicera dem i olika format.

Förbättrad säkerhet

Microsoft SQL Server 2016 har också några betydande förbättringar när det gäller säkerheten: Med Row-Level Security (RLS) - säkerhet på radnivå - kan ägarna av en CAL införa vissa begränsningar för åtkomst till datarader. Detta kan till exempel användas för att se till att vissa anställda endast har tillgång till exakt de datarader som är relevanta för dem. Detta gäller t.ex. när företagskunder har begränsad tillgång till uppgifter som är viktiga för dem.

Always Encrypted skyddar känsliga data, t.ex. kreditkorts- eller ID-kortnummer, som lagras i en Azure SQL- eller SQL Server-databas. Always Encrypted skiljer mellan de licensierade användare som har rätt att se data och de som hanterar dessa data men som inte bör ha tillgång till dem.

Dynamisk datamaskning förenklar å andra sidan säkerhetskodningen i tillämpningar: DDM förhindrar åtkomst till känsliga uppgifter genom att maskera dem för obehöriga användare.

Alla viktiga nyheter i SQL Server 2016 på en överblick:

 • Förbättrat molnstöd genom integrering av Stretch Databases för att ansluta lokala miljöer och molnet
 • Stöd för konventionella OLAP-lösningar (Online Analytical Processing)
 • Integrering av programmeringsspråket R för statistiska analyser med Advanced Analytics
 • Row-Level Security (RLS) samt Always Encrypted Feature och Dynamic Data Masking ökar säkerheten
 • T-SQL (Transact-SQL) maximerar SQL-serverns prestanda
 • Mobil business intelligence från början till slut är tillgänglig för alla mobila enheter, oavsett om det rör sig om Windows-, Android- eller iOS-smartphones, för att publicera rapporter med Excel 2016 eller BI Power
 • PolyBase för att bearbeta Transact-SQL-förfrågningar från externa datakällor och utöka affärsinformation med SQL Server Reporting Services (SSRS)

Hårdvarukrav för installation av Microsoft SQL Server 2016

För att säkerställa en smidig installation och drift av Microsoft SQL Server version 2016 bör följande minimikrav uppfyllas:

 • Hårddisk: minst 32 GB, SQL Server 2016 kräver minst 6 GB hårddiskutrymme
 • RAM-minne: minst 512 MB, minst 2 GB för installationsalternativet med skrivbord
 • Visa
 • Processor: 64-bitars med 1,4 GHz (eller dubbelkärnig processor med minst 1,3 GHz eller fyrkärnig processor)
 • Grafikkort: Super VGA med en minsta upplösning på 800x600
 • Optisk enhet för installation från DVD

Ytterligare hårdvarukrav beror på respektive systemkonfiguration och de förinstallerade programmen.

Licensmodell med klientåtkomstlicenser (CAL) för Microsoft SQL Server 2016

Med SQL Server 2016 har Microsoft också infört nya licensvillkor. Med vissa utgåvor av SQL Server 2016 kan du välja mellan Pro Core-licensiering och licensiering med CALs(Client Access Licenses) - antingen för användare eller enheter. Denna differentiering gör serverlicensiering mer flexibel och samtidigt mer ekonomisk. Detta eliminerar behovet av kostsamma tillägg, eftersom alla serverfunktioner som är tillgängliga för en utgåva är integrerade med en CAL.

Licensiering med klientlicenser är vanligtvis det mer kostnadseffektiva alternativet, särskilt för små och medelstora företag eller organisationer vars servrar erbjuder en lägre prestanda enligt deras behov, utan att behöva avstå från funktionerna och prestandan i SQL Server 2016. Denna licensmodell är därför bäst när antalet klienter som ansluter till SQL Server-systemet är känt. Även med en CAL för enheter eller användare kan varje företags individuella krav på ett IT-system uppfyllas.

Licensiera SQL Server 2016 med CAL:er

Vid licensiering med klientlicenser separeras användarnas användning av SQL Server 2016-tjänster från implementeringen av serverprogramvaran. Serverlicensen ger endast administratörer tillgång till databashanteringssystemet. Anställda behöver en egen licens för klientåtkomst - antingen i form av en User CAL eller Device CAL. Utan en av de två licenserna kan du inte få tillgång till serverns funktioner och data.

CAL för användare eller CAL för enheter för SQL Server 2016?

Skillnaden mellan User CAL och Device CAL för Windows SQL Server möjliggör särskilt flexibel licensiering - detta är en användarrelaterad och en enhetsrelaterad licens. På detta sätt täcker Microsoft de två typiska användningsområdena för Windows SQL Server 2016. En enhetslicens tar hänsyn till andra sätt att komma åt Windows-servern än en användarlicens:

Med en Device CAL för Microsoft SQL Server 2016 får man licens för en enda specifik slutenhet, vilket kan vara en stationär dator, en bärbar dator, en mobiltelefon eller en surfplatta. Alla användare som har behörighet att använda enheten kan också använda den för att komma åt SQL Server 2016. Detta licenskoncept är därför idealiskt för arbetsstationer som används av växlande anställda.

Med en User CAL är SQL-servern däremot licensierad för en mycket specifik användare. Användaren kan på så sätt få tillgång till data och tjänster var som helst och med vilken Windows-kompatibel slutenhet som helst - oavsett om det är en stationär dator, en bärbar dator eller en mobil enhet - oavsett vilken enhet det är. User CAL är därför den idealiska lösningen för anställda som arbetar på varierande arbetsplatser - t.ex. på fältet eller på olika platser på företaget - eller som regelbundet använder sig av hemmakontoret eller arbetar på resande fot.

För båda formerna av klientåtkomst kan licensen inte överföras till en annan slutenhet eller en annan användare. På samma sätt kan en användar-CAL inte användas som en enhets-CAL eller vice versa.

Å andra sidan är det möjligt att använda både User CALs och Device CALs för SQL Server 2016 i ett företag, dvs. att fritt kombinera båda typerna. Detta är särskilt användbart om de två typerna av användning är vanliga på samma sätt.

CAL:er för enheter och användare för SQL Server 2016 till ett rimligt pris hos Wiresoft

Om du har frågor om din anpassade licensiering av Windows SQL Server 2016 med licenser för klientåtkomst ger vi dig råd om den mest fördelaktiga licenskombinationen för dig. Med de licenser för serveråtkomst som finns tillgängliga från Wiresoft kan du enkelt täcka dina individuella behov eller till och med utöka dem.

Wiresoft erbjuder både Device CALs och User CALs för Microsoft SQL Server version 2016 till särskilt låga priser. Det är originallicenser från Microsoft från företag i Europa som vi har kontrollerat för att säkerställa äkthet och absolut felfri användbarhet. Som kund drar du nytta av prisfördelen med oanvända programvarulicenser som vi har köpt helt lagligt från pålitliga företag. Många av våra kunder utnyttjar redan denna fördel. Kontakta oss gärna när som helst om du har frågor om din licensiering med CALs för Microsoft SQL Server 2016:

Kategorier