Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL
CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard- eller Enterprise-Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som används för att få...
308,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 USER CAL
CAL:er för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard och Enterprise-utgåvorna av Microsoft Exchange Server 2019 kräver varje användare som vill komma åt servertjänsterna en separat klientåtkomstlicens utöver...
308,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
5 användarklientlicenser för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard och Enterprise-utgåvorna av Microsoft Exchange Server 2019 kräver varje användare som vill komma åt servertjänsterna en separat...
1 419,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
10 User CALs för Microsoft Exchange Server 2019 som används programvara För utgåvorna Standard och Enterprise av Microsoft Exchange Server 2019 behöver varje användare som vill få tillgång till Server-tjänsterna en separat klientlicens...
2 722,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
25 användarklientlicenser för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard- och Enterprise-utgåvorna av Microsoft Exchange Server 2019 behöver varje användare som vill komma åt servertjänsterna en separat...
6 709,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
5 Pack Device CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som begagnad programvara För Standard- eller Enterprise Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som...
1 419,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25 Pack Device CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard- eller Enterprise Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som...
6 709,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10 Pack Device CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard- eller Enterprise Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som...
2 722,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE DEVICE CAL
Enterprise Device CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara Microsoft Exchange Server Enterprise CAL 2019 är en programprodukt som ger tillgång till funktionerna i Microsoft Exchange Server. Det är en tilläggslicens...
460,90 kr *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE USER CAL MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE USER CAL
CAL:er för företagsanvändare för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara För Standard- och Enterprise-utgåvorna av Microsoft Exchange Server 2019 behöver varje användare som vill komma åt servertjänsterna en separat...
460,90 kr *

Använda funktionerna i Microsoft Exchange Server 2019 med en CAL

För varje företagsägd server som använder den aktuella versionen av Exchange Server måste det finnas en eller flera licenser för att få tillgång till motsvarande funktioner och tjänster. Varje användare eller enhet som ska få tillgång till Exchange-servern kräver en motsvarande klientåtkomstlicens (CAL) - en användarlicens eller en enhetslicens. Beslutet att välja en CAL-version beror dels på företagets struktur, dels på kraven på säkerhet i e-posttrafiken och skyddet av egna och partners uppgifter.

Vilka fördelar erbjuder den nuvarande Windows Microsoft Exchange Server 2019?

Med den nya versionen av Exchange Server erbjuder Microsoft betydande förbättringar och förbättringar på många områden, vilket ytterligare ökar säkerheten, hastigheten och funktionsutbudet. Förutom användarna har även administratörerna tillgång till många praktiska funktioner som både förbättrar och underlättar organiseringen av intern och extern kommunikation.

Förbättringar av Exchange Server när det gäller säkerhet

Användningen av Windows Server Core Support erbjuder nu mindre angreppsytor när obehörig åtkomst försöker ske utifrån, eftersom Exchange nu körs i en ren Windows-miljö och därför kräver färre komponenter att underhålla. Exchange Management Shell och Exchange Admin Center är också bättre skyddade från extern åtkomst.

Genom att tillämpa reglerna för klientåtkomst kan administrationen av Exchange nu tillåtas och förenklas från det interna nätverket, eftersom detta eliminerar behovet av att tillämpa komplexa nätverks- och brandväggsregler.

Förbättrad prestanda förExchange-servern

Sökinfrastrukturen för molnskalning och tillförlitlighet har också förbättrats i Exchange Online. Det innebär att det nu är möjligt att indexera större filer och att det är lättare att administrera och förbättra sökprestandan. Detta resulterar också i mycket snabbare och mer tillförlitliga växlingar mellan servrar.

Andra funktioner i Exchange Server 2019  

Användningen av den senaste lagringshårdvaran, inklusive större hårddiskar och SSD-enheter, ökar den totala serverprestandan: Exchange 2019 stöder nu upp till 256 GB minne och 48 CPU-kärnor. Ett dynamiskt databaslager optimerar också den aktiva användningen av databasen.

Dessutom förbättrar nya kalenderfunktioner, en bättre funktion för att komma ut från kontoret och ytterligare alternativ för anteckningar om utflykter och hantering av frånvaro samarbetet och samordningen av möten, vilket är en viktig del av den interna företagskommunikationen. Särskilt administratörer har endast avancerade alternativ för schemaläggning när anställda är frånvarande.

Dessutom kan e-postadresser som innehåller icke-engelska tecken fortsätta att skickas och levereras i sin ursprungliga form genom internationalisering.

Microsofts licensieringstyper för Exchange Server 2019

Med de olika typerna av licenser reglerar Microsoft den individuella användningen av Exchange Server 2019. Microsofts licensmodell skiljer mellan olika typer: För det första de två serverlicenserna - Standard och Enterprise - för Exchange Server som sådan, de skiljer sig kvantitativt åt när det gäller små och stora företags krav, för det andra de två typerna av Client Access Licences (CAL) - de tilldelas antingen en enhet (Device-CAL) eller en användare (User-CAL), och dessutom Standard- och Enterprise-versionerna, som slutligen definierar omfattningen av funktioner och rättigheter för respektive CAL.

Serverlicens för Microsoft ExchangeServer 2019

Microsoft Exchange Server 2019 finns i utgåvorna Standard och Enterprise. Funktionerna i Exchange 2019 Standard och Enterprise är identiska, de båda utgåvorna skiljer sig endast åt när det gäller skalbarhet, dvs. hur många brevlådedatabaser de stöder.

Standardutgåvan av Exchange Server 2019 stöder upp till högst 5 brevlådedatabaser, vilket är typiskt för små och medelstora företag, medan Enterprise-utgåvan av Exchange Server 2019 stöder upp till 100 brevlådedatabaser, vilket gör att den är avsedd för större företag och organisationer.

Klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter för Microsoft Exchange Server 2019

Klientåtkomstlicenser för Microsoft Exchange Server 2019 finns i två olika versioner - som User CAL och som Device CAL - beroende på om en viss användare eller en viss dator ska ha tillgång till servern.

Vilken CAL-variant som är mest praktisk och kostnadseffektiv för ett företag eller en institution kan skilja sig från fall till fall. Beslutet om en Exchange Server Device CAL eller User CAL baseras vanligtvis inte bara på antalet anställda utan också på det vanligaste arbetssättet:

Anställda som uteslutande arbetar lokalt på sin fasta arbetsstation med sin egen dator har större nytta av en CAL för Exchange Server-enheter. Om arbetsplatsen är mer flexibel eller mobil och arbetet därför utförs på olika slutenheter kan en User CAL för Exchange Server vara mer fördelaktig. Nedan följer de viktigaste uppgifterna om de båda CAL-versionerna:

Klientåtkomstlicenser för Exchange Server: Användar-CAL:s är endast avsedda för en enda användare. Fördelen: Med en User CAL kan användaren få tillgång till Exchange Server från helt olika slutenheter. Det kan vara den stationära datorn på kontoret, en annan dator, till exempel på hemmakontoret, eller till och med en bärbar dator som används utanför företaget. Om en anställd ofta är på resande fot, t.ex. på kundmöten eller ofta håller presentationer på plats, är User CAL för Exchange Server det bästa valet.

CAL:er för Exchange Server: En CAL för enheter är däremot en enhetsrelaterad licens. Detta innebär att endast en viss dator har behörighet att komma åt Exchange Server, till exempel antingen en dator eller en bärbar dator i företaget. I det här fallet kan helt olika användare få tillgång till respektive licensierad slutenhet för att använda Microsoft Exchange Server-tjänsterna.

Med en klientåtkomstlicens för enhet är det därför irrelevant vilken användare som får tillgång till Exchange Server, så länge detta endast sker via den licensierade enheten. En Device Client Access Licence är därför särskilt praktisk vid proaktiv delning av arbetsstationer.

Varför finns det också en Standard CAL och en Enterprise CAL för Microsoft Exchange Server?

Medan Standard- och Enterprise Edition för Exchange Server 2019 endast skiljer sig åt när det gäller funktionernas skalbarhet, gäller skillnaden mellan Standard- och Enterprise CALs omfattningen av de tillgängliga Exchange Server 2019-funktionerna i respektive fall.

Enterprise CAL är så att säga ett tillägg till Standard CAL och utökar den med ytterligare funktioner, t.ex. Unified Messaging, en integrerad arkiveringsfunktion och DLP.

Både Standard CALs och Enterprise CALs fungerar naturligtvis tillsammans med Standard- och Enterprise-utgåvorna av Exchange Server 2019. Därför kan en Standard CAL också användas på Enterprise-utgåvan av Exchange 2019 Server - och vice versa, Enterprise CAL på Standard-utgåvan.

Skillnaden mellan Standard CAL och Enterprise CAL för Microsoft Exchange Server

Uppdelningen i Standard och Enterprise CAL har en enkel anledning: inte alla användare som arbetar med Microsoft Exchange Server behöver alla tjänster och funktioner. Om inte alla anställda behöver samma åtkomsträttigheter.

företag kan därför spara pengar genom att köpa en enklare Standard CAL i stället för den mer komplexa Enterprise CAL.

Organisationer drar särskilt nytta av företagslicenserna eftersom de också erbjuder nya integrerade funktioner för arkivering och skydd av information jämfört med standardlicenserna. Detta kan minska komplexiteten i att uppfylla kraven på efterlevnad, vilket också bidrar till att minska kostnaderna. På samma sätt kan användningen av enhetliga meddelanden i stället för vanliga röstbrevlådesystem konsekvent minska driftskostnaderna.

Viktiga funktioner i Exchange Server 2019 är bland annat arkivering av brevlådor via arkivbrevlådan och sökning mellan olika brevlådor (Multi-Mailbox Search), det tidigare nämnda stödet för riktlinjer för efterlevnad genom bättre informationsskydd (Information Protection and Control), ett personligt arkiv samt arkivering av juridiska skäl, förbättrat skräppostskydd, tillämpning av e-posttransport samt användardefinierade lagringspolicyer, ett in-situ-arkiv och in-situ-lagring (In-Place Archive respektive In-Place Hold), definierade lagringspolicyer samt möjligheten att skapa och hantera brevlådor. In-Place Hold), definierade journaler för användare och distributionslistor och sist men inte minst rättighetshantering inom Exchange Server. Olika delningsfunktioner reglerar rättigheterna till kalendrar, vilket förbättrar samordningen och skapar en bättre överblick, så att tidskrävande överlappningar eller onödiga möten försvinner från det dagliga affärslivet.

Din kostnadseffektiva serverlicensering med CALs från Wiresoft

Om du har några frågor om licensiering av Microsoft Exchange Server för ditt företag är det bara att kontakta oss. Vi ger dig gärna råd om din optimala licensstruktur för Microsoft Exchange Server och ger dig ett skräddarsytt erbjudande.

När du köper Exchange Server CALs sparar du pengar med Wiresoft! Detta beror på att Wiresoft säljer oanvända och därmed billigare individuella licenser från företag som inte har uttömt sina licenskrav. Detta minskar dina förvärvskostnader!