Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL
CAL:er för MS SQL Server 2017 som använd programvara Vid licensiering av Microsoft SQL Server 2017 i Standard Edition krävs dessutom en licens för klientåtkomst i form av SQL Server 2017 Device CALs för användning av de tillhörande...
1 136,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 USER CAL
User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare än begagnad programvara För åtkomst till Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av en User CAL, utöver serverlicensen för Server/CAL-licensiering:...
1 136,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL
5x User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare som begagnad programvara För att få tillgång till Microsoft SQL Server 2017 Standard editionen krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av User CAL , utöver serverlicensen vid...
5 521,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK USER CAL
10x User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare än begagnad programvara För åtkomst till Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av en User CAL, utöver serverlicensen för...
11 732,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL
25x User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare än begagnad programvara För åtkomst till Microsoft SQL Server 2017 Standard edition krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av en User CAL, utöver serverlicensen för...
29 553,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK DEVICE CAL
5x CAL:er för MS SQL Server 2017 som använd programvara Vid licensiering av Microsoft SQL Server 2017 i standardutgåvan krävs dessutom en licens för klientåtkomst i form av SQL Server 2017 Device CALs för användning av de tillhörande...
5 521,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 10 PACK DEVICE CAL
10x CAL:er för MS SQL Server 2017 som använd programvara Vid licensiering av Microsoft SQL Server 2017 i standardutgåvan krävs dessutom en licens för klientåtkomst i form av SQL Server 2017 Device CALs för användning av de tillhörande...
1 102,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK DEVICE CAL
25x CAL:er för MS SQL Server 2017 som använd programvara Vid licensiering av Microsoft SQL Server 2017 i standardutgåvan krävs dessutom en licens för klientåtkomst i form av SQL Server 2017 Device CALs för användning av de tillhörande...
29 553,90 kr *

Nya funktioner i SQL Server 2017 Standard i korthet

SQL Server 2017 är en kraftfull version av Microsofts beprövade dataplattform för alla viktiga rapporterings- och analysfunktioner etc. Standardutgåvan gör det möjligt för framför allt mindre, men även medelstora företag att effektivt hantera sina individuella krav på ett RDMS-system (Relational Database Management System) - detta omfattar såväl varuhantering som CRM- och ERP-system. Användarna kan också använda den för att skapa OLTP- och OLAP-data eller för att utföra T-SQL-förfrågningar i Hadoop med PolyBase.

2017 års version av SQL Server erbjuder också fler valmöjligheter än någonsin tidigare när det gäller språk: det är nu möjligt att använda bland annat Linux-distributioner utöver Windows som standard. IT-personal kan alltså välja mellan olika programmeringsspråk när de utvecklar program som kör Windows-, Linux- och Docker-containrar. Drivrutinen Java Database Connectivity (JDBC) kan också användas.

Dessutom kan användare av Python och R få insikter genom avancerad analys i databasen och interaktiva visualiseringar. Upp till en miljon förutsägelser per sekund är möjliga. Med de nya grafdatabaserna kan användarna nu överföra rådata till tydliga rapporter, medan den mobila end-to-end BI (Business Intelligence) gör det möjligt att visa dem på olika slutenheter.

Dessutom erbjuder SQL Server 2017 många förbättringar och nya funktioner i Master Data Services (MDS) och Reporting Services (SSRS) för SQL Server 2017, förutom prestandaförbättringar. Nedan följer en översikt över de viktigaste förändringarna och funktionerna i SQL Server 2017 Standard Edition i detalj.

Nya funktioner för databasmotorer i SQL Server 2017

Databasmotorn i SQL Server 2017 klarar även de mest krävande databehandlingsprogrammen. Förutom förbättrad prestanda erbjuder SQL Server 2017 också många nya databasmotorfunktioner för komplexa analyser och förbättrade arbetsflöden. I den adaptiva frågebehandlingen finns det förbättringar för adaptiva sammanfogningar, återkoppling i minnesallokering i batchläge och överlappande utförande av tabellvärdesfunktioner med flera uttalanden, vilket också sparar CPU-resurser. Dessutom ökar nya dynamiska hanteringslistor, tillsammans med automatisk databasoptimering, prestandan; problem med prestanda för sökningar visas, förslag till lösningar skapas och upptäckta problem elimineras automatiskt. Det är också möjligt att lägga till CLR-samlingar i en positivlista.

SQL Server Analysis Services (SSAS)

SQL Server 2017 innehåller också många viktiga uppdateringar av befintliga funktioner i SQL Server Analysis Services (SSAS). Det finns vissa förbättringar av tabellmodellerna, t.ex. är ett tabellformat nytt som standardalternativ för installation. Med Get Data i Power BI stöds befintliga datakällor för frågor i formelspråket Power Query M.

SQL Server Integrationstjänster (SSIS)

Scale Out-funktionen i SSIS innehåller också vissa förbättringar och nya funktioner i SQL Server 2017 och förenklar utförandet av SSIS på flera datorer. Scale Out-mastern stöder hög tillgänglighet och hanteringen vid växling vid fel av loggar för utförandet av Scale Out-arbetare har optimerats. SSIS-katalogen har nu också en annan global egenskap för att ange standardläget när SSIS-paket distribueras, och har nu också stöd för SQL Server på Linux.

Använda Linux med SQL Server 2017 Standard

För att komma åt SQL Server kan användare nu använda det öppna operativsystemet Linux. Open Database Connectivity Interface används för att ansluta till SQL Server 2017 för både Linux- och C++-program. Med drivrutinen Java Database Connectivity finns det inte heller några problem med Java-program.

Tjänster för maskininlärning på SQL Server

I SQL Server 2017-versionen har de tidigare SQL Server R-tjänsterna bytt namn till SQL Server Machine Learning Services. Det nya namnet visar på en innovation genom att Python används - utöver det tidigare programmeringsspråket R. Detta innebär att antingen R- eller Python-skript kan användas för att utföra programmet. Det är också möjligt att installera Microsoft Machine Learning Server för att tillhandahålla R- och Python-modeller. Utvecklare av SQL Server har tillgång till ML- och AI-bibliotek för Python med 2017 års version, som är tillgängliga i en öppen källkodsmiljö.

SQL Server 2017 Edition Standard på Wiresoft

SQL Server 2017-versionen finns i olika utgåvor som är skräddarsydda efter företagens, institutionernas och utvecklarnas respektive krav. Den största skillnaden mellan standard- och företagsutgåvorna av SQL Server 2017 ligger i prestandan och funktionsutbudet. Medan Enterprise Edition ger maximal beräkningskapacitet för varje enskild instans är detta begränsat till mindre än 4 sockets eller 24 kärnor i Standard Edition, eller ett visst antal GB är tillgängligt beroende på applikationen.

Standard Edition av SQL Server 2017 är det rätta valet för grundläggande funktioner för hantering och Business Intelligence (BI) samt för arbetsbelastningar som kräver minimala IT-resurser, vilket är typiskt för små och medelstora företag.

Hårdvarukrav för SQL Server 2017 Standard

Processor/effekt: minst 2 GHz och 2 kärnor

Hårddiskutrymme: minst 6 GB

Minne: minst 4 GB RAM-minne

Operativsystem:

Windows: Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 eller Windows 8 till Windows 10

Linux: Red Hat Enterprise Linux 7.3, SUSE Linux Enterprise Server 12 SP2 eller Ubuntu 16.04, Docker Engine 1.8+ för containerinstallationer, 3,25 GB RAM, XFS eller EXT4

Dessutom: .NET 4.6 för val av databasmotor, masterdatatjänster och replikering

Skärm: Upplösning på minst 800 x 600 (Super VGA)

Ytterligare krav beror på systemkonfigurationen och de installerade programmen.

Licensieringsmodell för Microsoft SQL Server 2017

I och med SQL Server version 2016 införde Microsoft en betydande förändring av licensmåttet för att beräkna ett företags behov av licenser. Grunden för att exakt fastställa licensbehovet för Standard- och framför allt Enterprise-utgåvorna är nu antalet kärnor. Den här innovationen riktar sig särskilt till servrar i större och större företag vars processorer är mycket kraftfullare än tidigare.

För små eller mindre företag med motsvarande lägre serverprestanda erbjuder Microsoft fortfarande en kombination av serverlicens plus åtkomstlicenser (CAL) för SQL Server 2017 Standard Edition utöver kärnlicensen. Detta kan vara det mest fördelaktiga alternativet för en organisation eller ett företag.

Licensiering av SQL Server 2017 Standard med CALs

Separat licensiering av server och användare eller slutenheter skiljer mellan användningen (licensen) av en programvara och dess implementering i företaget.

Varje programvarulicens som tilldelas en server ger den rätt att köra ett obegränsat antal instanser av serverprogramvaran i en fysisk eller virtuell operativsystemmiljö.

För att kunna använda tjänsterna i Microsoft SQL Server Standard 2017 behöver de anställda dessutom ett visst antal CAL:s som endast ger auktoriserade användare eller slutenheter tillgång till SQL-servern. Detta innebär att tredje parter som inte har någon av de två åtkomstlicenserna inte får tillgång till servern, vilket innebär ett bättre skydd av företagsdata mot obehörig åtkomst.

Skillnaden mellan användarklientåtkomstlicenser och enhetsklientåtkomstlicenser för SQL Server Standard 2017

Det finns två varianter av Client Access-licenser för SQL Server Standard 2017-versionen: User CAL och Device CAL - dvs. en användarrelaterad respektive en enhetsrelaterad licens, som båda är tillgängliga från Wiresoft. De två CAL-varianterna täcker de viktigaste typerna av användning av SQL Server Standard. Nedan följer en översikt över skillnaderna mellan de två licensalternativen.

CAL för användare för SQL Server

En Microsoft User CAL för SQL Server ger en specifik enskild användare tillgång till den aktuella versionen av SQL Server. Eftersom en User CAL inte är kopplad till en specifik enhet kan den användas på olika sätt antingen från en dator ELLER från en bärbar dator eller en annan slutenhet, oavsett om användaren befinner sig på arbetsplatsen på företaget, på resande fot eller på hemmakontoret. Användarlicenser gör det praktiskt att använda SQL Server, särskilt i företagsstrukturer med flexibla arbetsplatser eller olika platser.

CAL för enhet för SQL Server

En Device CAL för Microsoft SQL Server är en enhetsrelaterad licens, vilket innebär att endast en slutenhet är behörig för åtkomst, som har de tekniska kraven för detta: antingen en dator i företaget ELLER en bärbar dator eller en annan slutenhet, t.ex. en surfplatta. Varje anställd som har tillgång till den licensierade slutenheten får alltså också åtkomsträttigheter för alla SQL Server Standard i sin organisation.

Device CAL är därför lämplig för datorer etc. som används av många olika anställda i tur och ordning.

Vilken typ av CAL som är lämpligast för ditt företag varierar därför från fall till fall. Förutom antalet anställda och den dominerande användningen i ditt företag spelar även följande en roll i valet:

Om en eller flera anställda regelbundet har tillgång till Windows SQL Server 2017 främst från en arbetsstation är CAL-enheten bäst lämpad. Om en viss anställd däremot har flexibel tillgång till SQL-servern (stationärt eller mobilt) från olika slutenheter eller arbetsstationer är användarklientåtkomsten mer lämplig. Under vissa omständigheter rekommenderas också en kombination av klientåtkomstlicenser för enheter och användare.

Köp CALs för SQL Server 2017 till ett rimligt pris från Wiresoft

Wiresoft erbjuder CALs för enheter och användare för Microsoft SQL Server version 2017 till särskilt låga priser. På så sätt kan du enkelt täcka dina individuella behov av serverlicenser eller till och med utöka dem. Följande gäller för alla erbjudna SQL CALs - oavsett om det är enhets- eller användarlicenser: De licenser som Wiresoft erbjuder är alltid original Microsoft-produkter från den europeiska regionen, som vi har kontrollerat för att säkerställa deras äkthet åt dig. Du får en prisfördel genom att köpa lagliga, oanvända programvarulicenser som vi har köpt från andra företag. Många av våra kunder har bekräftat detta.

Om du har några frågor om din licens för Microsoft SQL Server 2017 Standard kan du kontakta oss när som helst. Vi ger dig råd om din individuella CAL-kombination.