Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL MICROSOFT SQL SERVER 2008 STANDARD CAL
Microsoft SQL Server 2008 Standard-CAL SQL Server 2008 Standard är ett idealiskt databashanteringssystem med vilket du kan hantera all data i ditt företag på ett tillförlitligt och säkert sätt. För att få tillgång till Windows SQL Server...
307,90 kr *

Funktioner för Business Intelligence i Microsoft SQL Server 2008

Följande BI-verktyg är tillgängliga i SQL Server 2008-versionen med en licens för klientåtkomst:

SSAS i SQL Server 2008

SQL Server Analysis Services utgör grunden för meningsfull analys och snabb bearbetning av alla affärsrelevanta data. Med tillägget PowerPivot för Excel 2010 kan stora mängder data importeras direkt från datalagret och analyseras och sedan visas tydligt enligt relevanta aspekter med hjälp av Online Analytical Processing (OLAP). Fältsökning efter namn och namngivna kvantiteter är lika möjligt med PowerPivot som sökning efter relationer mellan tabeller som inte är kopplade till varandra. PowerPivot-analyser kan också göras tillgängliga för andra anställda som rapporter i SharePoint Document Libraries.

SSIS

De beprövade och testade SQL Server Integration Services tillhandahåller också de tre viktiga elementen för Business Intelligence-applikationer i SQL 2008-versionen: Förutom analys är detta integration och rapportering, som tillsammans utgör förutsättningen för alla ETL-processer - för detta ändamål har användare med en CAL en bred portfölj av verktyg för datalagring till sitt förfogande.

SSRS

SQL Server Reporting Services har utökats med ett antal funktioner: textfält kan nu roteras upp till 270 grader och sidbrytning är nu tillåten i tablixdata och grupper.

MDS

Master Data Services är ett nytt verktyg i SQL Server 2008. Med MDS kan data hanteras centralt och samtidigt göras tillgängliga för olika program på ett skyddat sätt, inklusive känsliga kund- och kontouppgifter som är nödvändiga för transaktioner.

Tjänstemäklare

Service Broker för SQL Server 2008 erbjuder användare CAL-optimerade alternativ för att distribuera serverarbetsbelastning över flera databaser. Det ger också nya köfunktioner som underlättar kommunikationen mellan olika databaser.

StreamInsight

StreamInsight i SQL Server 2008 gör det möjligt att kontrollera och bearbeta kontinuerliga dataströmmar i realtid. StreamInsight stöds av CEP-teknik (Complex Event Processing), som främst används inom onlinehandel för behandling av kreditkortsinformation, men även inom logistik och nätverksövervakning.

Rapportkonstruktör V3.0

Det nya verktyget Report Builder V3.0 för SQL Server 2008 R2 optimerar den uppdaterade visningen av rapporter och grafik under bearbetningen, som har kompletterats med nya datatyper i geoinformationssystemen. Via SharePoint kan enskilda områden nu också publiceras som webbinnehåll.

Microsofts licensmodell med CAL:s för SQL Server 2008

Förutom möjligheten att licensiera SQL Server 2008 på grundval av antalet fysiska och virtuella processorer som används i en operativsystemsmiljö, finns det för vissa utgåvor, t.ex. SQL Standard, ett alternativ som innebär att man först köper en separat serverlicens för att installera SQL-programvaran och sedan kompletterar den med ett motsvarande antal licenser för klientåtkomst, som ger anställda rätt att använda SQL-tjänsterna och de uppgifter som hanteras där.

Med en CAL för SQL Server 2008 kan du få tillgång till följande utgåvor av SQL Server 2008 (inkl. förhandsversioner): Standard, Enterprise, SBS, dessa finns också tillgängliga som serverlicenser till ett förmånligt pris från Wiresoft.

Licensiera SQL Server 2008 särskilt ekonomiskt med kombinationen av serverlicens plus licenser för klientåtkomst

CAL-licensmodellen för SQL Server 2008 ger en ekonomisk fördel, särskilt för företag och institutioner med ett mindre antal anställda som har tillgång till serverdata och tjänster. Detta beror på att licensiering per processor endast ger en fördel för ett större antal kunder, eftersom det inte finns någon övre gräns. Med SQL CALs köper du däremot bara så många individuella licenser som du faktiskt behöver i ditt företag. Med Wiresoft kan du anpassa eller utöka ditt behov av CALs till ett rimligt pris. På så sätt undviker du onödiga kostnader för oanvända licenser och dina anställda har alltid rätt licens. Med standard CAL får du samtidigt tillgång till de viktigaste funktionerna i SQL Server 2008.

Server/CAL-licensiering för SQL Server 2008 - steg för steg

Innan du bestämmer dig för att köpa en av de två licenstyperna för SQL Server 2008 bör du vara klar över hur stort ditt företags behov av licenser för klientåtkomst egentligen är. Detta beror på att det inte är möjligt att byta mellan de två licensmodellerna "Pro Processor" och "Server/CAL" vid ett senare tillfälle.

Om du har valt den ofta billigare varianten att licensiera server plus CAL:er är det viktigt att notera att företagets server i detta fall licensieras separat från de användare som ska få tillgång till den. Serverlicensen innehåller också två klientlicenser, men dessa ger endast administratörer rätt att hantera licensservern och utföra typiska IT-uppgifter. De tillåter dock inte de anställda att använda de installerade SQL-tjänsterna. För detta behöver de de CAL:s som redan nämnts, som kan fås som en enhet CAL eller en användare CAL.

En klientåtkomstlicens för SQL krävs också om SQL-servern inte används direkt utan fungerar som en databas för andra serverprogram, t.ex. SharePoint Server eller Office Project Server.

CAL för användare och CAL för enheter för SQL Server 2008 - Skillnader

Licenser för klientåtkomst finns - som kortfattat nämnts ovan - i två typer: som User CAL, som ger exakt en anställd tillgång till SQL-servern, och som Device CAL, som ger licens för exakt en Windows-kapabel slutenhet. Enligt Microsofts licensmodell är dessa två typer av licenser strikt sett olika, även om identiska SQL Server-funktioner kan användas med dem. Följande bör noteras:

  • En User CAL kan inte användas som en Device CAL efter att licensen har utfärdats - och vice versa.
  • På samma sätt är det inte möjligt att överföra (licensiera) den licens som tilldelats en användare eller en enhet till en annan användare eller en annan enhet - undantag:
  • Det är möjligt att byta från en CAL för enheter till en CAL för användare (eller tvärtom) om SQL-licensen har Software Assurance, och då endast vid förnyelse av Software Assurance (eller Volume Licence Agreement).
  • En CAL för användare eller enheter kan endast användas för att komma åt företagets server. Det ger inte användaren rätt att logga in på ett annat företags server.
  • Det är möjligt att kombinera klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare och därmed använda båda klientåtkomstlicenserna parallellt i en och samma miljö.

Nedan följer en kort beskrivning av fördelarna med användar- och enhetslicenser.

CAL för användare för SQL Server 2008

CAL för standardanvändare ger exakt en definierad användare tillgång till SQL Server 2008-tjänsterna och de data som hanteras där. Åtkomst kan ske via vilken Windows-kompatibel slutenhet som helst, förutom den konventionella stationära datorn eller bärbara datorn, till exempel även via en surfplatta eller mobiltelefon. User CAL inkluderar alltså möjligheten att åtkomsten till SQL-servern inte är lokalt bunden och därför även är möjlig från andra platser än serverplatsen i företaget - t.ex. på hemmakontoret eller på resande fot. User-CAL erbjuder därför fördelar för de anställda som antingen inte använder en fast arbetsstation eller ofta använder olika slutenheter.

CAL-enhet för SQL Server 2008

Med CAL för standardutrustning har en enskild slutenhet licens för att använda SQL Server-tjänsterna. Det enda kravet är att enheten måste vara Windows-kompatibel och ha tillgång till Internet. Detta innebär att inte bara en stationär dator kan licensieras med Device CAL, utan även en bärbar dator, surfplatta eller smartphone. Varje anställd i företaget som har rätt att använda den licensierade enheten har tillgång till SQL Server 2008. Licensiering med en CAL-enhet är särskilt praktiskt om en lämpligt utrustad arbetsstation används växelvis av olika anställda, vilket är vanligt, till exempel vid skiftarbete eller för vissa projekt.

Din licensiering med Standard CALs för Microsoft SQL Server 2008 på Wiresoft

Oavsett om du vill komplettera eller täcka dina licensbehov för SQL Server 2008 med CALs - Wiresoft erbjuder motsvarande SQL Device CALs och User CALs som särskilt förmånliga enskilda licenser. Fördelen med att köpa en licens från Wiresoft är ett lägre pris jämfört med nya CALs - med samma funktionsutbud - och samtidigt får du original Microsoft Access-licenser som kommer från europeiska företag och är 100 % användbara.

Alla CAL:s som finns i Wiresoft Shop har kontrollerats noggrant för äkthet innan de säljs, så att du som kund kan vara säker på att du köper en fullt fungerande programvara. Enligt ett beslut av EG-domstolen är det lagligt tillåtet att köpa och återförsälja mjukvaruprodukter och licenser för serverversioner från Microsoft.

Wiresofts licenserbjudande ger dig en särskilt ekonomisk licensiering: Istället för licenspaket köper du bara det exakta antal licenser för klientåtkomst som du verkligen behöver för att använda SQL Server 2008 i ditt företag. Du kan också lita på vår expertrådgivning, som många av våra tidigare kunder redan har utnyttjat. Om du har några frågor om din skräddarsydda licensiering för SQL Server är det bara att kontakta oss via e-post eller telefon, eller chatta med oss.