Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
Inga resultat hittades för filtreringen!
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK DEVICE CAL
10x CAL:er för SQL Server 2019 som begagnad programvara För att kunna använda de funktioner som erbjuds av Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare absolut en motsvarande klientåtkomstlicens - t.ex. SQL Server 2019 Device CAL, som...
12 231,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 USER CAL
CAL:er för användare för SQL Server 2019 som använd programvara För att kunna använda alla tjänster och funktioner SQL i Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare en motsvarande klientåtkomstlicens - SQL Server 2019 User CAL - med...
1 227,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENHET CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 ENHET CAL
CAL:er för SQL Server 2019 som använd programvara För att kunna använda de funktioner som erbjuds av Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare absolut en motsvarande klientåtkomstlicens - t.ex. SQL Server 2019 Device CAL; denna...
1 227,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK ENHET CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK ENHET CAL
5x CAL:er för SQL Server 2019 som använd programvara För att kunna använda de funktioner som erbjuds av Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare absolut en motsvarande klientåtkomstlicens - t.ex. SQL Server 2019 Device CAL, som...
6 089,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
25x CAL:er för SQL Server 2019 som begagnad programvara För att kunna använda sig av de funktioner som Microsoft SQL Server 2019 erbjuder behöver en användare absolut en motsvarande klientåtkomstlicens - t.ex. en SQL Server 2019 Device...
30 811,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 5 PACK USER CAL
5x User CALs för SQL Server 2019 som använd programvara För att kunna använda alla SQL-tjänster och funktioner i Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare en motsvarande klientåtkomstlicens - SQL Server 2019 User CAL - med vilken...
6 089,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 10 PACK USER CAL
10x User CALs för SQL Server 2019 som begagnad programvara För att kunna använda alla SQL-tjänster och funktioner i Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare en motsvarande klientåtkomstlicens - SQL Server 2019 User CAL - med vilken...
12 231,90 kr *
MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL MICROSOFT SQL SERVER 2019 - 25 PACK USER CAL
25x User CALs för SQL Server 2019 som begagnad programvara För att kunna använda alla SQL-tjänster och funktioner i Microsoft SQL Server 2019 behöver en användare en motsvarande klientåtkomstlicens - SQL Server 2019 User CAL - med vilken...
30 811,90 kr *

Vad erbjuder SQL Server 2019?

Den nya SQL Server 2019 erbjuder en ännu högre tillgänglighet till data genom att man kan göra sökningar på rekordtid samt en rad tillämpningar, t.ex. självstyrd business intelligence och möjligheten till interaktiva datavisualiseringar, som ytterligare ökar effektiviteten i datautvärderingen. Detta omfattar även tillhandahållande av molnbaserade lösningar.

Här bör särskilt nämnas Big Data-kluster, som kan användas för att tillhandahålla skalbara kluster av behållare för SQL Server samt Spark och HDFS. Som containerorkestrator används öppen källkodslösningen Kubernetes, med vilken tillhandahållandet av containrar kan skalas och övervakas efter behov.

Det är alltså lika möjligt att fråga externa datakällor via Big Data-kluster som att använda data för artificiell intelligens, maskininlärning och andra analysuppgifter. På samma sätt kan stora och samtidigt högkvalitativa relationsdatavolymer lätt kombineras eller analyseras med Big Data.

På samma sätt kan inte bara strukturerade utan även ostrukturerade datamängder bearbetas med 2019 års serverutgåva, och gränssnitt till SQL Server-kompatibla databaser som Oracle kan också användas. Dessutom kan Java integreras för första gången med SQL Server 2019. I standardversionen ingår även funktioner som Transparent Data Encryption (TDE), som krypterar olika data- och loggfiler i realtid, och Accelerated Database Recovery (ADR).

Komplettera dina behov av CAL för SQL Server 2019 med Wiresoft! Med en CAL för enhet eller användare från Microsoft får du tillgång till de omfattande funktionerna och tjänsterna i den aktuella 2019 års versionen och 2016 års SQL Server Standard Edition. Särskilt små och medelstora företag drar nytta av den förmånliga licensieringen med CALs jämfört med kärnlicenser. Du kan för närvarande hitta Microsoft-enhetslicenser och användarlicenser för SQL 2019 Standard-versionen.

Den nya SQL Server Edition 2019 i korthet

Med SQL Server Edition 2019 får du omfattande funktioner och tjänster för bearbetning och skydd av stora datavolymer som är anpassade till dagens tid med samtidig snabb tillgänglighet, särskilt om de lagras lokalt i olika databassystem.

Detta gör det möjligt för personalen att utföra komplexa förfrågningar och utvärderingar på kortast möjliga tid, vilket de har särskild rätt till. Licensiering med en motsvarande CAL skyddar känsliga data från obehörig åtkomst, både internt och externt, vilket är särskilt viktigt i dag i tider av komplexa attacker mot databaser.

Ytterligare funktioner i SQL Server 2019

Jämfört med SQL Server 2016 erbjuder 2019 års version i standardutgåvan ytterligare funktioner och egenskaper som påverkar bearbetning, virtualisering och skydd av kritiska och komplexa datavolymer.

Du kan nu söka efter omfattande datalager i datasilos utan att först flytta eller replikera motsvarande data. Intelligenta databasfunktioner hjälper dig att uppdatera en SQL Server-databas - oavsett om den finns på plats eller i molnet. Risken för inkompatibilitet mellan tillämpningar minimeras, om inte elimineras, genom certifiering av databaskompatibilitet.

SQL Server 2019 har också inbyggda funktioner för att klassificera och skydda dina data genom att övervaka, identifiera och varna för misstänkta åtgärder. Dessutom kan du inte bara kryptera konfidentiella data utan även utföra omfattande beräkningar med dem. Administratörer har möjlighet att aktivera användardefinierad dataåtkomst med hjälp av roller.

De viktigaste nyheterna i SQL Server Version 2019

Följande innovationer gör behandlingen, virtualiseringen och skyddet av känsliga uppgifter i ditt företag ännu mer omfattande än tidigare. Du kommer också att dra nytta av de särskilda fördelarna med AI-teknik (artificiell intelligens). Till exempel kan AI och maskininlärning användas för att hämta data.

Kluster av stora data

Med hjälp av Big Data-kluster kan nu både strukturerade och ostrukturerade data kombineras med hjälp av Apache Spark-ramverket och HDFS (Hadoop Distributed File System) för att få fram ny information.

Användarna kan alltså distribuera skalbara kluster av SQL Server-, HDFS- och Spark-behållare som finns tillgängliga på Kubernetes.

Med SQL Server Big Data-kluster kan du köra AI- och maskininlärningsuppgifter på data som lagras i HDFS-lagringspoolerna och datapoolerna.

App provisioning gör det möjligt att tillhandahålla program som behållare. Dessa appar kan användas som webbtjänster så att man kan få tillgång till data som lagras i ett Big Data-kluster.

Databasvirtualisering i SQL Server 2019

Data som lagras i andra databaser, t.ex. HDFS, Oracle eller i olika Azure-tjänster, kan nu enkelt sökas med hjälp av databasvirtualisering utan att behöva replikera eller flytta dem först. SQL Server 2019 introducerar nya anslutningar till datakällor i den här utgåvan.

Intelligent behandling av frågor (IQP)

Intelligent Query Processing (IQP) förbättrar prestanda för frågor och påskyndar processer utan ytterligare ändringar i programmen.

In-Memory OLTP (Online Transactional Processing)

In-memory-databas med Online Transactional Processing ger viktiga funktioner för att konfigurera beständigt minne och minnesoptimering av tempdb-metadata, vilket också förbättrar prestandan för verksamhetskritiska arbetsbelastningar.

Alltid krypterad med säkra enklaver

Always Encrypted skyddar känsliga kunddata med säkra enklaver. Databaser på SQL Server kan nu lagras helt krypterade. Endast klienten och ägaren av dessa uppgifter kan få tillgång till dem.

Språkutvidgningar för SQL Server

Med SQL Server 2019 tillåter Microsoft nu för första gången att Java-kod används i databashanteringssystemet.

ADR - Snabbare återställning av databaser

Snabbare databasåterställning - ADR (Accelerated Database Recovery) - förbättrar också tillgängligheten till databaser, vilket är särskilt fördelaktigt för tidskrävande transaktioner.

Vilka CAL:er finns tillgängliga för SQL 2019? Information om Microsofts licenssystem

Microsofts licenssystem bygger till stor del på CAL:s (Client Access Licences). Detta skiljer användningen (licensen) av en programvara från dess implementering i företaget. För att kunna använda tjänsterna i Microsoft SQL Server Standard 2019 Version behöver du (utöver det andra alternativet att licensiera kärnor) ett motsvarande antal CAL:s.

En CAL ger endast auktoriserade användare tillgång till SQL-servern. Tredje parter som inte har motsvarande tillträdestillstånd nekas därmed tillgång till servern, vilket dock också innebär ytterligare säkerhet och skydd av känsliga uppgifter mot obehörig åtkomst.

Skillnaden mellan klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter för SQL Server Standard

Wiresoft erbjuder följande Client Access-licenser för SQL Server Standard version 2019 för små och medelstora företag: User CAL och Device CAL - den användar- respektive enhetsbaserade licensen. Nedan följer en sammanfattning av de viktigaste skillnaderna mellan de två licensalternativen.

CAL för SQL Server-användare

En Microsoft User CAL för SQL ger en specifik enskild användare tillgång till den aktuella versionen av SQL Server. User CAL är därför inte kopplad till en specifik enhet, utan kan till exempel användas antingen från datorn på arbetsplatsen ELLER från den bärbara datorn eller en annan slutenhet på vägen eller på hemmakontoret. Användarlicenser gör användningen av SQL Server särskilt flexibel.

CAL för SQL Server-enheter

Microsoft Device CAL är däremot en enhetsrelaterad licens, dvs. endast en dator har rätt att få tillgång till SQL-servern, t.ex. en dator i ditt företag ELLER en bärbar dator eller en annan slutenhet som en surfplatta. Varje auktoriserad användare kan få tillgång till SQL-servern för den licensierade enheten. Det finns inget behov av att licensiera enskilda användare.

Vilken typ eller kombination av de två CAL-versionerna som är bäst för ditt företag kan naturligtvis variera från fall till fall. Antalet anställda och det föredragna användningssättet i ditt företag spelar en roll:

Om dina anställda huvudsakligen har tillgång till Windows SQL Server på sin egen arbetsstation, är Device CAL den lämpligaste licenstypen. Om de anställda har flexibel tillgång till SQL-servern från olika enheter eller arbetsstationer (mobilt eller stationärt) har du störst nytta av klientåtkomstlicenser för användare.

Köp SQL Server 2019 CALs till ett rimligt pris från Wiresoft

Hos Wiresoft kan du hitta CALs för enheter eller användare för Microsoft SQL Server version 2019 till särskilt låga priser. På så sätt kan du täcka eller utöka ditt behov av respektive SQL Server-licenser. Om du har några frågor om din licens för Microsoft SQL Server Standard, tveka inte att kontakta oss. Vi skapar en individuell och prisvärd CAL-kombination för dig.

Oavsett om det är en SQL-enhets- eller användarlicens: Alla våra Microsoft-licensprodukter är original och kommer från den europeiska regionen. På Wiresoft får du fördelar genom att köpa oanvända programvarulicenser som vi har köpt från andra företag och kontrollerat att de är äkta - många av våra kunder har bekräftat detta. Om du vill ha mer information om vårt utbud av klientåtkomstlicenser för SQL Server är du välkommen att kontakta oss: