Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10479
 • 7JQ-00261
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
101 000,90 kr * 112 221,90 kr * (10% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core
Minimilicenskrav för licensiering 4 Core Pro Server
CAL Inte nödvändigt
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Nedladdning + licens


SQL Server 2022 Enterprise är den mest omfattande nya versionen av den tillförlitliga relationella dataplattformen från Microsoft, som ger företag och organisationer alla databas-, analys- och rapporteringsfunktioner som krävs för resursplanerings- och CRM-system och för användning av ERP-programvara. För alla dessa typiska uppgifter erbjuder SQL Server 2022 Enterprise ett starkt, kraftfullt och Cloud-kapabelt relationellt databassystem Management som flexibelt anpassar sig till växande utmaningar genom sin höga skalbarhet.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"

Microsoft SQL Server 2022 Enterprise

SQL Server 2022 Enterprise är den mest omfattande nya versionen av den tillförlitliga relationella dataplattformen från Microsoft, som ger företag och organisationer alla databas-, analys- och rapporteringsfunktioner som krävs för resursplanering, CRM-system och användning av ERP-programvara. För alla dessa typiska uppgifter erbjuder SQL Server 2022 Enterprise ett starkt, kraftfullt och Cloud-aktiverat system för hantering av relationsdatabaser som flexibelt anpassar sig till växande utmaningar genom sin höga skalbarhet.

SQL Server 2022 Enterprise edition erbjuder bland annat högtillgänglighetslösningen AlwaysOn samt användning av Big Data-kluster, inklusive tillhandahållande av omfattande kommunikationsgränssnitt, samt omfattande säkerhet och skydd för data och deras integritet och många andra funktioner som gör det möjligt att göra omfattande analyser och tillhandahålla tillämpningar även i Cloud.

Den nya SQL-utgåvan Server 2022 Enterprise som tillkännagavs av Microsoft är redan tillgänglig som begagnad programvara på Wiresoft efter den officiella lanseringen - med alla dess fördelar när det gäller skalbarhet, hög tillgänglighet, prestanda och säkerhet - och till ett betydligt lägre pris än för ny programvara. Den nya SQL Server 2022 Enterprise Edition väntas också bli tillgänglig endast som Core-baserad licensiering i .

Följande översikt ger detaljerad information om funktionerna i SQL Server 2022 Enterprise som är kända från den tidigare versionen samt om de tillämpliga Microsoft licensvillkoren för SQL Server-programvaran.

SQL Server 2022 Enterprise - Översikt över de viktigaste funktionerna

Den nya utgåvan av SQL Server 2022 Enterprise kännetecknas återigen av sin höga tillförlitlighet och tillgänglighet samt av att frågor utförs på rekordtid, och effektiviteten förbättras ytterligare genom den hanterade självbetjäningen av datautforskningen och den interaktiva visualiseringen av data. SQL Server 2022 Enterprise förlitar sig återigen på beprövade funktioner för skalbarhet, hög tillgänglighet och prestanda.

Med SQL Server 2022 Enterprise är det också möjligt att bearbeta ostrukturerade dataposter, gränssnitt till databaser som Oracle och integrering av Java utökar tillämpningsområdet för att uppfylla alla typiska krav för hantering av stora data, inklusive utökade säkerhetsfunktioner för skydd av känsliga data  

Genom integreringen av Java Runtime kan Java-kod också användas för databashanteringssystemet för att köra den kompilerade koden direkt på SQL Server. Med Secure Enclaves kan data krypteras från Client till DBMS på ett sådant sätt att de inte ens kan ses av databasadministratörer.

SQL Server 2022 Enterprise - Skalbarhet och hög tillgänglighet

När det gäller skalbarheten hos SQL Server 2022 Enterprise Pro instans eller funktion, förväntas operativsystemet eller RAM och SQL Server-databasmotorn vara tillgängliga med en maximal storlek på 524 PB för relationsdatabaser, inte bara när det gäller datorkapacitet i allmänhet, utan också när det gäller:

 • Analys Services och rapportering Services
 • Minne för buffertpoolen
 • Columnstore-segmentcache
 • Minnesoptimerad datastorlek

Skalbarheten hos det relationella databashanteringssystemet är bland annat tillgänglig för:

 • Grupperade eller ogrupperade index för kolumnlager
 • OLTP i minnet, minnesoptimerade tempdb-metadata och stöd för permanent minne
 • Databas för stretch
 • Service Broker för utveckling av mycket skalbara applikationer med asynkron kommunikation. Service Broker är utformad som ett ramverk, t.ex. för att skicka meddelanden inom en databas eller från en databas till en annan, och är också skalbar.
 • Partitionering av tabeller och index
 • Automatisk optimering, batchläge för rowstore, fördröjd sammanställning av tabellvariabler samt inlining för användardefinierade skalära funktioner i intelligenta databaser

Hög tillgänglighet för RDBMS finns bland annat med hjälp av:

 • Server Core-Stöd
 • Spegling av databaser
 • Komprimering av säkerhetskopior och snapshotting av databaser
 • Always On failover cluster instanser och Always On tillgänglighet samt grundläggande tillgänglighetsgrupper - med den här högtillgänglighetslösningen, tillsammans med klustertjänsten Windows, kan flera sekundära databaser upprätthållas utan behov av delad lagring som med failover cluster.
 • Failover-Server för katastrofåterställning och optimerad återställning av databaser
 • Snabb återställning av onlinesidor och onlinefiler
 • Lägga till lagringsutrymme medan systemet är igång

Dessutom erbjuder SQL Server 2022 Enterprise Edition återigen många funktioner för att förbättra prestandan, bland annat:

 • Intelligent Query Processing för snabb bearbetning av stora mängder data
 • Intelligent Performance för snabbare utförande av databasoperationer
 • Standardaktivering av Lightweight Query Profiling Infrastructure (lättviktig infrastruktur för profilering av frågor)
 • Accelerated Database Recovery för snabbare återställning av databasen, t.ex. efter en omstart

Dessutom kan Database Snapshot användas för att ta en ögonblicksbild av databasen för att dokumentera dess status för en rapport, och Last Query Plan Statistics kan användas för att visa aktuella frågeutföranden.

SQL Server 2022 Enterprise - Big Data Cluster

SQL Server 2022 Enterprise erbjuder återigen kraftfulla analysverktyg för omfattande hantering av stora datamängder, t.ex. intelligent frågebearbetning, för tillförlitlig och snabb behandling av stora datamängder och för att göra dem tillgängliga för olika tillämpningar i företag. Arbetsbelastningar med stora data kan också flyttas till SQL Server och externa databaser som Oracle, Teradata, Mongo DB, HDFS och Azure Data Lake kan sökas direkt med de integrerade kontakterna eller SQL Server PolyBase.

Genom att använda Big Data-kluster kan Kubernetes också tillhandahålla skalbara kluster av SQL Server, Spark och HDFS-containrar; med Transact-SQL är det också möjligt att göra parallella sökningar samt skriva och bearbeta data, liksom att utföra AI- och maskininlärningsuppgifter i HDFS-lagringspooler. Med det skalbara HDFS-lagringspoolverktyget Data Lake kan data från olika externa källor analyseras, kombineras med relationsdata och lagras. Data Mart förbättrar prestanda för dataanalyser genom horisontell skalning av Big Data-kluster, och förutom AI-verktyg kan till exempel Spark, R, Python, Scala och Java också användas.

Motsvarande applikationer kan användas både som behållare och som appar i form av webbtjänster som ger tillgång till data som lagras i ett Big Data-kluster för detta ändamål.

SQL Server 2022 Enterprise - Säkerhet

Säkerheten för stora datamängder spelar också en viktig roll när de behandlas och görs tillgängliga för att förhindra obehörig åtkomst, särskilt till kritiska uppgifter. I SQL Server 2022 Enterprise, till exempel, skyddas dessa med Always Encrypted, som krypterar dem med säkra krypteringar i klientprogrammen, varvid krypteringsnycklarna inte skickas vidare till en databasmotor (SQL-databas eller SQL-server). Always Encrypted skiljer på så sätt mellan användare som äger uppgifterna och kan se dem och användare som hanterar dem men som inte bör ha tillgång till dem. Always Encrypted gör det dessutom möjligt för en databasmotor att behandla olika frågor om krypterade data samtidigt som dataens konfidentialitet upprätthålls.

SQL Server 2022 Enterprise - Licensiering

Det förväntas att den nya SQL Server 2022 Enterprise -utgåvan återigen kommer att använda Core-licensiering som definieras i Microsoft, till skillnad från tidigare då kärnor inte spelade någon roll för licensiering av äldre SQL Server -versioner. Med den nuvarande Core-baserade licensen är antalet kärnor utgångspunkten för att beräkna licensbehovet. I den tidigare versionen av SQL Server 2022 Enterprise kunde två kärnor licensieras här Pro Core -Licence. Det förväntas därför att Core-licenser för SQL Server 2022 Enterprise återigen kommer att finnas tillgängliga som tvåkärniga paket.

Enligt licensmåttet Microsoft är det totala licensbehovet för en Server ett resultat av det maximala antalet kärnor, varvid varje fysisk Core i en server kräver sin egen licens. I Microsoft fastställs i allmänhet 8 licenser som ett minimum Pro Server , varvid följande villkor gäller totalt sett:

 • Minst 8 kärnor beräknas för en fysisk processor.
 • Minst 16 kärnor beräknas för en fysisk Server -processor.

Alla fysiska och aktiva kärnor licensieras alltså enligt dessa två villkor.

Dessutom kommer de tidigare skalningsgränserna förmodligen att gälla igen för SQL Server 2022 Enterprise. Den maximala beräkningskapaciteten som kan användas av en enda instans av SQL Server Enterprise är:

 • SQL Server- databasmotor: mindre än 4 socklar eller 24 kärnor
 • Analys eller rapportering Services: mindre än 4 socklar eller 24 kärnor

Den maximala mängden minne som kan användas av en enda instans av SQL Server-databasmotorn har begränsats till följande:

 • Buffertpool: 128 GB
 • Columnstore-segmentcache: 32 GB
 • Rapportering Services: 64 GB
 • Analys Services: 16 GB (tabeller) eller 32 GB (MOLAP)

Om du har några frågor eller behöver mer information om de aktuella villkoren för din SQL Server-licensiering, vänligen kontakta en anställd på Wiresoft.

SQL Server 2022 Enterprise - Maskinkrav 

För att kunna använda Microsoft SQL Server 2022 Enterprise i en lämplig maskinvarumiljö måste denna miljö troligen uppfylla följande krav - observera att från och med oktober 2021 finns ingen officiell eller eventuellt avvikande information tillgänglig från Microsoft, så de faktiska minimikraven kan skilja sig från dem som anges nedan. Om du vill ha mer aktuell information kan du kontakta en anställd på Wiresoft.

 • Operativsystem: minst Windows 10 eller Windows Server 2019, eventuellt högre
 • Hårddiskutrymme: minst 6 GB - eventuellt mer beroende på installerade SQL Server-komponenter
 • Arbetsminne: minst 4 GB
 • Grafik: Super VGA-grafikkort med en upplösning på minst 800x600 pixlar
 • Processortyp: x64-processor
 • Processorhastighet: minst 1,4 GHz - rekommenderas: 2,0 GHz eller högre

För ytterligare frågor om ditt köp av Microsoft SQL Server 2022 Enterprise som begagnad programvara eller en annan utgåva samt äldre SQL Server -versioner och annan Microsoft -programvara, vänligen kontakta oss via e-post, telefon eller chatt. 

Ytterligare länkar till "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT SQL SERVER 2022 ENTERPRISE 2-CORE"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier