Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10404
 • 359-06557
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
4 970,90 kr * 5 521,90 kr * (9,98% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 5x User CAL
System  SQL Server 
CAL User CAL
Leveransens omfattning Licens-ID + Autentifieringskod 
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk


För att få tillgång till Microsoft SQL Server 2017 Standard editionen krävs en klientlicens, t.ex. i form av en User CAL , utöver serverlicensen vid server/CAL-licensiering: med denna licens får en specifik användare sina personliga åtkomsträttigheter för SQL Server. Detta beror på att med denna variant av licensiering av SQL 2017-servern ingår inga användarrättigheter i serverlicensen, så dessa måste köpas separat i form av en User CAL licens för en användare. Användaren har därför endast rätt attfå tillgång till SQL Server via denna, menvalet av slutenhet är fritt.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"

5x User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare som begagnad programvara

För att få tillgång till Microsoft SQL Server 2017 Standard editionen krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av User CAL , utöver serverlicensen vid server/CAL-licensiering: med denna får fem specifika användare personliga åtkomsträttigheter till SQL Server. Detta beror på att med denna variant av licensiering av SQL 2017-servern ingår inga användarrättigheter i serverlicensen, så dessa måste köpas separat, i form av en User CAL licens för en användare. Användaren är därför endast behörig att få tillgång till SQL Server via denna, men valet av slutenhet är fritt.

User CALs för SQL Server 2017 finns på Wiresoft som begagnad programvara, vilket innebär att de har en prisfördel jämfört med nya erbjudanden, och dessutom har de fördelen att de också finns tillgängliga i butiken som enskilda licenser. Dessa använda User klientåtkomstlicenser för SQL Server 2017 skiljer sig inte i funktionalitet från de oanvända licenser som finns tillgängliga i det officiella volymlicensprogrammet Microsoft.

Använd funktionerna i MS SQL Server Standard 2017 med en använd User CAL licens

Jämfört med den tidigare versionen innehåller SQL Server 2017 Standard Edition inte bara vissa optimeringar, utan även många nya egenskaper och funktioner, och erbjuder därmed även mindre och medelstora företag flexibla möjligheter att använda relevanta data, t.ex. för ERP och andra varuhanteringssystem, och dessutom ett omfattande skydd mot obehörig åtkomst - allt detta är tillgängligt för dem med en begagnad User CAL .

Denna kraftfulla version av dataplattformen Microsoft har alla databas-, rapporterings- och analysfunktioner för att uppfylla de typiska nuvarande företagens krav på ett kraftfullt system med relationsdatabas Management. Med en klientåtkomstlicens för User för SQL Server 2017 är Python nu tillgänglig tillsammans med avancerad analys i databasen med R, inklusive interaktiva visualiseringsalternativ. Plus många prestandaförbättringar, inklusive Master Data Services (MDS) och Reporting Services (SSRS) samt följande funktioner:

 • Ytterligare databasmotorfunktioner med förbättrad prestanda genom CLR-aggregat
 • Adaptiva sammanfogningar för adaptiv frågebehandling
 • Förbättrad SQL Server Analysis Services (SSAS) med nya installationsalternativ för tabellmodeller
 • Hämta data för Power Query
 • SQL Server 2017 Integration Services (SSIS) erbjuder optimerad utskalning, inklusive stöd för hög tillgänglighet och förenklad körning på flera datorer
 • Användning av Linux
 • Användning av Java-applikationer med drivrutinen Java Database Connectivity Driver
 • SQL Server Machine Learning Services ersätter den tidigare SQL Server R Services, inklusive stöd för Python

Vad används User CALs för SQL Server Standard -Edition 2017?

Används User CALs , som erbjuds på Wiresoft, har inga skillnader i funktionalitet jämfört med en licens som ännu inte har använts, om användarna drar nytta av Services av SQL Server 2017 Standard-Edition. När licensering sker per server/CAL kan dock särskilt små och medelstora företag spara pengar när de köper begagnad programvara:

Licensiering av SQL Server 2017 Standard med serverlicenser Plus CALs

I licensvillkoren på Microsoft är licensiering av SQL Server 2017 med en serverlicens Plus User CALs för utgåvan Standard som ett alternativt alternativ: denna licensmodell kallas Server/CAL-licensiering. Till skillnad från den alternativa Core-baserade licensen består denna av en SQL Server-licens samt ytterligare klientåtkomstlicenser för respektive User (eller enskilda slutenheter): Varje User som vill ha tillgång till SQL Server-instansen behöver alltså sin egen åtkomstlicens (User CAL). Två CALs ingår redan i serverlicensen, men dessa är uteslutande utrustade med administratörsrättigheter och är inte avsedda för vanliga User!

Endast en vanlig User CAL ger användaren rätt att använda de typiska SQL-verktygen Server och programmen i Standard Edition 2017. Denna User klientåtkomstlicens innehåller ingen ytterligare programvara som måste installeras, utan endast åtkomsträttigheter i klient/servermiljön för SQL Server 2017 Standard.

Versionskompatibilitet mellan User CALs och SQL Server-licensen måste iakttas

Med en User CAL för SQL Server 2017 får en slutenhet inte bara åtkomsträttigheterna för SQL Server 2017, utan även användningsrättigheterna för de äldre versionerna av SQL Server, t.ex. 2016 (nedgradering). Omvänt kan en användare med User CAL för SQL Server 2017 kan dock inte komma åt en högre version av SQL Server, till exempel 2019 (uppgradering). När du köper User CALs för SQL Server bör du därför alltid vara uppmärksam på om åtkomstlicensen är kompatibel med den specifika serverlicensen. Wiresoft erbjuder även begagnade User CALs för föregångare och efterföljare av SQL Server 2017 i programvarushoppen!

Varför erbjuder Microsoft ett alternativt licensalternativ med CALs för SQL-utgåvan Server 2017 Standard?

För Standard-utgåvan av SQL Server version 2017 erbjuder Microsoft, utöver Core-baserad licensiering, CAL-baserad licensiering av användare eller slutenheter som ett alternativ. Den här formen av SQL-servertillgångslicensering tar hänsyn till behoven hos små och medelstora företag, vars serverkapacitet ofta är lägre, eftersom de ofta är utrustade med endast en Core (eller två), men detta är tillräckligt för deras behov. Server/CAL-licensering är vanligtvis billigare än Server-licensering per kärnor.

För denna licensmodell Microsoft erbjuds två typer av CAL utöver SQL-licensen Server för tillgång till SQL Server 2017 Standard:

 • SQL Server 2017 User CAL : Detta ger en dedikerad, enskild User åtkomsträttigheter till SQL Server
 • SQL Server 2017 User CAL : Detta ger SQL Server åtkomsträttigheter till en dedikerad Windows-aktiverad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)

Vad ska man tänka på när man licensierar SQL Server 2017 Standard med User CALs ?

Som redan har nämnts kan man med hjälp av User CAL en viss anställd personligen får åtkomsträttigheterna till SQL Server 2017, kan han eller hon fritt välja på vilken Windows-kapabel slutenhet han eller hon använder den. När användaren har registrerats kan hans eller hennes rättigheter inte längre överföras till en annan användare av User. På samma sätt är det inte möjligt att använda User CAL som Device CAL , dvs. att ändra typen. Dessa begränsningar för licensiering av User CALs är avsedda att förhindra att obehöriga användare eller tredje part User får otillbörlig tillgång till SQL Server. Därför ger server/CAL-licensiering också säkerhet eller skydd för företag och deras data.

Vilka är fördelarna med User CAL för SQL Server 2017 Standard?

User CAL för SQL Server skiljer sig i princip inte i sina rättigheter från den Device-baserade licensen för klientåtkomst. De särskilda möjligheterna eller fördelarna med User CAL återspeglas huvudsakligen i den typ av SQL-åtkomst Server som är typisk eller vanlig i ett företag.

Licensen User för SQL Server 2017 är exklusivt knuten till en viss person, men ger denna person möjlighet att fritt välja slutenhet för att få tillgång till SQL Server, men endast från en dator eller liknande åt gången.

Jämfört med den slutenhetsrelaterade Device CAL har User CAL för SQL Server således ett annat användningsområde: den licensierade användaren är inte bunden lokalt - förutsatt att den slutenhet som han använder har tillgång till Internet. Detta innebär att användaren kan få tillgång till SQL Server växelvis på sin arbetsplats i företaget och externt via en bärbar dator, surfplatta eller smartphone - t.ex. på en annan plats, på resande fot eller på Home-Office.

User CALs de nya funktionerna i SQL Server 2017 gör det alltså möjligt för sådana anställda som ofta befinner sig på olika platser att använda SQL Server-funktionerna mer flexibelt och använda de datorer som finns tillgängliga i varje fall utan att vara beroende av sin egen slutenhet, eftersom de med User CAL alltid använder sin personliga Account för åtkomst.

Slutsats

Vilken typ av licens för klientåtkomst för SQL Server 2017 Standard som ger användarna flest fördelar skiljer sig därför från fall till fall beroende på arbetsmiljön: antalet anställda i förhållande till den dominerande typen av användning av de åtkomstbehöriga slutenheterna: När majoriteten av User använder olika datorer - och särskilt mobila typer som bärbara datorer eller surfplattor - som används på olika platser för att få tillgång till SQL-utbudet Server User CALs större flexibilitet. Som framgår ovan måste dock beslutet om vilken typ av klientåtkomstlicens som ska användas fattas före köpet, eftersom User CAL för SQL Server 2017 inte kan ändras eller bytas ut mot en annan licens Device CAL bytas ut vid ett senare tillfälle.

Köp begagnade User CALs för Microsoft SQL Server 2017 flexibelt i Wiresoft onlinebutiken

User CALs för SQL Server 2017 kan köpas i webbutiken Wiresoft redan från en enda licens, eftersom de vanliga reglerna för volymlicenser inte gäller för denna begagnade programvara - en annan fördel med begagnad programvara.

Vilka licenser används för User CALs för SQL Server 2017?

Alla User CALs (samt Device CALs) för SQL Server 2017, som erbjuds som begagnade licenser på Wiresoft, är vanliga åtkomstlicenser, eftersom de nyligen erbjuds i licensprogrammet Microsoft för användning av de Server-specifika funktionerna; den enda skillnaden är att de tidigare ingick i en User-volymlicens för SQL Server 2017, som först köptes av ett företag och sedan sålde företaget vidare alla enskilda User-åtkomstlicenser som inte behövdes, eller hela volymlicensen, till Wiresoft. Volymlicensen upplöstes i samband med detta. Volymlicensen upplöstes och omvandlades till individuella licenser, och de individuella licenserna User CALs markerades sedan som begagnad programvara. Som redan nämnts ovan är en sådan begagnad User-CAL lika användbar som en "ny" trots denna beteckning, inte bara för att det i allmänhet inte finns något slitage på programvaran, utan framför allt för att det inte finns någon begränsning i funktionalitet eller livslängd.

Är använda User CALs för SQL Server 2017 säkra?

Begagnad programvara som User CALs for SQL Server har inte bara en klar prisfördel för Wiresoft -kunder, utan erbjuder också samma säkerhet som en ny licens - utan dolda begränsningar eller oidentifierbara risker! Begagnade licenser är också omedelbart tillgängliga för dig när betalningen har slutförts via omedelbar nedladdning och omedelbar licensaktivering med den medföljande licensnyckeln, så även de erbjuder den vanliga köparsäkerheten.

Varifrån kommer de använda User CALs för SQL Server 2017?

Alla User licenser för klientåtkomst till SQL Server 2017 Standard edition som erbjuds i Wiresoft software shop kommer från företags eller organisationers licenslager. Den giltiga jurisdiktionen gäller alltså även för dessa: detta tillåter uttryckligen handel med Microsoft CALs som begagnad programvara, vilket också har bekräftats flera gånger av olika domstolsavgöranden.

Vad innebär köpet av en begagnad User CALs för dig som kund hos Wiresoft?

Inte bara ditt köp av begagnade User CALs for SQL Server 2017 eller andra licenser som erbjuds av Wiresoft, utan även den faktiska användningen av dem ger rättssäkerhet, eftersom inga rättsliga bestämmelser bryts i processen - varken av dig eller av Wiresoft.

Alla fördelar med att köpa CALs for SQL Server 2017 som begagnad programvara

User CALs för SQL Server 2017 eller andra åtkomstlicenser från Wiresoft erbjuder som begagnad programvara ett alternativ till de flesta andra leverantörers erbjudanden om nya licenser av alla de skäl som nämnts - även för att det inte finns några begränsningar här på grund av nivåindelningen av User CALs . Därför har du valfrihet när du licensierar dina SQL Server-tjänster och kan skräddarsy dem efter de faktiska användningsbehoven i ditt företag, vilket minskar dina kostnader vid inköpstillfället.

I webbshopen Wiresoft hittar du inte bara User CALs , utan även Device CALs för SQL Server 2017 - samt åtkomstlicenser för andra versioner av MS SQL Server inklusive respektive serverlicenser. På så sätt undviker du anskaffningskostnader för ny hårdvara och eventuella kompatibilitetsproblem på grund av oenhetliga programvaruversioner.

Förutom User CALs för SQL Server 2017 hittar du också serverlicenser Plus licenser för klientåtkomst för andra Microsoft Server programvaror i Wiresoft programvarushoppen - med alla fördelar av Wiresoft begagnad programvara. För frågor om din licensiering med User CALs för SQL Server 2017 eller en annan Microsoft -produkt, är du välkommen att använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier