Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10406
 • 359-06557
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
26 599,90 kr * 29 553,90 kr * (10% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 25x User CAL
System  SQL Server 
CAL User CAL
Leveransens omfattning Licens-ID + Autentifieringskod 
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk


För att få tillgång till Microsoft SQL Server 2017 Standard editionen krävs en klientlicens, t.ex. i form av User CAL , utöver serverlicensen vid server/CAL-licensiering: med denna licens får en specifik användare sina personliga åtkomsträttigheter för SQL Server. Detta beror på att med denna variant av licensiering av SQL 2017-servern ingår inga användarrättigheter i serverlicensen, så dessa måste köpas separat i form av en User CAL licens för en användare. Användaren har därför endast rätt attfå tillgång till SQL Server via denna, menvalet av slutenhet är fritt.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL"

25x User CAL för MS SQL Server 2017 - billigare än begagnad programvara

För åtkomst till Microsoft SQL Server 2017 Standard edition krävs en klientåtkomstlicens, t.ex. i form av en User CAL, utöver serverlicensen för Server/CAL-licensiering: med denna licens får 25 specifika användare personliga åtkomsträttigheter till SQL Server. Detta beror på att i den här varianten av licensiering av SQL 2017 Server ingår inga användarrättigheter i serverlicensen, så de måste köpas separat i form av en User CAL för en användare. Användaren har därför endast rätt att få tillgång till SQL-servern via denna, men valet av slutenhet är fritt.

User CALs för SQL Server 2017 är tillgängliga från Wiresoft som begagnad programvara, vilket innebär att de har en prisfördel jämfört med nya erbjudanden, och de har också fördelen att de är tillgängliga i butiken som enskilda licenser. Dessa licenser för klientåtkomst för SQL Server 2017 skiljer sig inte i funktionalitet från de oanvända licenser som finns tillgängliga i Microsofts officiella volymlicensprogram.

Använda funktionerna i MS SQL Server Standard 2017 med en använd CAL för användare

Jämfört med den tidigare versionen innehåller SQL Server 2017 Standard Edition inte bara vissa optimeringar, utan även många nya funktioner och egenskaper, vilket innebär att den också erbjuder mindre och medelstora företag flexibla användningsmöjligheter för relevanta data, t.ex. för ERP- och andra varuhanteringssystem, och dessutom ett omfattande skydd mot obehörig åtkomst - allt detta är tillgängligt för dem med en användbar användarlicens.

Denna kraftfulla version av Microsofts dataplattform har alla databas-, rapporterings- och analysfunktioner som uppfyller de typiska kraven på ett kraftfullt system för hantering av relationsdatabaser. Med en användarlicens för klientåtkomst för SQL Server 2017 är Python nu tillgänglig tillsammans med avancerad analys i databasen med R, inklusive interaktiva visualiseringsalternativ. Plus många prestandaförbättringar, inklusive Master Data Services (MDS) och Reporting Services (SSRS), samt följande funktioner:

 • Ytterligare databasmotorfunktioner med förbättrad prestanda genom CLR-aggregat
 • Anpassningsbara sammanfogningar för adaptiv frågebehandling
 • Förbättrade SQL Server Analysis Services (SSAS) med nya installationsalternativ för tabellmodeller
 • Hämta data för Power Query
 • SQL Server 2017 Integration Services (SSIS) ger optimerad utskalning, inklusive stöd för hög tillgänglighet och förenklad körning på flera datorer
 • Användning av Linux
 • Användning av Java-applikationer med drivrutinen Java Database Connectivity Driver
 • SQL Server Machine Learning Services ersätter de tidigare SQL Server R-tjänsterna, inklusive stöd för Python

Vad används för klientåtkomstlicenser för SQL Server Standard-Edition 2017?

Begagnade klientlicenser för användare, som Wiresoft erbjuder, skiljer sig inte från en oanvänd licens när det gäller funktionalitet när användarna utnyttjar tjänsterna i SQL Server 2017 Standard edition. Licensiering per server/CAL kan dock spara pengar, särskilt för små och medelstora företag som köper begagnad programvara:

Licensiering av SQL Server 2017 Standard med serverlicenser plus CALs

I Microsofts licensvillkor erbjuds som ett alternativt alternativ licensiering av SQL Server 2017 med en serverlicens plus User CALs för Standard-utgåvan: denna licensmodell kallas Server/CAL-licensiering. Till skillnad från den alternativa kärnbaserade licensen består den av en SQL Server-licens och ytterligare klientåtkomstlicenser för respektive användare (eller enskilda slutenheter): Varje användare som vill komma åt SQL Server-instansen behöver alltså en separat åtkomstlicens (User CAL). Även om två CAL:s redan ingår i serverlicensen är dessa exklusivt utrustade med administratörsrättigheter och är inte avsedda för vanliga användare!

Endast en vanlig klientlicens för användare ger användaren rätt att använda de typiska SQL Server-verktygen och programmen i Standard Edition 2017. Den här användarlicensen för klientåtkomst omfattar ingen annan programvara som måste installeras, utan endast åtkomsträttigheterna i klient/servermiljön för SQL Server 2017 Standard.

Versionskompatibilitet mellan User CALs och SQL Server-licensen måste beaktas

Med en User CAL för SQL Server 2017 får en slutenhet inte bara åtkomsträttigheterna för SQL Server 2017, utan även användningsrättigheterna för äldre versioner av SQL Server, t.ex. 2016 (nedgradering). Omvänt kan dock en användare med User CAL för SQL Server 2017 inte få tillgång till en högre SQL Server-version, t.ex. 2019 (uppgradering). När du köper User CALs för SQL Server bör du därför alltid se till att åtkomstlicensen är kompatibel med den specifika serverlicensen. Wiresoft erbjuder även begagnade användarlicenser för föregångare och efterföljare av SQL Server 2017 i programvaruaffären!

Varför erbjuder Microsoft det alternativa licensalternativet med CAL:er för SQL Server 2017 Standard edition?

För Standard-utgåvan av SQL Server Version 2017 erbjuder Microsoft CAL-baserad licensiering av användare eller slutpunkter som ett alternativ till Core-baserad licensiering. Denna form av SQL Server-licensering tar hänsyn till behoven hos små och medelstora företag, vars serverkapacitet ofta är lägre, eftersom den ofta är utrustad med endast en kärna (eller två), men detta är tillräckligt för deras behov. I det här fallet är server/CAL-licensiering vanligtvis billigare än serverlicensiering per kärnor.

För denna Microsoft-licensmodell erbjuds två CAL-typer utöver SQL Server-licensen för åtkomst till SQL Server 2017 Standard:

 • SQL Server 2017 User CAL: Detta ger SQL Server-åtkomsträttigheter till en dedikerad, enskild användare
 • SQL Server 2017 User CAL: Detta ger SQL Server-åtkomsträttigheter till en dedikerad Windows-aktiverad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)

Vad bör man tänka på när man licensierar SQL Server 2017 Standard med användarklientlicenser?

Som redan nämnts får en viss anställd personligen åtkomsträttigheterna för SQL Server 2017 med User CAL, varvid han eller hon fritt kan välja på vilken Windows-kapabel slutenhet han eller hon använder den. När en användare har registrerats kan dennes rättigheter inte längre överföras till en annan användare. Det är inte heller möjligt att använda en User CAL som en Device CAL, dvs. att byta typ. Dessa begränsningar i licensiering av klientåtkomstlicenser för användare är avsedda att förhindra att obehöriga användare eller tredje part får otillbörlig åtkomst till SQL-servern. Server/CAL-licensiering ger därför också säkerhet eller skydd för företag och deras data.

Vilka är fördelarna med en User CAL för SQL Server 2017 Standard?

Användar-CAL för SQL Server skiljer sig inte i rättigheter från den enhetsbaserade klientåtkomstlicensen. De särskilda möjligheterna eller fördelarna med User CAL visar sig främst i den typ av SQL Server-åtkomst som är typisk eller vanlig i ett företag.

Användarlicensen för SQL Server 2017 är exklusivt bunden till en viss person, men ger denna person möjlighet att fritt välja slutenhet för att få tillgång till SQL Server via, men endast från en enda dator eller liknande åt gången.

Jämfört med CAL för enheter har CAL för användare för SQL Server ett annat användningsområde: den licensierade användaren är inte bunden lokalt - förutsatt att den slutenhet som han använder har tillgång till Internet. På så sätt kan användaren få tillgång till SQL-servern både på sin arbetsplats i företaget och externt via en bärbar dator, surfplatta eller smartphone - till exempel på en annan plats, på en resa eller hemmaOffice.

Med User CALs för SQL Server 2017 kan sådana anställda som ofta befinner sig på olika platser använda SQL Server-funktioner på ett mer flexibelt sätt och använda de datorer som finns tillgängliga i varje fall utan att vara beroende av sin egen slutenhet, eftersom de med User CAL alltid använder sitt personliga konto för åtkomst.

Slutsats

Vilken typ av Client Access License for SQL Server 2017 Standard som erbjuder flest fördelar för användarna skiljer sig därför från fall till fall beroende på arbetsmiljön: antalet anställda i förhållande till den dominerande typen av användning av de åtkomstrelaterade slutenheterna: så snart majoriteten av användarna använder olika datorer - och särskilt mobila typer som bärbara datorer eller surfplattor - som används på olika platser för att få tillgång till SQL Server, erbjuder User CAL:s mer flexibilitet. Som framgår ovan måste dock beslutet om vilken typ av klientåtkomstlicens som ska användas fattas före köpet, eftersom User CAL för SQL Server 2017 inte kan ändras eller bytas ut mot en Device CAL.

Köp begagnade User CALs för Microsoft SQL Server 2017 på ett flexibelt sätt i Wiresoft Online Shop

User CALs för SQL Server 2017 finns tillgängliga i Wiresofts onlinebutik från så lite som 1 licens, eftersom de vanliga bestämmelserna för volymlicenser inte gäller för denna begagnade programvara - en annan fördel med begagnad programvara.

Vilka licenser används för User CALs för SQL Server 2017?

Alla User CALs (liksom Device CALs) för SQL Server 2017 som Wiresoft erbjuder som begagnade licenser är vanliga åtkomstlicenser som nyligen erbjudits i Microsofts licensprogram för användning av serverspecifika funktioner; den enda skillnaden jämfört med dessa är att de tidigare ingick i en User Volume License för SQL Server 2017, som först köptes av ett företag och sedan sålde företaget vidare alla obehövliga individuella User Access Licenses eller till och med hela volymlicensen till Wiresoft. I det här fallet delades volymlicensen upp och konverterades till individuella licenser, och de individuella användarlicenserna märktes sedan som använd programvara. Som redan nämnts ovan kan en sådan begagnad användar-CAL användas på samma sätt som en "ny" CAL, trots denna beteckning, inte bara för att det i allmänhet inte finns något slitage på programvaran, utan framför allt för att det inte finns någon begränsning i funktionalitet eller livslängd.

Är använda klientåtkomstlicenser för SQL Server 2017 säkra?

Begagnad programvara som User CALs for SQL Server har inte bara en klar prisfördel för Wiresofts kunder, utan erbjuder också samma säkerhet som en ny licens - utan dolda begränsningar eller oidentifierbara risker! Även begagnade licenser är omedelbart tillgängliga för dig när betalningsprocessen har slutförts via omedelbar nedladdning och omedelbar licensaktivering med den medföljande volymlicensnyckeln, så de erbjuder också den vanliga köparens säkerhet.

Varifrån kommer de använda klientåtkomstlicenserna för SQL Server 2017?

Alla användarlicenser för SQL Server 2017 Standard edition, som erbjuds i Wiresoft Software Shop, kommer från licensförteckningar från företag eller organisationer. Detta gör det uttryckligen möjligt att handla med Microsofts klientåtlig programvara som begagnad programvara, vilket också har bekräftats flera gånger i olika domstolsbeslut.

Vad innebär köpet av begagnade klientlicenser för användare för dig som Wiresoft-kund?

Det är inte bara ditt köp av begagnade User CALs för SQL Server 2017 eller andra licenser som Wiresoft erbjuder, utan även deras faktiska användning som ger dig rättssäkerhet, eftersom inga rättsliga bestämmelser bryts i processen - varken av dig eller av Wiresoft.

Alla fördelar med att köpa CALs för SQL Server 2017 som begagnad programvara

User CALs för SQL Server 2017 eller andra åtkomstlicenser från Wiresoft erbjuder kunder med begagnad programvara ett alternativ till de flesta andra leverantörers erbjudanden om nya licenser av alla de skäl som nämnts - även för att det inte finns några begränsningar här på grund av nivåindelningen av User CALs. Därför kan du fritt välja när du licensierar dina SQL Server-tjänster och kan skräddarsy de faktiska användningsbehoven i ditt företag, vilket minskar dina kostnader vid inköpstillfället.

I Wiresofts onlinebutik hittar du inte bara User CALs utan även Device CALs för SQL Server 2017 - och även åtkomstlicenser för andra versioner av MS SQL Server, inklusive respektive serverlicenser. På så sätt undviker du anskaffningskostnader för ny hårdvara och eventuella kompatibilitetsproblem på grund av oenhetliga programvaruversioner.

Förutom User CALs för SQL Server 2017 kan du också hitta serverlicenser och klientåtkomstlicenser för andra serverprogramvaror från Microsoft i Wiresoft Software Shop - med alla de fördelar som Wiresofts använda programvaror erbjuder. Om du har några frågor om licensiering med User CALs för SQL Server 2017 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 25 PACK USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier