Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10454
 • P71-09391
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
31 028,90 kr * 34 475,90 kr * (10% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core 16 Core
Enheter 1x
Virtuella maskiner Obegränsad
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Nedladdning + licens


Windows Server 2022 är det nya serveroperativsystemet , särskilt för större företag. Den här versionen av serverprogramvaran, som bygger på 10, erbjuder ännu mer säkerhet och alternativ för tillhandahållande och delning av data, applikationer och i komplexa nätverk och uppfyller därmed de högsta kraven. Dessutom erbjuder -utgåvan fler möjligheter till integrering och administration av hybridfunktioner samt virtualisering och olika prestandaförbättringar för -containrar. Datacenter Microsoft Windows Services Datacenter Windows

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Datacenter - ökad säkerhet för stora nätverk

Windows Server 2022 Datacenter är Microsofts nya serveroperativsystem, särskilt för större företag. Den här versionen av serverprogramvaran, baserad på Windows 10, erbjuder ännu mer säkerhet och alternativ för tillhandahållande och delning av data, applikationer och tjänster i komplexa nätverk och uppfyller därmed de högsta kraven. Datacenter Edition erbjuder dessutom fler alternativ för integrering och hantering av hybridfunktioner samt virtualisering och olika prestandaförbättringar för Windows-containrar.

Nätverkssäkerhet är det centrala temat i Windows Server 2022 Datacenter Edition. Här erbjuds många nya funktioner samt utvidgningar och optimeringar av befintliga funktioner. Dessa inkluderar användningen av TLS 1.3, den senaste versionen av Transport Layer Security, samt nytt stöd för kryptering via RDMA-nätverk via SMB Direct med AES-128 och AES-256.

Datacenter Edition av Windows Server 2022 erbjuder framför allt stora datacenter utökade alternativ för virtualisering av data och applikationer: förbättrad skalbarhet, ännu högre prestanda och effektiva säkerhetsfunktioner skyddar dessa på ett tillförlitligt sätt i flermolnsmiljöer.

Licensen för Windows Server 2022 Datacenter Edition är också kärnbaserad, med minst 16 kärnor per server. Användarna får tillgång till systemet med hjälp av en klientåtkomstlicens (CAL).

Hos Wiresoft kan du redan nu hitta Windows Server 2022 Datacenter Edition till ett förmånligt pris som begagnad programvara - med full prestanda när det gäller virtualiseringsalternativ, prestanda och säkerhet. Om du vill ha mer information om de nya funktionerna i Windows Server 2022 Datacenter Edition kan du läsa följande översikt - och även kontakta en Wiresoft-anställd direkt.

Vad är nytt i Windows Server 2022 Datacenter?

Precis som sin föregångare är den nya versionen av Microsofts serveroperativsystem Windows Server 2022 återigen baserad på Windows 10, vilket innebär att användarna även visuellt sett kommer att hitta ett välbekant skrivbordsgränssnitt med alla funktioner på samma plats. Den nya Windows-serverprogramvaran 2022 får också 10 års produktstöd från Microsoft i form av support och uppdateringar.

Jämfört med den tidigare versionen erbjuder serverprogramvaran Windows Server 2022 många innovationer inom de tre viktiga områdena säkerhet, tillämpningsplattform och datamigrering.

I synnerhet Windows Server 2022 Datacenter Edition erbjuder återigen ett plus med Hyper-V, SDN, Storage Spaces Direct och Storage Replica samt stöd för Shielded Virtual Machines, för att skapa mycket säkra virtualiseringsinfrastrukturer, med:

 • Stöd för ett obegränsat antal virtuella maskiner plus en Hyper-V-värd per licens
 • Obegränsad lagringsreplikation för både synkron och asynkron replikering av volymer mellan servrar eller kluster för katastrofåterställning
 • Hyper Converged Infrastructure för mjukvarudefinierad konsolidering av dator-, lagrings- och nätverksfunktioner i ett kluster
 • Virtuell OSE (operativsystemmiljö)
 • Skyddade virtuella maskiner (SVM)
 • Mjukvarudefinierade nätverk (SDN)
 • Mjukvarudefinierad lagring (SDS)

Ytterligare funktioner i Windows Server 2022 Datacenter Edition

Dessutom finns det många andra funktioner som tar hänsyn till de ökade kraven på driften av komplexa nätverk.

Högre säkerhet i Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 har nu en ny säkerhet i flera lager för att ge företagsservrar ett omfattande data- och tjänsteskydd. Detta sker bland annat genom följande nya funktioner och förbättringar:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module) ger ett hårdvarubaserat lager för kryptografiskt nyckelskydd, inklusive mätning av systemintegritet och kontroll av kodens tillförlitlighet när Windows-servern startas. Den här modulen används också i BitLocker-enhetskryptering.
 • Säkrade kärnserverprocessorer ger skydd för inbyggd programvara, med DRTM-teknik (Dynamic Root of Trust for Measurement) som stöder mätning och verifiering av uppstart och DMA-skydd (Direct Memory Access) för isolerad åtkomst till minnet för drivrutiner.
 • Secured Core-servrarna stöder dessutom kodintegritet enligt VBS (virtualiseringsbaserad säkerhet) och HVCI (hypervisor-baserad säkerhet). VBS använder olika funktioner för maskinvaruvirtualisering för att skapa ett säkert minnesområde som är isolerat från det normala operativsystemet, vilket skyddar servern från de risker som är förknippade med attacker mot kryptovalutautvinning.
 • VBS stöder också Credential Guard för att lagra användarens inloggningsinformation i en virtuell behållare som operativsystemet inte har direkt tillgång till.
 • HTTPS och TLS 1.3 är aktiverade som standard på Windows Server 2022 Datacenter för att upprätta säkra anslutningar. TLS1.3 (Transport Layer Security) är den senaste versionen av det mest använda säkerhetsprotokollet på Internet för att kryptera data och skapa en säker kommunikationskanal mellan två slutpunkter.
 • Secure DNS stöder DoH (DNS-over-HTTPS) för att kryptera DNS-frågor med hjälp av HTTPS-protokollet för att förhindra avlyssning och manipulering av DNS-uppgifter, vilket också bidrar till säkerheten för datatrafik.
 • SMB (Server Message Block) använder AES-256-GCM och AES-256-CCM för kryptering, och dessa används automatiskt i Windows Server 2022 så snart en anslutning upprättas med en annan dator som också stöder dessa standarder.
 • Kryptering med SMB Direct och RDMA (Remote Direct Memory Access) ger högre bandbredd och lägre latens i Windows Server 2022 för direkt lagring, lagringsreplika, Hyper-V och SQL Server.
 • Failoverkluster i Windows Server 2022 tillåter differentierad krypteringskontroll för CSV (Cluster Shared Volumes) och SBL (Storage Bus Layer).

Containerplattformar i Windows Server 2022 Datacenter

När du använder Windows Containers finns det också olika optimeringar i Windows Server 2022 Datacenter, till exempel när det gäller applikationskompatibilitet och Windows Container-användargränssnittet med Kubernetes.

 • För Windows Containers har avbildningsstorleken minskats med upp till 40 %, vilket ökar starttiden med 30 % och förbättrar prestandan.
 • Användningen av Kubernetes har förbättrats med bredare stöd i värdprocesser för att konfigurera noder och IPv6 samt för att implementera nätverkspolicyer med öppen källkodsprogramvara Calico.
 • Uppdateringen av Windows Admin Center förenklar nu skapandet av behållare för .NET-program.

Lagrings- och migrationstjänster i Windows Server 2022 Datacenter Edition

Bland de många förbättringarna i Windows Server 2022 finns de i Storage Migration Services som gör det enklare att migrera lagring till Windows Server och från andra källlagringsplatser till Azure. Windows Server 2022 Storage Migration Server Orchestrator erbjuder nu följande alternativ:

 • Migrera lokala användare eller grupper till Windows Server
 • Migrera lagring från eller till kluster med växling vid fel
 • Migrera mellan fristående servrar och kluster med växling vid fel
 • Migrera lagring från Linux-servrar med hjälp av öppen källkodsapplikationen Samba
 • Migrera till Microsoft Azure-nätverk
 • Migrera NetApp CIFS-servrar och FAS-matriser till Windows Server

Andra egenskaper:

 • När det gäller lagringsreparation ger anpassningsbar hastighet nu bättre kontroll över datasynkroniseringen: resurser kan valfritt allokeras till reparation av datakopior (motståndskraft) eller körning av aktiva arbetsbelastningar (prestanda). Detta gör det möjligt att hantera kluster på ett mer flexibelt och effektivt sätt.
 • Lagringsbusscache tillhandahåller lagring på fristående servrar och ansluter snabbare medier som SSD eller NVMe till långsammare medier som HDD, vilket förbättrar läs- och skrivprestanda och därmed också ökar effektiviteten.
 • Den nya SMB-komprimeringen eliminerar behovet av att manuellt komprimera filer när de överförs via nätverket, vilket gör att överföringarna går snabbare i upptagna nätverk.

Enskilda förbättringar i Windows Server 2022 Datacenter

Förutom de förbättringar som redan har nämnts erbjuder den nya versionen av Windows Server 2022 en hel rad andra optimeringar som också ökar servrarnas prestanda:

 • Stödet för Nested Virtualisation på AMD-processorer ger nu fler alternativ i miljöer för att köra Hyper-V på en virtuell Hyper-V-maskin (VM).
 • Microsoft Edge ersätter Explorer. Edge är baserad på Chromium Open Source och erbjuder därför högre säkerhet än Internet Explorer.
 • Det finns prestandaförbättringar för TCP (Transmission Control Protocol) genom användning av TCP HyStart++, som minskar paketförlusterna, och med RACK (Recent ACKnowledgment) för att minska retransmit timeouts (RTO) vid återutsändningar.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) optimerar prestandan hos virtuella växlar i Hyper-V genom att kombinera paket i hypervisor-nätverket och därmed behandla dem som större segment. Detta minskar bland annat CPU-cyklerna och förbättrar även prestandan för nätverksdatatrafik.

Hårdvarukrav för drift av Windows Server 2022 Datacenter

Windows Server 2022 bygger på operativsystemet Windows 10. För att kunna utnyttja alla funktioner i den här serverversionen fullt ut och garantera serverns säkerhet måste den underliggande maskinvaran uppfylla de minimikrav som anges nedan. Ytterligare krav beror på respektive systemkonfiguration och på ytterligare installerade program.

 • Processor: 1,4 GHz 64-bitars
 • RAM-minne: 512 MB eller 2 GB för server med installationsalternativet "desktop display"
 • Hårddisk: 32 GB ledigt diskutrymme
 • Grafikkort och bildskärm: 1 024 x 768 pixlar
 • Även för BIOS: UEFI-system med säker uppstart (UEFI 2.3.1c) för vissa funktioner

Licensiering av Windows Server 2022 Datacenter

Licensiering av en server med Windows Server 2022 Datacenter Edition sker också för använd programvara i enlighet med Microsofts licensbestämmelser, där antalet kärnor används som riktmärke för att beräkna licensbehovet. Följande bestämmelser ska gälla:

 • Windows Server 2022 Datacenter Programvara licensieras alltid på grundval av den fysiska maskinvara som faktiskt används. Förutom antalet kärnprocessorer som finns fysiskt beaktas även antalet virtuella servrar.
 • En serverlicens täcker två fysiska processorkärnor.
 • Enligt Microsofts licensvillkor utgår man alltid från minimiantalet 8 kärnor per processor - även om den befintliga maskinvaran skulle ha mindre än 8 kärnor.
 • Minst två processorer används alltid för varje fysisk server, vilket resulterar i minst 16 kärnor.
 • För servrar med fler än 16 kärnor måste ytterligare kärnor licensieras med motsvarande Windows Server 2022 Datacenter-paket.

För ytterligare information, t.ex. om licensiering av Hyper-V-instanser och klienter - användare och slutenheter - som har tillgång till Windows Server 2022 Datacenter, vänligen kontakta en Wiresoft-anställd. Motsvarande licenser/CAL:er för Windows Server 2022 Datacenter finns också tillgängliga från Wiresoft.

Köp Microsoft Windows Server 2022 Datacenter som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop

Den aktuella MS Windows Server Datacenter 2022 Edition finns redan som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop. Priset på denna begagnade programvara är lägre än priset på jämförbar ny programvara för Windows Server Datacenter 2022. När du köper begagnad programvara från Wiresoft drar du nytta av dessa fördelar:

 • Vid köp av Microsoft Windows Server 2022 Datacenter från Wiresoft får kunderna en originallicens som tidigare köpts av en kund och därefter sålts till Wiresoft.
 • Vid återförsäljning markeras denna serverlicens för MS Windows Server 2022 Datacenter som begagnad, där "begagnad" inte innebär någon begränsning av funktionaliteten hos denna Windows Server-programvara eller att den faktiskt har använts.
 • Om den tidigare ägaren redan har installerat eller aktiverat denna MS Windows Server 2022 Datacenter Software har licensen raderats igen före försäljningen till Wiresoft, så att licensen är 100 % fritt tillgänglig igen.
 • Den erbjudna MS Windows Server 2022 Datacenter Software-licensen, liksom andra begagnade Microsoft-licenser som Wiresoft erbjuder till försäljning, är varken begränsat användbara eller tidsbegränsade testversioner, och innehåller därför ingen aktiverad licensnyckel, utan är en programvaruprodukt som efter köpet är auktoriserad endast för dig själv.
 • Alla sådana begagnade programvarulicenser som först köptes av Wiresoft och sedan erbjöds för återförsäljning, såsom denna MS Windows Server Datacenter 2022, har också testats av oss för full användbarhet före försäljningen.
 • Den rättsliga grunden för återförsäljning av en begagnad Microsoft Windows Server 2022 Datacenter-programvara är tillämplig lag som tillåter försäljning, köp och användning av begagnad programvara.
 • Omedelbart efter att du har genomfört ditt köp är Windows Server 2022 Datacenter-programmet tillgängligt för dig via Electronic Software Delivery (ESD).
 • När du köper en begagnad licens som Datacenter Edition av Windows Server 2022 från Wiresoft kan du därför vara säker på att du alltid köper och använder en ursprunglig och laglig Microsoft-produkt.

Om du har ytterligare frågor om ditt köp av Microsoft Windows Server 2022 Datacenter som begagnad programvara eller en annan utgåva av MS Windows Server 2022 samt äldre versioner av MS Windows Server eller annan Microsoft-programvara, tveka inte att kontakta oss via e-post, telefon eller chatt. 

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 DATACENTER 16-CORE"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier