Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10452
 • 9EA-00122
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
2 456,90 kr * 2 728,90 kr * (9,97% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core 2 Core 
Enheter 1x
Virtuella maskiner Kräver grundläggande licens
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Användningsrätt


Windows Server 2016 2 erbjuder alla förutsättningar för att fullt ut uppfylla stora organisationers och företags krav på en hög grad av virtualisering med avseende på de som används och de som tillhandahålls; det är -versionen av 10. Paketet 16 utgör grunden för -licensiering med -utgåvan. Datacenter Core Server Services Server Windows Core Server Datacenter

Om du har ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 2-Core

Windows Server 2016 Datacenter erbjuder alla krav för att fullt ut uppfylla stora organisationers och företags krav på en hög grad av virtualisering när det gäller servrar som används och tjänster som tillhandahålls; det är serverversionen av Windows 10. Paketet med två kärnor utgör grunden för serverlicensiering med Datacenter Edition.

De viktigaste fakta om Microsoft Windows Server 2016 Datacenter i korthet

Med Windows Server 2016 Datacenter får företag ett tillförlitligt serveroperativsystem med många kraftfulla tekniker och funktioner som stöder virtualisering av applikationer. Jämfört med den tidigare versionen erbjuder denna Datacenter Edition, förutom många förbättringar och optimeringar, framför allt många nya exklusiva funktioner som också garanterar bättre säkerhet för nätverksinfrastrukturer genom större stabilitet och optimerat skydd mot fel, etc. Tack vare det välbekanta gränssnittet i Windows 10 är användningen av Windows Server 2016 Datacenter nästan intuitiv.

Vad erbjuder Windows Server 2016 Datacenter Edition?

Ett viktigt beslutskriterium för inköp av Windows Server 2016 Datacenter Edition är det ständigt ökande behovet av virtualisering för att utveckla och driva komplexa hyperkonvergenta infrastrukturer. Datacenter Edition har därför många exklusiva funktioner som företag med många virtuella system och höga krav på IT kan dra nytta av vid sidan av stora arbetsbelastningar. Dessa inkluderar Storage Spaces Direct (S2D) och Storage Replica, Shielded Virtual Machines (Shielded VM), Software Defined Networking (SDN) och den nya Protocol Stack, som beskrivs närmare nedan.

I Windows Server 2016 Datacenter finns också Microsoft Azure Services, som möjliggör en ännu närmare anslutning av lokala miljöer till molnet med ytterligare praktiska funktioner.

Licensiering av Windows Server 2016 Datacenter edition med använd programvara

I och med Windows Server 2016-versionen är licensieringen av Datacenter Edition endast kärnbaserad: Ett minsta antal 16 kärnor förutsätts för varje server; ytterligare kärnor kan också licensieras med motsvarande paket med två kärnor - mer information nedan.

Wiresoft erbjuder detta paket med 16 kärnor för Windows Server 2016 Datacenter som begagnad programvara. Jämfört med nya produkter gynnas köparna framför allt av det lägre priset - utan begränsningar i funktionsomfånget, t.ex. när det gäller användning av virtuella maskiner eller prestanda - och denna äldre serverversion erbjuds vanligtvis inte längre som ny. Detaljerad information om funktionerna i Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition och de exakta licensvillkoren finns i följande översikt.

Windows Server 2016 Datacenter Edition - alla fördelar och exklusiva funktioner

Med Windows Server 2016 Datacenter Edition får stora företag som utvecklar och distribuerar högt virtualiserade miljöer eller hyperkonvergerade infrastrukturer en kraftfull serverprogramvara som uppfyller alla krav. De integrerade funktionerna använder innovativ Microsoft-teknik för att ge stabila och tillförlitliga tillämpningar.

Datacenter Edition är inte bara övertygande på nätverksområdet, utan erbjuder också många fördelar när det gäller säkerhet och lagring av data. Det har därför den flexibilitet som krävs för att anpassa företagens mer komplexa IT-infrastrukturer till de nuvarande och framtida verksamhetskraven i den digitala tidsåldern. Det gör det möjligt att använda mer kostnadseffektiv virtuell lagring, webb- och applikationsplattformar och mjukvarudefinierade nätverk (SDN), kompletterat med förbättringar inom serverhantering och automatisering samt datasäkerhet och åtkomst.

I Windows Server 2016 Datacenter finns många exklusiva funktioner som stöder skapandet av stabila nätverksstrukturer som bättre klarar större belastningar och störningar, bland annat: Skyddade virtuella maskiner, Storage Spaces Direct och SDN (Software Defined Networking) samt Storage Replica och en ny nätverksstack (Protocol Stack), kompletterat med innovationer för failover clustering i Hyper-V, som presenteras här.

Skyddade virtuella maskiner (Shielded VMs)

Skyddade virtuella maskiner erbjuder en hög skyddsnivå i nätverk mot stöld eller missbruk av kritiska data som används i affärskritiska tillämpningar när de till exempel läggs ut på ett offentligt moln. De skyddade virtuella maskinerna använder en Guarded Fabric för detta ändamål, som består av Host Guardian Service (HGS) och Guarded Hosts.

Mjukvarudefinierade nätverk (SDN)

Med mjukvarudefinierade nätverk kan både fysiska (t.ex. routrar, switchar) och virtuella nätverksenheter (t.ex. gateways) konfigureras centralt och hanteras dynamiskt. SDN kan också användas för att säkra nätverk och påskynda tillhandahållandet av arbetsbelastningar, och Software Defined Networking kan också användas för att definiera och skala policyer för kontroll av både fysiska och virtuella nätverk.

Storage Spaces Direct (S2D)

S2D eller Storage Spaces Direct gör det möjligt att kombinera datalagring på olika lokala Windows-servrar till ett virtuellt lagringskluster. S2D underlättar både skapandet och hanteringen av skalbara, högtillgängliga mjukvarudefinierade lagringssystem.

Lagringsreplika

Förutom S2D används Storage Replica i Windows Server 2016 Datacenter för att minimera stilleståndstider med katastrofberedskap och praktiskt taget utesluta dataförluster på filsystemnivå. Storage Replica stöder både synkron replikering, där data speglas på fysiska platser med felsäkra volymer, och asynkron replikering, där data speglas mellan platser via regionala områden med hjälp av nätverkslänkar med högre latenstider.

Ytterligare säkerhetsfunktioner

Med de nya säkerhetslagren i Windows Server 2016 identifieras hoten mot företagets IT-strukturer ännu bättre och lämpliga motåtgärder sätts in snabbt. Skyddet av virtuella maskiner har också förbättrats, bland annat genom optimerad åtkomstkontroll och integrering av flera skyddslager, vilket har minskat säkerhetsrisken.

Förbättrad säkerhet i Datacenter Server-utgåvan tillhandahålls också av Microsofts Zero Trust-strategi genom att värd och virtuell maskin separeras, och resurser som används i delade miljöer skyddas av skyddade virtuella maskiner. Microsoft Host Guardian-tjänsten identifierar betrodda värdar och med hjälp av Just in Time- och Just Enough-hantering kan man också definiera regler för att begränsa administratörsåtkomst.

Ytterligare funktioner i Windows Server 2016 Datacenter Edition

Jämfört med föregående version erbjuder Windows Server 2016 Datacenter ännu fler möjligheter till virtualisering av applikationer genom bättre integrering av behållare. Dessa kompletteras av ytterligare funktioner som Nano Server och Azure Services, som också beskrivs kortfattat.

Dessutom optimeras användningen av Windows Server 2016 Datacenter som datacenter för hantering av IT-infrastrukturer bland annat genom nya tillgängliga serverroller och ytterligare alternativ för tilldelning av användarrättigheter. Windows Server 2016 Datacenter kan också startas i det reducerade kärnprogrammet för att förbättra prestandan på äldre maskinvara genom att inte visa det grafiska skrivbordsgränssnittet.

Virtualiseringsmöjligheter med Hyper-V

Datacenter-utgåvan av Windows Server 2016 innehåller virtualiseringsrättigheter för obegränsat antal virtuella maskiner och Hyper-V-containrar. Lagringsfunktioner som finns tillgängliga med Hyper-V inkluderar iSCSI-initiator för att använda SCSI-protokollet över ett IP-nätverk, det tidigare nämnda Storage Spaces Direct, MPIO (Multipath I/O) för ökad motståndskraft genom bättre lastbalansering och VM Storage Resiliency för att förbättra tillgängligheten för Hyper-V-kluster genom ökad tolerans för fel i lagringssystemet.

Stöd för Windows Server-behållare under Docker

Microsoft Windows Server 2016 stöder Windows Server Containers eller Hyper-V-containers som är baserade på öppen källkodsmjukvara Docker, vilket gör det enklare att distribuera server- och molntillämpningar via containervirtualisering, inklusive enklare distribution.

Nanoserver i Windows Server 2016

Nano Server är ett fjärrstyrt serveroperativsystem som gör det möjligt att skapa mycket smalare servrar, eftersom användningen av en virtuell motor kan spara upp till 90 % av lagringsutrymmet i en företagsserverstruktur. Nano Server är optimerad för Windows Server Containers eller Docker och kan därför konfigureras för att vara värd för Docker-containrar - förutom att användas för klassiska servertjänster som filservrar.

Använda Microsoft Azure-tjänster med Windows Server 2016 Datacenter

Windows Server 2016-versionen erbjuder en ännu närmare koppling mellan operativsystemet och Microsoft Azure-molntjänsterna för att koppla samman distribuerade datacenter ännu mer effektivt och tillförlitligt till högpresterande, högtillgängliga servrar och kluster. Den stora fördelen med Azure är att man kan tillhandahålla en homogen hybridinfrastruktur - inklusive säkerhetsfunktioner och hantering.

Översikt över andra serverprogram och komponenter från Microsoft som kan användas med Windows Server 2016 Datacenter

Följande översikt visar ett urval av serverprogram och komponenter som är tillgängliga med Windows Server 2016 Datacenter Edition och som kan installeras med Serverhanteraren eller PowerShell.

Applikationer, inklusive:

 • Microsoft SQL Server: Version 2016, 2014 till 2012
 • Microsoft System Center: Hanteraren för virtuell maskin 2016, Dataskyddshanteraren 2016, Operations Manager 2016
 • Konfigurationshanteraren (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Project Server 2016
 • Värd för Integration Server 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype for Business Server 2015 och
 • BizTalk Server 2016

Urval av komponenter som stöds:

 • .NET Framework 4.6 och 3.5
 • PowerShell
 • BitLocker-enhetskryptering och nätverksupplåsning
 • BranchCache
 • Tjänsten för intelligent överföring av bakgrundsinformation (BITS)
 • Klient för NFS (Network File System)
 • Kluster med växling vid växling
 • Hantering av grupprinciper

Minimikrav för programvara och maskinvara för installation och drift av Windows Server 2016 Datacenter Edition

För att Windows Server 2016 Datacenter Edition ska fungera smidigt måste den maskinvara som används uppfylla de minimikrav som anges nedan. Ytterligare krav beror på systemkonfigurationen eller andra installerade program.

 • Hårddiskutrymme: 32 GB
 • Arbetsminne (RAM): 512 MB
 • Installation med skrivbordsskärm: 2 GB
 • Systempartition: 32 GB
 • Processor: 64 bit
 • Processorhastighet: 1,4 GHz
 • Grafikkort: 1 024 x 768 pixlar, Super VGA
 • Nätverkskort: 1 Ethernet-adapter med minsta genomströmning i gigabitklassen 1x

Serverlicensiering med ett Windows Server 2016 Datacenter 16-kärnigt paket

När du licensierar en server med använd programvara för Windows Server 2016 Datacenter Edition måste du följa Microsofts vanliga licensregler. Minst ett paket med 16 kärnor krävs för varje grundläggande licensiering av en server, och de riktlinjer som anges nedan måste följas.

Bestämmelserna i Microsofts licensguide för licensiering av Windows Server 2016

I och med lanseringen av Windows Server 2016 har Microsoft också uppdaterat sin licensmodell från grunden. Nu utgör antalet kärnor i den fysiska maskinvaran som används grunden för att beräkna antalet licenser för en server med Datacenter Edition. Följande bestämmelser ska tillämpas:

 • En serverlicens täcker två fysiska processorkärnor.
 • Ett minsta antal 8 kärnor per processor tillämpas alltid - även om den befintliga maskinvaran har mindre än 8 kärnor.
 • Det minsta antalet processorer per fysisk server är 2.
 • Följaktligen finns det alltid ett minsta antal 16 kärnor som licensieras med ett motsvarande 16-kärnigt paket.
 • Om en server har fler än 16 kärnor kan dessa licensieras ytterligare med 2-kärniga paket.
 • Dessutom är det nödvändigt att varje klient - oavsett om det är en användare eller en slutenhet - också har en giltig klientåtkomstlicens (CAL) för åtkomst till Windows Server 2016 Datacenter. CAL:er för användare och enheter för Windows Server 2016 är också tillgängliga från Wiresoft som begagnad programvara.

Dessutom innehåller Windows Server version 2016 en nedgraderingsrätt för användning av motsvarande äldre Windows Server-versioner.

Användningsrättigheter för Windows Server 2016 Datacenter i en virtuell operativsystemmiljö

I datacenterutgåvan av Windows Server 2016-instanserna kan en körbar instans användas i en fysisk operativsystemsmiljö, medan det finns ett obegränsat antal instanser i en virtuell operativsystemsmiljö.

Förutsatt att alla fysiska kärnor i en server har licensierats innehåller Datacenter Edition av Windows Server 2016 obegränsade virtualiseringsrättigheter: som ett resultat kan ett obegränsat antal operativsystemmiljöer och ett obegränsat antal Hyper-V-behållare köras på den licensierade servern.

Vanliga frågor om Wiresofts använda programvara Microsoft Windows Server 2016 Datacenter Edition som

Till skillnad från hårdvara slits inte programvara ut, och med begagnad programvara från Wiresoft kan du vara säker på att den erbjuder samma funktioner och rättigheter som en ny serverlicens. Därför kan serverkärnor licensieras med ett begagnat 16-kärnigt paket av Windows Server 2016 Datacenter på samma sätt som med ett nytt paket. Svaren på alla andra vanliga frågor om funktioner och användningsrättigheter för använda Windows Server-licenser finns här:

Finns det några juridiska problem med försäljningen eller köpet samt användningen av en begagnad programvara från Microsoft som Windows Server 2016 16-Core Package?

På Wiresoft för begagnad programvara kan du som kund vara säker på att varken köpet av Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Package eller dess officiella användning bryter mot gällande lagar. Enligt gällande rättspraxis är det tillåtet att både handla med och använda begagnad programvara från Microsoft om den kommer från ett företags licenslager, vilket är fallet med Wiresoft Used Software. Olika domstolsbeslut har också tydligt bekräftat detta faktum gång på gång.

Var kommer den använda programvaran för Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Package från Wiresoft?

De 16-kärniga paket för Windows Server 2016 Datacenter som erbjuds av Wiresoft kommer, som redan förklarats ovan, från olika företag som vanligtvis har köpt programvaran själva och för det mesta faktiskt använt den, och senare sålt den till Wiresoft. Vanliga orsaker till försäljningen är byte till en nyare programvaruversion eller användning av serverhårdvara med färre kärnor, vilket gör att det finns överskott av serverlicenser. 16-kärniga paket erbjuds alltid som begagnad programvara i Wiresoft Shop, även om de är oanvända och kan användas som en ny licens.

Finns det köparsäkerhet med den använda programvaran för Windows Server 2016 Datacenter?

Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Package eller någon annan Wiresoft-programvara som används erbjuder dig som kund den vanliga köparsäkerheten - å ena sidan genom omedelbar nedladdning av programpaketet efter avslutad betalningsprocess och å andra sidan genom omedelbar licensaktivering med den giltiga licensnyckeln - precis som med ny programvara.

Har Used Software från Wiresoft en annan fördel?

Ja, och det finns flera: Först och främst drar Wiresofts kunder nytta av det lägre priset när de köper begagnad programvara, vilket gör det möjligt för företag eller organisationer att antingen komplettera sitt programvaruförråd på ett mer ekonomiskt sätt eller uppdatera det till den senaste versionen än med ny programvara. Å andra sidan erbjuds äldre serverprogram från Microsoft knappt eller inte längre som nya program, vilket blir ett problem med tilläggslicenser om man vill undvika att uppgradera. Begagnad programvara från Wiresoft kan därför också bidra till att sänka driftskostnaderna, eftersom den också erbjuder revisionssäkerhet tack vare att alla köpare registreras fullständigt!

I Wiresoft Software Shop hittar du därför inte bara 16-kärniga paketet för Windows Server 2016 Datacenter Edition, utan även 16-kärniga paket för andra utgåvor och nyare Windows Server-versioner samt 2-kärniga paket för grundlicensiering av din Windows Server. Om du vill använda den senaste Microsoft-tekniken för virtualisering kan du välja den högre Windows Server 2019 Datacenter Edition, som också kan köpas begagnad av Wiresoft. I vår portfölj med begagnad programvara hittar du också de absolut nödvändiga klientåtkomstlicenserna (CAL) - förutom många andra Microsoft-program - med alla de Wiresoft-fördelar som nämns. Om du har några frågor om korrekt licensiering av Windows Server 2016 Datacenter med 16-kärniga paket kan du använda vår kompetenta rådgivning i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier