Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10101
 • 228-11135
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
4 315,90 kr * 4 793,90 kr * (9,97% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core -
Minimilicenskrav för licensiering Ingen
CAL User CAL/enhet CAL
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Nedladdning + licens


SQL Server 2017 Standard edition från Microsoft erbjuder alla de kraftfulla databas-, rapporterings- och analysfunktioner som små och medelstora företag förväntar sig av ett relationsdatabashanteringssystem.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

 

 

mer
Produktinformation "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"

Microsoft SQL Server 2017 Standard

SQL Server 2017 Standard Edition från Microsoft erbjuder alla de kraftfulla databas-, rapporterings- och analysfunktioner som små och medelstora företag förväntar sig av ett relationellt databashanteringssystem.

Förutom många förbättringar av befintliga funktioner - t.ex. i Master Data Services och Reporting Services - erbjuder den här versionen också många nya funktioner. Dessa inkluderar Business Intelligence och Always Encrypted-teknik - i kombination med hög skalbarhet för att köra typiska verksamhetskritiska arbetsbelastningar på ett säkert och tillförlitligt sätt.

Med SQL Server 2017 Standard får du nya insikter om dina data: med avancerade analyser i databasen för R och - nytt: även Python, kompletterat med meningsfulla interaktiva visualiseringar. Det utökade urvalet av olika utvecklingsspråk och operativsystem gör att SQL Server-applikationer kan distribueras inte bara för Windows utan även för Linux, inklusive Linux-baserade Docker-containrar - förutom lokalt är de även tillgängliga i molnet.

SQL Server Standard Edition uppfyller därmed alla krav på ett modernt och kraftfullt system för hantering av relationsdatabaser, t.ex. sådana som vanligtvis finns i ERP-program, CRM och varuhanteringssystem - Microsoft SQL Server 2017 Standard erbjuder alla nödvändiga förutsättningar för en tillförlitlig och säker plattform för datalagring.

SQL Server 2017 Standard edition erbjuds av Wiresoft till ett förmånligt pris som begagnad programvara - till ett betydligt lägre pris än en jämförbar ny produkt - i den mån den fortfarande är tillgänglig. Den här använda serverlicensen kan användas i sin helhet och erbjuder maximal prestanda och säkerhet som är typisk för utgåvan, vilket gör den särskilt attraktiv för företag eller organisationer som använder sådana servrar, för vilka kombinationen av serverlicens och CALs är idealisk. Licensiering av den använda Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition sker också i enlighet med Microsofts licenshanteringsvillkor. Detaljerad information om detta samt om alla nya funktioner i SQL Server 2017 Standard och viktiga optimeringar finns i följande avsnitt.

Vad är nytt i SQL Server 2017 Standard?

I synnerhet mindre och medelstora företag drar nytta av funktionerna i Standard Edition av SQL Server 2017, som krävs för utveckling och användning av applikationer i datamarkörer av motsvarande storlek, och som förutom en hög skalbarhet också förväntar sig en säker och problemfri prestanda. Här erbjuder Standard Edition redan en hög virtualiseringsnivå och hög tillgänglighet för failover, avancerad OLTP och in-memory column store - bland annat även med operativa realtidsanalyser och PolyBase-teknik, med vilken relationsdata och Big Data kan kombineras för olika användningsområden.

De uppdaterade Business Intelligence-funktionerna ger multidimensionella och grundläggande tabellmodeller för analys av stora mängder data, bland annat med funktioner för lagring i minnet och grundläggande rapportering och analys. Advanced Analytics stöder integrationen av funktioner för maskininlärning med SQL Server Machine Learning Services, samt anslutning till Python och R - nytt: öppen källkod - och dessa erbjuder också en konsekvent miljö, inte bara under Windows, utan också för Linux och Docker, samt hybridtransaktioner och analysbehandling i realtid.

SQL Server 2017 Standard har också stöd för många utvecklingsverktyg både på plats och i molnet, inklusive T-SQL och SQL CLR. När det gäller säkerhet erbjuder Always Encrypted ett avancerat skydd, inklusive Always On hög tillgänglighet och katastrofåterställning för Windows och nu även Linux.

Nedan finns mer information om vad som är nytt i SQL Server 2017 Standard inom viktiga funktionsområden:

SQL-databasmotor

Databasmotorn i SQL Server 2017 erbjuder nya funktioner för komplexa analyser - inklusive adaptiv frågebearbetning med förbättringar för adaptiva sammanfogningar och återkoppling om minnesallokering i batchläge - förutom högre prestanda, vilket effektiviserar arbetsflöden. CLR-samlingar kan nu läggas till i en positivlista. Det är också möjligt att överlappa utförandet av tabellvärdesfunktioner med flera uttalanden. Dessutom säkerställer nya dynamiska hanteringslistor, inklusive automatisk optimering, bättre prestanda; problem med prestanda för sökningar visas omedelbart och lämpliga förslag till lösningar skapas, som också genomförs automatiskt.

SQL Server Analysis Services

För SQL Server Analysis Services (SSAS) innehåller SQL Server 2017 en del uppdateringar av befintliga viktiga funktioner samt förbättringar av tabellmodellerna: Till exempel är Tabular Mode nu tillgängligt som ett standardalternativ för installation. Det moderna användargränssnittet Get Data (funktion: Retrieve Data) stöder en mängd olika datakällor och erbjuder olika funktioner i frågekonstruktören för att hämta data och M-uttryck under datatransformationen - Get Data använder bland annat befintliga datakällor i Power BI för frågor i formelspråket Power Query M.

SQL Server-integrationstjänster

Förbättrad anslutning möjliggör anslutning mellan Microsoft Dynamics AX Online och Microsoft Dynamics CRM Online OData-flöden med hjälp av uppdaterade OData-komponenter.

Scale Out-funktionen förenklar utförandet av SSIS-paket på flera datorer, och både utföranden och arbetare kan hanteras från en enda huvuddator. Scale Out-mastern stöder hög tillgänglighet och optimerad hantering av körningsloggar vid växling av fel.

Användning av Linux

Användare kan nu använda  som operativsystem för Linux i SQL Server 2017 Standard Edition för att komma åt SQL Server via det. Anslutningen sker via Open Database Connectivity Interface - för Linux- och C++-program. Integrationstjänsterna är också tillgängliga under Linux, så att SSIS-paket kan köras på Linux-datorer. Dessutom har drivrutinen för Java Database Connectivity optimerats för motsvarande Java-program.

När du använder Linux bör du notera att följande tjänster och funktioner inte är tillgängliga: SQL Server Reporting Services, SQL Server Analysis Services, Machine Learning Services, PolyBase och Stretch Database.

Nytt: SQL Server Machine Learning Services

Det här området, som kallades SQL Server R Services i tidigare versioner av SQL Server 2017, har nu bytt namn till SQL Server Machine Learning Services - huvudskälet till detta är att man har lagt till stöd för Python vid sidan av det tidigare programmeringsspråket R. Därför kan man använda antingen R- eller Python-skript för att utföra dem. Förutsättningen för att tillhandahålla R- och Pythonmodeller är att Microsoft Machine Learning Server är installerad. Utvecklare har fortfarande tillgång till ML- och AI-bibliotek för Python, som är tillgängliga i en öppen källkodsmiljö.

Information om maximalt tillgänglig prestanda och de enskilda komponenterna i SQL Server 2017 Standard Edition

Följande översikt innehåller information om prestanda och de respektive inkluderade funktionerna.

Stödda minnesstorlekar per instans

 • SQL Server 2017 Standard Edition stöder det maximala antalet 24 kärnor och den maximala databasstorleken på
 • maximal databasstorlek på 524 PB
 • För minnesoptimerade data är den maximala storleken 32 GB
 • Den maximala storleken på buffertpoolen är 128 GB
 • Den maximala columnstore-segmentcachen är 32 GB

OLTP-prestanda (Online Transaction Processing)

För Standard Edition av SQL Server 2017 är följande funktioner tillgängliga eller följande övre gränser gäller:

 • Avancerad OLTP med in-memory OLTP samt operativ analys
 • Basic High Availability stöder failover i en enda databas med två noder och en sekundär replik som inte kan läsas.
 • Management Studio och principbaserad hantering stöds också.

Funktioner för datalagring

 • Partitionering, datakomprimering och ändringsfångst, inklusive ögonblicksbilder av databaser, är tillgängliga för datamarkörer och datalager.
 • In-memory OLTP och in-memory columnstore är båda begränsade till skalningsgränserna för den tillgängliga minnesstorleken.
 • Columnstore- och operativa realtidsanalyser är begränsade till högst två grader av parallellitet (två kärnor per fråga).
 • Det bör också noteras att horisontell skalning av frågor inte är möjlig i SQL Server Standard Edition för PolyBase.

Funktioner för Business Intelligence

 • För Analysis Services är den maximala minnesanvändningen per instans 16 GB för tabeller och 64 GB för MOLAP (Multidimensional OLAP).
 • För Reporting Services är den maximala minnesanvändningen per instans 64 GB.
 • SQL Server 2017 Standard Edition ger business intelligence-funktioner för grundläggande flerdimensionella modeller, plus en grundläggande tabellmodell, samt lagringsläge i minnet, grundläggande rapportering och analys.
 • SQL Server Integration Services och integrerade kontakter är tillgängliga för dataintegration.

Övriga specifikationer och anmärkningar

Ytterligare gäller Standard Edition av SQL Server 2017 eller är tillgänglig:

 • Grundläggande integrering av maskininlärning för avancerad analys
 • Anslutningsmöjligheter till Python och -R med öppen källkod och begränsad parallellism
 • För programmerbarhet och utvecklingsverktyg: T-SQL, SQL CLR, Service Broker, JSON, XML och grafiska data
 • Avancerad säkerhet Alltid krypterad, säkerhet på radnivå, datamaskering och kompatibilitetsrapportering med SQL Server Audit

Maskin- och programvarukrav för SQL 2017 Standard

Följande specifikationer gäller vid installation av standardutgåvan av MS SQL Server 2017, de krävs som ett minimum för att säkerställa optimal drift. Som en allmän regel:

 • På ett 64-bitars klientoperativsystem stöds alla funktioner i SQL Server 2017 Standard.
 • På ett 32-bitars klientoperativsystem stöds däremot endast följande funktioner i SQL Server 2017 Standard: Software Development Kit för SQL Client Connectivity, Integration Services, Data Quality Client, anslutning eller bakåtkompatibilitet för klientverktyg eller Software Development Kit för klientverktyg, komponenterna Distributed Replay, controller och klient, samt dokumentationskomponenterna.

Maskinvarukrav:

 • Hårddisk: minst 6 GB tillgängligt lagringsutrymme - beroende på vilka SQL Server-komponenter som installerats
 • Minst 4 GB minne, varvid minnet bör ökas med ökande databasstorlek för att säkerställa optimal prestanda för SQL Server
 • Processortyp: x64-processorer - AMD Opteron eller AMD Athlon 64, Intel Xeon eller Intel Pentium IV med EM64T-stöd
 • Processorhastighet: minst 1,4 GHz; rekommenderas 2,0 GHz eller snabbare
 • Observera: Installation av SQL Server stöds endast på x64-processorer (x86-processorer stöds inte längre): Dessutom rekommenderas att du installerar SQL Server på en dator med NTFS- eller ReFS-filformat

Programvarukrav:

 • .NET Framework 4.6 installeras automatiskt SQL Server-installationen .NET Framework, Master Data Services och Replication
 • Operativsystem som stöds: Windows Server 2016 Datacenter, Standard och Essentials; Windows Server 2012 R2 Datacenter; Standard, Essentials och R2 Foundation; Windows Server 2012 Datacenter, Standard, Essentials och Foundation 
 • Installation av SQL Server 2017 i Server Core-läge stöds av följande Windows Server-utgåvor: Windows Server 2017 Standard och Datacenter, Windows Server 2016 Standard och Datacenter, Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter och Windows Server 2012 Standard och Datacenter

Licensiering av SQL Server 2017 Standard enligt Server/CAL-modellen

Denna SQL Server 2019 Standard Edition erbjuder licensiering av servern i en kombination av den serverlicens som beskrivs här och ytterligare klientåtkomstlicenser (CAL) - de senare ingår inte här och måste därför köpas separat för varje användare eller slutenhet. Här är en översikt över Microsofts licensvillkor:

 • En serverlicens krävs per server (fysisk eller virtuell) på vilken SQL Server 2017 Standard ska köras.
 • SQL Server-instanser som drivs i behållare måste också licensieras, eftersom dessa virtuella maskiner är likvärdiga.
 • Dessutom krävs en separat licens för klientåtkomst (CAL) av minst samma version, eller eventuellt en högre version, för varje användare eller slutenhet som får tillgång till en licensierad SQL Server; CAL:s måste köpas separat och finns som en separat produkt här.

Den här licensmodellen är därför lämplig för företag som licensierar ett hanterbart antal användare eller slutenheter och där de totala licenskostnaderna är lägre än för kärnbaserad licensiering.         

Om du har några frågor om din individuella licensiering av SQL Server 2017 Standard med CAL:s är du välkommen att kontakta oss.

Vanliga frågor om SQL Server 2017 Standard Edition som använd programvara

En licens för SQL Server 2017 Standard som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara skiljer sig inte från en motsvarande ny serverlicens - bortsett från det faktum att en programvara inte kan slitas ut i allmänhet, men särskilt inte när det gäller användbarhet och funktionalitet. Nedan hittar du alla svar på vanliga frågor om använda SQL Server-licenser:

Varifrån kommer den använda SQL Server 2017 Standard-programvaran som Wiresoft erbjuder?

Begagnad programvara som erbjuds av Wiresoft för SQL Server 2017 Standard eller från en annan version eller utgåva kommer från företag som tidigare köpt den som ny och senare sålt den vidare till Wiresoft - av olika skäl, till exempel för att den är överflödig eller har ersatts av en annan programvara. Sådana licenser markeras som begagnad programvara i Wiresoft Shop, men i princip kan de användas som en ny licens.

Erbjuder den använda SQL Server 2017 Standard-licensen också köparens säkerhet?

Ja: Med Wiresofts begagnade programvara, t.ex. SQL Server 2017 Standard-licensen, har du som kund samma fördelar vid köpet som med en motsvarande ny serverprogramvara: med köparens säkerhet genom omedelbar nedladdning efter slutfört köp och omedelbar aktivering av licensen med den medföljande giltiga licensnyckeln.

Är det lagligt att köpa och använda SQL Server 2017 Standard som begagnad programvara?

Ja: Med begagnad programvara från Wiresoft kan du vara säker på att du som kund inte bryter mot någon lag, varken genom att köpa en sådan SQL Server 2017 Standard-licens eller när du faktiskt använder den - och detta gäller även Wiresoft - eftersom den begagnade programvaran kommer från ett företags licenslager. Detta är viktigt eftersom den giltiga jurisdiktionen inte bara tillåter handel med Microsoft Used Software, utan även dess faktiska användning.

Har begagnad programvara från Wiresoft, till exempel SQL Server 2017 Standard-licensen, några andra fördelar?

Wiresofts begagnade programvara erbjuder våra kunder en ekonomisk lösning om de vill komplettera eller uppdatera sina programvarulager så billigt som möjligt, eftersom priset är lägre än för jämförbar ny programvara. Detta gäller särskilt äldre versioner av serverlicenser som inte längre erbjuds regelbundet. Begagnad programvara från Wiresoft kännetecknas också av att alla köpare har fullständiga revisionsbevis!

I Wiresofts butik för begagnad programvara hittar du inte bara SQL Server 2017 Standard Edition till ett fördelaktigt pris, utan även Standard Edition med Core Licensing och andra utgåvor av SQL Server 2017, samt även nyare versioner av Microsoft SQL Server. Wiresofts portfölj med begagnad programvara innehåller också många erbjudanden från andra Microsoft-program - med alla de fördelar som nämns. Om du har några frågor om din licensiering av SQL Server 2017 Standard inkl. CALs eller någon annan utgåva är du välkommen att använda vår kompetenta rådgivning via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier