Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10459
 • P73-08330
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
5 309,90 kr * 5 898,90 kr * (9,98% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core 16 Core
Enheter 1x
Virtuella maskiner 2x
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Nedladdning + licens


Windows Server 2022 är det nya serveroperativsystemet från . Den är baserad på 10 och erbjuder ännu mer säkerhet och alternativ för delning av data, program och , som uppfyller de högsta kraven. Med en motsvarande åtkomstlicens (Client Licence), med en 2022 licens kan två virtuella datorer använda en Hyper-V värd för virtualisering. Standard Microsoft Windows Services Access User Microsoft Windows Server Standard Plus

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"

Microsoft Windows Server 2022 Standard - högre säkerhet för nätverk

Windows Server 2022 Standard är Microsofts nya serveroperativsystem. Den är baserad på Windows 10 och erbjuder ännu mer säkerhet och alternativ för att dela data, program och tjänster som uppfyller de högsta kraven. Med en motsvarande Client Access Licence kan användare med en Microsoft Windows Server 2022 Standard-licens använda två virtuella datorer plus en Hyper-V-värd för virtualisering.

Windows Server 2022 Standard har utökats med många nya funktioner, särskilt på säkerhetsområdet, och befintliga funktioner har utökats eller förbättrats. Dessa inkluderar bland annat aktivering av den senaste versionen av Transport Layer Security (TLS): 1.3, den nya AES-256-krypteringen för SMB samt stöd för kryptering via RDMA-nätverk via SMB Direct med AES-128.

Dessutom finns det utökade möjligheter för integrering och administration av hybridfunktioner, många förbättringar av Windows Admin Center och prestandaförbättringar för Windows-containrar samt UDP och TCP, lagringsoptimeringar för Storage Spaces Direct och Microsoft Edge som standardwebbläsare.

Standardutgåvan av Windows Server 2022 med Windows 10 som operativsystem erbjuder många virtualiseringsalternativ, särskilt för mindre datacenter, som på ett tillförlitligt sätt skyddar data och applikationer i flermolnsmiljöer genom förbättrad skalbarhet, hög prestanda och effektiva säkerhetsfunktioner.

Licensen för Windows Server 2022 Standard Edition är återigen kärnbaserad, med minst 16 kärnor per server.

Hos Wiresoft kan du redan nu hitta Windows Server 2022 Standard till låga priser som begagnad programvara - utan några begränsningar i den här utgåvans prestanda när det gäller virtualisering, säkerhet eller prestanda. För mer information om alla egenskaper och funktioner i Windows Server 2022 Standard Edition samt om licensiering, läs följande översikt - eller kontakta en Wiresoft-representant direkt.

Vad är nytt i Windows Server 2022 Standard? De viktigaste funktionerna i en överblick

Den nya versionen av Microsofts serveroperativsystem Windows Server 2022 är baserad på Windows 10, vilket också är visuellt uppenbart, så att användarna hittar alla funktioner på en bekant plats. Den nya Windows Server 2022 får också 10 års produktstöd från Microsoft i form av support och uppdateringar.

Jämfört med den tidigare versionen har Windows Server 2022 många innovationer inom tre viktiga områden: Säkerhet, tillämpningsplattform och migration.

Säkerhet i Windows Server 2022 Standard

Med sin nya säkerhet i flera lager erbjuder Windows Server 2022 det omfattande skydd som företagsservrar nu behöver för att säkerställa tillgängligheten för data och tjänster. Detta sker bland annat genom följande nya funktioner och förbättringar:

 • TPM 2.0 (Trusted Platform Module 2.0) ger maskinvarubaserad säker lagring av kryptografiska nycklar och data samt mätning av systemintegritet, inklusive verifiering av kodens legitimitet eller pålitlighet när Windows-servern startas. Denna hårdvarubaserade pålitlighet används bland annat också i BitLocker-enhetskryptering.
 • Skydd av fast programvara tillhandahålls av Secured Core-serverprocessorerna, som stöder verifiering vid uppstart med DRTM-teknik (Dynamic Root of Trust for Measurement), samt isolerad åtkomst för drivrutiner till minnet via DMA-skydd (Direct Memory Access).
 • Secured Core-servrarna stöder också kodintegritet enligt VBS-standarden (virtualiseringsbaserad säkerhet) och via HVCI (hypervisor-baserad säkerhet). De funktioner för hårdvaruvirtualisering som används av VBS skapar således ett säkert arbetsminnesområde som är isolerat från operativsystemet, vilket skyddar servern särskilt från risker som de som uppstår vid attacker mot kryptovalutautvinning.
 • Dessutom möjliggör VBS användningen av Credential Guard, varigenom informationen för användarinloggning lagras i en virtuell behållare som operativsystemet inte kan komma åt direkt.
 • HTTPS och TLS 1.3 är nu aktiverade som standard på Windows Server 2022 Standard för att garantera säkra anslutningar. TLS1.3 (Transport Layer Security) är den senaste versionen av det mest använda säkerhetsprotokollet på Internet för att kryptera data och skapa en säker kommunikationskanal mellan två slutpunkter.
 • Säker DNS i Windows Server 2022 Standard stöder DoH (DNS-over-HTTPS) för att kryptera DNS-förfrågningar med HTTPS-protokollet, vilket förhindrar avlyssning och manipulering av DNS-uppgifter, vilket också bidrar till trafiksäkerheten.
 • SMB (Server Message Block) i Windows Server 2022 använder nu AES-256-GCM- och AES-256-CCM-standarderna för kryptering, och dessa används automatiskt så snart en anslutning upprättas med en annan dator som också stöder dem.
 • Kryptering med SMB Direct och RDMA (Remote Direct Memory Access) i Windows Server 2022 ger högre bandbredd och lägre latens för bland annat direkt lagring, lagringsreplika, Hyper-V och SQL Server.
 • Dessutom möjliggör failover-kluster i Windows Server 2022 detaljerad kontroll av krypteringen av CSV (Cluster Shared Volumes) och SBL (Storage Bus Layer).

Containerprogram i Windows Server 2022 Standard

Det finns också många optimeringar av plattformen när Windows Containers används, till exempel när det gäller applikationskompatibilitet och Windows Containers användargränssnitt med Kubernetes.

 • Bildstorleken för Windows Containers har minskats med upp till 40 %, vilket ökar starttiden med 30 % och förbättrar prestandan.
 • Användningen av Kubernetes har förenklats bland annat genom bättre stöd för behållare för värdprocesser i konfigurationen av noder, IPv6 och genomförandet av nätverkspolicyer med öppen källkodsapplikation Calico.
 • Dessutom har Windows Admin Center uppdaterats för att förenkla skapandet av behållare för .NET-program.

Lagring och migrering i Windows Server 2022 Standard

Många förbättringar av Storage Migration Services i Windows Server 2022 gör det enklare att migrera lagring till Windows Server och från andra källlagringsplatser till Azure, bland annat. För detta ändamål erbjuder orkestratorn Storage Migration Server i Windows Server 2022 följande alternativ:

 • Migrera lokala användare eller grupper till Windows Server
 • Migrera lagring till och från failover-kluster och migrera mellan fristående servrar och failover-kluster
 • Migrera lagring från Linux-servrar med hjälp av Samba
 • Migrering till Azure-nätverk
 • Migrering från NetApp CIFS-servrar eller NetApp FAS-matriser till Windows Server

Andra egenskaper:

 • Anpassningsbar lagringsreparationshastighet ger mer kontroll över datasynkroniseringsprocessen: resurser kan därmed allokeras för att reparera datakopior (motståndskraft) eller för att köra aktiva arbetsbelastningar (prestanda). Kluster kan på så sätt förvaltas på ett mer flexibelt och effektivt sätt.
 • Storage bus cache ger nu lagring på fristående servrar, förbättrar läs- och skrivprestanda och ökar effektiviteten genom att ansluta snabbare media som NVMe eller SSD till långsammare media som HDD.
 • SMB-komprimering eliminerar behovet av att manuellt komprimera filer när de överförs via nätverket, till exempel för att möjliggöra snabbare överföringar i upptagna nätverk.

Andra förbättringar i Windows Server 2022 Standard

Den nya versionen av Windows Server 2022 innehåller dessutom en hel rad individuella optimeringar som också ökar prestandan:

 • Stödet för skälig virtualisering på AMD-processorer i Windows Server 2022 ger fler alternativ när det gäller hårdvara för att köra Hyper-V på en virtuell Hyper-V-maskin.
 • Microsoft Edge ingår som standard i Windows Server 2022. Edge bygger på Chromium Open Source och erbjuder mer säkerhet än Internet Explorer, som den ersätter.
 • TCP:s (Transmission Control Protocol) prestanda har förbättrats med hjälp av TCP HyStart++, som minskar paketförlusterna, och RACK (Recent ACKnowledgment) för att minska retransmit timeouts (RTO) vid återutsändningar.
 • RSC (Receive Segment Coalescing) ger optimeringar för virtuella växlar i Hyper-V så att paket kan kombineras i hypervisor-nätverket och därmed behandlas som större segment. Detta minskar CPU-cyklerna och förbättrar nätverkstrafikens prestanda.

Hårdvarukrav för Windows Server 2022 Standard

Windows Server 2022 bygger på operativsystemet Windows 10. För att kunna utnyttja alla funktioner i serverprogrammet och garantera säkerheten måste den underliggande maskinvaran uppfylla alla de minimikrav som anges nedan. Ytterligare krav beror på respektive systemkonfiguration och andra installerade program.

 • Processor: 1,4 GHz 64-bitars
 • Minne: 512 MB (2 GB för server med installationsalternativ för skrivbordsskärmar)
 • Hårddisk: 32 GB fritt utrymme på hårddisken
 • BIOS: UEFI-system med säker uppstart (UEFI 2.3.1c) för vissa funktioner
 • Grafikkort och bildskärm: 1 024 x 768 pixlar

Licensiering av Windows Server 2022 Standard

Licensiering av en server med den nya Windows Server 2022 Standard Edition sker också som begagnad programvara i enlighet med Microsofts licensbestämmelser, där antalet kärnor används som grund för att beräkna licensbehovet. Följande bestämmelser ska gälla:

 • Windows Server 2022 Standard Edition licensieras i allmänhet på grundval av den fysiska maskinvaran som används. För detta ändamål beaktas antalet virtuella servrar utöver antalet fysiskt tillgängliga kärnprocessorer.
 • En serverlicens omfattar alltid två fysiska processorkärnor.
 • Enligt Microsofts licensbestämmelser utgår man alltid från ett minsta antal 8 kärnor per processor - även om den befintliga maskinvaran har mindre än 8 kärnor.
 • Minst två processorer förutsätts för varje fysisk server, vilket resulterar i ett minimiantal på 16 kärnor.
 • Servrar med fler än 16 kärnor måste dessutom licensieras med motsvarande paket för Windows Server 2022 Standard.

Ytterligare bestämmelser, t.ex. för licensiering av Hyper-V-instanser och klienter - användare och slutenheter - som har tillgång till Windows Server 2022 Standard, kan erhållas från en Wiresoft-anställd. Motsvarande licenser/CAL:er för Windows Server 2022 Standard finns också tillgängliga från Wiresoft.

Köp Microsoft Windows Server 2022 Standard som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop

Den nuvarande 2021 publicerade MS Windows Server Standard 2022 Edition erbjuds redan som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop. Priset för begagnad programvara är lägre än priset för en motsvarande ny Windows Server Standard 2022 edition. När du köper begagnad programvara från Wiresoft drar du nytta av dessa fördelar:

 • När du köper Microsoft Windows Server 2022 Standard från Wiresoft får du en originallicens som tidigare köpts av ett företag och sålts till Wiresoft.
 • Vid återförsäljning markeras denna MS Windows Server 2022 Standard-licens som begagnad, utan att "begagnad" innebär några begränsningar av Windows Server-programvarans funktionalitet eller att licensen redan har använts.
 • Om den första köparen redan har installerat eller aktiverat programvaran MS Windows Server 2022 Standard har licensen raderats igen när den såldes till Wiresoft, så att motsvarande programvarulicens är 100 % fritt tillgänglig igen.
 • Den erbjudna MS Windows Server 2022 Standard-licensen, liksom andra begagnade Microsoft-licenser som Wiresoft erbjuder till försäljning, är varken begränsat användbara eller tidsbegränsade testversioner, de innehåller inte en redan aktiverad licensnyckel, utan är en programvaruprodukt som efter köpet är auktoriserad endast för dig själv.
 • Alla begagnade licenser som Wiresoft köper och erbjuder för återförsäljning, t.ex. MS Windows Server Standard 2022, har också testats av oss för att säkerställa att de är fullt användbara innan de säljs.
 • Den rättsliga grunden för återförsäljning av den begagnade Microsoft Windows Server 2022 Standard-licensen är tillämplig lag som tillåter försäljning och köp samt användning av begagnad programvara.
 • Omedelbart efter att du har genomfört ditt köp är din MS Windows Server 2022 Standard-applikation tillgänglig för dig via Electronic Software Delivery (ESD).
 • När du köper en begagnad licens som Standard Edition av Windows Server 2022 från Wiresoft kan du vara säker på att du alltid köper och använder en laglig och original Microsoft-produkt.

Om du har några ytterligare frågor om ditt köp av Microsoft Windows Server 2022 Standard som begagnad programvara eller en annan utgåva av MS Windows Server 2022 samt äldre MS Windows Server-versioner eller annan Microsoft-programvara, är du välkommen att kontakta oss via e-post, telefon eller chatt.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 STANDARD 16-CORE"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier