Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10408
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
463,90 kr * 514,90 kr * (9,9% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Core 2 Core 
Enheter 1x
Virtuella maskiner Kräver grundläggande licens
Medium Ladda ner
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Leveransens omfattning Användningsrätt


Windows Server 2016 är utformad för småföretagens virtualiseringsbehov och IT och är -versionen av 10. Med ett 2- -paket kan befintlig -licensiering utökas på ett flexibelt sätt. Standard Server WindowsCore Server

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

 

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"

Microsoft Windows Server 2016 Standard 2-Core

Windows Server 2016 Standard är utformad för virtualiseringsbehov och IT i mindre företag och är serverversionen av Windows 10. Med ett paket med två kärnor kan befintliga serverlicenser utökas på ett flexibelt sätt.

Kort information om Microsoft Windows Server 2016 Standard

Med Windows Server 2016 Standard får företag ett tillförlitligt, molnanpassat serveroperativsystem som är utformat för miljöer där virtualisering av applikationer endast förekommer i mindre utsträckning och där fysiska servrar dominerar. Jämfört med den tidigare versionen har denna Standard Edition också många nya funktioner och förbättringar som är utformade för att stödja övergången till en molnbaserad miljö - och säkerställa infrastruktursäkerheten genom ökad stabilitet och förbättrat skydd mot nätverks- och lagringsfel. Användningen av Windows Server 2016 Standard är nästan intuitiv med hjälp av det välbekanta gränssnittet från Windows 10.

Jämförelse av utgåvor: Vad erbjuder Windows Server 2016 Standard?

När man bestämmer sig för att köpa standardutgåvan av Windows Server 2016 är behovet av virtualisering av applikationer i företaget den avgörande faktorn. Standard erbjuder redan många funktioner för att utveckla och driva hyperkonvergenta infrastrukturer i ett mindre företag. De kompletteras av Microsoft Azure-tjänster som gör det möjligt att knyta lokala miljöer närmare till molnet med ytterligare praktiska funktioner.

Windows Server 2016 Standard erbjuder inte bara tillräckliga förutsättningar för att skapa virtuella nätverk, utan även för att användas för hantering av IT-infrastrukturer i datacenter; datasäkerheten har också stärkts ytterligare genom olika optimeringar för detta ändamål.

Licensiering av standardutgåvan Windows Server 2016 med använd programvara

Från och med Windows Server 2016-versionen är licensiering av Standard Edition uteslutande kärnbaserad: Ett minsta antal 16 kärnor specificeras alltid för varje server; ytterligare kärnor kan licensieras med 2-kärniga paket - mer information nedan.

Wiresoft erbjuder 2-Core Package of Windows Server 2016 Standard som begagnad programvara. Framför allt har detta den stora fördelen att det är billigare än nya produkter - med samma funktionsutbud, t.ex. inom virtualisering, och samma prestanda - och dessutom erbjuds denna version vanligtvis inte längre som ny produkt. Följande översikt ger detaljerad information om funktionerna i Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition och de exakta licensvillkoren.

Vad innehåller Windows Server 2016 Standard Edition?

Först och främst kännetecknas Windows Server 2016 Standard generellt sett av högre prestanda vid utförandet av applikationer och en starkare koppling till molnet jämfört med den föregående versionen. Dessutom finns det nya funktioner som stöder övergången till en molnmiljö och skapar förutsättningar för virtualisering av servrar och program.

Med Standard Edition kan man därför i viss utsträckning skapa komplexa virtuella nätverk med högre stabilitet och bättre skydd av infrastrukturen.

Om du använder Windows Server 2016 Standard som datacenter för effektiv hantering av IT-infrastrukturen i ett mindre företag innehåller den här utgåvan bland annat nya serverroller och fler alternativ för att tilldela användarrättigheter, och det förbättrade skyddet vid nätverks- eller lagringsfel ger ökad säkerhet och snabbare återhämtning.

Windows Server 2016 Standard kan också startas i den enklare Core-applikationen - genom att det grafiska skrivbordsgränssnittet inte visas kan prestandan på framför allt äldre maskinvara förbättras avsevärt när serverprogramvaran körs.

Viktiga funktioner som finns i standardversionen, som främst gäller möjligheterna att virtualisera program, presenteras mer i detalj nedan.

Virtualisering med Hyper-V

Standardutgåvan av Windows Server 2016 innehåller virtualiseringsrättigheter för 2 virtuella maskiner eller 2 Hyper-V-containrar, för vilka högst 24 TB RAM finns tillgängligt. För ytterligare två VM-rättigheter måste alla befintliga fysiska aktiva kärnor licensieras på nytt.

Hyper-V erbjuder olika lagringsfunktioner, t.ex. iSCSI-initiatorn för att använda SCSI-protokollet över ett IP-nätverk, samt stöd för Storage Spaces för att kombinera enheter till en logisk lagringspool, som sedan tillhandahåller lagringsutrymmen (Storage Spaces Direct är inte tillgängligt i standardutgåvan), samt MPIO (Multipath I/O) för bättre fördelning av belastning mellan anslutningarna och högre felsäkerhet - via växling och belastningsutjämning. Sist men inte minst förbättrar VM Storage Resiliency tillgängligheten för Windows Server 2016 Hyper-V-kluster genom att öka toleransen för fel på lagringssystem.

Stöd för Windows Server-behållare under Docker

Nytt i Microsoft Windows Server 2016 är stöd för Windows Server Containers och Hyper-V-containrar baserade på Docker, en öppen källkodsmjukvara för enkel isolerad distribution av server- och molnprogram med hjälp av containervirtualisering, vilket också förenklar distributionen. Med Docker är alla komponenter som krävs för detta tillgängliga via containervärden.

Nanoserver i Windows Server 2016

Dessutom finns Nano Server, ett fjärrstyrt serveroperativsystem som är optimerat för Windows Server Containers eller Docker-tillägget och som kan konfigureras som värd för Docker-containrar. Nano Server gör det möjligt att skapa betydligt smalare servrar, eftersom användningen av en virtuell motor sparar upp till 90 % av företagets lagringsutrymme. Nano Server kan inte bara användas för att skapa Hyper-V-kluster utan även för klassiska servertjänster, t.ex. filservrar.

Använda Microsoft Azure-tjänster med Windows Server 2016 Standard

I Windows Server 2016 Version har kopplingen mellan operativsystemet och molntjänsten Microsoft Azure utökats ytterligare. Distribuerade datacenter kan på så sätt kopplas samman på ett ännu effektivare och tillförlitligare sätt för att skapa högpresterande servrar och kluster med hög tillgänglighet, eftersom Azure erbjuder den särskilda fördelen av en hybrid infrastruktur från början till slut - med enhetliga funktioner för identiteter, säkerhet och administration för alla komponenter, samt Cloud Witness, funktionen för hög tillgänglighet för kluster med växling vid fel, och RDS Connection Broker för tillhandahållande av virtuella skrivbordsplatser.

Översikt över Microsofts serverprogram och komponenter som är tillgängliga med Windows Server 2016 Standard

Serverapplikationer som finns tillgängliga med Windows Server 2016 Standard och som kan installeras via Serverhanteraren (eller PowerShell) är bland annat:

 • Microsoft SQL Server: Versioner 2016, 2014 till 2012
 • Microsoft System Center: Hanteraren för virtuell maskin 2016, Dataskyddshanteraren 2016, Operations Manager 2016
 • Konfigurationshanteraren (1606)
 • SharePoint Server 2016
 • Exchange Server 2016
 • Project Server 2016
 • Värd för Integration Server 2016
 • Visual Studio Team Foundation Server 2017
 • Skype for Business Server 2015 och
 • BizTalk Server 2016

Följande komponenter stöds också:

 • .NET Framework 4.6 och 3.5
 • PowerShell
 • BitLocker-enhetskryptering och nätverksupplåsning
 • BranchCache
 • Tjänsten för intelligent överföring av bakgrundsinformation (BITS)
 • Klient för NFS (Network File System)
 • Kluster med växling vid växling
 • Hantering av grupprinciper

Följande funktioner och komponenter stöds dock INTE i Standard Edition av Windows Server 2016:

 • Mjukvarudefinierade nätverk (SDN)
 • Övervakning av virtuella Hyper-V-värdar
 • Lagringsreplika
 • Lagringsutrymmen direkt
 • Lagringsreplika
 • Skyddade virtuella maskiner
 • Ny nätverksstack (protokollstack)

Minimikrav för programvara och maskinvara för installation och drift av Windows Server 2016 Standard Edition

För att Windows Server 2016 Standard ska fungera utan problem måste den maskinvara som används uppfylla de minimikrav som anges nedan. Ytterligare krav beror på systemkonfigurationen och eventuella andra installerade program.

 • Hårddiskutrymme: 32 GB
 • RAM-minne: 512 MB (Server Core och Server Nano)
 • Installation med skrivbordsskärm: 2 GB
 • Systempartition: 32 GB
 • Processor: 64 bit
 • Processorhastighet: 1,4 GHz
 • Grafikkort: 1 024 x 768 pixlar, Super VGA-stöd
 • Nätverkskort: 1 Ethernet-adapter med 1x minsta genomströmning i gigabit-området

Licensiering med ett Windows Server 2016 Standard 2-Core-paket

Även vid licensiering av en server med Windows Server 2016 Standard Edition som använd programvara måste Microsofts licensbestämmelser följas. För utökad licensiering krävs minst ett paket med två kärnor, varvid följande regler gäller.

Microsofts licensvillkor för Windows Server 2016

I och med lanseringen av Windows Server 2016 har Microsoft också ändrat sin licensmodell i grunden. När du licensierar en server med standardutgåvan eller en högre utgåva är det antalet kärnor i den fysiska maskinvaran som ligger till grund för licensen. Följande bestämmelser ska tillämpas:

 • En serverlicens täcker två fysiska processorkärnor.
 • Ett minsta antal 8 kärnor per processor tillämpas alltid - även om den befintliga maskinvaran faktiskt har färre än 8 kärnor.
 • Dessutom är det minsta antalet processorer per fysisk server 2.
 • Detta resulterar i ett minimiantal på 16 kärnor, vilket licensieras med ett motsvarande paket, som också finns tillgängligt från Wiresoft som en använd programvara.
 • Om en server har fler än 16 kärnor kan eller måste dessa licensieras med paket med två kärnor för Windows Server 2016 Standard.
 • Dessutom måste varje klient - antingen användare eller slutenhet - som har tillgång till Windows Server 2016 Standard ha en motsvarande klientåtkomstlicens (CAL). Dessa användar- och enhets-CALs för Windows Server 2016 finns också tillgängliga från Wiresoft till förmånliga priser som begagnad programvara.

Användning av Windows Server 2016 Standard i en virtuell operativsystemmiljö

Windows Server 2016-instanser kan användas i Standard Edition i en fysisk operativsystemsmiljö - 1 körande instans - eller i en virtuell operativsystemsmiljö - max. 2 körande instanser. Windows Server 2016 kan alltså också installeras på en virtuell dator på en befintlig värd, men vissa funktioner fungerar bäst på en fysisk Windows Server 2016-värd med Hyper-V.

Vanliga frågor om Microsoft Windows Server 2016 Standard Edition som Wiresofts använda programvara

Med ett begagnat 2-kärnigt paket av Windows Server 2016 Standard kan serverkärnor licensieras på samma sätt som med ett nytt 2-kärnigt paket - även om detta knappast erbjuds som nytt. I allmänhet kan programvara inte slitas ut ändå, så begagnad programvara från Wiresoft erbjuder samma funktioner och rättigheter som en oanvänd serverlicens. Vanliga frågor om egenskaperna hos använda Windows-serverlicenser besvaras nedan.

Är det lagligt tillåtet att sälja, köpa och använda Microsofts begagnade programvara, till exempel Windows Server 2016 2-Core Package?

Ja: Som kund hos Wiresoft kan du lita på att inte bara ditt köp av detta Windows Server 2016 Standard 2-Core Package, utan även dess regelbundna användning, inte bryter mot gällande lagar. Den nuvarande lagstiftningen tillåter både handel med och användning av Microsofts använda programvara, eftersom den hos Wiresoft kommer från ett företags licenslager. Detta har bekräftats i olika domstolsavgöranden gång på gång.

Varifrån kommer den använda programvaran för Windows Server 2016 Standard 2-Core Package?

2-Core Packages for Windows Server 2016 Standard på Wiresoft kommer följaktligen från företag eller organisationer; dessa har vanligtvis köpt den ny själv och har också vanligtvis använt den och sedan sålt den till Wiresoft. Orsakerna till detta kan till exempel vara att företaget använder en nyare programvaruversion eller att serverhårdvaran har färre kärnor. Sådana 2-kärniga paket erbjuds alltid i Wiresoft Shop som begagnad programvara, även om de kan användas som en ny licens.

Hur är det med köparens säkerhet för använd programvara för Windows Server 2016 Standard?

Detta Windows Server 2016 Standard 2-Core Package liksom alla andra Wiresoft-programvaror erbjuder dig den vanliga köparsäkerheten genom omedelbar nedladdning av programvarupaketet efter att betalningen har slutförts samt omedelbar aktivering av licensen med en giltig licensnyckel - precis som ny programvara.

Har Used Software från Wiresoft några andra fördelar?

Ja: Wiresofts kunder drar först och främst nytta av det betydligt lägre priset när de köper begagnad programvara, vilket ger en ekonomisk fördel, eftersom företag och privatpersoner kan komplettera eller uppdatera sitt programvarulager på ett mer ekonomiskt sätt än med ny programvara. Begagnad programvara från Wiresoft kan därför bidra till att sänka driftskostnaderna, eftersom den också erbjuder revisionssäkerhet tack vare att alla köpare registreras fullständigt!

I Wiresoft Software Shop hittar du inte bara paketet med 2 kärnor för Windows Server 2016 Standard Edition, utan även motsvarande paket med 16 kärnor för grundlicensiering av din Windows Server. Om ditt behov av virtualisering av applikationer ökar kan du välja Windows Server 2016 Datacenter Edition eller den senaste versionen: Windows Server 2019, som också finns tillgängliga hos Wiresoft. I vår portfölj med begagnad programvara hittar du dessutom de nödvändiga klientåtkomstlicenserna (CAL) och många andra Microsoft-program - med alla de Wiresoft-fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om korrekt licensiering av Windows Server 2016 Standard med 2-kärniga paket kan du använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier