Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10381
 • 6VC-03222
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
2 141,90 kr * 2 378,90 kr * (9,96% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 5x Device CAL
System  Windows Server
CAL RDS Device CAL
Omfattning av leveransen Licens-ID + Autentiseringskod 
Körtid Obegränsat antal
Språk Alla språk
Terminalserver Kompatibel


För att kunna använda Remote Desktop Services (RDS) på Windows-servrar behöver varje användare en Client Access Licence (CAL), som ger tillgång till Windows-programmen i ett företagsnätverk - inklusive filer - och lokalt oberoende. För detta ändamål finns det bland annat Device CALs för Remote Desktop Services, genom vilka dessa görs tillgängliga för en registrerad slutenhet (enhet) för en fjärrskrivbordssession. RDS Device CALs som begagnad programvara från Wiresoft är ett prisvärt alternativ till konventionella licensleverantörer, eftersom de erbjuder samma funktionalitet.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"

5x CAL:er för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2019 som använd programvara

För att kunna använda Windows-servernas fjärrskrivbordstjänster (RDS) behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL) som ger honom tillgång till Windows-programmen i ett företagsnätverk - inklusive filer - och lokalt oberoende. För detta ändamål finns det 5 x CAL för enheter för fjärrskrivbordstjänster, genom vilka dessa fem registrerade slutenheter (Device) görs tillgängliga för en fjärrskrivbordssession. RDS Device CALs som begagnad programvara från Wiresoft är ett billigt alternativ till konventionella licensleverantörer, eftersom de erbjuder samma funktionalitet som CALs i Microsofts officiella volymlicensprogram.

Vilka är fördelarna med RDS CALs för Windows Server 2019?

Fjärrskrivbordstjänster - tidigare Terminal Services - är en dedikerad serverroll i Windows Server 2019 eller äldre versioner. RDS styr åtkomsten till Windows-program som är tillgängliga via respektive Windows Server som värd via en fjärrskrivbordssession. Användare som har en motsvarande licens för klientåtkomst - i det här fallet till exempel en CAL för RDS-enheter - kan sedan använda dessa med den dator, bärbara dator eller liknande som är utrustad med dem i ett företagsnätverk eller lokalt oberoende (på distans) via en internetanslutning.

Förutom de fördelar som dessa klientåtkomstlicenser för enheter (och användare) har för användarna har Windows Remote Desktop Services också många fördelar för administratörer, eftersom de gör administrationen mycket effektivare: Programvaran kan tillhandahållas centralt i en företagsmiljö och behöver därför inte installeras individuellt på varje slutenhet. Istället tillhandahålls den på en enda lagringsplats - servern - och uppdateras vid behov.

Tillgången för de användare som godkänts via RDS CAL kontrolleras också på detta sätt, eftersom särskilda rättigheter kan tilldelas varje användare. Den totala ansträngningen för underhåll och tillhandahållande av arbetsstationer minskas alltså avsevärt med RDS CALs för Windows Server.

Vilka är fördelarna för användarna med klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster?

Användare som är utrustade med en CAL för RDS-enheter för Windows Server 2019 får därmed tillgång till en standardiserad Windows-arbetsmiljö, oavsett varifrån de får tillgång till den med sin registrerade slutenhet - och oavsett vilken användare som använder Fjärrskrivbordstjänster på datorn, den bärbara datorn, surfplattan etc. i fråga.

Om den auktoriserade slutenheten får tillgång till ett specifikt program via CAL-enheten under en fjärrskrivbordssession med värden, körs det på servern, oavsett andra klientanslutningar. Användaren visas bara sin egen session.

Om äldre enheter har sämre prestanda eller maskinvara kan de använda Windows-serverns kraft med Fjärrskrivbordstjänster, så att kostnaden för att tillhandahålla nyare maskinvara också minskar.

Versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server

En klientåtkomstlicens för en enhet med åtkomsträttigheter (eller en klientåtkomstlicens för användare) måste alltid vara kompatibel med den aktuella Windows Server-versionen, annars kan den inte användas för att upprätta en fjärranslutning för en session. En klientåtkomstlicens för RDS-enheter 2019 kan därför få tillgång till Windows Server 2019 eller en äldre serverversion som 2016 (nedgradering), men inte till högre serverversioner i framtiden.

Jämförelse av CAL:er för enheter och CAL:er för användare för fjärrskrivbordstjänsterna i Windows Server 2019

I grund och botten: Implementeringen av Microsofts serverprogramvara är alltid oberoende av den faktiska användningen - för detta krävs en motsvarande åtkomstlicens. Microsoft reglerar dessa åtkomsträttigheter för användningen av en Windows Server via sitt eget licenssystem, som baseras på Client Access Licences, eller kort sagt CAL:s ( klientåtkomstlicenser ). Som redan beskrivits ovan säkerställer CAL:s för fjärrskrivbordstjänster att endast de anställda som är behöriga till detta har tillgång till Windows-servern, även lokalt och oberoende av varandra. Förutom serveradministratörernas möjligheter till differentierad administration av åtkomsträttigheter innebär RDS CAL-systemet också ytterligare säkerhet, eftersom utländska användare eller oregistrerade slutenheter utan åtkomstlicens (Device CAL) inte har tillgång till de tjänster eller data som är tillgängliga via systemet.

Microsoft erbjuder två olika typer av klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänsterna i Windows Server 2019:

 • CAL-enhet för RDS, när en enskild slutenhet (PC, bärbar dator, bord, mobil) beviljas åtkomsträttigheter
 • User CAL för RDS, om en specifik användare har åtkomsträttigheter

Särskilda funktioner för CAL för fjärrskrivbordstjänster 2019

I princip gäller CAL-numret för enheter endast för en enda dedikerad slutenhet som är registrerad i enlighet med detta. Enhets-CAL för fjärrskrivbordstjänster reglerar dess åtkomsträttigheter till en Windows-server eller värddator för varje fjärrskrivbordssession. Varje anställd som har rätt eller möjlighet att använda datorn, den bärbara datorn etc. i fråga,  , kan sedan använda sig av fjärrskrivbordstjänsterna. När det gäller bärbara datorer, surfplattor eller mobila enheter, som kan användas oavsett plats, kan användaren välja om han eller hon vill använda RDS på företaget, på resan eller på hemmakontoret.

I licensiering per enhet beviljas en tillfällig åtkomstlicens för den första gången en anslutning upprättas mellan klientdatorn och slutenheten. Så snart den här anslutningen upprättas för andra gången med en server som värd för fjärrskrivbordssessioner utfärdas en permanent klientåtkomstlicens för fjärrskrivbordstjänster för enheten - om en sådan finns tillgänglig.

Funktionerna för klientåtkomstlicenser för enheter för RDS i Windows Server 2019 i korthet

 • CAL:er för enheter tilldelas alltid fysiskt till en specifik slutenhet - och inte till en enskild användare
 • Varje CAL för RDS-enheter spåras av den relevanta licensservern, och denna
 • oberoende av en registrering i Active Directory
 • Tillfälligt tillgängliga klientåtkomstlicenser för RDS för enheter är giltiga i mellan 52 och 89 dagar
 • Antalet definierade Device CALs får inte överbelastas

Slutsats

Vilken typ av CAL-tjänst för fjärrskrivbordstjänster som ger flest fördelar i ett företag beror därför på det enskilda fallet. Det är inte heller möjligt att ändra en Device CAL till en User CAL och vice versa. Beslutet om en viss form av Client Access Licensing måste därför fattas vid köptillfället. För klientåtkomstlicenser för enheter beror det på antalet anställda och arbetsstationer: Om till exempel flera anställda använder en slutenhet eller om de huvudsakligen arbetar på företagets plats, erbjuder CAL för enheter för RDS fler fördelar.

Teknisk information om fjärrskrivbordstjänsterna i Windows Server 2019

Klientåtkomstlicenser för RDS i Windows Server 2019 består av flera komponenter som i slutändan gör det möjligt för en slutenhet eller användare att använda Windows-programmen:

 • Licensiering för fjärrskrivbord reglerar användningen av klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbord och gör dem tillgängliga för en enhet.
 • Värden för fjärrskrivbordssessioner hanterar alla skrivbord eller program som görs tillgängliga för en enhet (eller användare) per session.
 • Anslutningsmäklaren för fjärrskrivbord hanterar RDS-anslutningarna och återupprättar dem om de avbryts under en session.
 • Gateway för fjärrskrivbord reglerar åtkomsten till ett Windows-skrivbord via en slutenhet i ett offentligt nätverk.
 • Webbåtkomst för fjärrskrivbordstjänster ger åtkomst via RDS CAL via en webbportal för specifika användare eller grupper.

Köp Microsoft Device CALs for Remote Desktop Services 2019 till låga priser som enskilda licenser hos Wiresoft i vår onlinebutik

Enhets-CAL:s för RDS i Windows Server 2019 finns redan som enskilda licenser i Wiresofts webbutik - som begagnad programvara till ett särskilt förmånligt pris, utan några nackdelar i fråga om användbarhet.

Vad används för CAL:er för enheter för Windows Fjärrskrivbordstjänster?

De klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster i Windows Server 2019 som erbjuds till försäljning i Wiresofts webbutik är åtkomstlicenser för slutenheter från en motsvarande volymlicens som kommer från ett annat företag. Wiresoft har köpt obehövliga individuella åtkomstlicenser för slutenheter eller hela volymlicensen från detta företag, upplöst den senare och erbjuder dessa individuella klientåtkomstlicenser för enheter.

När dessa licenser såldes eller delades upp kallas de numera för begagnad programvara. Denna nya beteckning innebär dock inte någon begränsning av användbarheten av fjärrskrivbordstjänster, inte ens under en begränsad tid, eller något allmänt slitage av funktionerna i RDS Device CAL.

Vilken säkerhet erbjuder CAL:er för fjärrskrivbordstjänster som använd programvara?

Med Wiresoft är det inte bara billigare för dig att köpa begagnad programvara, det är också säkert! Även en CAL för en användare för Microsoft Remote Desktop Services för Windows Server 2019 har inte bara ett lägre pris hos Wiresoft jämfört med jämförbara nya varor, utan erbjuder också köparens säkerhet genom omedelbar nedladdning och aktivering av licensen med den medföljande giltiga volymlicensnyckeln.

Microsoft RDS Device CALs för Windows Server 2019 som Wiresoft erbjuder kommer uteslutande från organisationers eller företags licensförteckningar. Detta innebär att inte bara köpet av CALs för RDS eller andra åtkomstlicenser för ett Microsoft-program som begagnad programvara, utan även användningen av dem utgör inte ett brott mot de rättsliga bestämmelserna för våra kunder, eftersom både handeln med och användningen av CALs som begagnad programvara är tillåten enligt lag, vilket har bekräftats tydligt och om och om igen av olika domstolsbeslut.

Dina fördelar med använd programvara för klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster 2019

Genom att erbjuda dig som kund att köpa Device CALs individuellt eller i ett större antal för fjärrskrivbordstjänsterna i Windows Server 2019 - eller även andra klientåtkomstlicenser - som begagnad programvara från Wiresoft, har du som kund inte bara ett billigare alternativ jämfört med jämförbara konventionella erbjudanden för att licensiera din fjärråtkomst till Windows Server-tjänster, utan du har också möjlighet att köpa RDS CALs för tidigare versioner av Windows Server i webbutiken. Detta gör det också möjligt att komplettera antalet licenser för klientåtkomst för din befintliga äldre serverkonstellation, inklusive Microsoft-program, utan att behöva vara rädd för kompatibilitetsproblem. Dra nytta av vårt breda utbud av olika versioner av Microsoft RDS CALs för Windows Server som begagnad programvara!

I Wiresoft Software Shop hittar du inte bara klientlicenser för Windows Server 2019, utan även motsvarande klientlicenser för användare och ytterligare klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster för äldre versioner av Windows Server och för andra Microsoft Server-program - som billigt begagnad programvara för omedelbar nedladdning. Om du har några frågor om RDS Device CALs för Windows Server 2019 eller någon annan Microsoft-produkt kan du använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 - 5 PACK DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier