Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10085
 • 6VC-03222
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
450,90 kr * 499,90 kr * (9,8% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 1x Device CAL
System  Windows Server
CAL RDS Device CAL
Omfattning av leveransen Licens-ID + autentiseringskod 
Körtid Obegränsat antal
Språk Alla språk
Terminalserver Kompatibel


För att kunna använda Remote Desktop Services (RDS) på Windows-servrar behöver varje användare en Client Access Licence (CAL), som ger tillgång till Windows-programmen i ett företagsnätverk - inklusive filer - och lokalt oberoende. För detta ändamål finns det bland annat Device CALs för Remote Desktop Services, genom vilka dessa görs tillgängliga för en registrerad slutenhet (enhet) för en fjärrskrivbordssession. RDS Device CALs som begagnad programvara från Wiresoft är ett prisvärt alternativ till konventionella licensleverantörer, eftersom de erbjuder samma funktionalitet.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"

CAL:er för enheter för Remote Desktop Services till Windows Server 2019 som använd programvara

För att kunna använda fjärrskrivbordstjänsterna (RDS) på Windows -servrarna behöver varje användare en klientåtkomstlicens (CAL), som gör det möjligt att få tillgång till Windows -programmen i ett företagsnätverk - inklusive filerna - och lokalt på egen hand. För detta ändamål finns det bland annat CALs för enheter för Remote Desktop Services, via vilka dessa görs tillgängliga för en registrerad slutenhet (Device) för en fjärrskrivbordssession. RDS Device CALs som begagnad programvara från Wiresoft är ett billigt alternativ till konventionella licensleverantörer, eftersom de erbjuder samma funktionalitet som CALs i Microsofts officiella volymlicensprogram.

Vilka är fördelarna med RDS CALs för Windows Server 2019?

Remote Desktop Services - som tidigare kallades Terminal Services - utgör en dedikerad serverroll i Windows Server 2019 eller äldre versioner. RDS kontrollerar tillgången till Windows-programmen som är tillgängliga via respektive Windows -server som värd, via en fjärrskrivbordssession. Användare som har en motsvarande klientåtkomstlicens - i det här fallet till exempel en RDS Device CAL - kan sedan använda dessa med en dator, bärbar dator eller liknande som är utrustad med den i ett företagsnätverk eller lokalt oberoende (på distans) via en Internetanslutning.

Förutom fördelarna med klientåtkomstlicenser för enheter (och användare) för användare erbjuder Windows Remote Desktop Services också många fördelar för administratörer, eftersom de gör hanteringen mycket effektivare: Programvaran kan distribueras centralt i en företagsmiljö, vilket eliminerar behovet av att installera den individuellt på varje slutpunkt. I stället tillhandahålls den på en enda plats - servern - och uppdateras vid behov.

Åtkomst för RDS CAL-auktoriserade användare kontrolleras också, eftersom specifika rättigheter kan tilldelas varje användare. Den totala ansträngningen för underhåll och tillhandahållande av arbetsstationer minskas alltså avsevärt med RDS CALs för Windows -servrar.

Vilka är fördelarna för användarna med klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster?

Användare som har en RDS Device CAL för Windows Server 2019 får därmed tillgång till en standardiserad arbetsmiljö Windows, oavsett varifrån de får tillgång till den med sin registrerade slutenhet - och oavsett vilken användare som använder Remote Desktop Services på datorn, den bärbara datorn, surfplattan etc. i fråga.

När den auktoriserade slutenheten får åtkomst till ett visst program via CAL-enheten under en fjärrskrivbordssession med värddatorn körs det på servern, oavsett andra klientanslutningar. Användaren ser bara sin egen session.

Om äldre enheter har sämre prestanda eller maskinvara kan de använda Remote Desktop Services för att utnyttja Windows -serverns kraft och på så sätt minska kostnaderna för att installera nyare maskinvara.

Versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server

En klientåtkomstlicens för en enhet med åtkomsträttigheter (eller en klientåtkomstlicens för användare) måste alltid vara kompatibel med den aktuella serverversionen av Windows, annars kan den inte användas för att upprätta en fjärranslutning för en session. En CAL för 2019 års RDS-enhet kan därför få tillgång till Windows Server 2019 eller till och med en äldre serverversion, t.ex. 2016 (nedgradering), men inte till högre serverversioner i framtiden.

Jämförelse av CAL:er för enheter och CAL:er för användare för Remote Desktop Services av Windows Server 2019

I princip: implementeringen av en Microsoft Server-programvara är alltid oberoende av den faktiska användningen - för detta krävs en motsvarande åtkomstlicens. Microsoft reglerar dessa åtkomsträttigheter för användning av en Windows -server via sitt eget licenssystem, som baseras på Client Access Licences eller förkortade CALs. Som redan beskrivits ovan säkerställer CAL:s för Remote Desktop Services att endast de anställda som är behöriga har tillgång till Windows -servern, även lokalt och oberoende av varandra. Förutom alternativen för serveradministratörer för differentierad hantering av åtkomsträttigheter innebär RDS CAL-systemet också ytterligare säkerhet, eftersom utländska användare eller oregistrerade slutenheter utan åtkomstlicens (Device CAL) inte har tillgång till de tjänster eller data som är tillgängliga via systemet.

Microsoft erbjuder två olika typer av klientåtkomstlicenser för Remote Desktop Services av Windows Server 2019:

 • CAL-enhet för RDS, när en enskild slutpunkt (dator, bärbar dator, bord, mobil) beviljas åtkomsträttigheter
 • User CAL för RDS, när en specifik användare beviljas åtkomsträttigheter

Särskilda egenskaper hos CAL för enheter för Remote Desktop Services 2019

I princip gäller CAL-numret för enheter endast för en enda dedikerad slutenhet som är registrerad i enlighet med detta. CAL-enheten för Remote Desktop Services reglerar sina åtkomsträttigheter till en Windows -server eller värd för varje fjärrskrivbordssession. Varje anställd som har rätt eller möjlighet att använda datorn, den bärbara datorn etc. i fråga,  , kan sedan använda Remote Desktop Services. När det gäller bärbara datorer, surfplattor eller mobila enheter, som kan användas oavsett plats, kan användaren välja om han eller hon vill använda RDS på företaget, på resan eller hemmaOffice.

När en anslutning först upprättas mellan klientdatorn i licensiering per enhet beviljas en tillfällig åtkomstlicens till enheten för den anslutningen. När den här anslutningen görs för andra gången med en server som värd för fjärrskrivbordssessioner utfärdas en permanent klientåtkomstlicens för fjärrskrivbordstjänster för enheten - om en sådan finns tillgänglig.

Funktionerna för klientåtkomstlicenser för enheter för RDS från Windows Server 2019 i korthet

 • CAL:er för enheter är alltid fysiskt tilldelade en specifik slutpunkt - inte en enskild användare
 • Varje CAL för RDS-enheter spåras av motsvarande licensserver, och denna
 • oberoende av registrering i Active Directory
 • Tillfälligt tillgängliga klientåtkomstlicenser för enheter i RDS är giltiga i mellan 52 och 89 dagar
 • Antalet definierade Device CALs får inte överbelastas

Slutsats

Vilken typ av CAL-tjänst för fjärrskrivbordstjänster som ger flest fördelar i ett företag beror därför på det enskilda fallet. Det är inte heller möjligt att ändra en CAL för en enhet till en CAL för en användare och vice versa. Beslutet om en viss typ av Client Access Licensing måste därför fattas vid inköpstillfället. För klientåtkomstlicenser för enheter beror det på antalet anställda och arbetsstationer: Om till exempel flera anställda använder en slutenhet eller om de huvudsakligen arbetar på företagets plats, erbjuder CAL för enheter för RDS fler fördelar.

Teknisk information om Remote Desktop Services på Windows Server 2019

När det gäller klientåtkomstlicenser för RDS från Windows Server 2019 består de av flera komponenter som i slutändan gör det möjligt för en slutenhet eller användare att använda Windows -programmen:

 • Licensiering för fjärrskrivbord reglerar användningen av klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbord och tillhandahåller dem till en enhet.
 • Värden för fjärrskrivbordssessioner hanterar alla skrivbord eller program som görs tillgängliga för en enhet (eller användare) per session.
 • Anslutningsmäklaren för fjärrskrivbord hanterar RDS-anslutningarna och återställer dem om de tappas under en session.
 • I ett offentligt nätverk kontrollerar fjärrskrivbordsgatewayen slutenhetens åtkomst till ett skrivbord på Windows.
 • Webbåtkomst för Remote Desktop Services ger åtkomst via RDS CAL via en webbportal för specifika användare eller grupper.

Köp Microsoft Device CALs för Remote Desktop Services 2019 billigt som enskilda licenser på Wiresoft i vår onlinebutik

Enhets-CAL:er för RDS på Windows Server 2019 finns redan tillgängliga som enskilda licenser i Wiresoft Online Shop - som begagnad programvara till ett särskilt förmånligt pris, utan några nackdelar när det gäller användbarhet.

Vad används för CAL:er för enheter för Windows Remote Desktop Services?

De klientåtkomstlicenser för enheter som erbjuds till försäljning i Wiresoft Online Shop för Remote Desktop Services av Windows Server 2019 är åtkomstlicenser för slutenheter från en motsvarande volymlicens från ett annat företag. Wiresoft har köpt obehövliga licenser för enstaka åtkomst till slutenheter eller hela volymlicenser från detta företag, upplöst det sistnämnda och erbjuder dessa licenser för klientåtkomst till enheter.

I och med försäljningen eller uppdelningen av dem kallades de från och med nu för begagnade programvaror. Denna nya beteckning innebär dock inte någon begränsning av användbarheten av Remote Desktop Services, inte ens för den aktuella tiden, eller något allmänt slitage av funktionerna i RDS Device CAL.

Vilken säkerhet erbjuder Remote Desktop Services Device CALs som använd programvara?

Med Wiresoft är det inte bara billigare för dig att köpa begagnad programvara, det är också säkert! Även en Single User CAL för Microsoft Remote Desktop Services till Windows Server 2019 har på Wiresoft inte bara ett lägre pris jämfört med jämförbara nya varor, men erbjuder också redan med omedelbar nedladdning och licensaktivering med den medföljande giltiga volymlicensnyckel köparens säkerhet.

Microsoft RDS Device CALs för Windows Server 2019 som erbjuds av Wiresoft kommer uteslutande från organisationers eller företags licensförteckningar. Därför är det inte bara köpet av CALs för RDS eller andra åtkomstlicenser för ett Microsoftprogram som begagnad programvara, utan även användningen av dem utgör inte ett brott mot de rättsliga bestämmelserna för våra kunder, eftersom både handel med och användning av CALs som begagnad programvara är lagligt tillåten, vilket har bekräftats tydligt och om och om igen av olika domstolsbeslut.

Dina fördelar med begagnad programvara för klientlicenser för enheter för Remote Desktop Services 2019

Genom att erbjuda dig att köpa Device CALs individuellt eller i ett större antal för Remote Desktop Services av Windows Server 2019 - eller andra klientåtkomstlicenser - som begagnad programvara från Wiresoft, har du som kund inte bara ett billigare alternativ jämfört med jämförbara konventionella erbjudanden för att licensiera din fjärråtkomst till Windows Server-tjänsterna, utan du har också möjlighet att köpa RDS CALs för tidigare versioner av Windows Server i webbutiken. Detta gör det också möjligt att lägga till licenser för klientåtkomst för din befintliga äldre serverkonstellation, inklusive Microsoft-program, utan att du behöver vara rädd för kompatibilitetsproblem. Dra nytta av vårt breda utbud av olika versioner av Microsoft RDS CALs för Windows Server som begagnad programvara!

I Wiresoft Software-Shop hittar du CALs för enheter för Windows Server 2019 samt motsvarande användar-CALs och ytterligare Client Access Licenses för Remote Desktop Services för äldre versioner av Windows Server samt för andra Microsoft Server-program - som billig begagnad programvara för omedelbar nedladdning. Om du har några frågor om RDS Device CALs för Windows Server 2019 eller någon annan Microsoft-produkt kan du använda vår expertrådgivning i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2019 DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier