Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

  • SW10423
  • R18-05121
  • Permanent giltig
  • Alla språk
  • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
1 451,90 kr * 1 611,90 kr * (9,93% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 10x CAL för enheten
System  Windows Server 
CAL Enhet CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(se RDS CAL )


För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs förutom serverlicensen för en av utgåvorna även en licens för klientåtkomst för slutenheter: Windows Server 2016 Enhet CAL. Detta ger en enskild registrerad dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) motsvarande definierade åtkomsträttigheter.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"

10 klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara

För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en klientåtkomstlicens för slutenheter utöver serverlicensen för en av utgåvorna: Windows Server 2016 Device CAL. Detta ger en enskild registrerad dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) motsvarande definierade åtkomsträttigheter.

Enligt de regler som gäller för Microsofts licenshantering ingår inga användarrättigheter i serverlicensen för Windows Server 2016, så dessa måste köpas separat i form av en Device CAL. Varje slutenhet som är registrerad med detta kan sedan användas av en auktoriserad användare för att få tillgång till Windows Server-funktionerna.

CAL:er för Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna finns tillgängliga från Wiresoft till ett rimligt pris som begagnad programvara - de finns också tillgängliga individuellt för flexibel, behovsbaserad licensiering av slutenheterna. Licenser för använd programvarutillgång för slutenheter har samma funktioner som de klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 som erbjuds som nya produkter via Microsofts vanliga volymlicensprogram.

Använd alla funktioner i Windows Server 2016 även med en begagnad CAL för en enhet

Med en Device CAL kan du använda - även som använd programvara - alla de möjligheter som erbjuds av

Server version 2016, efterföljaren till Windows Server 2012: Den har inte bara stöd för Windows 10, utan är också molnfärdig, så att det är möjligt att skapa en molnserver på vilken data kan säkerhetskopieras via en slutenhet med behörig åtkomst.

Windows Server 2016 finns hos Wiresoft i utgåvorna Standard och Datacenter samt de CAL:er som krävs för varje utgåva. Bland annat har de också Core & Nano Server Deployment och möjliggör användning av virtualisering/Hyper-V Containers samt Windows Server Containers och Host Guardian Service. Särskilt Datacenter Edition av Windows Server 2016 erbjuder också funktioner som SDN (Software Defined Networking) och nätverksstackar (Protocol Stack), S2D (Storage Spaces Direct), Storage Replica och Shielded Virtual Machines (Shielded VMs) med motsvarande Device CAL, funktioner som särskilt behövs i företag med omfattande arbetsbelastningar och flera virtuella system.

All information om använda klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna i en överblick

De klientåtkomstlicenser för enheter som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara skiljer sig inte från motsvarande nya klientåtkomstlicenser för enheter, de innehåller samma alternativ för att använda de funktioner som finns tillgängliga i Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna. CAL:s för enheter som använd programvara är därför ett ekonomiskt alternativ för många företag och organisationer som vill utrusta befintliga Windows-aktiverade slutenheter med en serveråtkomstlicens. I följande översikt förklaras alla fördelar och specialfunktioner hos denna programvara.

Microsoft Licenshantering för CAL:er för Windows Server 2016

Microsoft Licence Management definierar alla tillämpliga bestämmelser i licensen för kompletterande åtkomst för slutenheter för Windows Server 2016 i utgåvorna Standard och Datacenter så att användarna kan få tillgång till e-post, kontakter och kalendrar via dem. Även om varje serverlicens innehåller åtkomstlicenser är dessa avsedda för administratörer och får inte användas för användartypiska tjänster. Dessa är endast tillgängliga via licenser för klientåtkomst, t.ex. en CAL för enheter, som ger respektive slutenhet motsvarande rättigheter så att alla användare kan använda de typiska Windows Server-funktionerna. Bortsett från de särskilda åtkomsträttigheterna för klient/server-miljön i Windows Server 2016 innehåller klientåtkomstlicenserna för enheter ingen ytterligare programvara.

Vilka CAL-typer finns tillgängliga för Windows Server 2016 Standard och Datacenter Edition?

Licensiering av klientåtkomst för Windows Server 2016 är tillgänglig via Microsofts licensmodell i två typer av klientåtkomstlicenser:

  • CAL för Windows Server 2016 för en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)
  • CAL för Windows Server 2016 - för en dedikerad användare

Finns det skillnader mellan klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare för Windows Server 2016?

En Device CAL för Windows Server 2016 tillhandahåller i princip samma funktioner och tjänster som en User CAL. Skillnaden ligger endast i vilken typ av åtkomst till Windows-servern som används: Med en klientåtkomstlicens för enheter kan en enda slutenhet användas av flera användare som växelvis får tillgång till Windows Server-tjänsterna via den. Beroende på antalet arbetsstationer med en dator och deras utrustning samt de typiska arbetsflödena kan den här situationen förekomma i vissa företag - i motsats till den situation där en användare huvudsakligen använder helt olika slutenheter med ett separat konto för detta ändamål.

Varje Windows-aktiverad slutenhet som är utrustad med en CAL för enheter kan därför användas av olika anställda för att använda Windows-tjänsterna. Ett typiskt scenario är företag med skiftarbete, där flera anställda delar en enda slutenhet för att kontrollera e-post etc. I det här fallet behövs färre licenser för åtkomst till slutenheter än användarlicenserna.

En licensierad slutenhet som kan användas på resande fot, t.ex. en bärbar dator och en surfplatta, men även en smartphone, kan alltså användas av respektive användare oavsett var han eller hon befinner sig - t.ex. på hemmakontoret, på resande fot eller på en annan plats - för att få tillgång till Windows-servern via Internet. Därför erbjuder CAL för enheter även alternativ för mobil användning.

Vilka användningsalternativ ingår i klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 i utgåvorna Standard och Datacenter?

Beroende på om Windows Server 2016 Standard Edition eller Datacenter Edition är installerad erbjuder en klientåtkomstlicens för enheter olika funktioner.

Det är dock möjligt att komma åt Windows Server i Datacenter Edition med en klientåtkomstlicens för Standard Edition - med skillnaden att den begränsade funktionalitet som är typisk för Standard Edition är tillgänglig. Det är endast klientåtkomstlicens för datacenterutgåvan som erbjuder det utökade utbudet av tjänster och funktioner som motsvarar serverlicensen för datacenterutgåvan. Med Device CAL för Datacenter Edition är därför endast funktionaliteten i Standard Edition tillgänglig med en Standard Server-licens.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016

Förutom möjligheten att använda de funktioner som är tillgängliga beroende på utgåvan med en CAL för Windows Server 2016 ger detta också en slutenhet åtkomsträttigheter för äldre Windows Server-versioner, t.ex. 2013 (nedgradering). Omvänt kan dock en klientåtkomstlicens för Windows Server version 2016 inte användas för att få tillgång till den högre versionen 2019 (uppgradering).

Därför bör köpare av klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 alltid vara uppmärksamma på kompatibiliteten mellan den befintliga serverlicensen och klientåtkomstlicenserna, utöver de funktioner som är tillgängliga för respektive utgåva.

Vad mer bör du tänka på när du licensierar Windows Server 2016 med klientåtkomstlicenser för enheter?

En CAL för Windows Server 2016 licensierar exakt en slutenhet och ger den de åtkomsträttigheter som finns tillgängliga per utgåva. När registreringen har slutförts kan denna CAL för enheten inte längre överföras till en annan slutenhet. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda Device CAL som User CAL.

Dessa bestämmelser i Microsofts licenshantering förhindrar obehörig åtkomst till Windows Server 2016, vilket också ger företagen ökad säkerhet i kommunikation och data, eftersom det inte är möjligt att få tillgång till e-posttjänster eller serverdata via en dator utan motsvarande Device CAL.

Slutsats om CAL:s för enheter

Vilken typ av licens för klientåtkomst som ger mer möjligheter eller mer fördelaktiga licensalternativ i ett företag för att få tillgång till Windows Server 2019 avgörs därför från fall till fall. Förutom antalet slutenheter via vilka Windows Server nås är antalet användare också avgörande: Om flera användare huvudsakligen använder en enda slutenhet för att komma åt Windows Server, ger licensiering med Device CAL fler fördelar.

En exakt kunskap om företagets egna processer är därför den bästa utgångspunkten för att välja rätt CAL-typ för Windows Server 2016. Under ovanstående omständigheter är licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter billigare för ett företag än licensiering med klientåtkomstlicenser för användare, eftersom färre klientåtkomstlicenser behöver köpas i det här fallet.

Begagnad programvara på CALs för Microsoft Windows Server 2016 finns tillgänglig i Wiresofts onlinebutik från och med en enskild licens

Begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016-utgåvor kan också köpas individuellt i Wiresofts webbutik - eftersom Microsofts licensbestämmelser inte gäller för nivåindelning; i övrigt finns det inga nackdelar eller begränsningar med begagnad programvara - inte bara för att programvaran inte kan slitas ut i princip, utan också i sin allmänna funktionalitet.

Varifrån kommer Device CALs för Windows Server 2016, som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara?

De Device CALs för Windows Server 2016 Editions som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara är originallicenser, eftersom de också finns tillgängliga via Microsofts licensprogram, med den skillnaden att de tidigare ingick i en Device Volume Licence för Windows Server 2016, som först köptes av ett företag. Denna volymlicens eller licenser för åtkomst till enskilda enheter som inte behövdes köptes sedan av Wiresoft och volymlicenserna upplöstes till enskilda licenser. Sådana enskilda klientåtkomstlicenser för enheter betecknas sedan som använd programvara. Trots denna beteckning kan de användas som en oanvänd licens för att få tillgång till Windows Server 2016, eftersom de inte skiljer sig från nya licenser vare sig när det gäller begränsningar av funktionaliteten eller när det gäller användningstiden.

Köparsäkerhet för använd programvara för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016

Wiresofts erbjudande om begagnad programvara för Device CALs för Windows Server 2016 ger kunderna ett säkert alternativ för åtkomstlicenser för Windows Server 2016! Detta beror på att begagnade klientåtkomstlicenser för enheter från Wiresoft också inkluderar den vanliga köparsäkerheten med omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa och använda begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016?

För Wiresofts kunder är köpet av begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 och användningen av dem rättssäkra, eftersom de inte bryter mot några rättsliga bestämmelser. Detta beror på att de klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 som erbjuds i Wiresofts butik, liksom andra sådana klientåtkomstlicenser, kommer från företagens licenslager. Därför bygger handeln med begagnade klientlicenser på gällande rättspraxis, som uttryckligen tillåter försäljning, köp och användning av begagnade Microsoft-licenser, vilket också har bekräftats klart och tydligt gång på gång i olika domstolsbeslut.

Wiresofts begagnade programvara erbjuder också revisionssäkerhet på grund av det fullständiga beviset på alla tidigare köpare!

Sammanfattning av fördelarna med den använda programvaran för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016

Som begagnad programvara är User CALs för Windows Server 2016 från Wiresoft ett billigare alternativ jämfört med jämförbara nya produkter från konventionella programvaruleverantörer - den här fördelen gäller även för annan begagnad programvara eller åtkomstlicenser för Microsoft Server.

Eftersom licensiering med CAL:er för använda enheter inte begränsas av den annars ofta vanliga nivåindelningen kan du anpassa det exakta antalet licensierade slutenheter till den faktiska användningen av Windows Server-tjänster i ditt företag. Som Wiresoft-kund kan du med denna flexibla klientåtkomstlicens för Windows Server-apparater också minska dina inköpskostnader.

Wiresofts begagnade licenser är också ett särskilt praktiskt sätt att komplettera ditt programvarulager till ett rimligt pris, eftersom erbjudandet även omfattar flera versioner av en programvara. Detta innebär att kompatibilitetsproblem, som till exempel kan orsakas av parallell användning av olika programvaruversioner, kan undvikas och att kostnaderna för inköp av ny hårdvara kan minskas. Förutom Device CALs för Windows Server 2016-utgåvor kan du också hitta motsvarande User CALs som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop.

Wiresofts utbud av begagnad programvara omfattar även Microsoft-programvara för många andra områden - med alla de fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om klientåtkomstlicenser för MS Windows Server 2016 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier