Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

  • SW10421
  • R18-05123
  • Permanent giltig
  • Alla språk
  • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
3 555,90 kr * 3 949,90 kr * (9,97% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 25x User CAL
System  Windows-server 
CAL User CAL
Omfattning av leverans Rätt att använda
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminal Server inte kompatibel(se RDS CAL )


För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns tillgängliga i Standard - och Datacenter-utgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en klientåtkomstlicens utöver respektive serverlicens: den Windows Server 2016 User CAL. Detta ger en specifik registrerad användare motsvarande åtkomsträttigheter, som han eller hon kan använda på alla Windows-kompatibla slutenheter.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"

25 User CALs för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara

För att en användare ska kunna använda de tjänster som finns i standard- och datacenterutgåvorna av Microsoft Windows Server 2016 krävs en klientåtkomstlicens utöver respektive serverlicens: Windows Server 2016 User CAL. Detta ger en specifik registrerad användare motsvarande åtkomsträttigheter som han eller hon kan använda på alla Windows-kompatibla slutenheter.

Eftersom serverlicensen för Windows Server 2016 inte innehåller några åtkomsträttigheter för användare enligt de regler som gäller för Microsofts licenshantering måste dessa köpas separat i form av en User CAL.

Användarlicenserna för Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna från Wiresoft är tillgängliga till ett fördelaktigt pris som begagnad programvara - dessutom finns de också tillgängliga individuellt - för flexibel, behovsbaserad licensiering av alla användare. Dessa använda licenser för användaråtkomst för Windows Server 2016 har samma funktioner som de användarklientlicenser som erbjuds som nya via Microsofts vanliga volymlicensprogram.

Använd alla tjänster i Windows Server 2016 med en använd CAL för användare

Med en använd CAL kan du använda alla funktioner som finns tillgängliga i

Server version 2016, efterföljaren till Windows Server 2012: Windows Server 2016 stöder Windows 10 och kan också användas för att skapa en molnserver för att tillhandahålla och säkra data på den.

Windows Server 2016 finns hos Wiresoft i utgåvorna Standard och Datacenter. Dessa innehåller funktioner som Core & Nano Server Deployment och Host Guardian Service, och erbjuder även användning av Windows Server Containers och Virtualisation/Hyper-V Containers. Exklusivt i Datacenter Edition av Windows Server 2016 är det möjligt att använda funktioner som Software Defined Networking (SDN), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica samt nätverksstackar (Protocol Stack) och Skyddade virtuella maskiner (Shielded VMs) under förutsättning av en motsvarande User CAL.Detta är i första hand funktioner som krävs i större företag med omfattande arbetsbelastningar och flera virtuella system i bruk.

Översikt över användarklientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 Standard och Datacenter-utgåvorna som använd programvara

De klientåtkomstlicenser som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara skiljer sig inte funktionellt från nya klientåtkomstlicenser, eftersom de innehåller samma användningsalternativ för de funktioner och tjänster som finns tillgängliga i Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna. Användbara klientlicenser för användare är därför en ekonomisk lösning för många företag och organisationer för att ge användarna en personlig serveråtkomstlicens. Mer information finns i följande översikt.

Microsoft Hantering av licenser för klientåtkomst för Windows Server 2016

I Microsofts licenshantering regleras den kompletterande åtkomstlicensen för användare av Windows Server 2016 Standard- och Datacenter-utgåvorna exakt så att de kan få tillgång till e-post, kontakter och kalendrar samt andra tjänster. Även om serverlicensen också innehåller åtkomstlicenser är dessa endast avsedda för administratörer, så de får inte användas för användartypiska tjänster. Dessa kan endast användas tillsammans med en motsvarande klientåtkomstlicens, t.ex. användarlicens, som ger en specifik, individuell användare motsvarande åtkomsträttigheter, som han eller hon kan få tillgång till via en valfri terminalenhet. Förutom dessa dedikerade användaraccessrättigheter för klient/server-miljön i Windows Server 2016 innehåller User CAL ingen ytterligare programvara.

Vilka CAL-typer finns tillgängliga för Windows Server 2016 Standard och Datacenter Edition?

Microsoft Client Access Licensing-modellen för Windows Server 2016 erbjuder två typer av klientåtkomstlicenser:

  • CAL för Windows Server 2016 - för en dedikerad användare
  • CAL för Windows Server 2016 för en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)

Vilka är skillnaderna mellan klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016?

I princip kan samma funktioner och tjänster användas med en User CAL för Windows Server 2016 som med en Device CAL. Den enda skillnaden mellan de två är vem eller vad som är licensierad med dem: Med användarklientåtkomst kan den särskilda användaren få tillgång till Windows Server-tjänsterna på en fritt valbar slutenhet, växelvis och oberoende av plats. Beroende på antalet arbetsstationer och deras utrustning i ett företag kan detta vara den dominerande arbetssituationen - till skillnad från när flera användare använder en och samma slutenhet med sitt eget konto.

En användare som är auktoriserad via User CAL kan alltså använda vilken Windows-kapabel slutenhet som helst med en lämplig version av operativsystemet för att använda Windows-tjänsterna. De kan t.ex. använda sin bärbara dator på vägen istället för den stationära datorn på arbetsplatsen, och på hemmakontoret kan de använda den dator eller bärbara dator som finns där osv. Särskilt om de anställda ofta arbetar på resande fot och kollar sin e-post eller har tillgång till serverdata etc. kan det vara billigare att licensiera med användarklientlicenser än att licensiera med slutenheter.

Vilka specifika användningsalternativ erbjuder User CALs för Windows Server 2016 i utgåvorna Standard och Datacenter?

Beroende på om Windows Server 2016 Standard Edition eller Datacenter Edition har installerats finns olika funktioner tillgängliga med en klientåtkomstlicens för användare: Det är också möjligt att använda Datacenter Edition av Windows Server 2016 med en User CAL för Standard Edition - men med begränsningen att endast funktionaliteten i Standard Edition är tillgänglig. Detta beror på att det är endast med en User CAL för Datacenter Edition som det utökade utbudet av tjänster och funktioner är tillgängligt med serverlicensen för Datacenter Edition.

Omvänt gäller att när du med användarlicens för Datacenter Edition får tillgång till en server som är licensierad för Standard Edition kan endast motsvarande definierade funktionalitet användas.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016

Med den använda CAL för Windows Server 2016 kan en anställd, som redan nämnts, inte bara använda de funktioner som finns beroende på utgåvan, utan den innehåller också åtkomsträttigheter för äldre Windows Server-versioner, t.ex. 2013 (nedgradering). Det omvända är dock inte möjligt, vilket innebär att användarklientåtkomsten för Windows Server version 2016 inte kan användas för att få tillgång till den högre versionen 2019 (uppgradering).

När man köper User CALs för Windows Server 2016 bör man därför vara uppmärksam inte bara på de respektive användbara funktionerna per utgåva, utan också på kompatibiliteten mellan serverlicens och klientåtkomstlicenser.

Vad mer bör du tänka på när du licensierar Windows Server 2016 med User CALs?

User CAL för Windows Server 2016 licensierar exakt en användare och ger honom användningsalternativ för respektive serverutgåva. När registreringen har slutförts kan denna användar-CAL inte längre överföras till en annan användare. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda User CAL som Device CAL.

Syftet med dessa bestämmelser i Microsofts licenshantering är att förhindra obehörig åtkomst till Windows Server 2016, vilket ger ökad säkerhet både för kommunikation och för själva uppgifterna, eftersom tredje part utan motsvarande användarlicens inte kan få tillgång till e-posttjänsterna eller serverdata.

Slutsats om användarklientlicenser

Vilken typ av licens för klientåtkomst som ger fler användningsmöjligheter för Windows Server 2016 för ett visst företag och som är det mest fördelaktiga licensalternativet beror därför på det enskilda fallet. Förutom antalet användare är det också avgörande hur många slutenheter som används för att komma åt Windows Server: När majoriteten av användarna använder mycket olika slutenheter för att få tillgång till Windows Server 2016-tjänsterna erbjuder licensiering med User CALs fler fördelar.

Innan du köper CAL:s är det därför lämpligt att kontrollera hur det typiska arbetsflödet i ett företag ser ut för att hitta den mest lämpliga CAL-typen för Windows Server 2016. Licensiering med klientåtkomstlicenser för användare kan då vara billigare än licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter eftersom färre klientåtkomstlicenser behöver köpas.

Användar-CALs för Microsoft Windows Server 2016 finns som begagnad programvara i Wiresoft Online Shop från och med en enda licens

Begagnade User CALs för Windows Server 2016-utgåvorna kan också köpas individuellt i Wiresofts webbutik, eftersom det inte finns någon gradering som vanligt med Microsofts licensbestämmelser; i övrigt har den begagnade programvaran inga nackdelar eller begränsningar i funktionalitet - inte minst eftersom en programvara i princip inte kan slitas ut.

Varifrån kommer de begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 som Wiresoft erbjuder?

De User CALs för Windows Server 2016-utgåvor som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara är originallicenser, eftersom de också erbjuds inom ramen för Microsofts licensprogram; den enda skillnaden är att de tidigare var en del av en användarvolymlicens för Windows Server 2016 som ett företag hade köpt. Dessa volymlicenser eller licenser för enskilda användare köptes av Wiresoft, varvid volymlicenserna delades upp i enskilda licenser. De individuella användar-CAL:er som blir resultatet kallas för använd programvara. Trots att de är märkta som "begagnade" kan de användas som en ny licens för att få tillgång till Windows Server 2016, eftersom de inte skiljer sig från dessa när det gäller begränsningar i fråga om funktionalitet eller användningstid.

Använd programvara med User CALs för Windows Server 2016 med köparens säkerhet

Även med begagnade User CALs från Wiresoft kan kunderna lita på den vanliga köparsäkerheten med omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa och använda begagnad programvara för User CALs för Windows Server 2016?

Köpet av begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 och användningen av dem är juridiskt okej för kunderna, eftersom inga rättsliga bestämmelser bryts i processen. Å ena sidan kommer de klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 som erbjuds i Wiresoft Shop, liksom andra klientåtkomstlicenser, från företagens licensförteckningar. Försäljning, köp och användning av begagnade klientlicenser bygger därför på gällande rättspraxis, som uttryckligen tillåter handel och användning av begagnade Microsoft-licenser, vilket har bekräftats tydligt flera gånger i olika domstolsbeslut.

En annan fördel med Wiresofts begagnade programvara är revisionssäkerheten tack vare det fullständiga beviset på alla tidigare köpare!

Sammanfattning av dina fördelar med använd programvara för User CALs för Windows Server 2016

User CALs för Windows Server 2016 som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara är ett billigt alternativ jämfört med jämförbara nya produkter från konventionella programvaruleverantörer - denna prisfördel gäller även för andra begagnade Microsoft Server-licenser eller åtkomstlicenser från Wiresoft.

Eftersom licensiering med använda klientåtkomstlicenser för användare inte innebär den annars ofta vanliga graderingen, kan du med Wiresoft anpassa ditt behov av klientåtkomstlicenser till den faktiska användningen av Windows Server-tjänster i ditt företag. Den flexibla licensen för klientåtkomst för användare för Windows Server 2016 kan också minska dina förvärvskostnader.

Wiresofts erbjudande om begagnade licenser är också ett särskilt billigt sätt att komplettera ditt programvaruförråd eftersom flera versioner av en viss programvara är tillgängliga i processen, så att kompatibilitetsproblem som kan orsakas av t.ex. parallell användning av olika programvaruversioner undviks, vilket också kan minska kostnaderna vid inköp av ny hårdvara.

I Wiresoft Software Shop kan du hitta User CALs för de tillgängliga Windows Server 2016-utgåvorna samt motsvarande Device CALs som använd programvara. Wiresofts utbud av begagnad programvara omfattar även program för andra områden där Microsofts programvara används - med alla de fördelar som nämns. Om du har några frågor om User CALs för MS Windows Server 2016 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 - 25 PACK USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier