Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10053
 • 381-04491
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
278,90 kr * 308,90 kr * (9,71% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 1x Device CAL
System  Exchange Server
CAL Device CAL
Omfattning av leveransen Rätt att använda
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk


För Standard- eller Enterprise-utgåvan av Microsoft Exchange Server 2019 krävs en separat klientåtkomstlicens utöver serverlicensen för varje slutenhet som används för åtkomst till servertjänsterna: Exchange Server 2019 Device CAL utrustar en specifik registrerad dator (PC, laptop, etc.) med motsvarande åtkomsträttigheter för detta ändamål.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL"

CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara

För Standard- eller Enterprise-Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som används för att få tillgång till servertjänsterna: Exchange Server 2019 Device CAL utrustar en specifik registrerad dator (dator, bärbar dator etc.) med lämpliga åtkomsträttigheter för detta ändamål.

I enlighet med Microsofts licenshanteringsregler omfattar en licens för Exchange Server 2019 Standard eller Enterprise inga andra användarrättigheter, så dessa måste köpas separat, t.ex. i form av en Device CAL. Användarna kan därför endast använda alla Exchange Server-funktioner via en slutenhet som är utrustad med dem.

Begagnade CAL:er för Exchange Server 2019 Standard och Enterprise finns tillgängliga från Wiresoft till ett förmånligt pris - även individuellt i stället för som paket. Dessa använda klientåtkomstlicenser för enheter har samma funktioner som de klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som erbjuds i Microsofts officiella volymlicensprogram.

Få tillgång till alla de nya funktionerna i MS Exchange Server 2019 med en begagnad CAL-enhet

Windows Exchange Server 2019 körs på Windows Server 2019 Core och erbjuder en tillförlitlig plattform för företags infrastrukturer för meddelandehantering. Med utgåvorna Standard och Enterprise får de ytterligare stöd för att flytta fokus från kommunikation till samarbete. Följande funktioner och egenskaper är tillgängliga för detta ändamål:

 • Meta Cache Database (MCDB) säkrar metainformation, t.ex. mappstrukturer för brevlådor, och påskyndar åtkomst och innehållssökning.
 • Dynamic Database Cache (DDC) justerar dynamiskt lagringskapaciteten för att utnyttja den bättre och öka Exchange Servers hastighet.
 • Det nya sökindexet finns i brevlådans databas, vilket förenklar hanteringen och ökar sökhastigheten.
 • Med Windows Server Core kan du köra en standardversion av serversystemet på ett förenklat sätt. Detta förenklar konfigurationen och ger större säkerhet mot intrång.
 • Regler för klientåtkomst ger utökade alternativ för att begränsa åtkomsten till konfigurationsområdet för Exchange Server.
 • Nya kalenderförbättringar, särskilt för att organisera möten, inklusive standard slutdatum, skicka inte vidare, förbättrad kalenderhantering och fler alternativ för att konfigurera meddelanden från kontoret.
 • Förbättrat dokumentsamarbete med möjligheten att ladda upp och lagra filer på OneDrive for Business.

De viktigaste klientåtkomstlicenserna för Exchange Server Standard- och Enterprise-Edition 2019 som använd programvara på en översikt

CAL:er för enheter från Wiresoft som erbjuds som begagnad programvara har samma tillgång som motsvarande nya licenser för att använda de funktioner som finns tillgängliga i var och en av de två utgåvorna av Exchange Server 2019. CAL:er för använda enheter är ett billigt alternativ, särskilt för små och medelstora företag och organisationer, för att utrusta motsvarande slutenheter med en licens för åtkomst till Exchange Server, även eftersom detta möjliggör anpassad licensiering.

Allmän information om licensiering av Exchange Server 2019 med CAL:er

För Standard och Enterprise-utgåvorna av Exchange Server 2019 erbjuder Microsoft License Management licensiering med en serverlicens plus klientåtkomstlicenser; som nämnts måste serverlicensen kompletteras med slutpunktslicenser (eller användarlicenser) för att anställda ska kunna få tillgång till e-post osv. Klientåtkomstlicenser som ingår i serverlicensen är endast avsedda för IT-administratörer och kan därför inte användas för vanliga tjänster. Endast en licens för klientåtkomst, t.ex. en CAL för enheter, ger därför en anställd rätt att använda Exchange Server-funktionerna på en Windows-aktiverad slutenhet. CAL:n innehåller ingen ytterligare programvara förutom åtkomsträttigheter till Exchange Server 2019-klient/servermiljön.

Vilka är fördelarna med klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 Standard- och Enterprise Edition?

CAL-baserad licensiering för utgåvorna Standard och Enterprise av Exchange Server 2019 gör det möjligt att hantera åtkomsträttigheter för de datorer som används för detta ändamål på ett flexibelt sätt och vid behov. Microsofts licensmodell erbjuder totalt två typer av klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019:

 • CAL för Exchange Server 2019: gäller för en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon) med serveråtkomsträttigheter åt gången
 • CAL föranvändare för Exchange Server 2019: gäller för en dedikerad användare åt gången

Olika användningsalternativ för klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 Standard och Enterprise

Utgåvorna Standard och Enterprise för Exchange Server 2019 skiljer sig främst åt när det gäller skalbarheten för brevlådeförfrågningar. Det är dock i allmänhet möjligt att använda funktionaliteten i Enterprise-utgåvan med en klientåtkomstlicens för en enhet som är godkänd för Standard -utgåvan, men endast ett motsvarande mindre antal brevlådedatabaser är då tillgängliga, liksom endast den begränsade Standard-funktionen. Däremot har klientåtkomstlicenser för enheter för Enterprise Edition ett utökat antal funktioner.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019!

En CAL för Exchange Server 2019-utgåvor ger inte bara respektive slutenhet åtkomsträttigheterna för den här versionen, utan ger också åtkomst till äldre Exchange-versioner som 2016 (nedgradering). Detta ger Device CAL 2019 en fördel jämfört med äldre Device CAL-versioner som gäller för motsvarande tidigare version av Exchange Server, men som inte kan användas för att få tillgång till Exchange Server 2019-versionen (uppgradering).

Även om det för närvarande inte finns några nyare klientåtkomstlicenser för Exchange Server än 2019 års version, är det alltid en bra idé att kontrollera kompatibiliteten mellan serverlicensen och klientåtkomstlicensen när du köper den, liksom de editionsspecifika funktionerna som ingår.

Vad ska du tänka på när du licensierar Exchange Server 2019 med en använd CAL för enheter?

Som tidigare nämnts ger en CAL för enheter en enda slutpunkt (enhet) åtkomsträttigheter till Exchange Server 2019. När registreringen av datorn har slutförts kan CAL-enheten inte överföras till en annan slutenhet. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda en Device CAL som en User CAL.

Dessa begränsningar i Microsofts licenshantering är avsedda att förhindra otillbörlig åtkomst till Exchange Server 2019-tjänster. På så sätt ger de större säkerhet för ett företag och dess kommunikation, eftersom de förhindrar att tredje part eller olicensierade slutpunkter får tillgång till e-post och andra serverdata.

Vilka är skillnaderna mellan klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare för Exchange Server 2019?

Enhets-CAL för Exchange Server 2019 skiljer sig i princip inte från användar-CAL när det gäller funktionalitet. Skillnaden ligger i de fördelar som respektive typ av åtkomst till Exchange Server har. Dessutom spelar antalet och utrustningen av arbetsstationerna i ett företag en roll, liksom det arbetsflöde som användarna använder för att komma åt Exchange-servern: I vissa små och medelstora företag delar t.ex. olika anställda på en enda slutenhet för att turas om att komma åt Exchange-servern och ringa e-post osv. medan användarna i andra företag kommer åt Exchange-servern via helt olika slutenheter.

En enhet som har tillgång till Windows med en CAL för enheter kan anses användas av alla anställda som har behörighet att använda Exchange-tjänster. Om den licensierade slutenheten är mobil, t.ex. en bärbar dator eller surfplatta, kan användaren också få tillgång till Exchange-servern lokalt och oberoende - t.ex. på resande fot eller hemmaOffice - via internetåtkomst. I CAL för enheter finns alltså även alternativ för mobil användning.

Slutsats om CAL:s för enheter

Vilken typ av klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som erbjuder flest fördelar för användning i ett företag kan därför skilja sig från fall till fall. Förutom antalet anställda som använder Exchange Server för kommunikation bör man också ta hänsyn till den dominerande typen av åtkomst via befintliga slutpunkter: Om flera anställda regelbundet delar en viss slutenhet - oavsett om den är mobil eller fristående - och använder den växelvis för att komma åt Exchange-servern, t.ex. vid skiftarbete, erbjuder Device CAL fler fördelar.

Om licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter för Exchange Server 2019 är mer fördelaktigt än med klientåtkomstlicenser för användare, eftersom färre licenser krävs, beror på det typiska arbetsflödet i företaget. Därför bör kunskapen om detta vara grunden för att välja CAL när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019.

Enhets-CAL:er för Microsoft Exchange Server 2019 finns tillgängliga från en enda licens i Wiresoft Online Shop

Enhets-CAL:er för Exchange Server 2019 finns tillgängliga i Wiresoft Online Shop för så lite som en klientåtkomstlicens - eventuella krav på volymlicenser från Microsoft är då inte längre tillämpliga. Samtidigt innebär inte beteckningen "begagnad" några nackdelar för användbarheten - inte bara för att programvara i princip inte kan slitas ut.

Information om ursprunget för Device CALs for Exchange Server 2019 som använd programvara från Wiresoft

Alla klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som Wiresoft erbjuder i sin nuvarande form är originallicenser, eftersom de också erbjuds inom Microsofts licensprogram.Klientåtkomstlicenser från Wiresoft är däremot tidigare komponenter i en volymlicens för Exchange Server 2019 som köpts av den tidigare ägaren, ett företag. Enskilda Device-åtkomstlicenser eller hela Device-volymlicensen såldes vidare till Wiresoft och volymlicenserna upplöstes till enskilda licenser. Dessa Device CALs märks därför som använd programvara. Trots den nya märkningen som begagnade licenser kan de dock användas som en ny licens för att få tillgång till Exchange Server 2019, eftersom de inte skiljer sig från dem när det gäller begränsningar av funktionalitet eller användningstid.

CAL:er för Exchange Server 2019 som begagnad programvara erbjuder köparens säkerhet

Device CALs för Exchange Server 2019 som erbjuds som begagnad programvara ger inte bara Wiresofts kunder ett billigt alternativ för licensiering av Exchange Server, utan användningen är också säker och laglig! Wiresoft Device CALs för Microsoft Exchange Server 2019 erbjuder dig som kund också den vanliga köparsäkerheten genom omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa eller använda begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019?

Det är inte bara de klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som du kan köpa från Wiresoft, utan även alla andra klientåtkomstlicenser som erbjuds kommer från företagets licensförteckningar. Därför bygger varje försäljning och varje köp av klientlicenser på gällande rättspraxis, som uttryckligen tillåter handel med Microsofts begagnade licenser, vilket dessutom har bekräftats tydligt gång på gång i olika domstolsbeslut.

Du som kund har alltså rättssäkerhet när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 och även när du använder dem, eftersom varken Wiresoft eller du som köpare och användare bryter mot några rättsliga bestämmelser genom att göra det.

Ytterligare en fördel: Wiresofts begagnade programvara är också revisionsskyddad eftersom alla tidigare köpare har fullständiga bevis!

Sammanfattning: Dina fördelar när du köper Device CALs för Exchange Server 2019 som begagnad programvara från Wiresoft

Begagnad programvara från Wiresoft på Device CALs for Exchange Server 2019 erbjuder dig ett förmånligt alternativ till de konventionella erbjudandena från många andra programvaruleverantörer - detta gäller även för andra åtkomstlicenser.

Dessutom finns det inga begränsningar för det minsta antalet klientåtkomstlicenser för enheter som måste köpas, så licensiering kan vara skräddarsydd och flexibel - i stället för att vara baserad på en rigid glidande skala. Wiresoft-kunder kan också minska kostnaden för Exchange Server-åtkomstlicenser i enlighet med deras faktiska användning av servertjänsterna.

I Wiresoft Software Shop kan du förutom använda enhetsåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 även hitta User CALs och motsvarande klientåtkomstlicenser för de aktuella förversionerna av MS Exchange Server, samt programvarulicenser för andra serverprogram från Microsoft, inklusive de nödvändiga åtkomstlicenserna. På så sätt kan du komplettera ditt programvaruförråd inom andra affärsområden med begagnade licenser från Wiresoft, vilket gör att du undviker extra kostnader för ny hårdvara och kompatibilitetsproblem som kan orsakas av användningen av oenhetliga programvaruversioner.

Förutom CALs för enheter och serverlicenser kan du också hitta andra Microsoft-program i Wiresoft Software Shop - med alla de fördelar som begagnad programvara erbjuder. Om du har några frågor om Device CALs för MS Exchange Server 2019 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENHET CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier