Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10436
 • 381-02250
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
6 039,90 kr * 6 709,90 kr * (9,99% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 25x Device CAL
System  Exchange Server
CAL Device CAL
Omfattning av leverans Rätt att använda
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk


För Standard- eller Enterprise-utgåvan av Microsoft Exchange Server 2019 krävs en separat klientåtkomstlicens utöver serverlicensen för varje slutenhet som används för åtkomst till servertjänsterna: Exchange Server 2019 Device CAL utrustar en specifik registrerad dator (PC, laptop, etc.) med motsvarande åtkomsträttigheter för detta ändamål.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL"

25 Pack Device CAL för Microsoft Exchange Server 2019 som använd programvara

För Standard- eller Enterprise Edition av Microsoft Exchange Server 2019 krävs förutom serverlicensen en separat klientåtkomstlicens för varje slutenhet som används för att få åtkomst till servertjänsterna: Exchange Server 2019 Device CAL utrustar en specifik registrerad dator (PC, bärbar dator etc.) med motsvarande åtkomsträttigheter för detta ändamål.

I enlighet med bestämmelserna för Microsofts licenshantering innehåller en licens för Exchange Server 2019 Standard eller Enterprise inga ytterligare användarrättigheter, så dessa måste förvärvas separat, t.ex. i form av en Device CAL. Användarna kan därför endast använda alla Exchange Server-funktioner via en slutenhet som är utrustad med dem.

Begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 Standard och Enterprise finns tillgängliga från Wiresoft till ett förmånligt pris - även individuellt i stället för som paket. Dessa använda klientåtkomstlicenser för enheter har samma funktioner som de klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som erbjuds i Microsofts officiella volymlicensprogram.

Utnyttja alla de nya möjligheterna med MS Exchange Server 2019 med en använd CAL för enheter

Windows Exchange Server 2019 körs på Windows Server 2019 Core och erbjuder en tillförlitlig plattform för företags infrastrukturer för meddelandehantering. Standard- och Enterprise-utgåvorna stöder dem ännu bättre genom att flytta fokus från kommunikation till samarbete. Följande funktioner och egenskaper är tillgängliga för detta ändamål:

 • Meta Cache Database (MCDB) säkrar metainformation, t.ex. mappstrukturer för brevlådor, och påskyndar åtkomsten och sökningen efter innehåll.
 • Dynamic Database Cache (DDC) gör det möjligt att dynamiskt justera lagringskapaciteten för att utnyttja den bättre och öka Exchange Servers hastighet.
 • Det nya sökindexet finns i brevlådans databas, vilket förenklar administrationen och ökar sökhastigheten.
 • Windows Server Core gör det möjligt att på ett förenklat sätt köra en standardversion av serversystemet. Detta förenklar konfigurationen och ger större säkerhet mot intrång.
 • Regler för klientåtkomst ger utökade alternativ för att begränsa åtkomsten till konfigurationsområdet för Exchange Server.
 • Nya förbättringar i kalendern, särskilt för att organisera möten: inklusive standard slutdatum, skicka inte vidare, förbättrad kalenderhantering och fler alternativ för att konfigurera meddelanden från kontoret.
 • Förbättrat dokumentsamarbete med möjligheten att ladda upp och lagra filer på OneDrive for Business.

De viktigaste klientåtkomstlicenserna för Exchange Server Standard och Enterprise Edition 2019 som använd programvara i en överblick

CAL:er för enheter från Wiresoft, som erbjuds som begagnad programvara, har samma åtkomstalternativ som motsvarande nya licenser för att kunna använda de funktioner som finns tillgängliga i var och en av de två utgåvorna av Exchange Server 2019. CAL:s för använda enheter är ett billigt alternativ, särskilt för små och medelstora företag och organisationer, för att utrusta motsvarande slutenheter med en licens för åtkomst till Exchange Server, även eftersom detta möjliggör anpassad licensiering.

Allmän information om licensiering av Exchange Server 2019 med CAL:er

För standard- och företagsutgåvorna av Exchange Server 2019 erbjuder Microsoft Licence Management licensering med en serverlicens plus licenser för klientåtkomst; som nämnts måste serverlicensen kompletteras med licenser för slutenheter (eller användare) så att anställda kan få tillgång till e-post osv. Klientåtkomstlicenser som ingår i serverlicensen är endast avsedda för IT-administratörer och kan därför inte användas för typiska tjänster. Endast en licens för klientåtkomst, t.ex. en klientåtkomstlicens för enheter, ger därför en anställd rätt att använda Exchange Server-funktionerna på en Windows-aktiverad slutenhet. CAL:n innehåller ingen ytterligare programvara förutom åtkomsträttigheterna för Exchange Server 2019-klient/servermiljön.

Vilka är fördelarna med klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 Standard och Enterprise Edition?

CAL-baserad licensiering för Standard- och Enterprise Edition av Exchange Server 2019 möjliggör flexibel och behovsbaserad hantering av åtkomsträttigheter för de datorer som används. Microsofts licensmodell erbjuder totalt två typer av klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019:

 • CAL för Exchange Server 2019: gäller för en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon) med serveråtkomsträttigheter
 • CAL föranvändare för Exchange Server 2019: gäller för en dedikerad användare åt gången

Olika användningsalternativ för klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 Standard och Enterprise

Standard- och Enterprise-utgåvorna för Exchange Server 2019 skiljer sig främst åt när det gäller skalbarhet för brevlådor. Det är dock i princip möjligt att använda funktionaliteten i Enterprise edition med en Device CAL som är auktoriserad för Standard edition - men då är endast ett motsvarande mindre antal brevlådedatabaser tillgängliga, och även endast den begränsade standardfunktionaliteten. Däremot har klientåtkomstlicenser för enheter för Enterprise Edition ett utökat antal funktioner.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019!

En CAL för Exchange Server 2019-utgåvor ger inte bara respektive slutenhet åtkomsträttigheterna för den här versionen, utan ger också åtkomst till äldre Exchange-versioner som 2016 (nedgradering). Detta ger Device CAL 2019 en fördel jämfört med äldre Device CAL-versioner, som är giltiga för motsvarande tidigare version av Exchange Server, men som inte kan användas för att få tillgång till Exchange Server version 2019 (uppgradering).

Även om det för närvarande inte finns några nyare klientåtkomstlicenser för Exchange Server än 2019 års version, bör du vid köpet alltid vara uppmärksam på kompatibiliteten mellan serverlicensen och klientåtkomstlicensen samt de editionsspecifika funktionerna som ingår.

Vad ska du tänka på när du licensierar Exchange Server 2019 med en CAL för en använd enhet?

Som redan nämnts utrustar en Device CAL en enskild slutenhet med åtkomsträttigheter för Exchange Server 2019. När registreringen av datorn har slutförts kan CAL-enheten inte längre överföras till en annan slutenhet. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda en Device CAL som en User CAL.

Dessa begränsningar i Microsofts licenshantering är avsedda att förhindra otillbörlig åtkomst till Exchange Server 2019-tjänsterna. På så sätt ger de större säkerhet för ett företag och dess kommunikation, eftersom utländska eller olicensierade slutenheter inte har tillgång till e-post och andra serverdata.

Vilka är skillnaderna mellan klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare för Exchange Server 2019?

Enhets-CAL för Exchange Server 2019 skiljer sig i princip inte från användar-CAL när det gäller funktionalitet. Skillnaden ligger i de fördelar som respektive typ av åtkomst till Exchange Server har. Dessutom spelar antalet och utrustningen av arbetsstationerna i ett företag samt det arbetsflöde som användarna använder för att komma åt Exchange-servern en roll: I vissa små och medelstora företag delar t.ex. olika anställda på en enda slutenhet för att växelvis komma åt Exchange-servern och ringa in e-post etc., medan användarna i andra företag kommer åt Exchange-servern via helt olika slutenheter.

En Windows-aktiverad enhet med en CAL för enheter kan betraktas som en enhet som kan användas av alla anställda som har behörighet att få tillgång till Exchange-tjänsterna. Om den licensierade slutenheten är mobil, t.ex. en bärbar dator eller surfplatta, kan användaren också få tillgång till Exchange-servern lokalt och oberoende - t.ex. på resande fot eller på hemmakontoret - via internetåtkomst. I CAL för enheter finns alltså även alternativ för mobil användning.

Slutsats om CAL:s för enheter

Vilken typ av klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som ger flest fördelar för användning i ett företag kan därför variera från fall till fall. Förutom antalet anställda som använder Exchange Server för kommunikation måste man också ta hänsyn till den dominerande typen av åtkomst via befintliga slutenheter: Om flera anställda regelbundet delar en viss slutenhet - oavsett om den är mobil eller fristående - och använder den växelvis för att komma åt Exchange-servern, t.ex. vid skiftarbete, erbjuder Device CAL fler fördelar.

Huruvida licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter för Exchange Server 2019 är mer fördelaktigt än klientåtkomstlicenser för användare, eftersom färre licenser krävs, beror på det typiska arbetsflödet i företaget. Därför bör kunskapen om detta ligga till grund för valet av CAL när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019.

CAL:er för Microsoft Exchange Server 2019 finns tillgängliga från en enda licens i Wiresofts onlinebutik

Enhets-CAL:er för Exchange Server 2019 finns tillgängliga i Wiresoft Online Shop för så lite som en klientåtkomstlicens - eventuella krav på volymlicenser från Microsoft är då inte längre tillämpliga. Samtidigt innebär inte beteckningen "begagnad" några nackdelar för användbarheten - inte bara för att programvara i princip inte kan slitas ut.

Information om ursprunget för Device CALs for Exchange Server 2019 som använd programvara från Wiresoft

Alla klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som Wiresoft erbjuder i sin användning är originallicenser, eftersom de också erbjuds inom Microsofts licensprogram. CAL:er från Wiresoft är däremot tidigare komponenter i en Device Volume Licence för Exchange Server 2019 som den tidigare ägaren, ett företag, har köpt. Enskilda accesslicenser för enheter eller hela volymlicenser för enheter såldes vidare av Wiresoft till Wiresoft och volymlicenserna upplöstes till enskilda licenser. Dessa CAL:s för enheter märks därför som använd programvara. Trots den nya märkningen som begagnade licenser kan de dock användas som en ny licens för tillgång till Exchange Server 2019, eftersom de inte skiljer sig från dessa varken genom begränsningar i funktionalitet eller i användningstid.

CAL:er för Exchange Server 2019 som begagnad programvara erbjuder köparens säkerhet

Device CALs för Exchange Server 2019 som erbjuds som begagnad programvara är inte bara ett kostnadseffektivt alternativ för licensiering av Exchange Server för Wiresoft-kunder, utan användningen är också säker och laglig! Wiresoft Device CALs för Microsoft Exchange Server 2019 erbjuder dig som kund också den vanliga köparsäkerheten genom omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa eller använda begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019?

Det är inte bara de klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 som du kan köpa från Wiresoft, utan även alla andra klientåtkomstlicenser som erbjuds kommer från företagets licensförteckningar. Därför bygger varje försäljning och varje köp av klientlicenser på giltig rättspraxis, som uttryckligen tillåter handel med Microsofts begagnade licenser, vilket dessutom har bekräftats tydligt gång på gång i olika domstolsbeslut.

Du som kund har alltså rättssäkerhet när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2019 och även när du använder dem, eftersom varken Wiresoft eller du som köpare och användare bryter mot några rättsliga bestämmelser.

En annan fördel: den använda programvaran från Wiresoft är också revisionsskyddad eftersom alla tidigare köpare är fullständigt bevisade!

Sammanfattning: Dina fördelar när du köper Device CALs för Exchange Server 2019 som begagnad programvara från Wiresoft

Begagnad programvara från Wiresoft för Device CALs för Exchange Server 2019 är ett fördelaktigt alternativ till de konventionella erbjudandena från många andra programvaruleverantörer - detta gäller även för andra accesslicenser.

Dessutom finns det inga begränsningar för det minsta antalet klientåtkomstlicenser för enheter som måste köpas, så att licensiering kan vara skräddarsydd och flexibel - i stället för att vara en stelbent skala. Wiresoft-kunder kan också minska kostnaden för Exchange Server-åtkomstlicenser i enlighet med deras faktiska användning av servertjänsterna.

I Wiresoft Software Shop hittar du inte bara använda enhetsåtkomstlicenser för Exchange Server 2019, utan även användarlicenser och motsvarande klientåtkomstlicenser för de nuvarande tidigare versionerna av MS Exchange Server, samt programvarulicenser för andra serverprogram från Microsoft, inklusive de åtkomstlicenser som krävs. På så sätt kan du komplettera ditt programvaruförråd inom andra affärsområden med begagnade licenser från Wiresoft, vilket gör att du undviker extra kostnader för ny hårdvara och kompatibilitetsproblem som kan orsakas av användningen av oenhetliga programvaruversioner.

Förutom klientlicenser för enheter och serverlicenser hittar du även andra programvaror från Microsoft i Wiresoft Software Shop - med alla de fördelar som begagnad programvara erbjuder. Om du har några frågor om Device CALs för MS Exchange Server 2019 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 - 25 PACK DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier