Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

  • SW10072
  • R18-05121
  • Permanent giltig
  • Alla språk
  • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
175,90 kr * 193,90 kr * (9,28% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x CAL-enhet
System  Windows Server 
CAL Enhet CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(se RDS CAL )


För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs förutom serverlicensen för en av utgåvorna även en licens för klientåtkomst för slutenheter: Windows Server 2016 Enhet CAL. Detta ger en enskild registrerad dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) motsvarande definierade åtkomsträttigheter.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"

CAL:er för Microsoft Windows Server 2016 som använd programvara

För att användarna ska kunna använda alla tjänster i Microsoft Windows Server 2016 som finns i utgåvorna Standard och Datacenter krävs en klientåtkomstlicens för slutenheter utöver serverlicensen för en av utgåvorna: Windows Server 2016 Device CAL. Detta ger en enskild registrerad dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) motsvarande definierade åtkomsträttigheter.

Enligt Microsofts licenshanteringsregler ingår inga användarrättigheter i serverlicensen för Windows Server 2016, så dessa måste köpas separat i form av en Device CAL. Varje slutenhet som är registrerad kan sedan användas av en auktoriserad användare för att få tillgång till serverfunktionerna på Windows.

CAL:er för enheter för Windows Server 2016-utgåvorna Standard och Datacenter finns tillgängliga från Wiresoft till ett rimligt pris som begagnad programvara - de finns också tillgängliga individuellt för flexibel, behovsbaserad licensiering av slutenheterna. Licenser för använd programvaruåtkomst för slutenheter har samma funktioner som klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016 som erbjuds som nya produkter genom Microsofts vanliga volymlicensprogram.

Använd alla funktioner i Windows Server 2016 även med en begagnad CAL för enheter

Med en CAL för en enhet kan du använda - även som använd programvara - alla funktioner i

Server version 2016, efterföljaren till Windows Server 2012: Den stöder inte bara Windows 10 utan är också molnfärdig, vilket gör det möjligt att skapa en molnserver på vilken data kan säkerhetskopieras via en slutenhet med behörig åtkomst.

Windows Server 2016 är tillgänglig från Wiresoft i utgåvorna Standard och Datacenter samt de CAL:er som krävs för varje utgåva. Dessa inkluderar även Core & Nano Server Deployment och gör det möjligt att använda Virtualization/Hyper-V Containers samt Windows Server Containers och Host Guardian Service. Särskilt Datacenter Edition av Windows Server 2016 erbjuder med en motsvarande Device CAL användning av funktioner som SDN (Software Defined Networking) och nätverksstackar (Protocol Stack), S2D (Storage Spaces Direct), Storage Replica och Skyddade virtuella maskiner (Shielded VMs), funktioner som särskilt behövs i företag med stora arbetsbelastningar och flera virtuella system.

All information om använda klientåtkomstlicenser för programvaran Device CALs för utgåvorna Windows Server 2016 Standard och Datacenter i en överblick

De klientåtkomstlicenser för enheter som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara skiljer sig inte från motsvarande nya klientåtkomstlicenser för enheter, de innehåller samma alternativ för att använda de funktioner som finns tillgängliga i Windows Server 2016-utgåvorna Standard och Datacenter. CAL:er för enheter som använd programvara är därför ett ekonomiskt alternativ för många företag och organisationer som vill utrusta befintliga slutenheter med Windows-kapacitet med en serveråtkomstlicens. I följande översikt förklaras alla fördelar och specialfunktioner hos denna använda programvara.

Microsoft License Management för CAL:er till Windows Server 2016

Microsoft License Management definierar alla tillämpliga termer i kompletterande licenser för åtkomst till slutpunkter för Windows Server 2016 i utgåvorna Standard och Datacenter så att användare kan få åtkomst till e-post, kontakter och kalendrar via dem. Varje serverlicens innehåller åtkomstlicenser, men dessa är avsedda för administratörer och får inte användas för användartypiska tjänster. Dessa är endast tillgängliga via klientåtkomstlicenser, t.ex. Device CAL, som ger respektive slutenhet lämpliga rättigheter så att alla användare kan använda de typiska Windows -serverfunktionerna. Förutom de dedikerade åtkomsträttigheterna för klient/server-miljön för Windows Server 2016 innehåller CAL-enheten ingen ytterligare programvara.

Vilka CAL-typer finns tillgängliga för Windows Server 2016 Standard- och Datacenter edition?

Klientåtkomstlicenser för Windows Server 2016 är tillgängliga via Microsofts licensmodell i två typer av klientåtkomstlicenser:

  • Enhets-CAL för Windows Server 2016 för en dedikerad slutpunktsenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)
  • CAL föranvändare för Windows Server 2016 - för en dedikerad användare

Finns det skillnader mellan klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare för Windows Server 2016?

En CAL för enheter för Windows Server 2016 ger i princip samma funktioner och tjänster som en CAL för användare. Skillnaden ligger endast i vilken typ av åtkomst till Windows -servern: Med en klientåtkomstlicens för enheter kan en enda slutenhet användas av flera användare som växelvis får tillgång till tjänsterna på Windows Server via den; denna situation kan vara given i vissa företag - beroende på antalet och utrustningen av arbetsstationer med en dator och de typiska arbetsflödena - i motsats till den situation där en användare huvudsakligen använder helt olika slutenheter med ett separat konto för detta ändamål.

Varje Windows-kompatibel slutenhet som är utrustad med en Device CAL kan därför användas av olika anställda för att använda Windows-tjänsterna. Ett typiskt scenario är företag med skiftarbete, där flera anställda delar en enda slutenhet för att kontrollera e-post etc. I det här fallet krävs färre licenser för åtkomst till slutenheter än användarlicenserna.

En licensierad slutenhet som kan användas på resande fot, t.ex. en bärbar dator och en surfplatta, men även en smartphone, kan alltså användas av respektive användare oavsett var han eller hon befinner sig - t.ex. hemmaOffice, på resande fot eller på en annan plats - för att få tillgång till Windows -servern via Internet. Därför erbjuder CAL för enheter även alternativ för mobil användning.

Vilka användningsalternativ ingår i klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016 i utgåvorna Standard och Datacenter?

Beroende på om Standard - eller Datacenter-utgåvan av Windows Server 2016 är installerad erbjuder en klientåtkomstlicens för enheter olika funktioner.

Med en klientåtkomstlicens för Standard Edition är det dock också möjligt att komma åt Windows -servern i Datacenter Edition - med skillnaden att den begränsade funktionalitet som är typisk för Standard Edition är tillgänglig. Endast klientåtkomstlicens för enheten för Datacenter Edition erbjuder det utökade utbudet av tjänster och funktioner som motsvarar serverlicensen för Datacenter Edition. Med Device CAL för Datacenter Edition är därför endast funktionaliteten i Standard Edition tillgänglig med en serverlicens för Standard.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016

Förutom möjligheten att använda de funktioner som är tillgängliga beroende på utgåvan med en CAL för enheter för Windows Server 2016, får en slutenhet även åtkomsträttigheter för äldre Windows Server-versioner, t.ex. 2013 (nedgradering). Omvänt kan en CAL för en enhet för Windows Server version 2016 inte användas för att få tillgång till den högre versionen 2019 (uppgradering).

Därför bör köpare av klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016 alltid vara uppmärksamma på kompatibiliteten mellan befintliga serverlicenser och klientåtkomstlicenser, förutom de funktioner som finns tillgängliga för respektive utgåva.

Vad bör du tänka på när du licensierar Windows Server 2016 med klientåtkomstlicenser för enheter?

En CAL för enheter för Windows Server 2016 licensierar exakt en slutenhet och utrustar den med de åtkomsträttigheter som finns tillgängliga per utgåva. När registreringen har slutförts kan denna CAL för enheten inte längre överföras till en annan slutenhet. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda Device CAL som User CAL.

Dessa bestämmelser i Microsofts licenshantering förhindrar obehörig åtkomst till Windows Server 2016, vilket också ger företagen större säkerhet för kommunikation och data, eftersom det inte är möjligt att komma åt e-posttjänsterna eller serverdata via en dator utan motsvarande Device CAL.

Slutsats om CAL:s för enheter

Vilken licenstyp för klientåtkomst som ger fler möjligheter eller gynnsammare licensalternativ i ett företag för att få tillgång till Windows Server 2019 avgörs därför från fall till fall. Förutom antalet slutenheter som används för att komma åt Windows -servern är antalet användare också avgörande: Om flera användare turas om att använda en enda slutenhet för att komma åt Windows -servern ger licensiering med Device CAL fler fördelar.

Därför är det bästa sättet att välja rätt CAL-typ för Windows Server 2016 att börja med en noggrann kännedom om företagets egna processer. Under ovanstående omständigheter är licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter billigare för en organisation än licensiering med klientåtkomstlicenser för användare, eftersom färre klientåtkomstlicenser behöver köpas i det här fallet.

Begagnade klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2016 finns tillgängliga i Wiresofts onlinebutik från och med en enda licens

Begagnade klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016-utgåvorna finns också tillgängliga individuellt i Wiresofts webbutik - eftersom Microsofts licensbestämmelser inte gäller för nivåindelning; i övrigt finns det inga nackdelar eller begränsningar med begagnad programvara - inte bara för att programvaran inte kan slitas ut i princip, utan också i sin allmänna funktionalitet.

Varifrån kommer klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016, som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara?

De klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016-utgåvor som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara är originallicenser, eftersom de också finns tillgängliga via Microsofts licensprogram, med den skillnaden att de tidigare ingick i en volymlicens för enheter för Windows Server 2016, som först köptes av ett företag. Denna volymlicens eller licenser för åtkomst till enskilda enheter som inte behövdes köptes sedan av Wiresoft och volymlicenserna upplöstes till enskilda licenser. Sådana enskilda CAL:s för en enhet märks då som använd programvara. Trots denna beteckning kan de användas som en oanvänd licens för åtkomst till Windows Server 2016, eftersom de inte skiljer sig från nya licenser vare sig när det gäller begränsningar av funktionaliteten eller när det gäller användningstiden.

Köparsäkerhet med använd programvara av CALs för enheter för Windows Server 2016

Wiresofts erbjudande om begagnad programvara för klientlicenser för enheter för Windows Server 2016 ger kunderna ett säkert alternativ för åtkomstlicenser för Windows Server 2016! Detta beror på att även begagnade klientåtkomstlicenser för enheter hos Wiresoft inkluderar den vanliga köparförsäkringen med omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa och använda begagnade klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016?

För Wiresofts kunder är köpet av begagnade klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016 och användningen av dem rättssäkra, eftersom de inte bryter mot några rättsliga bestämmelser. Detta beror på att de klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016 som erbjuds i Wiresofts butik, liksom andra sådana klientåtkomstlicenser, kommer från företagens licensförteckningar. Därför bygger handeln med begagnade klientlicenser på giltig rättspraxis, som uttryckligen tillåter försäljning, köp och användning av begagnade Microsoft-licenser, vilket också har bekräftats klart och tydligt gång på gång i olika domstolsbeslut.

Wiresofts begagnade programvara erbjuder också revisionssäkerhet på grund av det fullständiga beviset på alla tidigare köpare!

Sammanfattning av fördelarna med den använda programvaran för klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016

Användarlicenserna för Windows Server 2016 från Wiresoft som begagnad programvara är ett billigare alternativ jämfört med jämförbara nya produkter från konventionella programvaruleverantörer - den här fördelen gäller även för andra begagnade Microsoft-serverprogram eller åtkomstlicenser.

Eftersom licensiering med CAL:s för använda enheter inte begränsas av den annars ofta vanliga graderingen, kan du licensiera exakt det antal slutenheter som motsvarar den faktiska användningen av servertjänsterna på Windows i ditt företag. Som Wiresoft-kund kan du med denna flexibla klienttillgångslicensiering av slutenheter för Windows Server också minska dina inköpskostnader.

Wiresofts begagnade licenser är också ett särskilt praktiskt sätt att komplettera ditt programvaruförråd till ett rimligt pris, eftersom erbjudandet också omfattar flera versioner av en programvara, vilket gör att kompatibilitetsproblem som kan orsakas av parallell användning av olika programvaruversioner kan undvikas och därmed kan kostnaderna för inköp av ny hårdvara minskas. Förutom klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2016-utgåvor kan du också hitta motsvarande klientåtkomstlicenser för användare som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop.

Wiresofts utbud av begagnad programvara omfattar även Microsoft-programvara för många andra områden - med alla de fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om klientåtkomstlicenser för MS Windows Server 2016 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier