Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10480
 • 359-01469
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
1 536,90 kr * 1 706,90 kr * (9,96% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x användar-CAL
System  SQL Server 
CAL Användar-CAL
Leveransens omfattning Licens-ID + Autentifieringskod 
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk


För att få tillgång till den nya versionen av SQL Server 2022 behöver användare av vissa utgåvor eller licensformer en Client Access Licence, t.ex. i form av en User CAL. Endast med en sådan licens får de tillgång till funktionerna och tjänsterna i denna tillförlitliga relationella dataplattform från Microsoft: med många analys- och rapporteringsfunktioner samt andra databasfunktioner som företagen behöver för att kunna använda data på ett heltäckande sätt och för att tillhandahålla dem för olika tillämpningar - även i molnet. Därför erbjuder SQL Server 2022 inte bara omfattande kommunikationsgränssnitt, utan också en stark prestanda genom användning av Big Data-kluster samt omfattande säkerhets- och skyddsåtgärder för att säkerställa dataintegriteten.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"

User CAL för Microsoft SQL Server 2022

För att få tillgång till den nya versionen av SQL Server 2022 behöver användare med vissa upplagor eller former av licenser en Client Access licens, t.ex. i form av en User CAL . Endast med en sådan licens får de tillgång till funktionerna och Services i denna tillförlitliga relationella dataplattform från Microsoft: med många analys- och rapporteringsfunktioner samt andra databasfunktioner, som företagen behöver för att kunna använda data på ett heltäckande sätt och för att tillhandahålla dem för olika tillämpningar - även på Cloud. Därför erbjuder SQL Server 2022 inte bara omfattande kommunikationsgränssnitt, utan också en stark prestanda genom användning av Big Data-kluster samt omfattande säkerhets- och skyddsåtgärder för att säkerställa dataintegriteten.

Eftersom SQL Server-licensen i version 2022 troligen återigen endast kommer att licensiera SQL Server som sådan, men inte ge tillgång till Server-tjänsterna, behöver användarna ytterligare en licens för klientåtkomst (User CAL). Detta är den enda licens som ger en specifik enskild användare de nödvändiga åtkomsträttigheterna. Med User CAL spelar det ingen roll om den licensierade användaren använder en Desktop dator, en bärbar dator, en surfplatta eller en smartphone för att få tillgång till systemet. Användningen av User CAL ger därför rätt att växelvis använda olika slutenheter för att få tillgång till SQL Server 2022. Med en äldre User CAL , som gäller en tidigare version av SQL Server, kommer han inte heller längre att kunna få tillgång till den aktuella SQL Server versionen 2022.

Begagnade User CALs för SQL Server 2022 finns redan tillgängliga för förbeställning på Wiresoft! Efter det officiella lanseringsdatumet för den nya SQL Server kommer dessa att vara tillgängliga omedelbart. När du köper begagnad programvara från Wiresoft drar du inte bara nytta av det lägre priset jämfört med de nya SQL-klientåtkomstlicenser för User som erbjuds i programvaruhandeln, utan också av möjligheten att bara köpa det antal klientåtkomstlicenser för User som du faktiskt behöver för att få tillgång till SQL 2022 Server i stället för att dela upp dem!

SQL 2022 User CAL - Njut av alla fördelar med SQL Server 2022 med en uppdaterad version

Version 2022 av SQL Server är för närvarande den senaste versionen av det relationella databashanteringssystemet från Microsoft, som ger företag en omfattande portfölj av funktioner för att analysera data från olika källor och göra dem tillgängliga för användning i CRM- eller varuhanteringssystem etc., inklusive rapporteringsfunktioner för att dokumentera utvärderingar. För alla dessa affärsområden är SQL Server 2022 ett databashanteringssystem som kan användas på Cloud och som dessutom kan anpassas flexibelt till respektive krav och är skalbart.

SQL Server 2022 - Användning av kluster för stora data

Beroende på vilken utgåva av SQL Server 2022 som används finns olika funktioner tillgängliga, inklusive verktyg för maskininlärning för bearbetning av riktade databasfrågor som används för systematisk insamling och övervakning. Med möjligheten att klustra data använder User den accelererade sökningen av stora datamängder - bland annat med Intelligent Query Processing, PolyBase samt för optimerad behandling av data från externa datakällor med Transact-SQL - inklusive deras tillhandahållande för olika, även Cloud-baserade tillämpningar:

 • Med funktionen "Big Data Cluster" för omfattande hantering av särskilt stora datamängder har användare med User CAL återigen en grupp kraftfulla analysverktyg till sitt förfogande i SQL Server version 2022. Med hjälp av dessa kan Big Data-arbetsbelastningar också flyttas till SQL Server, och externa databaser kan också frågas ut direkt.
 • Kluster för stora data gör det också möjligt att tillhandahålla skalbara kluster av SQL Server-, HDFS- och Spark-containrar via Kubernetes.
 • Dessutom kan AI- och maskininlärningsuppgifter utföras i HDFS-lagringspooler.
 • Förutom de integrerade AI-verktygen finns även Spark, R, Python och Java tillgängliga för detta ändamål.
 • Data Lake gör det möjligt att analysera data från olika externa källor, kombinera dem med relationsdata och lagra dem.
 • Transact-SQL möjliggör parallell exekvering av uppgifter, t.ex. sökning, skrivning och bearbetning av data.
 • Data Mart förbättrar dataanalysens prestanda genom horisontell skalning av Big Data-kluster.
 • Applikationer kan utformas både som behållare och som appar för webbtjänster, som får tillgång till data som lagras i ett Big Data-kluster.

För aktuell information om alla Services som är tillgängliga med en User licens för klientåtkomst i SQL Server 2022, vänligen kontakta någon av våra medarbetare på Wiresoft.

SQL 2022 User CAL - Vilka är fördelarna?

User CAL ger identiska åtkomsträttigheter för att använda SQL Server 2022 Services - som skiljer sig åt beroende på funktionaliteten hos utgåvorna - som Device User CAL .

Den användarspecifika klientåtkomstlicensen (User CAL) erbjuder endast olika alternativ för åtkomst till SQL Server: En anställd med licens User CAL kan således använda alla Windows-kapabla slutenheter i företaget för serveråtkomst. User CAL ger då större möjligheter till användning om användaren växelvis använder olika slutenheter - t.ex. på olika platser. Den kan alltså också användas lokalt oberoende - t.ex. på Home-Office eller på vägen - för SQL-serveråtkomst.

SQL Server 2022 User CAL - Vad ska jag tänka på när jag utfärdar licenser?

För vissa utgåvor av SQL Server 2022 erbjuder Microsoft licenshantering Client-Access licensiering, t.ex. av användare via User CAL , utöver Core-baserad licensiering. Villkoret är att User CAL och SQL-serverlicensen antingen har samma version eller att CAL ger tillgång till en högre version. User CAL 2022 innehåller endast åtkomsträttigheter för klient/server-miljön för SQL Server 2022 - så ingen programvara behöver installeras.

Licensmodellen för Microsoft kommer förmodligen att erbjuda två typer av klientlicenser för SQL Server 2022:

 • User CAL för SQL Server 2022: detta ger en särskild User personliga åtkomsträttigheter
 • Device CAL för SQL Server 2022: Detta ger åtkomsträttigheter till en särskild Windows-aktiverad slutenhet (t.ex. dator, bärbar dator, surfplatta, smartphone)

SQL Server 2022 User CAL - Vilka bestämmelser ska beaktas vid licensiering?

Som tidigare nämnts får en viss användare åtkomsträttigheter för SQL Server 2022 med User CAL . Begagnade CAL:s har samma rättigheter som nya klientåtkomstlicenser. User CAL kan inte överföras till en annan User när registreringen av en viss anställd har slutförts. Det är inte heller möjligt att ändra typ CAL och till exempel använda User CAL för att registrera en terminalenhet (Device CAL). Det är dock tillåtet att parallellt använda klientlicenser för User och Device för SQL Server 2022.

Med hjälp av dessa bestämmelser bidrar Microsoft CAL licenshantering till att förhindra obehörig åtkomst till en SQL Server 2022 och öka säkerheten för uppgifterna på den.

SQL 2022 User CAL - Versionskompatibilitet 

Med en User CAL for SQL Server 2022 är den senaste klienttillgångslicensen för Microsoft för närvarande tillgänglig. Detta ger också åtkomsträttigheter för äldre versioner av SQL Server och därmed fördelen med en nedgradering. Om du planerar att uppgradera till den senaste versionen av SQL Server behöver du en lämplig licens för klientåtkomst, eftersom du inte kan få tillgång till SQL Server 2022 (uppgradering) med en User CAL , som var giltig för en av de tidigare versionerna av SQL Server.

SQL Server 2022 - Fördelar med CAL-baserad licensiering 

Medan Core-baserad licensiering är meningsfull för större Server-konfigurationer eller vissa SQL Server -utgåvor som endast kan licensieras på detta sätt, är CAL-baserad licensiering mer fördelaktig för företag med ett begränsat antal användare och är det ekonomiskt mest fördelaktiga alternativet. När du köper begagnade åtkomstlicenser för User från Wiresoft gäller inte den annars föreskrivna, rigida licensskalan och du kan därför köpa exakt det antal klientåtkomstlicenser för User som du faktiskt behöver, samtidigt som du har möjlighet att justera dina licenskrav och köpa ytterligare enskilda klientåtkomstlicenser för User.

Om du har ytterligare frågor om att köpa licenser för klientåtkomst till Microsoft SQL Server 2022 som begagnad programvara eller annan programvara Microsoft, vänligen kontakta oss via e-post, telefon eller chatt. 

Ytterligare länkar till "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT SQL SERVER 2022 USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier