Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

  • SW10457
  • R18-01853
  • Permanent giltig
  • Alla språk
  • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
384,90 kr * 426,90 kr * (9,84% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x User CAL
System  Windows Server 
CAL User CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(RDS CAL  view)


Varje användare som vill få tillgång till Server-tjänsterna på Microsoft Windows Server 2022 i Standard- eller Datacenter-utgåvan med en Windows-aktiverad enhet behöver en separat klientåtkomstlicens för användare (User CAL), som inte ingår i Server-licensen. Detta är den enda licens som ger en enskild User motsvarande åtkomsträttigheter för Server. Det spelar ingen roll om den auktoriserade User CAL använder en Desktop PC, bärbar dator, smartphone eller surfplatta med Windows operativsystem. Köparen av en User CAL kan själv bestämma vilken Windows-aktiverad slutenhet han vill använda för att få tillgång till Windows Server 2022.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"

Microsoft Windows Server 2022 User CAL

Varje användare som vill komma åt servertjänsterna i Microsoft Windows Server 2022 i Standard- eller Datacenter Edition med en Windows-aktiverad enhet behöver en separat klientåtkomstlicens för användare (User CAL), som inte ingår i serverlicensen. Det är endast på detta sätt som en enskild användare får motsvarande åtkomsträttigheter för servern. Det spelar ingen roll om den auktoriserade CAL-användaren använder en stationär dator, bärbar dator, smartphone eller surfplatta med Windows-operativsystem. Köparen av en klientåtkomstlicens för användare kan alltså själv bestämma med vilken Windows-kapabel slutenhet han vill få tillgång till Windows Server 2022.

Du kan redan nu hitta begagnade User CALs för den nya Windows Server 2022 hos Wiresoft! Dra nytta av ett lägre pris än de klientåtkomstlicenser för användare som erbjuds som nya i programvaruhandeln, samt av fördelen att du själv kan bestämma exakt hur många User CALs du behöver för att få tillgång till din Windows Server-programvara!

Obegränsad användning av Windows Server 2022 med en använd CAL för användare

Microsofts nya programvara Windows Server 2022 bygger på operativsystemet Windows 10. Redan i standardutgåvan har den många nya funktioner som ger ännu bättre säkerhet, särskilt för komplexa nätverk, samt ytterligare alternativ för delning av data, program och tjänster med andra - och i den mer omfattande datacenterutgåvan drar du nytta av den utökade funktionaliteten. Med dessa Windows Server 2022-utgåvor kan användare med en User CAL också dra nytta av de många möjligheterna och prestandaförbättringarna i hybridscenarier, särskilt när det gäller virtualisering och användning av Windows-containrar.

Högre nätverkssäkerhet med Windows Server 2022

Säkerhetsfaktorn fortsätter att vara den viktigaste frågan när det gäller att skapa och förvalta nätverk. I den nya Windows Server-versionen 2022 har användare med User CAL många nya funktioner för att förbättra skyddet av data och tjänster. Förutom TLS 1.3 - den senaste versionen av Transport Layer Security - ingår kodintegritet enligt VBS (virtualiseringsbaserad säkerhet), funktionen TPM 2.0 (Trusted Platform Module) samt hypervisor-baserad säkerhet (HVCI). För kryptering av RDMA-nätverk via SMB (Server Message Block) kan standarderna AES-128 och AES-256 användas, och bland andra funktioner finns Virtual OSE (Operating System Environment).

Användar-KL gör det också möjligt att använda andra funktioner som Hyper-V, SDN (Software-Defined Networking), SSD (Storage Spaces Direct) samt SVM (Shielded Virtual Machines) och Storage Replica för att skapa mycket säkra virtualiseringsinfrastrukturer, som är tillgängliga för användare beroende på Server 2022 Edition.

Hantering av containerplattformar i Windows Server 2022

Licensierade användare har också tillgång till förbättrade funktioner för applikationskompatibilitet när de använder Windows Containers i Windows Server 2022, samt förbättringar av Windows Containers användargränssnitt med Kubernetes, vilket också innebär bredare stöd och bättre prestanda. Skapandet av behållare har också optimerats för .NET-program.

Nya lagrings- och migrationstjänster för Windows Server 2022

Windows Server 2022 innehåller också ytterligare funktioner i Storage Migration Services när det gäller möjligheten att migrera data och tjänster: Beroende på utgåva erbjuder User CAL olika tillägg och förbättringar, t.ex. när det gäller migrering av lokala användare eller grupper samt lagring och även när det gäller migrering av fristående servrar - här särskilt även Linus-servrar - samt failover-kluster.

Med en licens för User Client Access kan du också dra nytta av de många andra prestandaförbättringarna i Windows Server 2022, inklusive standardanvändning av Microsoft Edge, samt förbättringar av Transmission Control Protocol (TCP), Receive Segment Coalescing (RSC) och Recent ACKnowledgment (RACK) och stöd för Nested Virtualisation med AMD-processorer.

Om du vill ha mer information om prestandan hos Windows Server 2022 kan du kontakta en Wiresoft-representant.

Hur fungerar licensiering med använd programvara för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2022?

När det gäller begagnad programvara från Wiresoft bör det noteras att användarlicenserna för Windows Server 2022 innehåller samma antal åtkomstalternativ som en ny produkt - alltid i förhållande till de funktioner som finns tillgängliga i respektive utgåva. En annan fördel med att köpa begagnade klientåtkomstlicenser för användare är möjligheten att individuellt bestämma hur många individuella klientåtkomstlicenser du vill köpa. Med begagnad programvara från Wiresoft finns det inga begränsningar på grund av den vanliga förskjutningen av User CALs, som Microsoft föreskriver. Detta innebär att framför allt egenföretagare och mindre företag kan spara pengar på inköp av programvara, eftersom Wiresoft låter dem beräkna sina licensbehov på ett skräddarsytt sätt.

Hur licensieras Windows Server 2022 med en CAL för användare?

Microsofts licenshantering föreskriver bland annat att varje enskild användare ska ha en separat licens för klientåtkomst till en av Windows Server 2022-utgåvorna - Standard eller Datacenter. Precis som vid licensiering av tidigare serverversioner måste versionen av User CAL vara minst lika stor eller högre än den identiska Windows-serverversionen för att få tillgång till dess funktioner på en Windows-aktiverad slutenhet. Denna klientåtkomstlicens för användare innehåller endast åtkomsträttigheter för klient/server-miljön i Windows Server 2022 - och ingen programvara som först måste installeras.

Microsofts licensmodell erbjuder två typer av klientåtkomstlicenser för Windows Server 2022:

  • User CAL för Windows Server 2022: Detta ger en dedikerad användarserver åtkomsträttigheter oberoende av en slutenhet
  • Enhets-CAL för Windows Server 2022: Detta ger serveråtkomsträttigheter till en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, mobiltelefon)

Det är också möjligt att licensiera CAL:s för användare och CAL:s för enheter parallellt.

Vilka är fördelarna med att licensiera med klientåtkomstlicenser för Windows Server 2022?

Jämfört med kärnbaserad licensiering ger CAL-baserad licensiering av Windows Server 2022 och äldre versioner i första hand möjlighet till mer flexibel och därmed mer behovsbaserad rättighetshantering för alla motsvarande användare. När du köper begagnade användarlicenser från Wiresoft gäller inte längre den annars föreskrivna, rigida licensskalan - så du köper av oss exakt det antal klientåtkomstlicenser för användare som du faktiskt behöver - och inte mer - och du kan också köpa ytterligare klientåtkomstlicenser för enskilda användare när som helst.

Dra nytta av versionskompatibilitet med User CALs för Windows Server 2022!

User CAL för Windows Server 2022 är för närvarande den senaste klientåtkomstlicensen som Microsoft erbjuder. Det innebär att den inte bara ger användaren i fråga åtkomsträttigheter för den aktuella Windows Server 2022, utan även åtkomsträttigheter för äldre serverversioner, t.ex. 2019 (nedgradering). Denna User CAL har därmed en avgörande fördel jämfört med äldre User CAL-versioner som beroende på version endast är giltiga för Windows Server-programvaran i fråga och tidigare versioner, men som inte kan användas för den aktuella Windows Server-versionen 2022 (uppgradering).

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag licensierar Windows Server 2022 med en CAL för användare?

Som redan nämnts ovan får endast en enda användare åtkomsträttigheterna till Windows Server 2022 med User CAL. Det spelar ingen roll om User CAL är en använd programvara eller en ny programvara.

Så snart registreringen av användaren i User CAL är slutförd kan licensen inte överföras till en annan användare. Det är också i princip uteslutet att ändra CAL-typen, dvs. att använda användar-CAL som Device CAL. Det är dock möjligt att parallellt använda klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter för åtkomst till Windows Server 2022.

Dessa bestämmelser i Microsofts licenshantering för licenser för klientåtkomst tjänar bland annat till att förhindra obehörig tredjepartsåtkomst till en Windows Server 2022. Användarlicenserna innebär därför ökad säkerhet för företaget och dess data, eftersom användare som inte har rätt licens inte kan få tillgång till servern.

Vilka är de specifika fördelarna med en User CAL för Windows Server 2022?

När det gäller den funktionalitet som tillhandahålls av Windows Server 2022-tjänsterna skiljer sig användar-CAL inte från enhets-CAL. Den personliga klientåtkomstlicensen (User CAL) ger dock andra fördelar när det gäller möjligheterna att få tillgång till Windows Server: Varje användare som har en User CAL för Windows Server 2022 kan använda alla licensierade Windows-kapabla slutenheter, t.ex. i ett företag, för att få tillgång till servern. Särskilt om en anställd ofta har tillgång till Windows Server från olika arbetsstationer och platser och använder mycket olika slutenheter som finns lokalt, är han mer flexibel än med en enhetsrelaterad klientåtkomst. User CAL är därför en stor fördel om den licensierade användaren inte alltid vill eller kan använda en och samma slutenhet.

Din köpars säkerhet med begagnade klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2022 från Wiresoft

Användarklientåtkomstlicenser för Windows Server 2022 finns tillgängliga i Wiresofts webbutik som begagnad programvara från och med en licens för en enda klientåtkomst. Dra nytta inte bara av det lägre priset på begagnad programvara jämfört med nya klientlicenser - utan också av köparens säkerhet och andra fördelar:

  • När en kund köper en begagnad användarlicens från Wiresoft förvärvar han eller hon en originallicens som tidigare köpts av ett företag och sedan sålts till Wiresoft.
  • Den rättsliga grunden för handeln med begagnade licenser för klientåtkomst till Microsoft Windows Server 2022 är tillämplig lag, som tillåter försäljning till slutkunder samt köp och användning.
  • Om den erbjudna CAL-användaren redan har aktiverats av en tidigare ägare har denna licens raderats igen innan den såldes till Wiresoft och är återigen 100 % fritt användbar.
Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.