Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10412
 • 381-02255
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
1 174,90 kr * 1 304,90 kr * (9,96% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 5x User CAL
System  Exchange Server
CAL User CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Körtid Obegränsad
Språk Alla språk


För att få tillgång till Server-tjänsterna på Microsoft Exchange Server 2016 i utgåvorna Standard och Enterprise behöver varje användare en personlig licens för klientåtkomst utöver den faktiska serverlicensen: Exchange Server 2016 User CAL . Endast detta ger en särskild person som är registrerad för detta ändamål motsvarande åtkomsträttigheter.

Om du har ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL"

5 användarklientlicenser för Microsoft Exchange Server 2016 som använd programvara

För att få tillgång till servertjänsterna i Microsoft Exchange Server 2016 i utgåvorna Standard och Enterprise behöver varje användare en personlig klientåtkomstlicens utöver den faktiska serverlicensen: Exchange Server 2016 User CAL. Endast detta ger en särskild person som är registrerad för detta ändamål motsvarande åtkomsträttigheter.

Enligt Microsofts licenshanteringsregler omfattar licensen för Exchange Server 2016 Standard eller Enterprise inga ytterligare användarrättigheter, som därför måste köpas separat i form av en User CAL. En registrerad användare kan sedan använda respektive Exchange Server-funktioner via en fritt valbar slutenhet.

Begagnade användarklientlicenser för Exchange Server 2016 Standard och Enterprise Edition finns tillgängliga till ett rimligt pris hos Wiresoft - även individuellt för flexibel, behovsbaserad licensiering. Den här begagnade programvaran har samma funktioner som User Client Access Licenses for Exchange Server 2016 som erbjuds som nya via Microsofts officiella volymlicensprogram.

Använd alla funktioner i MS Exchange Server 2016 med en använd CAL för användare

Exchange Server 2016 utgör grunden för kontroll och hantering av kommunikationssystemets processer i ett modernt företag. Den kopplar samman anställda och avdelningar på olika platser som ett internt och externt gränssnitt och ökar effektiviteten i processerna: Med Exchange Server 2016 kan kontakter och e-postmeddelanden hanteras centralt och arkiveras tydligt, och det gemensamma arbetet med dokument förbättras bland annat genom versionshantering. Den optimerade serverarkitekturen minskar antalet serverroller till två: brevlåda och kanttransport, skalningen har också förenklats och stödet för olika molntjänster har förbättrats. Andra egenskaper:

 • Sökarkitekturen för eDiscovery använder nu flera servrar, vilket gör att den fungerar asynkront och decentraliserat.
 • Kontextuella filter gör det lättare att hitta den information du söker.
 • Förbättrad skalbarhet för sökning ökar antalet sökbara brevlådor och arkivbrevlådor till totalt 20 000.
 • Outlook 2016 eller Outlook på webben ger bättre hantering när du skickar data, inklusive anpassade åtkomsträttigheter.
 • Stöd för hybridbrevlådor.
 • Data Loss Prevention (DLP) ger ökad säkerhet för data och för att ta emot e-postmeddelanden med skadlig kod.
 • Outlooks standardprotokoll - MAPI över HTTP - förbättrar tillförlitligheten och stabiliteten hos Exchange-anslutningar.

Översikt över CAL:er för Exchange Server 2016 Standard- och Enterprise Edition som använd programvara

I grund och botten skiljer sig inte de klientåtkomstlicenser för användare som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara från jämförbara nya klientåtkomstlicenser: de innehåller samma funktioner som dessa för att använda de tjänster som finns tillgängliga i var och en av Exchange Server 2016-utgåvorna Standard och Enterprise. Därför är begagnad programvara ett kostnadseffektivt alternativ för många företag och organisationer som vill ge sina anställda en licens för tillgång till Exchange Server. Alla fördelar och specialfunktioner förklaras i följande översikt.

Om Microsoft License Management för Exchange Server 2016 med CAL:er

Microsoft License Management innehåller bestämmelser för kompletterande licensiering av användare med åtkomsträttigheter till Standard och Enterprise-utgåvorna av Exchange Server 2016 för åtkomst till e-post etc. De klientåtkomstlicenser som redan ingår i serverlicensen är endast avsedda för administratörer och får inte användas för Exchange-tjänster. Endast en licens för klientåtkomst, t.ex. en användarlicens, ger en anställd personliga rättigheter att använda Exchange Server-funktionerna - på vilken Windows-aktiverad slutenhet som helst. Denna klientåtkomstlicens för användare innehåller ingen ytterligare programvara förutom personliga åtkomsträttigheter för Exchange Server 2016-klient/servermiljön.

Vilka CAL:er finns tillgängliga för Exchange Server 2016 Standard- och Enterprise-utgåvorna?

CAL-baserad licensiering för utgåvorna Standard och Enterprise av Exchange Server 2016 gör att du kan hantera åtkomsträttigheter för alla anställda i en organisation. Microsofts licensmodell erbjuder två typer av klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2016:

 • User CAL för Exchange Server 2016 - gäller för en dedikerad användare
 • Enhets-CAL för Exchange Server 2016 - gäller för en dedikerad slutpunktsenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon) Serveråtkomsträttigheter

Vilka är skillnaderna mellan klientåtkomstlicenser för användare och klientåtkomstlicenser för enheter för Exchange Server 2016?

En CAL för användare för Exchange Server 2016 erbjuder i princip samma funktioner som en CAL för enheter - men de skiljer sig åt i fråga om alternativen för åtkomst till Exchange Server. Detta resulterar i olika fördelar:

Varje anställd som har tillgång till en User CAL kan använda vilken slutenhet som helst med Windows-kapacitet för att använda Exchange-tjänsterna. Det finns heller inga begränsningar när det gäller plats, så länge det finns en Internetanslutning, så att det är möjligt att få tillgång till Exchange-servern lokalt och oberoende, antingen med den egna mobila datorn eller smarttelefonen när man är på resande fot eller hemmaOffice, eller via en annan dator som finns på plats.

Användarkatalogen erbjuder därför bra alternativ för mobil användning, eftersom den licensierade användaren fritt kan välja vilken slutenhet han eller hon använder, och han eller hon kan också logga in på en dator från en tredje part.

Förutom antalet anställda och hur arbetsstationerna är utrustade med en dator eller liknande spelar arbetsflödet för användarnas åtkomst till Exchange Server också en roll i ett företag: Särskilt i små och medelstora företag kan användarna ofta dela flera olika slutenheter och använda dem för att komma åt Exchange Server för att hämta och hantera e-post.

Vilka skillnader finns det mellan CAL:s för Exchange Server 2016 för utgåvorna Standard och Enterprise?

Användarlicenserna för MS Exchange Server 2016 skiljer sig åt mellan Standard och Enterprise-utgåvorna genom vissa funktionsförbättringar och skalbarhet för utgåvan - typiska krav på brevlådor för Enterprise. Det är dock möjligt att använda servertjänsterna i Enterprise Edition med en User CAL för Standard Edition - i det här fallet har användaren tillgång till motsvarande begränsade funktionalitet i Standard Edition, samt ett mindre antal brevlådedatabaser. Användarlicenserna för Enterprise Edition erbjuder därför, tillsammans med Enterprise Server-licensen, ett större utbud av funktioner, som särskilt behövs i större företag och organisationer eller institutioner, bland annat för att förhindra dataförluster.

Var uppmärksam på versionskompatibiliteten för User CALs för Exchange Server 2016

Utöver de ovan nämnda alternativen beroende på utgåvan ger en User CAL för en av Exchange Server 2016-utgåvorna inte bara en användare åtkomsträttigheter för just denna serverversion, utan även åtkomsträttigheter för äldre Exchange-versioner, till exempel 2013 (nedgradering). En klientåtkomstlicens för 2016 års serverversion kan dock inte användas för att få tillgång till den högre Exchange Server-versionen 2019 (uppgradering).

När du köper klientåtkomstlicenser för användare bör du därför, förutom de tillgängliga funktionerna som är specifika för varje utgåva, alltid vara uppmärksam på kompatibiliteten hos den serverlicens och de licenser för klientåtkomst som används.

Vad bör du tänka på när du licensierar Exchange Server 2016 med användarklientåtkomstlicenser?

Som nämnts ger en User CAL i version 2016 exakt en användare personliga åtkomsträttigheter för Exchange Server 2016. Efter att registreringen av användaren har slutförts kan denna CAL inte längre överföras till någon annan person. Det är också uteslutet att ändra CAL-typ, i det här fallet: att använda User CAL som Device CAL.

Dessa bestämmelser för Microsoft License Management är avsedda att förhindra otillbörlig åtkomst till Exchange Server 2016-tjänster. De ger också större säkerhet för en organisation och dess kommunikation, eftersom olicensierade personer inte har rätt att använda e-posttjänsterna och komma åt serverdata.

Slutsatser om CAL:er för användare för Exchange Server 2016

Vilken CAL-typ för Windows Exchange Server 2016 som ger flest fördelar för den specifika distributionen i en organisation kan alltså variera från fall till fall. Den dominerande typen av åtkomst via de använda slutenheterna spelar en avgörande roll: Om majoriteten av de anställda använder olika mobila slutenheter eller fristående enheter, som kan finnas på olika arbetsplatser eller utanför företaget, för att få tillgång till Windows Exchange Server, erbjuder den personbundna användarlicenserna fler fördelar, eftersom användaren fritt kan välja dator och bara behöver använda sitt personliga konto.

Att känna till företagets typiska arbetsflöde är därför utgångspunkten för att välja rätt CAL-typ för Exchange Server 2016. För ett företag kan därför licensiering med User CALs vara mer kostnadseffektiv än med Device CALs, eftersom färre licenser krävs totalt sett.

Begagnade CAL:er för Microsoft Exchange Server 2016 - tillgängliga från en enda licens i Wiresoft Online Shop

CAL:er för Exchange Server 2016 finns även som enskilda klientlicenser i Wiresofts webbutik - eventuella bestämmelser om volymlicenser från Microsoft om nivåindelning gäller inte för använda licenser, men i övrigt finns det inga nackdelar eller begränsningar i användbarheten i samband med dem - inte bara för att en programvara i princip inte kan slitas ut.

Varifrån kommer Wiresofts använda programvara för User CALs för Exchange Server 2016?

De User CALs för MS Exchange Server 2016 som Wiresoft erbjuder som begagnade är ursprungliga Microsoft-licenser, eftersom de också erbjuds inom Microsofts licensprogram; den enda skillnaden är att de begagnade User CALs tidigare ingick i en volymlicens för Exchange Server 2016, som ett europeiskt företag tidigare förvärvat som ägare. Denna volymlicens för användare eller enskilda användarlicenser som inte behövdes såldes vidare av Wiresoft till Wiresoft, varvid Wiresoft löste upp volymlicenserna till enskilda licenser. Dessa resulterande klientåtkomstlicenser för en användare märks som begagnad programvara, men trots att de märks som begagnade licenser kan de användas som en ny licens för tillgång till Exchange Server 2016, eftersom de inte skiljer sig från dessa varken genom begränsningar i funktionalitet eller i användningstid.

CAL:er för Exchange Server 2016 som använd programvara erbjuder köparens säkerhet

User CALs för Exchange Server 2016 som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara är en kostnadseffektiv form av licensiering av Exchange Server 2016 för kunder, eftersom användningen är säker och laglig! Användarlicenserna innehåller därför också den vanliga köparsäkerheten: med omedelbar nedladdning efter slutfört köp och omedelbar licensaktivering via en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa och använda begagnad programvara med User CALs för Exchange Server 2016?

De klientåtkomstlicenser för Exchange Server 2016 som Wiresoft erbjuder, liksom alla andra klientåtkomstlicenser, kommer från olika företags licensförteckningar. När man handlar med begagnade licenser gäller alltså den giltiga jurisdiktionen, som uttryckligen tillåter köp och försäljning samt användning av begagnade Microsoft-licenser, vilket har bekräftats klart och tydligt gång på gång i olika domstolsbeslut.

Wiresofts kunder har alltså rättssäkerhet med begagnade User CALs för Exchange Server 2016 både som köpare och som användare, eftersom de inte bryter mot några rättsliga bestämmelser i processen.

En annan fördel: Den använda programvaran från Wiresoft är också revisionsskyddad eftersom alla tidigare köpare har ett fullständigt bevis!

Översikt över alla fördelar med User CALs för Exchange Server 2016 som använd programvara

Användarlicenserna för Exchange Server 2016 som begagnad programvara från Wiresoft är ett billigt alternativ jämfört med jämförbara nya produkter från konventionella programvaruleverantörer - den här fördelen gäller även motsvarande åtkomstlicenser för annan serverprogramvara från Microsoft.

När du licensierar med använda klientåtkomstlicenser finns det inte heller några begränsningar, t.ex. en skala för hur många klientåtkomstlicenser för användare som måste köpas, så att du kan licensiera exakt det antal anställda som är anpassat till din faktiska användning av servertjänsterna. Wiresofts kunder kan därför också minska sina licenskostnader för användaråtkomst till Exchange Server genom flexibel anpassning.

I Wiresoft Software Shop kan du hitta User CALs för Exchange Server 2016 och Device CALs, liksom båda typerna av klientåtkomstlicenser som används som programvara för andra versioner av MS Exchange Server, samt programvarulicenser och åtkomstlicenser för många andra populära Microsoft Server-program. Wiresofts begagnade licenser är därför ett ekonomiskt sätt att till ett rimligt pris komplettera programvaruinventariet inom andra affärsområden, vilket också undviker kompatibilitetsproblem som eventuellt kan orsakas av användningen av oenhetliga programvaruversioner och därmed minskar kostnaderna för ny hårdvara.

Förutom de olika typerna av serverlicenser kan du också hitta andra Microsoft-program som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop - med alla de fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om User CALs för MS Exchange Server 2016 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 5 PACK USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier