Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
Trustmask
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 - 10 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 - 10 PACK DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10467
 • R18-01848
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
3 451,90 kr * 3 834,90 kr * (9,99% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 10x Device CAL
System  Windows Server 
CAL Device CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(RDS CAL  view)


För varje slutenhet med vilken användarna får tillgång till Server-tjänsterna i Microsoft Windows Server 2022 i utgåvan Standard eller Datacenter krävs en extra klientåtkomstlicens (Device CAL), som inte ingår i Server-licensen. Endast detta ger en användare av en Windows-kompatibel slutenhet motsvarande åtkomsträttigheter. Det spelar ingen roll om Device CAL används för att licensiera en Desktop PC, bärbar dator, smartphone eller surfplatta med Windows operativsystem. Köparen av en Device CAL kan själv bestämma vilken licensierad slutenhet han vill använda för att få tillgång till Windows Server 22 20 .

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 - 10 PACK DEVICE CAL"

Microsoft Windows Server 2022 - 10 Pack Device CAL

För varje slutenhet med vilken användarna får tillgång till servertjänsterna i Microsoft Windows Server 2022 i standard- eller datacenterutgåvan krävs ytterligare en klientåtkomstlicens (Device CAL), som inte ingår i serverlicensen. Endast detta ger en användare av den Windows-kompatibla slutenhet som är utrustad med den motsvarande åtkomsträttigheter. Det spelar ingen roll om en stationär dator, bärbar dator, smartphone eller surfplatta med ett Windows-operativsystem är licensierad med CAL för enheten. Köparen av en klientlicens för enenhet   kan alltså själv bestämma vilken licensierad slutenhet han vill använda för att få tillgång till Windows Server 2022 .

BegagnadeCALs för -enheter för Windows Server 2022 finns redan hos Wiresoft! Dra nytta av det lägre priset jämfört med de nya klientåtkomstlicenser för slutenheter som erbjuds i programvaruhandeln samt av möjligheten att själv bestämma det exakta antalet klientåtkomstlicenser du behöver för din Windows Server-programvara!

Obegränsad användning av Windows Server 2022 med använda klientåtkomstlicenser för enheter

Den nya versionen Microsoft Windows Server 2022 bygger på operativsystemet Windows 10. Den innehåller redan många nya funktioner, både i standardversionen och i den utökade Datacenter Edition, som erbjuder ännu högre säkerhet, särskilt för komplexa nätverk, samt fler alternativ för att dela data, program och tjänster med andra. Beroende på Windows Server 2022 Edition kan användare med en Device CAL också dra nytta av de många möjligheterna och prestandaförbättringarna i hybridscenarier när det gäller virtualisering och särskilt användningen av Windows-containrar.

Nätverkssäkerhet med Windows Server 2022

Säkerhet är fortfarande det viktigaste ämnet när man skapar och förvaltar nätverk. Användarna har många nya funktioner till sitt förfogande i Windows Server Version 2022 med en klientåtkomstlicens för enheter, t.ex. den senaste versionen av Transport Layer Security - TLS 1.3 - , TPM 2.0 (Trusted Platform Module), kodintegritet enligt VBS (virtualiseringsbaserad säkerhet) och HVCI (hypervisor-baserad säkerhet),

samt standarderna AES-128 och AES-256 för kryptering av RDMA-nätverk via SMB (Server Message Block), Virtual OSE (Operating System Environment), för att nämna några viktiga funktioner.

Beroende på utgåvan kan du också använda funktioner som Hyper-V, SDN (Software-Defined Networking), Storage Spaces Direct (SSD) samt Storage Replica och Shielded Virtual Machines (SVM) med en Device CAL för att skapa mycket säkra virtualiseringsinfrastrukturer.

Använda CAL för enheter för att hantera containerplattformar i Windows Server 2022

Användarna kommer också att få förbättrade funktioner när de använder Windows Containers, både när det gäller applikationskompatibilitet och Windows Containers användargränssnitt med Kubernetes, vilket innebär ytterligare prestandaförbättringar och bredare stöd. Skapandet av behållare i .NET-program har också förbättrats.

Lagrings- och migrationstjänster i Windows Server 2022

När det gäller möjligheterna att migrera data och tjänster erbjuder Device CAL i Windows Server 2022 ytterligare tillägg och förbättringar i Storage Migration Services, t.ex. migrering av lokala användare och grupper samt lagring, oberoende servrar och failover-kluster och även lagring av Linux-servrar.

Med en CAL för en Windows-aktiverad slutpunkt kan du också dra nytta av många enskilda prestandaförbättringar i Windows Server 2022, t.ex. stöd för inbäddad virtualisering via AMD-processorer, standardanvändning av Microsoft Edge samt förbättringar av Transmission Control Protocol (TCP), Recent ACKnowledgment (RACK) och Receive Segment Coalescing (RSC).

Kontakta en Wiresoft-representant för mer information.

Information om licensiering med klientlicenser för enheter för Windows Server 2022 som använd programvara

I princip erbjuder Used Software med en Device CAL för Windows Server 2022 samma antal åtkomstmöjligheter för att kunna använda alla funktioner som finns i respektive utgåva. En annan fördel med att köpa begagnade klientåtkomstlicenser är att du själv kan bestämma hur många klientåtkomstlicenser du vill köpa. Detta innebär att den begränsning som följer av Microsofts vanliga skiftning till Device CALs inte gäller. Detta sparar pengar vid inköp av programvara, särskilt för egenföretagare och mindre företag, eftersom Wiresoft gör det möjligt för dem att beräkna sina licensbehov på ett skräddarsytt sätt.

Hur licensieras Windows Server 2022 med klientåtkomstlicenser för enheter?

För åtkomst till en av Windows Server 2022-utgåvorna - Standard eller Datacenter - kan Microsofts licenshantering även ge licens för varje enskild slutenhet med en egen klientåtkomstlicens. Liksom tidigare serverversioner måste denna Device CAL överensstämma med den identiska Windows-serverversionen för att dess funktioner ska kunna användas på en Windows-aktiverad slutenhet. Den aktuella klientåtkomstkoden för enheter innehåller därför endast åtkomsträttigheter för klient/server-miljön i Windows Server 2022 - och ingen programvara som behöver installeras ytterligare.

Microsofts licensmodell erbjuder två typer av klientåtkomstlicenser för Windows Server 2022 :

 • Enhets-CAL för Windows Server 2022: Detta ger en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon) åtkomsträttigheter till servern
 • User CAL för Windows Server 2022: Detta ger en särskild användare åtkomsträttigheter till servern

Det är också möjligt att använda användar-KLR och enhets-KLR parallellt.

Vilka är fördelarna med CAL-baserad licensiering för Windows Server 2022?

CAL-baserad licensiering av Windows Server 2022 möjliggör i första hand flexibel och därmed behovsbaserad rättighetshantering för alla slutenheter som används jämfört med kärnbaserad licensiering. Särskilt när det gäller Wiresofts licenser för åtkomst till använda enheter finns det ingen föreskriven, rigid licensskala - du köper därför exakt det antalklientåtkomstlicenser för enheter på  som du faktiskt behöver och kan även köpa ytterligare individuella klientåtkomstlicenser när som helst.

Använd versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2022!

Device CAL för Windows Server 2022 är för närvarande den mest uppdaterade klientåtkomstlicensen som Microsoft erbjuder. Den ger inte bara en slutenhet åtkomsträttigheter för Windows Server 2022, utan även åtkomst till äldre versioner som 2019 (nedgradering). Den aktuella Device CAL för Windows Server 2022 erbjuder därför en avgörande fördel jämfört med äldre versioner av Device CAL, som endast är giltiga för respektive tidigare Windows Server-version, men inte för denna Windows Server-version 2022 (uppgradering).

Vad måste du tänka på när du licensierar Windows Server 2022 med en CAL för enheter?

Som redan nämnts ovan får endast en slutenhet (en enda enhet) åtkomsträttigheterna för Windows Server 2022 med en Device CAL . Det spelar ingen roll om det är en begagnad programvara eller en ny programvara.

Så snart registreringen av slutenheten med Device CAL har slutförts kan licensen inte längre överföras till en annan dator, bärbar dator osv. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ, dvs. att använda Device CAL som User CAL. Det är dock möjligt att parallellt använda klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2022 .

Dessa bestämmelser för hantering av Microsofts CAL-licenser bidrar bland annat till att förhindra obehörig åtkomst till en Windows Server 2022. Enhets-CAL:s ger alltså större säkerhet för ett företag och dess data, eftersom slutenheter som inte är korrekt licensierade inte kan få tillgång till dem.

Vilka är fördelarna med en CAL för enheter för Windows Server 2022?

När det gäller de funktioner som är tillgängliga när du använder Windows Server 2022-tjänsterna skiljer sig CAL för enheter inte från CAL för användare. Den enhetsspecifika klientåtkomstlicensen erbjuder dock andra fördelar på grund av de olika sätten att komma åt Windows Server: En Windows-aktiverad slutenhet som är licensierad med Device CAL kan användas av alla auktoriserade anställda i företaget för serveråtkomst. Och om den licensierade slutenheten också kan användas som en mobil enhet, t.ex. en bärbar dator eller surfplatta, kan användaren använda den för att få tillgång till Windows-servern lokalt och oberoende - t.ex. på hemmakontoret eller på resande fot. Enhets-CAL är därför en stor fördel om den licensierade slutenheten används växelvis av flera anställda.

Köparens säkerhet med begagnade klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2022 från Wiresoft

CAL:er för enheter för Windows Server 2022 som begagnad programvara finns tillgängliga i Wiresofts webbutik från så lite som en enda licens för klientåtkomst. Dra nytta av det lägre priset på begagnad programvara jämfört med jämförbara nya CALs - och även av din köparsäkerhet samt av dessa fördelar:

 • Vid köp av begagnade klientlicenser för enheter får Wiresofts kunder en originallicens som tidigare köpts av ett företag och sedan sålts till Wiresoft.
 • Den rättsliga grunden för handel med begagnade licenser för klientåtkomst till Microsoft Windows Server 2022 är tillämplig lag som tillåter försäljning, köp och användning av licenser.
 • Om CAL-enheten redan har aktiverats av en tidigare ägare har licensen i fråga raderats igen innan den såldes till Wiresoft, så att den kan användas 100 % fritt igen.
 • För återförsäljning är denna Device CAL till Windows Server 2022 märkt som begagnad, varvid "begagnad" inte innebär några begränsningar av licensens funktionalitet.
 • Denna licens för klientåtkomst liksom andra begagnade Microsoft-licenser som Wiresoft erbjuder till försäljning är inte heller licenser med begränsad användbarhet eller licenser med tidsbegränsning, utan det är en programvaruprodukt som efter köpet är auktoriserad endast för dig själv och som Wiresoft har kontrollerat före försäljningen för att se till att den är fullt användbar.
Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 - 10 PACK DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2022 - 10 PACK DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.