Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10438
 • 6VC-03224
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
3 555,90 kr * 3 949,90 kr * (9,97% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Antal 10x User CAL
System  Windows Server
CAL RDS User CAL
Omfattning av leveransen Licens-ID + Autentiseringskod
Körtid Obegränsat antal
Språk Alla språk
Terminalserver Kompatibel


För att kunnaanvändafjärrskrivbordstjänsterna i Windows Server 2016 behöver varje användare en RDS Client Access Licence (kort: RDS User CAL), så att han eller hon kan komma åt Windows-program etc. i ett företagsnätverk lokalt och oberoende av terminalutrustning. Den vanliga User CAL för Windows Server omfattar inte fjärråtkomsträttigheter, utan dessa måste köpas separat i form av en Remote Desktop Services User CAL. Detta ger en enskild, registrerad användare behörighet för fjärrskrivbordssessioner.

För ytterligare frågor om produkten, vänligen kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL"

10 paket - användarklientlicenser för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2016 köp begagnat

För att kunna använda Windows Server 2016:s fjärrskrivbordstjänster behöver varje användare en RDS Client Access Licence (kort sagt: RDS User CAL), så att de kan få tillgång till Windows-program etc. i ett företagsnätverk lokalt, oberoende av slutenhet. Den vanliga klientåtkomstkoden för Windows Server täcker inte fjärråtkomsträttigheter, dessa måste köpas separat i form av en klientåtkomstkoden för fjärrskrivbordstjänster. Detta ger en enda registrerad användare behörighet för fjärrskrivbordssessioner.

Som begagnad programvara har RDS User 2016 CALs från Wiresoft den stora fördelen av ett lägre pris jämfört med RDS User CALs från många andra licensleverantörer. Samtidigt innehåller de samma funktioner som användarlicenser för klientåtkomst för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server som är tillgängliga via Microsofts officiella volymlicensprogram.

Vilka är fördelarna med RDS User CALs för Windows Server 2016?

Fjärrskrivbordstjänsterna för Windows Server - tidigare kallade Terminal Services - är en dedikerad serverroll för användare eller slutenheter som ska kunna använda tjänsterna i Windows Server 2016 eller en annan serverversion utan att de använda Windows-programmen installeras lokalt på datorn. Användarlicenserna för RDS 2016 reglerar denna fjärråtkomst för enskilda anställda; via motsvarande Windows-server, som fungerar som värd, görs programmen tillgängliga för en licensierad användare under en fjärrskrivbordssession. Användaren kan sedan använda vilken dator eller bärbar dator som helst för att få tillgång till dem lokalt och oberoende (på distans) eller på företagets plats via en Internetanslutning med hjälp av sin klientåtkomstlicens - RDS User CAL.

Fördelar med en användar-CAL för fjärrskrivbordstjänst till Windows Server 2016 för anställda

Alla auktoriserade användare som har en RDS User CAL för Windows Server 2016 kan på så sätt få tillgång till en standardiserad Windows-arbetsmiljö med vilken internetansluten slutenhet som helst inom ramen för en fjärrsession. Som redan nämnts utförs Windows-programmen på motsvarande server som värd under fjärrskrivbordssessionen. Användaren får bara se sin egen session, eftersom den sker separat från andra klientanslutningar.

Med en CAL för RDS-användare 2016 kan användarna använda nästan vilken äldre slutenhet som helst, även om den har lägre prestanda, eftersom Windows-serverns aktuella prestanda är tillgänglig för dem med hjälp av fjärrskrivbordstjänsterna. Med CAL för fjärrskrivbordstjänster 2016 är det därför inte nödvändigt att tillhandahålla kraftfullare maskinvara för att kunna använda Windows-programmen i de aktuella versionerna.

Fördelar med RDS CAL-systemet för Windows Server 2016 för administratörer

Förutom de praktiska fördelarna med RDS User CALs för användare eller slutenheter erbjuder RDS CAL-systemet även fördelar för administratörer: Licensiering av fjärråtkomsträttigheter gör administrationen av alla registrerade användare och datorer effektivare, eftersom den implementerade Windows-programvaran i ett företagsnätverk kan administreras centralt och även tillhandahållas via detta, eftersom den inte behöver installeras på varje enskild slutenhet. Endast Windows-servern är värd för den och uppdateringar sker också på den.

Med RDS User CALs definieras också de individuella rättigheterna för de registrerade användarna, så att de bara kan använda Windows-servern med sina egna åtkomsträttigheter. RDS User and Device CALs för Windows Server 2016 minskar därför också avsevärt det arbete som krävs för underhåll och tillhandahållande av arbetsstationer.

Teknisk information om användarklientlicenser för Fjärrskrivbordstjänsten för Windows Server 2016

Både tillhandahållandet och användningen av RDS for User CALs på en Windows-server regleras av olika roller. Först och främst måste man ta hänsyn till kompatibiliteten hos RDS CAL och serverversionen.

Översikt över serverrollerna i Windows Fjärrskrivbordstjänster

När du använder RDS i Windows Server 2016 definieras förutom administrationen av användarrättigheterna för användare ytterligare serverroller som tillsammans reglerar användningen av Windows-programmen etc. för en licensierad användare eller en slutenhet:

 • Licenshanteraren för fjärrskrivbord reglerar användningen av RDS för varje User CAL eller gör den tillgänglig.
 • Värden för fjärrskrivbordssessioner hanterar de skrivbord eller program som görs tillgängliga för en auktoriserad användare (eller slutenhet) vid varje session.
 • Anslutningsmäklaren för fjärrskrivbord tillhandahåller RDS-anslutningen för en session och återupprättar den även om den avbryts under sessionen.
 • Gateway för fjärrskrivbord styr åtkomsten via terminalen till ett Windows-skrivbord i ett offentligt nätverk.
 • Webbåtkomst för fjärrskrivbordstjänster ger åtkomst via RDS CAL via en webbportal.

Observera versionskompatibilitet för Windows Server med användarklientlicenser för fjärrskrivbordstjänsten 2016

En klientåtkomstlicens för Fjärrskrivbordstjänster - oavsett om det gäller en specifik användare eller en specifik enhet - måste alltid vara kompatibel med den version av Windows Server som anslutningen upprättas med. När det gäller RDS-CALs för användare av Windows Server 2016 innebär det att de kan använda dem för att få tillgång till Windows Server 2016 och en äldre version av Windows Server (nedgradering). RDS-CAL 2016 kan dock inte användas för att komma åt en högre Windows Server-version. Detta är endast möjligt med en motsvarande version av CAL för fjärrskrivbordstjänster.

Jämförelse av CAL:s för användare och CAL:s för enheter för fjärrskrivbordstjänster i Windows Server 2016

I princip som beskrivits ovan: Implementeringen av Microsoft Server Software 2016 eller en annan version är oberoende av dess vidare användning - både direkt och för fjärrskrivbordstjänster; för detta krävs en motsvarande klientåtkomstlicens - RDS User CAL eller RDS Device CAL. Alla åtkomsträttigheter via Client Access Licences för användning av en Windows-server regleras av Microsoft med sitt eget licenssystem.

För att kunna få tillgång till Windows-servern och dess fjärrskrivbordstjänster lokalt och oberoende - på distans - via webben krävs ytterligare RDS-användar- eller enhets-CAL:er utöver de konventionella åtkomstlicenserna. Microsofts CAL-system för RDS gör det också möjligt för serveradministratörer att hantera alla åtkomsträttigheter på ett exakt sätt, vilket ger ökad säkerhet eftersom oregistrerade användare utan en sådan åtkomstlicens (RDS User CAL) eller slutenheter inte har tillgång till en Windows-server.

Microsoft erbjuder två olika typer av klientlicenser för användning av fjärrskrivbordstjänster för Windows-servrar:

 • CAL för RDS-användare: Detta ger en särskild användare fjärråtkomsträttigheter
 • RDS Device CAL: Detta ger fjärråtkomsträttigheter till en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, mobil)

CAL:er för användare för Fjärrskrivbordstjänster 2016

RDS User CAL för Windows Server registreras alltid enbart i en enda dedikerad användares namn. Tillgångslicensen ger alltså användaren rätt att få tillgång till en Windows Server för en fjärrskrivbordssession; valet av slutenhet eller klientdator som används för åtkomst är fritt, men åtkomst är endast möjlig från en dator eller liknande åt gången. Tack vare det fria valet av maskinvara kan den auktoriserade användaren växla mellan en stationär dator på företaget, en mobiltelefon eller surfplatta etc. på vägen eller t.ex. på den bärbara datorn på hemmakontoret, eftersom han med RDS User CAL alltid använder sitt personliga konto för Windows-servern.

Med RDS-användarklientåtkomstlicenser tvingas inte licensering av fjärrskrivbord fram. Detta innebär att klientanslutningen upprättas oavsett hur många klientåtkomstlicenser för fjärrskrivbordstjänster som finns på licensservern. Det måste dock finnas en giltig User CAL för varje användare. Det exakta antalet klientåtkomstlicenser för användare i ett företag måste därför definieras och ett tillräckligt antal åtkomstlicenser måste installeras på Windows-servern så att varje användare har tillgång till en klientåtkomstlicens för Fjärrskrivbordstjänster. Detta görs med hjälp av

Licenshanteraren för fjärrskrivbord.

Alla funktioner i RDS User CALs för Windows Server 2016 i en överblick

 • RDS User CALs tilldelas en specifik användare i Active Directory - i stället för en enhet
 • RDS User CALs är inte tillfälligt tillgängliga och kan inte återkallas
 • Varje CAL för användare av fjärrskrivbordstjänster spåras av licensservern
 • CALs kan dock inte spåras inom ett team
 • Antalet specificerade CAL:er för användare kan överbelastas - men då i strid med licensavtalet för fjärrskrivbord

Slutsats

Vilken typ av CAL för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2016 som ger flest fördelar för ett företag varierar därför från fall till fall. Beslutet om licensering av klientåtkomst beror på antalet anställda och den dominerande användningen av slutenheterna: Anställda som flexibelt använder olika slutenheter, inte bara internt utan även externt och mobilt, och som har tillgång till Windows Server på olika arbetsstationer har fler alternativ med en RDS User CAL. En RDS User CAL kan inte ändras till en Device CAL eller vice versa. Beslutet måste därför fattas vid inköpstillfället!

Köp Microsoft User CALs for Remote Desktop Services 2016 billigt från en enda licens i Wiresofts onlinebutik

RDS User CALs för Windows Server 2016 finns tillgängliga i Wiresofts webbutik från och med en enda licens - erbjudandet som begagnad programvara innehåller ett förmånligt pris utan att "begagnad" innebär några nackdelar i fråga om användbarhet.

Vad används för programvara från RDS User CALs för Windows Server 2016?

Användarlicenserna för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2016 som erbjuds i Wiresofts webbutik är typiska åtkomstlicenser från Microsofts licensprogram; de är en del av en volymlicens för slutenheter som ursprungligen köptes av ett företag. De användarlicenser som företaget inte behövde eller hela volymlicensen såldes till Wiresoft och volymlicensen delades upp i enskilda RDS-licenser. I och med köpet och uppdelningen markeras dessa klientåtliga licenser som begagnad programvara. Detta innebär dock inte ett allmänt slitage av RDS User CAL-funktionerna eller någon annan begränsning av deras användbarhet, inklusive tidsgränsen.

Vilken säkerhet erbjuder den använda programvaran för användarklientlicenser för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2016?

För kunderna är det inte bara billigt att köpa begagnade RDS CALs från Wiresoft, utan också säkert! Du kommer inte bara att få en CAL för en användare för fjärrskrivbordstjänster i Microsoft Windows Server 2016 för mindre pengar jämfört med jämförbara nya varor, utan du har också köparens säkerhet genom omedelbar nedladdning inklusive licensaktivering med den medföljande giltiga volymlicensnyckeln.

Alla användarklientlicenser för fjärrskrivbordstjänster för Windows Server 2016 som erbjuds av Wiresoft kommer från företagens licensförteckning. För dig som kund innebär köpet av en User CAL för RDS eller en annan Microsoft-klientåtkomstlicens som använd programvara, liksom användningen, därför rättssäkerhet, eftersom inga gällande bestämmelser bryts. Detta har också tydligt bekräftats gång på gång i olika domstolsavgöranden. Eftersom köparen är fullständigt bevisad är begagnad programvara från Wiresoft också revisionssäker!

Dina fördelar med begagnad programvara från User CALs för Remote Desktop Services 2016

Wiresofts erbjudande om användarklientåtkomstlicenser för RDS för Windows Server 2016 och andra klientåtkomstlicenser som begagnad programvara är inte bara ett billigare alternativ till de vanliga kommersiella erbjudandena för kunderna, utan erbjuder också ett fritt val av det antal klientåtkomstlicenser som krävs för att licensiera fjärrtjänsterna för Windows Server.

Dessutom ger erbjudandet i Wiresofts webbshop dig möjlighet att köpa RDS CALs för Windows Server 2016 samt RDS Device CALs och äldre eller nyare versioner av åtkomstlicenser för Windows Server. Genom att köpa sådana klientåtkomstlicenser för äldre Windows Server-versioner undviker du kompatibilitetsproblem eller inköp av ny maskinvara. Dra nytta av det breda utbudet av begagnad programvara av olika CAL-versioner för Windows Server hos Wiresoft!

I Wiresoft Software Shop hittar du User and Device CALs för Windows Server samt andra Microsoft klientåtkomstlicenser eller serverprogram - till låga priser som begagnad programvara inkl. omedelbar nedladdning. Om du har några frågor om RDS User CALs för Windows Server 2016 eller någon annan Microsoft-produkt kan du använda våra kompetenta råd i chatten, via e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier