Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10075
 • R18-05768
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
208,90 kr * 230,90 kr * (9,53% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x användar-CAL
System  Windows Server 
CAL Användar-CAL
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(se RDS CAL )


För licensiering av en standard- eller datacenterutgåva av Microsoft Windows Server 2019 krävs förutom kärnbaserade serverlicenser även en klientåtkomstlicens för varje användare: t.ex. Windows Server 2019 User CAL, som ger respektive registrerad användare åtkomsträttigheter för den här Windows-servern.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"

Köp User CALs för Microsoft Windows Server 2019 som begagnade licenser

För licensiering av en Standard- eller Datacenter-utgåva av Microsoft Windows Server 2019 krävs förutom kärnbaserade serverlicenser för varje användare även en klientåtkomstlicens: t.ex. Windows Server 2019 User CAL, som ger respektive registrerad användare åtkomsträttigheter för den här Windows -servern.

Kärnlicenserna för Standard- eller Datacenter-utgåvan av Windows 2019 Server innehåller inga ytterligare användarrättigheter, så dessa måste köpas separat som User CAL, så att en viss användare endast har personlig behörighet att få tillgång till Windows Server via en slutenhet som kan väljas godtyckligt.

En begagnad User CAL för Windows Server 2019 från Wiresoft har inte bara ett lägre pris jämfört med andra klientåtkomstlicenser som erbjuds som nya i programvaruhandeln, de är också tillgängliga individuellt istället för i ett paket. Begagnade klientåtkomstlicenser har dock samma funktionalitet som User Client Access Licenses för Windows Server 2019 som finns tillgängliga via Microsofts officiella volymlicensprogram.

Få alla fördelar med MS Windows Server 2019 med en användarförvärvad CAL

Standard- eller Datacenter Edition av Windows Server 2019 - erbjuder många nya funktioner, särskilt för användning av molnbaserade tillämpningar, baserade på Windows 10. SDN (Software Defined Networking) gör det till exempel möjligt att centralt konfigurera inte bara fysiska nätverksenheter som routrar och switchar, utan även virtuella nätverksenheter, t.ex. gateways, och att dynamiskt hantera dem. Windows Server 2019 gör det möjligt att peera två nätverk för att ansluta dem nästan sömlöst. Andra funktioner som användarna kan dra nytta av med en begagnad User CAL är bland annat:

 • Säker kryptering av virtuella nätverk med Encrypted Networks och Datagram Transport Layer Security (DTLS)
 • Nya HCI-funktioner (Hyper-Converged Infrastructure) minskar komplexiteten och förenklar distributionen av IT-infrastrukturV
 • Förbättrad integration av Linux med skyddade virtuella maskiner
 • Utnyttja Kubernetes-behållare
 • Advanced Threat Protection för skydd av känsliga data och tidig upptäckt av attacker
 • Storage Spaces Direct för att samla lokala serverdatalagren i ett virtuellt kluster
 • Storage Replica förhindrar dataförlust på filsystemnivå och minimerar stilleståndstiden med katastrofberedskap

Viktig information om använda klientåtkomstlicenser för Windows Server Standard- och Datacenter-Edition 2019

Begagnad programvara från Wiresoft som User CAL har också samma alternativ för att dra nytta av alla integrerade funktioner i respektive Windows Server 2019 Edition: Detta erbjuder framför allt mindre och medelstora företag och organisationer ett ekonomiskt alternativ till serverlicensering, eftersom det också kan skräddarsys för att passa:

Information om CAL-licensiering av Windows Server 2019

Microsofts licensvillkor erbjuder för utgåvorna Standard och Datacenter licensiering av Windows Server 2019 enligt kärnor/processorkärnor, varvid detta måste kompletteras med licensiering av användare eller slutenheter; alla CAL:s som ingår i serverlicensen är uteslutande utrustade med administratörsrättigheter, så att varje dedikerad användare behöver en åtkomstlicens (User CAL) för att kunna använda de faktiska Windows servertjänsterna; denna måste också motsvara den identiska eller högre Windows serverversionen - mer information nedan.

Endast den här personliga klientåtkomstlicensen ger användaren rätt att använda funktionerna på Windows -servern i 2019 års version, den innehåller rena åtkomsträttigheter för klient/server-miljön för Windows server 2019 och ingen annan programvara som fortfarande måste installeras.

Vilka är fördelarna med att licensiera Windows Server 2019 Standard- eller Datacenter edition med User CALs?

CAL-licensiering av Windows Server 2019 möjliggör flexibel och behovsbaserad rättighetshantering för användare. Användning med använda åtkomstlicenser för användare är ett mer ekonomiskt alternativ, särskilt för små och medelstora företag, för att använda servertjänsterna på Windows, eftersom man här bara behöver köpa klientåtkomstlicenser för så många anställda som man faktiskt behöver. Microsofts licensmodell erbjuder två typer av klientåtkomstlicenser för Windows Server 2019:

 • Windows Server 2019 User CAL: Detta ger en dedikerad användare åtkomsträttigheter till servern
 • Windows Server 2019 User CAL: Detta ger en dedikerad slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon) serveråtkomsträttigheter

Användar-KAL:er kan också kombineras med enhets-KAL:er.

Observera versionskompatibilitet för CAL:er med Windows Server 2019!

En användarlicens för Windows Server 2019 ger inte bara respektive användare åtkomsträttigheter till en Windows Server i version 2019, utan även till äldre versioner, t.ex. 2014 (nedgradering). Detta är en fördel jämfört med klientåtkomstlicenser som är utformade för en tidigare version av Windows Server 2019, eftersom de inte kan användas för att få tillgång till Windows Server version 2019 (uppgradering). När du köper User CALs för Windows Server 2019 bör du därför se till att serverlicensen och klientåtkomstlicensen är kompatibla.

Vad mer måste du tänka på när du licensierar Windows Server 2019 med en använd CAL?

Som redan nämnts är det bara en viss registrerad anställd som får personliga åtkomsträttigheter för Windows Server 2019 med User CAL, varvid det är viktigt att respektive Windows-kapabel slutenhet är fritt valbar. När användarregistreringen har slutförts kan detta inte längre ändras. I princip är det inte heller möjligt att ändra CAL-typ från User CAL till Device CAL eller vice versa. Det är dock möjligt att kombinera klientåtkomstlicenser för användare med klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2019.

Microsofts bestämmelser om CAL-licensiering är avsedda att förhindra obehörig åtkomst till Windows Server 2019. Dessutom ger de ett företag och dess data säkerhet genom att de hindrar obehöriga användare eller tredje part från att använda tjänsterna.

Hur skiljer sig User CAL för Windows Server 2019 från Device CAL?

I princip skiljer sig en använd användar-CAL för Windows Server 2019 inte i funktionalitet från en enhetsbaserad klientåtkomstlicens - kallad Device CAL. Deras respektive fördelar visar sig bara på det typiska sättet att komma åt Windows -servern i en organisation:

En användarlicens för Windows Server 2019 är exklusivt knuten till en specifik anställd, men erbjuder samtidigt ett fritt val av slutenhet för åtkomst till Windows Server, oavsett var den är placerad. Jämfört med den slutenhetsrelaterade tillträdeslicensen erbjuder CAL-användaren därför ett annat användningsområde, eftersom den licensierade användaren är obunden när det gäller den dator eller liknande som används - alltid under förutsättning att den slutenhet som används har tillgång till Internet. Detta innebär att användaren kan få tillgång till Windows -servern inte bara från den stationära datorn på arbetsplatsen i företaget, utan även externt: t.ex. via en privat bärbar dator, surfplatta eller smartphone - under en affärsresa eller även hemmaOffice.

Användarlicenserna för Windows Server 2019 erbjuder därför sådana anställda en mer flexibel användning av serverfunktionerna på Windows, som ofta byter arbetsmiljö och använder en befintlig slutenhet för att ansluta till servern via den, eftersom de med användarlicenserna alltid använder sitt personliga konto för detta.

Slutsats

Vilken typ av klientåtkomstlicens för Windows Server 2019 som ger flest fördelar vid användning i ett företag varierar från fall till fall. Här spelar framför allt antalet anställda som använder Windows -servern en roll i förhållande till den dominerande typen av åtkomst via de befintliga slutenheterna: Om majoriteten använder mobila slutenheter eller olika fristående enheter, och därmed också olika arbetsstationer, för att få tillgång till Windows -servern, erbjuder den personliga CAL-användaren fler fördelar. Som nämnts ovan måste beslutet om lämplig typ av licens för klientåtkomst fattas före köpet, eftersom användarlicens för Windows Server 2019 inte kan omklassificeras till en klientåtkomstlicens för en enhet eller vice versa. Det är dock möjligt att kombinera eller använda CAL:s för användare och CAL:s för enheter för Windows Server 2019 parallellt.

Begagnade User CALs för Microsoft Windows Server 2019 finns redan tillgängliga från en enda licens i Wiresoft Online Shop

Begagnade användarklientlicenser för MS Windows Server 2019 finns tillgängliga i Wiresoft Online Shop redan som en enskild användarlicens - Microsofts bestämmelser om volymlicenser gäller inte här. Märkningen "begagnad" innebär inte några generella nackdelar för användbarheten av klientåtlig programvara, eftersom programvara i princip inte kan slitas ut.

Information om begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2019 från Wiresoft

De begagnade användarlicenserna för Windows Server 2019 är typiska åtkomstlicenser för anställda, eftersom de annars är tillgängliga enligt Microsofts licensprogram; till skillnad från dessa var de en gång en del av en användarvolymlicens för Windows Server 2019 som begagnad programvara, som köptes av den tidigare köparen, vanligtvis ett företag. De användarlicenser som inte behövdes av den senare, eller till och med hela volymlicensen, såldes vidare till Wiresoft. Under processen upplöstes volymlicensen och omvandlades till individuella licenser, och de individuella användarlicenser som uppstod märktes sedan som begagnad programvara. Trots att de är märkta som "begagnade" är sådana User CALs för Windows Server 2019 fullt användbara eftersom de inte skiljer sig från en ny licens genom någon begränsning av deras funktionalitet eller användningstid.

Köparens säkerhet för använd programvara för User CALs för Windows Server 2019

Begagnade användarlicenser för Windows Server är inte bara ett billigare alternativ till Windows serverlicenser för Wiresoft-kunder, de är också säkra! Som kund får du redan en CAL för en användare för Microsoft Windows Server 2019 från oss till ett reducerat pris jämfört med "oanvända" nya CAL:s. Du har annars den vanliga köparsäkerheten genom omedelbar nedladdning och omedelbar licensaktivering med den medföljande volymlicensnyckeln.

Är det lagligt att köpa och använda begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2019?

Alla användarlicenser och andra åtkomstlicenser för Windows Server 2019 som du köper från Wiresoft kommer från företags eller organisationers licensbestånd. Försäljningen och köpet är därför underställda den giltiga jurisdiktionen, som uttryckligen tillåter handel med begagnad programvara; olika domstolsavgöranden har tydligt bekräftat lagligheten.

Därför erbjuder köpet av User CALs för Windows Server 2019 eller andra klientåtkomstlicenser som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara, liksom användningen av dem, rättssäkerhet för kunderna, eftersom varken Wiresoft eller du som kund bryter mot några rättsliga bestämmelser. Dessutom är begagnade klientåtkomstlicenser från Wiresoft också revisionssäkra eftersom alla tidigare köpare är fullständigt bevisade!

Dina Wiresoft-fördelar när du köper begagnade användarklientlicenser för Windows Server 2019

Sammanfattning: Begagnad programvara från Wiresoft erbjuder våra kunder ett prisvärt alternativ till många erbjudanden från andra programvaruleverantörer, inte bara när det gäller klientåtkomstlicenser för Windows Server 2019, utan även för andra åtkomstlicenser.Dessutom finns det, som tidigare nämnts, inga begränsningar för det minsta antalet klientåtkomstlicenser som måste köpas vid inköpstillfället, till skillnad från oflexibel nivåindelning för klientåtkomstlicenser, så företag och andra kunder kan minska sina kostnader för serverlicenser genom att kunna licensiera den faktiska användningen av Windows -servertjänsterna på ett korrekt sätt.

I Wiresofts webbutik kan du hitta klientlicenser för enheter för Windows Server 2019 - liksom licenser för andra versioner av Windows Server eller annan serverprogramvara, inklusive respektive åtkomstlicenser - utöver åtkomstlicenser för använd programvara för klientlicenser för användare. På så sätt kan du också komplettera eller uppdatera ditt befintliga programvaruförråd på andra områden med begagnade licenser till ett rimligt pris, och du kan också undvika kostnader för ny hårdvara och kompatibilitetsproblem på grund av oenhetliga programvaruversioner.

I Wiresoft Software Shop hittar du förutom CALs eller serverprogramvara även andra Microsoft-programvaror - med alla fördelar som Wiresofts begagnade programvara erbjuder. Om du har några frågor om User CALs för Windows Server 2019 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier