Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10071
 • R18-04281
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
104,90 kr * 115,90 kr * (9,49% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x R2 User CAL
System  Windows Server 
CAL Användar-CAL R2
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(se RDS CAL )


För att kunna använda de funktioner som finns i Microsoft Windows Server 2012 R2 - som Wiresoft tillhandahåller i utgåvorna Standard och Datacenter - krävs förutom serverlicensen även en klientåtkomstlicens per användare: Windows Server 2012 R2 User CAL. Den ger en registrerad användare motsvarande åtkomsträttigheter som han eller hon sedan kan använda på alla Windows-kapabla slutenheter.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"

Köp begagnade klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2012 R2

För att kunna använda de funktioner som finns i Microsoft Windows Server 2012 R2 - som Wiresoft tillhandahåller i utgåvorna Standard och Datacenter - krävs förutom serverlicensen även en klientåtkomstlicens per användare: Windows Server 2012 R2 User CAL. Den ger en registrerad användare motsvarande åtkomsträttigheter som han eller hon sedan kan använda på alla Windows-kapabla slutenheter.

Enligt reglerna för Microsofts licenshantering innehåller serverlicensen för Windows Server 2012 R2 inga ytterligare användarrättigheter, så dessa måste förvärvas ytterligare i form av en User CAL. Endast den användare som är registrerad med detta är behörig att få tillgång till Windows Server-funktionerna.

Användarlicenserna för Windows Server 2012 R2 kan inte bara köpas av Wiresoft till särskilt förmånliga priser som begagnad programvara - de kan också köpas för så lite som en licens för klientåtkomst - för flexibel, behovsbaserad licensiering av anställda. Begagnade licenser för programvaruåtkomst för Windows Server 2012 R2 erbjuder samma funktioner som motsvarande User CALs som erbjuds i Microsofts volymlicensprogram som nya varor - om de överhuvudtaget finns tillgängliga där.

Utnyttja Windows Server 2012 R2 fullt ut med en använd CAL för begagnade användare

De redan använda klientåtkomstlicenserna för användare erbjuder också alla användningsalternativ för serverversionen 2012 R2, efterföljaren till Windows Server 2012: Tack vare stödet för Windows 8 är den också molnfärdig, så att en molnserver kan skapas för att använda data via en slutenhet i molnet.

Vilka funktioner och fördelar finns tillgängliga i Windows Server 2012 R2 Datacenter- och Standard-utgåvorna med en klientåtkomstlicens för användare?

Windows Server 2012 R2-versionen är tillgänglig från Wiresoft som Standard och Datacenter Edition. Funktionsutbudet är detsamma, men de skiljer sig åt genom olika grader av virtualiseringsfunktioner:

Windows Server 2012 R2 Standard Edition är utformad för företag som antingen inte använder virtualisering alls eller bara har ett fåtal virtuella maskiner, medan Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition innehåller alla funktioner för att driva en virtualiserad molnmiljö samt ett obegränsat antal virtuella maskiner i Hyper-V-rollen på den använda Windows Server.

Förutom många optimeringar av funktioner inom nätverk, lagring och administration - t.ex. med förbättrat åtkomst- och informationsskydd samt en virtuell skrivbordsinfrastruktur med ett användargränssnitt som är optimerat för pekskärmar - innehåller Microsoft Windows Server 2012 R2 också serverfunktionen IPAM (IP Address Management) och följande nya funktioner, som också är tillgängliga med en användbar klientlicens:

 • Ny, mer kraftfull Task Manager
 • Internet Information Service 8.0 med hantering av certifikat med utökad validering
 • SMB 3.0 för snabbare och enklare åtkomst för fildelning
 • Hyper-V erbjuder en högre grad av virtualisering med åtkomst till virtuella servrar via RDP
 • PowerShell 3.0 för effektiv hantering av systeminställningar
 • RDP-sessioner (Remote Desktop Protocol) körs via värddatorn, vilket eliminerar behovet av en direkt RDP-anslutning till den virtuella servern
 • System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 stöder Windows Server 2012 R2 och Hyper-V Server 2012 R2 för parallell drift
 • VM:er av generation 2 stöder Secure Boot och BIOS-standarden UEFI
 • Förbättrat stöd för Linux med dynamiskt minne för Linux-klienter
 • Avduplicering av data på virtuella hårddiskar
 • Storage Spaces ansluter SSD- och SATA-diskar
 • NTFS har kompletterats med Resilient File System

CAL:er för användare i Microsofts licenssystem

I samband med lanseringen av Windows Server 2012 R2 har Microsoft uppdaterat licensmodellen. Beroende på utgåvan är det möjligt att antingen licensiera serverkärnor, så att det inte krävs några ytterligare klientåtkomstlicenser för användare, eller licensiera servern plus det nödvändiga antalet klientåtkomstlicenser (CAL:s). Den sistnämnda varianten av åtkomstlicens med användarklientlicenser är därför ofta den mest fördelaktiga lösningen för små och medelstora företag.

I det här fallet kompletteras varje serverlicens till exempel med User CALs, som ger en användare motsvarande rättigheter att använda de typiska Windows-serverfunktionerna. Förutom dessa åtkomsträttigheter för klient/server-miljön i Windows Server 2012 R2 innehåller den klientanpassade klientåtkomsten ingen annan programvara.

Använda klientåtkomstlicenser för användare som använd programvara för Windows Server 2012 R2 Standard- och Datacenter-utgåvorna

De klientåtkomstlicenser som erbjuds som begagnad programvara i Wiresoft Shop skiljer sig därför inte från nya klientåtkomstlicenser för användare: de erbjuder samma möjligheter att använda de tjänster som finns tillgängliga i Windows Server 2012 R2 per Standard- eller Datacenter Edition. För många företag och organisationer är begagnade User CALs ett mer ekonomiskt alternativ för att förse anställda med en licens för serveråtkomst, och dessutom erbjuds sådana äldre CAL-versioner vanligtvis inte längre som nya. I följande översikt sammanfattas alla fördelar och särskilda egenskaper hos CAL:s programvara.

Vilka CAL-typer finns tillgängliga för Windows Server 2012 R2 Standard- och Datacenter-utgåvorna?

Licensiering av klientåtkomst för Windows Server 2012 R2 finns som två CAL-typer:

 • CAL för Windows Server 2012 R2 - för en användare
 • CAL för Windows Server 2012 R2 - för en slutenhet (t.ex. dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)

Vilka är skillnaderna mellan User CAL och Device CAL för Windows Server 2012 R2?

CAL för användare och CAL för enheter för Windows Server 2012 R2 skiljer sig inte åt när det gäller tillgängliga funktioner och tjänster. Den grundläggande skillnaden ligger i det sätt på vilket åtkomstbehörighet beviljas för Windows Server: Med användarklientkontot får en person tillgång till Windows Server-tjänsterna; med detta personliga konto kan han eller hon använda helt olika slutenheter för detta ändamål, växelvis och oavsett plats, förutsatt att de har Windows-kapacitet och en kompatibel operativsystemversion. Detta innebär att användaren till exempel kan använda en bärbar dator eller surfplatta när han eller hon är på språng, den stationära datorn på arbetsplatsen i förväg och sin personliga dator eller bärbara dator på hemmakontoret och så vidare. Licensiering med klientåtkomstlicenser för användare kan därför vara mer fördelaktigt än licensiering med slutenheter om de anställda i ett företag ofta arbetar på resande fot och ofta kollar sin e-post eller har tillgång till serverdata etc. - till skillnad från en arbetssituation där flera användare använder en och samma registrerade slutenhet.

Vilket tillämpningsområde erbjuder den använda klientåtkomsten för användare för Windows Server 2012 R2 i standard- och datacenterutgåvorna?

Beroende på om Windows Server 2012 R2 Standard- eller Datacenter Edition är installerad i ett företag eller liknande finns olika funktioner tillgängliga via användarklientåtkomsten: Det är möjligt att använda Datacenter Edition av Windows Server 2012 R2 med en User CAL för Standard Edition - dock är endast den begränsade funktionaliteten i Standard Edition tillgänglig. User CAL för Datacenter Edition erbjuder utökade funktioner för Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition. Om Windows Server 2012 R2 Standard Edition nås med denna klientåtkomstlicens för användare är endast funktionaliteten i Standard Edition tillgänglig.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2

CAL för Windows Server 2012 R2 ger den registrerade användaren, utöver användningsrättigheterna för de funktioner som är tillgängliga beroende på utgåvan, användningsrättigheter för äldre Windows Server-versioner (nedgradering). Omvänt omfattar användar-CAL för Windows Server version 2012 R2 inte rättigheter för högre serverversioner, t.ex. 2016 (uppgradering). Innan du köper User CALs för Windows Server 2012 R2 bör du därför inte bara ta hänsyn till vilka funktioner som finns tillgängliga per utgåva, utan också till kompatibiliteten mellan den befintliga Windows Server-licensen och klientåtkomstlicensen.

Vad bör du tänka på när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2?

Som redan nämnts licensierar User CAL för Windows Server 2012 R2 endast en användare och ger honom de åtkomsträttigheter som definieras per utgåva. Så snart användarens registrering är avslutad kan användar-CAL inte längre överföras till en annan användare. I princip är det också omöjligt att ändra CAL-typen och använda användar-CAL som en Device CAL.

Dessa bestämmelser för klientåtkomstlicenser för användare som fastställs i Microsofts licenshantering är avsedda att förhindra obehörig åtkomst till Windows Server 2012 R2, vilket ger företagen bättre dataskydd och säkerhet i kommunikationen, eftersom servertjänster och data inte kan nås utan klientåtkomstlicens för användare.

Slutsats om använda klientåtkomstlicenser för användare för Microsoft Windows Server 2012 R2

Vilken typ av licens för klientåtkomst som ger större flexibilitet och är den mest kostnadseffektiva licensen för ett företag avgörs från fall till fall. Förutom antalet licensierade anställda som får tillgång till Windows Server är även antalet använda slutenheter viktigt: När majoriteten av användarna får tillgång till Windows Server 2012 R2 via olika slutenheter och lokalt oberoende av varandra, ger licensiering med User CALs fler fördelar.

Den bästa utgångspunkten för att välja CAL-typ är därför en exakt kunskap om företagets typiska processer när Windows Server 2012 R2 används. I den exempelsituation som beskrivs ovan är licensiering med klientåtkomstlicenser för användare fördelaktigare för företaget än licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter eftersom färre klientåtkomstlicenser måste köpas.

Användar-CALs för Microsoft Windows Server 2012 R2 som begagnad programvara i Wiresoft Online Shop

User CALs som begagnad programvara för Windows Server 2012 R2 kan köpas i Wiresofts webbutik för så lite som en licens - alla annars gällande Microsoft-bestämmelser om licensskalering gäller inte här; begagnad programvara erbjuder inga skillnader i form av nackdelar eller begränsningar jämfört med nya licenser - även eftersom programvara i princip inte kan slitas ut.

Varifrån kommer Wiresofts använda programvara för User CALs för Windows Server 2012 R2?

De begagnade User CALs för Windows Server 2012 R2 som Wiresoft erbjuder är originallicenser från Microsofts licensprogram, dvs. de var en del av en User Volume Licence för Windows Server 2012 R2 som köptes av ett företag och sedan såldes till Wiresoft. Hela volymlicenser delades därmed upp i individuella licenser och de individuella användarlicenserna som blev resultatet kallas för begagnad programvara, men kan användas som en ny licens för tillgång till Windows Server 2012 R2, eftersom de kan användas igen för registrering, eftersom de inte skiljer sig från nya licenser vare sig genom begränsningar i fråga om funktionalitet eller användningstid.

Köparens säkerhet med begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2

Erbjudandet om begagnad programvara för User CALs för Windows Server 2012 R2 från Wiresoft ger kunderna säkerhet när de licensierar Windows Server 2012 R2! CAL:er för begagnade användare innehåller därför den vanliga köparsäkerheten med omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa och använda begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2?

När Wiresofts kunder köper och använder begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 kan de vara säkra på att de inte bryter mot några rättsliga bestämmelser. Begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 - liksom andra klientåtkomstlicenser som finns tillgängliga i Wiresoft Shop - kommer från företagens licensinventarier. Vid handel med begagnade klientåtkomstlicenser för användare gäller därför gällande rättspraxis, som uttryckligen tillåter försäljning samt köp och användning av begagnade klientåtkomstlicenser för användare från Microsoft. Begagnad programvara från Wiresoft erbjuder också revisionssäkerhet här på grund av det fullständiga beviset på alla tidigare köpare!

Fördelar med använda klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 i korthet

Begagnad programvara från Wiresoft för User CALs for Windows Server 2012 R2 är inte bara billigt prissatt, utan är också fortfarande tillgänglig här i butiken jämfört med CAL-erbjudandet hos de flesta programvaruleverantörer, även om det inte är en aktuell version - dessa fördelar gäller också för Microsofts andra klientåtkomstlicenser och serverlicenser som begagnad programvara.

Dessutom eliminerar licensiering med använda klientåtkomstlicenser för användare den ofta vanliga nivåindelningen, så att du kan anpassa licensen till det exakta antalet slutenheter i ditt företag - i enlighet med din faktiska användning av Windows Server-tjänster.

Begagnade CAL:s från Wiresoft erbjuder den praktiska möjligheten att även komplettera äldre programvaruförråd, eftersom erbjudandet gäller både nuvarande och äldre programvaruversioner. Detta innebär att kompatibilitetsproblem, som kan orsakas av parallell användning av olika programvaruversioner, kan undvikas, vilket också minskar kostnaderna för inköp av ny hårdvara.

Förutom User CALs för Windows Server 2012 R2-utgåvor kan du också hitta motsvarande Device CALs som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop. Dessutom omfattar Wiresofts erbjudande om begagnad programvara för Microsoft-program även andra program - med alla de fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om User CALs för MS Windows Server 2012 R2 eller någon annan Microsoft-produkt är du välkommen att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 USER CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier