Chat with us, powered by LiveChat
JURIDISK
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Företagskunder
telephone
Hjälp med uppställningen
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL

Klar för omedelbar avsändning, leveranstid 24 timmar

 • SW10070
 • R18-04277
 • Permanent giltig
 • Alla språk
 • EU
P Du får Bonuspoäng
NEDLADDNING AV PROGRAMVARA + LICENS
104,90 kr * 115,90 kr * (9,49% räddade)

inkl. moms.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Med varje köp från Wiresoft stödjer du Kinderschutzbund.


Är du företagskund
eller har du juridiska frågor?

Jag är här för dig.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

mer
DETALJER  
Kvantitet 1x R2 Device CAL
System  Windows Server 
CAL Enhet CAL R2
Leveransens omfattning Användningsrätt
Varaktighet Obegränsad
Språk Alla språk
Terminalserver inte kompatibel(se RDS CAL )


För att kunna använda de tjänster som finns i Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter-utgåvorna krävs en motsvarande klientåtkomstlicens för en slutenhet utöver serverlicensen: Windows Server 2012 R2 Device CAL. Detta ger åtkomsträttigheter till en specifik dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) som är registrerad i systemet.

Om du har ytterligare frågor om produkten kan du kontakta vår kundtjänst.

mer
Produktinformation "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"

Köp en begagnad klientåtkomstlicens för Microsoft Windows Server 2012 R2

För att kunna använda de tjänster som är tillgängliga i Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter-utgåvorna krävs en motsvarande klientåtkomstlicens för en slutenhet utöver serverlicensen: Windows Server 2012 R2 Device CAL. Detta ger åtkomsträttigheter till en specifik dator (dator, bärbar dator, surfplatta osv.) som är registrerad på den.

I enlighet med bestämmelserna i Microsofts licenshantering omfattar en serverlicens för Windows Server 2012 R2 inte användarrättigheter, så dessa måste förvärvas ytterligare i form av en Device CAL. En slutenhet som registrerats på detta sätt kan sedan användas av en auktoriserad användare för att få tillgång till Windows Server-funktionerna i en av dessa utgåvor.

CAL:er för Windows Server 2012 R2 finns tillgängliga från Wiresoft till ett rimligt pris som begagnad programvara - de finns också tillgängliga individuellt för flexibel, behovsbaserad licensiering av slutenheterna. En använd licens för programvaruåtkomst för en slutenhet för Windows Server 2012 R2 har samma funktioner som de klientåtkomstlicenser för enheter som erbjuds som nya via Microsofts vanliga volymlicensprogram.

Använd alla funktioner i Windows Server 2012 R2 med en använd CAL för en enhet

Även med en tidigare använd CAL för enheter kan du använda alla möjligheter som serverversionen 2012 R2, efterföljaren till Windows Server 2012, erbjuder: Förutom att den stöder Windows 8 är den också molnfärdig, vilket innebär att en molnserver kan skapas med den för att säkra data via en slutenhet med behörig åtkomst.

Vilka funktioner och fördelar erbjuder Windows Server 2012 R2 Datacenter- och Standardutgåvorna med en klientåtkomstlicens för enheter?

Windows Server 2012 R2 finns hos Wiresoft i utgåvorna Standard och Datacenter. De skiljer sig främst åt genom olika grader av virtualisering, men funktionsutbudet är detsamma.

Windows Server 2012 R2 Standard Edition är tillräcklig för kunder som inte använder virtualisering eller bara ett fåtal virtuella maskiner, medan Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition däremot erbjuder alla nödvändiga funktioner för att driva en virtualiserad privat molnmiljö samt ett obegränsat antal virtuella maskiner i Hyper-V-rollen på den Windows-server som används.

Bland de viktigaste nyheterna i Microsoft Windows Server 2012 R2 finns, förutom många förbättringar och ytterligare funktioner inom nätverk, lagring och administration, förbättrat åtkomst- och informationsskydd - inklusive virtuell skrivbordsinfrastruktur - samt serverfunktionen IPAM (IP Address Management) tillsammans med ett modernt användargränssnitt som är optimerat för pekskärmar. Följande funktioner ingår också i Windows Server 2012 R2, som också kan användas med en använd CAL för enheter:

 • PowerShell 3.0 för effektiv hantering av systeminställningar
 • Den nya aktivitetshanteraren ger bättre prestanda genom optimerade processer
 • IIS (Internet Information Service 8.0) med hantering av certifikat med utökad validering
 • SMB 3.0 ger ännu snabbare och bättre åtkomst till fildelar
 • Högre virtualiseringsnivå med Hyper-V genom förbättrad åtkomst till virtuella servrar baserat på RDP
 • Sessioner via Remote Desktop Protocol (RDP) körs via värddatorn, en direkt RDP-anslutning till den virtuella servern är alltså inte längre nödvändig
 • Stöd för Windows Server 2012 R2 och Hyper-V Server 2012 R2 via System Center Virtual Machine Manager 2012 R2, så att båda systemen kan drivas parallellt
 • VMs Generation 2 stöder den nya BIOS-standarden UEFI samt den integrerade Secure Boot-funktionen
 • Stödet för Linux har förbättrats så att dynamiskt minne även kan användas i Linux-klienter
 • Datadeduplicering även på virtuella hårddiskar
 • SSD- och SATA-diskar kombineras i Storage Spaces
 • ReFS (Resilient File System) kompletterar NTFS

Microsofts licensieringssystem med klientåtkomstlicenser för enheter

I och med lanseringen av Windows Server 2012 R2 har Microsoft också uppdaterat sin licensmodell. Beroende på utgåvan skiljer man bland annat mellan licensiering per kärnor, för vilka inga ytterligare åtkomstlicenser krävs, och licensiering per server plus ett företagsberoende antal klientåtkomstlicenser (CAL). Varianten med åtkomstbehörighet med CAL:s för enheter är den mest fördelaktiga lösningen för små och medelstora företag.

Varje serverlicens kompletteras alltså med licenser för klientåtkomst, till exempel Device CAL, som utrustar en slutenhet med motsvarande rättigheter så att användaren kan använda de typiska Windows Server-funktionerna. Bortsett från de särskilda åtkomsträttigheterna för klient/server-miljön i Windows Server 2012 R2 innehåller klientåtkomstlicenserna för enheter ingen annan programvara.

Användning av använda klientåtkomstlicenser för enheter för utgåvorna Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter

De klientåtkomstlicenser för enheter som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara skiljer sig inte från jämförbara nya klientåtkomstlicenser för enheter, eftersom de erbjuder samma möjligheter att använda de funktioner som finns i Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter-utgåvorna. Därför är CAL:s för begagnade enheter ett ekonomiskt alternativ för många företag och organisationer som vill utrusta slutenheter med en serveråtkomstlicens. I följande översikt listas alla fördelar och specialfunktioner i den använda programvaran.

Vilka CAL-typer finns tillgängliga för Windows Server 2012 R2 Standard och Datacenter Edition?

Licensiering av klientåtkomst för Windows Server 2012 R2 finns i två typer av klientåtkomstlicenser:

 • CAL för Windows Server 2012 R2 - för en slutenhet (dator, bärbar dator, surfplatta, telefon)
 • CAL för Windows Server 2012 R2 - för en användare

Vilka är skillnaderna mellan klientåtkomstlicenser för enheter och klientåtkomstlicenser för användare för Windows Server 2012 R2?

En klientåtkomstlicens för Windows Server 2012 R2 skiljer sig inte från motsvarande klientåtkomstlicens för användare när det gäller funktioner och tjänster. Den enda skillnaden är dock den typ av åtkomstbehörighet som gäller för Windows Server: Med en CAL för en enhet auktoriseras en enda slutenhet för åtkomst, men den kan användas växelvis av flera användare för att få tillgång till Windows Server-tjänsterna. Beroende på antalet arbetsstationer med en dator och deras utrustning samt de typiska arbetsflödena i vissa företag kan detta vara den dominerande situationen - till skillnad från när en enskild användare med eget konto huvudsakligen använder helt olika slutenheter.

Till exempel kan en slutpunkt utrustad med en klientåtkomstlicens för enheter ge fler fördelar i företag med skiftarbete, när flera anställda delar en enda slutpunkt för att kontrollera sin e-post etc.; här behövs färre licenser för slutpunktstillgång. Om den licensierade slutenheten är en mobil enhet, t.ex. en bärbar dator, surfplatta eller smartphone, kan användaren få tillgång till Windows-servern oavsett var han eller hon befinner sig - t.ex. på hemmakontoret, på resande fot eller på en annan plats. En CAL för enheter erbjuder alltså även alternativ för mobil användning.

Vilka olika användningsalternativ erbjuder en använd CAL för Windows Server 2012 R2 i utgåvorna Standard och Datacenter?

Beroende på om standard- eller datacenterutgåvan har installerats för Windows Server 2012 R2 erbjuder klientåtkomstlicens för enheter också olika funktioner: Det är möjligt att få tillgång till Datacenter Edition av Windows Server 2012 R2 med en klientåtkomstlicens för standardutgåvan, men endast den begränsade funktionaliteten i standardutgåvan är tillgänglig. Endast Device CAL för Datacenter Edition erbjuder ett motsvarande utökat utbud av egenskaper och funktioner. Om en klientåtkomstlicens för Datacenter Edition används för att få tillgång till Windows Server 2012 R2 Standard är endast funktionaliteten i Standard Edition tillgänglig.

Observera versionskompatibilitet för klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2012 R2

Med CAL för Windows Server 2012 R2 har en slutenhet åtkomsträttigheter för äldre Windows Server-versioner (nedgradering) och kan dessutom använda de funktioner som finns tillgängliga beroende på utgåvan. Omvänt kan dock inte en klientåtkomstlicens för Windows Server version 2012 R2 användas för att få tillgång till en högre version, t.ex. 2016 (uppgradering). När kunderna köper klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 bör de därför vara uppmärksamma på kompatibiliteten mellan den befintliga serverlicensen och den nödvändiga klientåtkomstlicensen, utöver de funktioner som är tillgängliga för respektive utgåva.

Vad bör du tänka på när du köper begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2?

Enhets-CAL för Windows Server 2012 R2 licensierar endast en slutenhet och utrustar den med de åtkomsträttigheter som definieras per utgåva. När registreringen är slutförd kan CAL-enheten inte längre överföras till en annan slutenhet. Det är inte heller möjligt att ändra CAL-typ och använda Device CAL som User CAL.

Sådana bestämmelser för klientåtkomstlicenser som definieras i Microsofts licenshantering förhindrar obehörig åtkomst till Windows Server 2012 R2, vilket ger företagen större säkerhet för data och kommunikation, eftersom e-posttjänster eller serverdata inte kan nås utan motsvarande klientåtkomstlicens för enheten.

Slutsats om CAL:s för enheter

Vilken typ av klientåtkomstlicens som ger större flexibilitet i företaget och därmed är det mest fördelaktiga licensalternativet beror därför på det enskilda fallet. Förutom antalet licensierade slutenheter för åtkomst till Windows Server är även antalet användare avgörande: Om flera användare växelvis får åtkomst till Windows Server 2012 R2 via en enda slutenhet som standard, ger licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter fler fördelar.

Innan du fattar ett beslut om köp av klientåtkomstlicenser är en exakt kunskap om företagets typiska processer därför den bästa utgångspunkten för att välja CAL-typ för Windows Server 2012 R2. I den beskrivna situationen är licensiering med klientåtkomstlicenser för enheter billigare för ett företag än licensiering med klientåtkomstlicenser för användare eftersom färre klientåtkomstlicenser behöver köpas.

Begagnade klientåtkomstlicenser för Microsoft Windows Server 2012 R2 i Wiresofts onlinebutik

Begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2-utgåvorna kan också köpas individuellt i Wiresofts webbutik - Microsofts regler om att dela upp licenser gäller inte här; i övrigt har begagnad programvara inga nackdelar eller begränsningar jämfört med nya licenser - inte bara för att programvaran i princip inte slits ut, utan också för att det inte finns några begränsningar i funktionaliteten.

Varifrån kommer de klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 som Wiresoft erbjuder som begagnad programvara?

Begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2-utgåvor som erbjuds av Wiresoft är originallicenser från Microsofts licensprogram. Innan de såldes av Wiresoft ingick de i en volymlicens för Windows Server 2012 R2 som ett företag köpte. Wiresoft köpte denna volymlicens eller enskilda oanvända licenser för åtkomst till enheter och hela volymlicenser upplöstes till enskilda licenser. De individuella enhetskalkyler som blir resultatet av detta betecknas som använd programvara. Trots denna beteckning kan de användas som en ny licens för tillgång till Windows Server 2012 R2, eftersom de inte skiljer sig från nya licenser vare sig när det gäller begränsningar av deras funktionalitet eller deras användningsperiod.

Begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 med köparens försäkran

Wiresofts erbjudande om CALs för Windows Server 2012 R2 ger kunderna säker licensiering för Windows Server 2012 R2! CAL:er för begagnade enheter från Wiresoft erbjuder också den vanliga köparsäkerheten med omedelbar nedladdning efter köpet, inklusive omedelbar licensaktivering med en giltig volymlicensnyckel.

Är det lagligt att köpa eller använda begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2?

Wiresofts kunder kan lita på rättssäkerhet när de köper begagnade klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 och när de använder dem, eftersom de inte bryter mot några rättsliga bestämmelser. Detta beror på att både de använda klientåtkomstlicenserna för Windows Server 2012 R2 och andra klientåtkomstlicenser som finns tillgängliga i Wiresoft Shop kommer från företagens licenslager. Handeln med begagnade klientåtliga licenser bygger därför på giltig rättspraxis, som uttryckligen tillåter försäljning, köp och användning av begagnade klientåtliga licenser från Microsoft, vilket har bekräftats tydligt och om och om igen i olika domstolsbeslut.

Dessutom erbjuder begagnad programvara från Wiresoft också revisionssäkerhet tack vare att alla tidigare köpare är fullständigt bevisade!

Alla fördelar med den använda programvaran för klientåtkomstlicenser för Windows Server 2012 R2 på en gång

CAL:er för Windows Server 2012 R2 som begagnad programvara från Wiresoft är ett billigare alternativ jämfört med jämförbara nya produkter från de flesta konventionella programvaruleverantörer - denna fördel gäller även för begagnad programvara för Microsoft Server eller andra licenser för klientåtkomst.

Eftersom licensiering av använda klientåtkomstlicenser för enheter inte regleras av den annars ofta vanliga examensordningen, kan du licensiera det exakta antalet slutenheter i enlighet med den faktiska användningen av Windows Server-tjänsterna i ditt företag. Wiresofts kunder kan därför också minska kostnaderna för inköp av slutenheter genom denna flexibla licensering av klientåtkomst.

Begagnade åtkomstlicenser från Wiresoft är också ett särskilt praktiskt sätt att komplettera det egna programvarulagret till ett rimligt pris, eftersom erbjudandet även omfattar flera programvaruversioner. På så sätt undviker man också kompatibilitetsproblem som till exempel skulle kunna orsakas av parallell användning av olika programvaruversioner, och minskar därmed kostnaderna för inköp av ny hårdvara. Förutom klientåtkomstlicenser för enheter för Windows Server 2012 R2-utgåvor kan du också hitta motsvarande klientåtkomstlicenser för användare som begagnad programvara i Wiresoft Software Shop.

Wiresofts utbud av begagnad programvara omfattar Microsoft-programvara för många andra områden - med alla de fördelar som nämns ovan. Om du har några frågor om klientåtkomstlicenser för MS Windows Server 2012 R2 eller någon annan Microsoft-produkt, tveka inte att kontakta oss via chatt, e-post eller telefon.

Ytterligare länkar till "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
mer
Kundrecensioner för "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 DEVICE CAL"
Skriv en recension
Recensioner kommer att aktiveras efter verifiering.

De fält som är markerade med * är obligatoriska.

Jag har tagit del av bestämmelserna om dataskydd.

Kategorier